Pomazánka z makrely
Potřebujete: 20 dkg masa z uzené makrely, 4 dkg másla (může být i pomazánkové), 1 vejce, 1 malou cibuli, 3 hodně vrchovaté lžíce měkkého tvarohu, sůl podle chuti, citronovou šťávu podle chuti, 2 malé kyselé okurky
Postup: Makrelu vykostěte a maso dejte do misky, přidejte změklé máslo, tvaroh, nadrobno nakrájenou cibulku, nastrouhané okurky a nakrájené vejce uvařené na tvrdo. Důkladně promíchejte a dochuťte solí a citronem.
3.2.2011 Rubrika: Pomazánky | Komentářů 10 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Související odkazy:
- Pomazánka z pečeného masa
- Domácí šunková pomazánka
- Tvarohová pomazánka s jablky
- Další recepty na pomazánky
Diskuse ke článku - Pomazánka z makrely
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Kadla: KUP TŘI....
mam-ča: to je ryba = to jsou zdravý kalorie
Linda : Místo másla a tvarohu bych tam dala taveňák. Ten tvaroh mi tam nějak nepasuje, a máslo ?
I bez něj to bude kalorická bomba.
sharon: To nejde.. já bych sežrala obě dvě
sharon: geniální myšlenka
Kadla: kup dvě....
Takovouhle pomazánku bych NIKDY, skutečně NIKDY nemohla udělat, protože jak přinesu domů uzenou makrelu, tak ji sprásknu na místě ihned po rozbalení tak, jak je
taky dělávala maminka už před 40ti lety ......já dělám jen, makrela, máslo , cibule a trošku pepře , když je třeba špetku soli ale někdy je ryba slaná dost.......
Makrela sama o sobe je dost mastná, cpát do ní jeste máslo , na druhou stranu lepsí máslo nez tvaroh. Souhlasím s Evropkou ryba + tvaroh = prapodivná smesice. Ale dobrý to bude, mamka to taky delávala a kdo ví co do toho vrázela
to dělávala moje mamka ,moc dobré akorát navrhuji více másla a méně tvarohu,myslím že ryba a tvaroh se moc nemají rádi