Špecle s balkánským sýrem
Potřebujete: 500 g špeclí, velkou cibuli, špek/anglickou slaninu, 200 g balkánského sýra
Postup: Slaninu/špek nakrájíme na kostičky, osmahneme a přidáme cibuli nakrájenou nadrobno. Až je cibule orestovaná dozlatova, přidáme špecle a prohřejeme. Nakonec vmícháme nahrubo nastrouhaný balkánský sýr a necháme rozpustit.
Tip: špecle lze zakoupit chlazené, nebo sušené, ty je třeba předem uvařit.
31.5.2010 Rubrika: | Komentářů 39 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Špecle s balkánským sýrem
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Se omlouvám. Už to tu někdo psal
Elí: Si je udělej sama.Je to tužší těsto na kapání
Jen někdo psal krajová specialita.
Na Hané a Olomoucku je to jídlo léta letoucí sváteční. Teda kdys jídlo chudejch v dábných dobách.
To máte stejné jako brambory plněné tvarohem.Dříve se dělávalo v každé chalupě a teď je to Americké jídlo
orinka: ha, tady už se o tom dávno diskutuje, dnes jsem jako ten Mlha z Marečka.
eště jedna možnost je: ty špecle si udělat doma
uz jsem taky do nich nacpala kdeco, ale nejlepsi byly v jedne bavorske restauraci, jen na slanine a se syrem, ale nevim jakym - mi nakonec stejne nejvice chutna to, co uvari nekdo jiny. V Madarsku maji trochu jiny tvar a rikaji jim noky, ale s kachnimi prsicky v omacce, ci s husimi jatry - to nema chybu. Sice odbocuji, ale madari delaji ohromne palacinky a jmenuji se stejne jako u nas "palaczinta" - kdo od koho opisoval???
manka: prosím
lev: děkuji
celina: ale ty špecle v našem kraji nejsou tak musíme do němec
manka: já dostala chuť na špagety s pestem a parmazánem
manka: brambory asi 40 dkg ,polohr. mouku asi 15dkg , 2vejce , sůl
lev: a vajíčko a vodu? já jsem si někde našla recept a tam byla hladká
manka: polohrubé
lev: a děláš je z hladké mouky??
já špercle nekupuju dělám domácí s kuřecím masem a houbami
manka: jj taky
talenka: aha, tak to může být dobrý
babkatapka: doma udělané haluše či noky jsou lepší....já ty kupovaný cítím moukou.....
talenka: nebo jako hovínka do polívky - kapání
majucha: spíš podobně jako halušky