Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Omeleta s brambory a plísňovým sýrem

Omeleta s brambory a plísňovým sýrem

Potřebujete: 6 velkých brambor, 2 středně velké cukety, 1 středně velkou cibuli, 5 velkých vajec, 5 dkg plísňového sýra, pepř, olej na smažení

Postup: Brambory oloupáme a nakrájíme na čtvrtinky, ty na plátky. Cukety omyjeme (neloupeme), zbavíme konců a nakrájíme na plátky asi 0,5 cm široké. Cibuli nakrájíme nadrobno. Na pánvičku dáme olej, přidáme cibuli, kterou zasklovatíme. Přidáme plátky brambor, osolíme a pozvolna opékáme. Brambory mají být na povrchu křupavé, vevnitř měkké. Cuketu blanšírujeme nebo uvaříme v páře. Ve vyšší misce vyšleháme celá vejce s plísňovým sýrem, který jsem rozdrobili. Vaječnou hmotu můžeme mírně opepřit, solí však šetříme, neboť sýr je sám o sobě dost slaný. Cuketu bez přebytečné vody přidáme k bramborám, zamícháme a vše zalijeme vaječno-sýrovou směsí. Promícháme a necháme propéct. Vhodné je omeletu podávat se zeleným salátem.

Recept můžeme připravit na pánvičce jako velkou omeletu, v lívanečníku jako jednotlivé porce nebo v troubě v zapékací misce jako nákyp.

 

Lenka Moučková


30.3.2010   Rubrika:   |   Komentářů 11   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Omeleta s brambory a plísňovým sýrem

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Elen
Elen - 30.3.2010 21:39

sharon: podle mého je tam to množství na dokreslení chuti. Víc plísňového sýra by to chuťově přebilo.

 
evropka
evropka - 30.3.2010 18:44

pak je taky dobrý-kurkuma je japonskej šafrán

 
sharon
sharon - 30.3.2010 16:45

evropka: smajlik - 16smajlik - 5smajlik - 16smajlik - 5smajlik - 16

 
evropka
evropka - 30.3.2010 15:17

manka: sharon: smajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34a trdý játro,není tak dobrý jako měkký játro

 
babkatapka
babkatapka - 30.3.2010 15:12

to můžusmajlik - 57smajlik - 57smajlik - 57

 
manka
manka - 30.3.2010 14:29

sharon: a když nemáš sůl, dáš pepř, když nemáš pepř, nedáš tam nic nebo to co mášsmajlik - 76

 
sharon
sharon - 30.3.2010 14:22

evropka: co máš proti Jiřímu.....přidáš trochu sole....?smajlik - 68

 
sharon
sharon - 30.3.2010 14:21

5dkg sýra ?????? to jsou tak dvě plísně....smajlik - 66smajlik - 68

 
Elen
Elen - 30.3.2010 12:12

PEGG: já taky můžu, i s cuketousmajlik - 57

 
PEGG
PEGG - 30.3.2010 9:18

A to já můžu, jen bez té cukety.smajlik - 47

 
evropka
evropka - 30.3.2010 8:39

opět recept "ala babica"...smajlik - 48

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77179.
    Archiv anket.