Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Barevný zapečenec

Barevný zapečenec

Potřebujete: 100 g anglické slaniny vcelku, 1 pórek, 2 středně velké mrkve (nebo konzervovanou či mraženou baby karotku), mraženou brokolici, 1 kelímek zakysané smetany, 2 vejce, strouhanku, kurkumu, pepř, sůl

Postup: Anglickou slaninu nakrájejte na kostičky a dejte na rozehřátou pánvičku. Až pustí tuk, přidejte očištěný pórek nakrájený na tenké proužky. Přidejte mrkev nakrájenou na půlměsíčky. Směs osolte, opepřete a trochu podlijte vodou, poduste asi 15-20 minut. Brokolici uvařte samostatně a přidejte ji ke směsi se slaninou a mrkví. Pokud jsou jednotlivé růžičky příliš velké, pokrájejte je na menší kousky. Vajíčka rozklepněte do většího hrnečku, vyšlehejte je, přidejte trochu soli, špetku kurkumy a zakysanou smetanu. Dobře promíchejte a přidejte k zeleninové směsi. Promíchejte a vše vložte do zapékací misky vymazané máslem a vysypané strouhankou. Troubu předehřejte na 180 °C a poté pečte asi 35 - 40 minut.

Tip: pokud použijete konzervovanou baby karotku, přidejte ji až na konec, těsně před vložením do zapékací misky

Lenka Moučková


2.3.2010   Rubrika:   |   Komentářů 6   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Barevný zapečenec

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
jamb
jamb - 2.3.2010 19:00

Nechci kritizovat, ale taky mi to připadá jako zbytečné ničení vitamínů

 
anitech
anitech - 2.3.2010 14:41

prostě recept hodný svého jména - ZAPEČENECsmajlik - 68

 
nagy
nagy - 2.3.2010 13:50

nějak na to nemám chuťsmajlik - 12

 
evropka
evropka - 2.3.2010 11:58

smajlik - 48smajlik - 48od a do z

 
helca.nelly
helca.nelly - 2.3.2010 11:29

Také když vařím brokolici tak jen asi tři minutky. Koštál sním jako kedlubnu, nebo nastrouhám do polévky. Doma máme rádi i pórek a ten přidávám do potravim až ke konci, do zapékaných ho dávám čerstvý. Takové recepty mám ráda, ale tak dlouho zeleninu nedusím ani nepeču.

 
martuš
martuš - 2.3.2010 9:42

nezní to špatně - ovšem proč mraž.brokolici a ještě vařit+zapéct, totéž u baby karotky, ta je tak křehká, že by asi dušení+zapékání nepřežila. 6O minut celkem pro zeleninu je příliš, to jsou pak všechny vitaminy fuč, nebude z toho "zapékaný eintopf" ???smajlik - 76

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77046.
    Archiv anket.