Tvarůžková pomazánka
Potřebujete: 250 g měkkého tvarohu, 50 g másla, 1 balíček olomouckých tvarůžků, 1 malou cibuli, pivo na zředění, sladkou mletou papriku, celý kmín, sůl
Postup: Máslo utřete do pěny, přidejte tvaroh a rozmačkané tvarůžky. Dále přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, sůl, sladkou papriku a kmín. Zřeďte trochou piva a vymíchejte do pěny. Pomazánka výborně chutná s tmavým pečivem.
16.9.2011 Rubrika: Pomazánky | Komentářů 24 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Tvarůžková pomazánka
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Syrečky zkuste rozpéci,v mikrovlnce na chvíli,mnamjsou uplně jiné
Linda: ten náš je taky miloval a prej se jim má občas dát kousek smradlavýho sýra , pak prý venku neočuchávají cizí hovínka...
dadka: 9:27 - nj, balicek stal dve koruny, ale lidi brali 1000 hrubeho... takze on se ten pomer ceny se zas az tak nezmenil, ze...
as recept, tvaruzky mam nejradeji aky jen tak samotne , k certvemu chleu s maslem od farmare.
Tvaruzky jsou snad jediny syr ktery nevezmu do pusy . Ale muj prvni pes je zboznoval, tenkrát staly pár kacek a on by za ne dal zivot
Zrovna dneska jsem si řikala, že bych si o víkendu udělala nějakou dietní pomazánku ze syrečků a ono tady toto. Super díky moc
Jestli jsou tvarůžky totéž, co syrečky, tak mi přijde škoda je patlat do pomazánky. Samotné jsou lepší, jakkoli už to není, co bývalo. Ale to platí o spoustě potravin... lomnické suchárky a hořické trubičky taky utrpěly ve své kvalitě, a samostatná kapitola by byly tavené sýry a trvanlivé salámy Přijde mi, že i jen z pouhého senzorického hlediska, bez chemických analýz, je zřejmé, že výrobci šetřej, jak se dá, a mnohdy i nedá.
sharon - asi jsme v unii moc smrděli
Kozoroh18: to je pravda....já je dříve mívala na okenním parapetu nebo na verandě, přece jen v panelákové kuchyni to by byl mazec, ale jak říkám ...dříve... dnes mi přijde že jsou bez vůně a bez zápachu...
taky se dříve říkalo, že se tvarůžky nemají chladit, zkazí se ten zrajíci proces. Proto byly asi dříve v krámě jen pod skeněným deklem.
IVUSKA 56: moje stařenka taky...... ty byly, šli mazat na chlebík....
orinka: no právě a to "nastavování" právě nemám ráda.....nám stačí balíček a nééé za stovku....
sharon: ale někomu jsou samotné tvarůžky moc ostré. A, a to si nebudem nalhávat, ten tvaroh to hezky nadstaví. Sežrat tvarůžků za stovku při té ceně není problém Pamatuju je za korunu a byly tak uleželé, že se daly rovnou mazat na chleba. Chleba za 4.20
Moje mamka dělávala tvarůžky na kousky, cibulku, kmín, červenou papriku a zalila pivem a nechala pár dnů ve špíži odpočnout. Zkoušela jsem to taky, ale nikdy nejsou takové jako od ní.
tvarůžky už dávno nejsou to co bývaly...dnes můžou být i v lednici a není nic cítit zato dříve ???...ani náhodou......já je mám ráda když jsou dobře uleželé jen s máslem a když tak cibulku.....nic jinýho nesmí jejich chuť přebít.......právě to mi vadí že tvaroh dávají do pomazánek pořád a všude......když tvaroh , tak jako samostatnou pomazánku z něj !
Uááááá další chuťovka pro mně...jím opravdu všechno mimo plísňových sýrů a tomu podobné...takže dneska neéééééééé
mńám, tvarůžky miluju v jakékoli podobě
dělám to z pomazánkového másla a mažeme na topinky, mňam
taky se mě zdají moc drahé na tu kvalitu. Velmi dlouho jsem neměla dobré. Dříve byly takové pěkně vyzrálé a dnes asi jak jsou podchlazené tak než dozrají jsou takové bléé.
Tvarůžky miluju, ale jím je pouze tehdy, když není manžel doma. Kupuju si krabičku s kousky a s kmínem. Stačí mně k tomu čerstvý chleba s máslem. Krabička u nás stojí 32 korun a je to jednohubka. Kde jsou ty doby, kdy balíček stál 2 koruny!!!
Renda68: Jsou s nimi výborné i bramboráky,či karbanátky,rozřezat je po délce a obalit mletým masem