Barevný zapečenec
Potřebujete: 100 g anglické slaniny vcelku, 1 pórek, 2 středně velké mrkve (nebo konzervovanou či mraženou baby karotku), mraženou brokolici, 1 kelímek zakysané smetany, 2 vejce, strouhanku, kurkumu, pepř, sůl
Postup: Anglickou slaninu nakrájejte na kostičky a dejte na rozehřátou pánvičku. Až pustí tuk, přidejte očištěný pórek nakrájený na tenké proužky. Přidejte mrkev nakrájenou na půlměsíčky. Směs osolte, opepřete a trochu podlijte vodou, poduste asi 15-20 minut. Brokolici uvařte samostatně a přidejte ji ke směsi se slaninou a mrkví. Pokud jsou jednotlivé růžičky příliš velké, pokrájejte je na menší kousky. Vajíčka rozklepněte do většího hrnečku, vyšlehejte je, přidejte trochu soli, špetku kurkumy a zakysanou smetanu. Dobře promíchejte a přidejte k zeleninové směsi. Promíchejte a vše vložte do zapékací misky vymazané máslem a vysypané strouhankou. Troubu předehřejte na 180 °C a poté pečte asi 35 - 40 minut.
Tip: pokud použijete konzervovanou baby karotku, přidejte ji až na konec, těsně před vložením do zapékací misky
2.3.2010 Rubrika: | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Barevný zapečenec
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Nechci kritizovat, ale taky mi to připadá jako zbytečné ničení vitamínů
prostě recept hodný svého jména - ZAPEČENEC
nějak na to nemám chuť
od a do z
Také když vařím brokolici tak jen asi tři minutky. Koštál sním jako kedlubnu, nebo nastrouhám do polévky. Doma máme rádi i pórek a ten přidávám do potravim až ke konci, do zapékaných ho dávám čerstvý. Takové recepty mám ráda, ale tak dlouho zeleninu nedusím ani nepeču.
nezní to špatně - ovšem proč mraž.brokolici a ještě vařit+zapéct, totéž u baby karotky, ta je tak křehká, že by asi dušení+zapékání nepřežila. 6O minut celkem pro zeleninu je příliš, to jsou pak všechny vitaminy fuč, nebude z toho "zapékaný eintopf" ???