Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Vaříme s Lindou – Marináda na grilování

Vaříme s Lindou – Marináda na grilování

Potřebujeme:

Množství marinády je na asi 1kg vykostěného masa nebo 1,5kg masa s kostí

3 PL sójové omáčky

2 PL vody

1 PL hnědého cukru (lze použít i obyčejný) nebo ½ lžičky medu

2 velké stroužky česneku (rozmačkáme ho)

1 lžička soli

1 PL octa

½ lžičky zázvoru

2 PL oleje

Postup:kuře v marinádě

Všechny ingredience smícháme, vložíme naporcované maso a necháme marinovat minimálně 12hodin (nejlépe přes noc) v ledničce.

Tato marináda se hodí na jakékoliv světlé maso – kuřecí, krůtí, vepřové a je vynikající na ryby.

Pokud nemáme gril hodíme maso i s marinádou do zapékací misky a upečeme v troubě. Takto upravená marináda je vynikající na polití přílohy.

Pokud nám maso zbyde, nakrájíme ho na kousky a smícháme s nakrájenou zeleninou – jakýkoliv salát, mrkev, hrášek, okurka, paprika, rajče aneb co jsme našli v lednici, můžeme přidat i vařené těstoviny či balkánský sýr a máme rychlou večeři. Pokud jsme marinádu tepelně upravili je vynikajíci coby dressink na takovýhle salát.

Linda


19.5.2014   Rubrika: Ostatní chuťovky   |   Komentářů 4   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Vaříme s Lindou – Marináda na grilování

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Laufrole
Laufrole - 27.5.2014 21:59

Určitě vyzkouším-díky za insiraci.

 
sharon
sharon - 19.5.2014 10:25

místo octu používám citron nebo limetku

 
Jarča*
Jarča* - 19.5.2014 8:12

Čím jednodušší, tím lepší - už si píšu a vyzkouším.

 
dadka
dadka - 19.5.2014 0:17

Mám zrovna vytaženou roštěnou a vepřové plecko z mrazáku a uvažovala jsem, jak ho udělat. Hned marinádu zkusím.

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77184.
    Archiv anket.