Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Tvarůžková pomazánka

Tvarůžková pomazánka

Potřebujete: 250 g měkkého tvarohu, 50 g másla, 1 balíček olomouckých tvarůžků, 1 malou cibuli, pivo na zředění, sladkou mletou papriku, celý kmín, sůl

Postup: Máslo utřete do pěny, přidejte tvaroh a rozmačkané tvarůžky. Dále přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, sůl, sladkou papriku a kmín. Zřeďte trochou piva a vymíchejte do pěny. Pomazánka výborně chutná s tmavým pečivem.

Lenka Moučková


16.9.2011   Rubrika: Pomazánky   |   Komentářů 24   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Tvarůžková pomazánka

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-24
Světlonoska
Světlonoska - 17.9.2011 12:56

smajlik - 47Syrečky zkuste rozpéci,v mikrovlnce na chvílismajlik - 94,mnamsmajlik - 93jsou uplně jinésmajlik - 64

 
sharon
sharon - 16.9.2011 12:16

Linda: ten náš je taky miloval a prej se jim má občas dát kousek smradlavýho sýra , pak prý venku neočuchávají cizí hovínka...smajlik - 26

 
Stanik
Stanik - 16.9.2011 11:30

dadka: 9:27 - nj, balicek stal dve koruny, ale lidi brali 1000 hrubeho... takze on se ten pomer ceny se zas az tak nezmenil, ze...

as recept, tvaruzky mam nejradeji aky jen tak samotne , k certvemu chleu s maslem od farmare.

 
Linda
Linda - 16.9.2011 11:29

Tvaruzky jsou snad jediny syr ktery nevezmu do pusy smajlik - 66. Ale muj prvni pes je zboznoval, tenkrát staly pár kacek a on by za ne dal zivot smajlik - 34

 
jelítko
jelítko - 16.9.2011 11:25

Zrovna dneska jsem si řikala, že bych si o víkendu udělala nějakou dietní pomazánku ze syrečků a ono tady toto. Super díky moc smajlik - 75

 
Riki
Riki - 16.9.2011 11:23

Jestli jsou tvarůžky totéž, co syrečky, tak mi přijde škoda je patlat do pomazánky. smajlik - 26 Samotné jsou lepší, jakkoli už to není, co bývalo. Ale to platí o spoustě potravin... lomnické suchárky a hořické trubičky taky utrpěly ve své kvalitě, a samostatná kapitola by byly tavené sýry smajlik - 48 a trvanlivé salámy smajlik - 48 Přijde mi, že i jen z pouhého senzorického hlediska, bez chemických analýz, je zřejmé, že výrobci šetřej, jak se dá, a mnohdy i nedá. smajlik - 65

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 16.9.2011 11:18

sharon - asi jsme v unii moc smrdělismajlik - 68

 
sharon
sharon - 16.9.2011 11:17

Kozoroh18: to je pravda....já je dříve mívala na okenním parapetu nebo na verandě, přece jen v panelákové kuchyni to by byl mazec, ale jak říkám ...dříve... dnes mi přijde že jsou bez vůně a bez zápachu...smajlik - 68

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 16.9.2011 11:14

taky se dříve říkalo, že se tvarůžky nemají chladit, zkazí se ten zrajíci proces. Proto byly asi dříve v krámě jen pod skeněným deklem.

 
sharon
sharon - 16.9.2011 11:05

IVUSKA 56: moje stařenka taky......smajlik - 47 ty byly, šli mazat na chlebík....smajlik - 57

 
sharon
sharon - 16.9.2011 11:04

orinka: no právě smajlik - 26a to "nastavování" právě nemám ráda.....nám stačí balíček a nééé za stovku....smajlik - 76smajlik - 68

 
orinka
orinka - 16.9.2011 10:57

sharon: ale někomu jsou samotné tvarůžky moc ostré. A, a to si nebudem nalhávat, ten tvaroh to hezky nadstaví. Sežrat tvarůžků za stovku při té ceně není problémsmajlik - 68 Pamatuju je za korunu a byly tak uleželé, že se daly rovnou mazat na chleba. Chleba za 4.20

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 16.9.2011 10:50

Moje mamka dělávala tvarůžky na kousky, cibulku, kmín, červenou papriku a zalila pivem a nechala pár dnů ve špíži odpočnout. Zkoušela jsem to taky, ale nikdy nejsou takové jako od ní.smajlik - 66

 
sharon
sharon - 16.9.2011 10:35

tvarůžky už dávno nejsou to co bývaly...dnes můžou být i v lednici a není nic cítit zato dříve ???.smajlik - 76..ani náhodou......já je mám ráda když jsou dobře uleželé jen s máslem a když tak cibulku.....nic jinýho nesmí jejich chuť přebít.......právě to mi vadí že tvaroh dávají do pomazánek pořád a všude......když tvaroh , tak jako samostatnou pomazánku z něj !

 
loupák
loupák - 16.9.2011 10:33

Uááááá další chuťovka pro mněsmajlik - 76...jím opravdu všechno mimo plísňových sýrů a tomu podobnésmajlik - 70...takže dneska neéééééééésmajlik - 66

 
manka
manka - 16.9.2011 10:27

mńám, tvarůžky miluju v jakékoli podobě

 
choc_ivi
choc_ivi - 16.9.2011 10:20

dělám to z pomazánkového másla a mažeme na topinky, mňam

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 16.9.2011 9:46

smajlik - 85 taky se mě zdají moc drahé na tu kvalitu. Velmi dlouho jsem neměla dobré. Dříve byly takové pěkně vyzrálésmajlik - 57 a dnes asi jak jsou podchlazené tak než dozrají jsou takové bléé.

 
dadka
dadka - 16.9.2011 9:27

Tvarůžky miluju, ale jím je pouze tehdy, když není manžel doma. Kupuju si krabičku s kousky a s kmínem. Stačí mně k tomu čerstvý chleba s máslem. Krabička u nás stojí 32 korun a je to jednohubka. Kde jsou ty doby, kdy balíček stál 2 koruny!!!

 
Světlonoska
Světlonoska - 16.9.2011 8:37

Renda68: smajlik - 94Jsou s nimi výborné i bramboráky,či karbanátky,rozřezat je po délce a obalit mletým masemsmajlik - 47

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-24
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77183.
    Archiv anket.