Noky s parmezánem
Potřebujete: 200 g krupice, 3/4 l mléka, sůl, špetku muškátového oříšku, 50 g parmezánu, 2 žloutky, 60 g cukru
Postup: Na hustou kaši svařte krupici s mlékem spolu se solí, muškátovým oříškem a jednou lžící nastrouhaného parmezánu. Pak do kaše vmíchejte žloutky, rozetřete ji na vymaštěný plech a nechte vychladnout. Poté z kaše vykrajujte čtverečky nebo noky a klaďte je do vymazané zapékací mísy. Posypte parmezánem, trochu pokapte tukem a upečte do zlatova.
19.10.2011 Rubrika: Sýry | Komentářů 4 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Noky s parmezánem
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Na bezmasá jídla jsem v týdnu zvyklá,málokdy děláme maso
Postup je nějaký složitější,to by mě odradilo víc,než že to není s masem
Mám ráda jednoduchá jidla na přípravu i na ingredience,více vynikne chut,než splácaniny všeho možného a nemožného
dadka: asi všecko, co se vykrajuje lžičkou, můžou být noky. Taky jsem vyrostla na tom, že noky bývají spíš vařené. Ale co - tohle může být taky dobré.
Asi jsem přepracovaná. Čtu NOHY s parmezánem.
Až do dneška jsem si myslela, že noky se vaří. Dělávám noky ke špenátu.