Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Špecle s balkánským sýrem

Špecle s balkánským sýrem

Potřebujete: 500 g špeclí, velkou cibuli, špek/anglickou slaninu, 200 g balkánského sýra
Postup: Slaninu/špek nakrájíme na kostičky, osmahneme a přidáme cibuli nakrájenou nadrobno. Až je cibule orestovaná dozlatova, přidáme špecle a prohřejeme. Nakonec vmícháme nahrubo nastrouhaný balkánský sýr a necháme rozpustit.
Tip: špecle lze zakoupit chlazené, nebo sušené, ty je třeba předem uvařit.

Lenka Moučková


31.5.2010   Rubrika:   |   Komentářů 39   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Špecle s balkánským sýrem

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-39
Jiřka a 4 zlatíčka
Jiřka a 4 zlatíčka - 31.5.2010 20:17

Se omlouvám. Už to tu někdo psalsmajlik - 76

 
Jiřka a 4 zlatíčka
Jiřka a 4 zlatíčka - 31.5.2010 20:16

Elí: Si je udělej sama.Je to tužší těsto na kapání

 
Jiřka a 4 zlatíčka
Jiřka a 4 zlatíčka - 31.5.2010 20:15

Jen někdo psal krajová specialita.

Na Hané a Olomoucku je to jídlo léta letoucí sváteční. Teda kdys jídlo chudejch v dábných dobách.

To máte stejné jako brambory plněné tvarohem.Dříve se dělávalo v každé chalupě a teď je to Americké jídlo

 
orinka
orinka - 31.5.2010 16:18

orinka: ha, tady už se o tom dávno diskutuje, dnes jsem jako ten Mlha z Marečka.

 
orinka
orinka - 31.5.2010 16:14

eště jedna možnost je: ty špecle si udělat domasmajlik - 68

 
martus
martus - 31.5.2010 16:09

uz jsem taky do nich nacpala kdeco, ale nejlepsi byly v jedne bavorske restauraci, jen na slanine a se syrem, ale nevim jakym - mi nakonec stejne nejvice chutna to, co uvari nekdo jiny. V Madarsku maji trochu jiny tvar a rikaji jim noky, ale s kachnimi prsicky v omacce, ci s husimi jatry - to nema chybu. Sice odbocuji, ale madari delaji ohromne palacinky a jmenuji se stejne jako u nas "palaczinta" - kdo od koho opisoval???

 
lev
lev - 31.5.2010 15:28

manka: prosímsmajlik - 31

 
manka
manka - 31.5.2010 15:21

lev: děkujismajlik - 75

 
Elí
Elí - 31.5.2010 15:20

celina: ale ty špecle v našem kraji nejsou tak musíme do němec

 
evropka
evropka - 31.5.2010 15:18

manka: já dostala chuť na špagety s pestem a parmazánemsmajlik - 57

 
lev
lev - 31.5.2010 15:16

manka: brambory asi 40 dkg ,polohr. mouku asi 15dkg , 2vejce , sůl

 
manka
manka - 31.5.2010 15:13

lev: a vajíčko a vodu? já jsem si někde našla recept a tam byla hladká

 
lev
lev - 31.5.2010 15:12

manka: polohrubé

 
manka
manka - 31.5.2010 14:55

lev: a děláš je z hladké mouky??

 
lev
lev - 31.5.2010 14:48

já špercle nekupuju dělám domácí s kuřecím masem a houbamismajlik - 57

 
evropka
evropka - 31.5.2010 14:26

manka: jj taky

 
štoudev
štoudev - 31.5.2010 13:55

talenka: aha, tak to může být dobrý smajlik - 57

 
sharon
sharon - 31.5.2010 13:55

babkatapka: doma udělané haluše či noky jsou lepší....já ty kupovaný cítím moukou.....

 
manka
manka - 31.5.2010 13:54

talenka: nebo jako hovínka do polívky - kapání

 
talenka
talenka - 31.5.2010 13:52

majucha: spíš podobně jako halušky

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-39
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77181.
    Archiv anket.