Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Domácí pekárna - vyzkoušené recepty

Úvodní strana / Diskuse / Vaše diskuse / O Vaření / Domácí pekárna - vyzkoušené recepty
Založila

aldoska

poslat vzkaz
PROSÍM PŘISPĚVATELKY, ABY SEM VKLÁDALY POUZE RECEPTY A ODKAZY NA NĚ!!!!

Pro diskusi, fotky nesouvisející s receptem, dotazy a rady je určena diskuse
DOMÁCÍ PEKÁRNY.

VŠECHNY PŘÍSPĚVKY KROMĚ RECEPTŮ BUDOU SMAZÁNY.


Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-50 | 51-100 | 101-104
Čárina
Čárina - 18.3.2008 13:06

Mazanec asi podle Týny:

250 ml mléka, nebo namíchat se smetanou
1 žloutek
125 g rozpuštěného tuku(máslo, hera, sádlo)
500 g polohrubé a hl. mouky smíchané napůl
50g cukru pískového
2 vanilkové
1 pytlík kvasnic
špetka soli, citr. kůra,rozinky, ořechy,mandle, podle zvyklostí.
Po natvarování potřeme bílkem a vršek nakrojíme nožem do podoby kříže.
Program: TĚSTO
Prvních 10 minut pečeme na 150 st., potom 40 min. na cca 100 st. při horkovzduchu.

 
Jehlička
Jehlička - 16.3.2008 13:43

Kynutá bábovka.
250 ml vlaž.mléka
1 vejce
150 g mouč.cukru
100 g másla(Hery)
špetka soli
600 g polohr.mouky
1/2 kostky droždí
Udělat těsto,nechat asi 1/2 hodiny až 1 hodinu kynout,pak velkou lžící vykrajovat kousky,do nich náplň(každý jakou má rád) a každou kuličku klademe vedle sebe do vymazané bábovkové formy.Postupujeme tak,až máme všechno těsto naplněné a vyskládané ve formě.Pak necháme ještě chvíli kynout,asi 20 minut.Potřeme nahoře mlékem a pečeme 45 minut na 180°C.
obrázek - Kyn.babovka_s_3_naplnemi..jpg

 
mariena
mariena - 5.3.2008 13:21

Chléb kmínový
____________

320 ml vody , 1 PL oleje , 1 PL octa ,2 ČJ soli , 1 ČJ mletého kmínu , 30 dkg hladké mouky (pšeničné chlebové,obyčejné ) , 10 dkg žitné chlebové , 10 dkg celozrnné (graham) , hrst pšeničných klíčků , 2 ČJ cukru , 1 ČJ sušeného droždí , 1 PL brkaše.
Program klasik,velikost I , někdy musím přidat lžíci vody,někdy lžíci mouky,asi podle toho , jak je mouka vhká,či cosmajlik - 26

obrázek - chleba100_3928.jpg

 
mariena
mariena - 1.3.2008 13:41

Perníčky

60 dkg obyč.hladké mouky , 20 dkg mouč.cukru , 15 dkg medu , 12,5 dkg rozpuštěné Hery , 3 menší vejce (nebo 2 větší ) , 1/2 prášku do perníku nebo do pečiva , 1/2 vanilkového cukru , 2 lžíce kakaa , 2 lžičky perníkového koření , 2 - 3 lžíce rumu.

Do pekárny nalijeme rozpuštěný tuk,na něj med , rozšlehaná vajíčka (stačí vidličkou) , nasypeme cukr,kakao , vanilkový cukr , perníkové koření,rum , nakonec mouku a navrch prášek do pečiva. Program těsto.Po umíchání vypneme,kynout nemusísmajlik - 68 Dáme do mikrotenového sáčku a uložíme do chladna,druhý den pečeme.

 
hancze
hancze - 1.3.2008 10:40

BROSKVOVY PISKOT

5 zloutku
3 lzice rozpusteneho masla
180 g cukru
180 g hladke mouky
1 lzicka prdopece
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - --
snih z peti bilku
3 broskve na kosticky ( nebo kompot)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
lehce rozmichame cukr se zloutky a nalejeme do pecici nadoby. Pridame ostatni ingredience. Pro Eta Siesta: Program dort, po slehaci fazi vypneme. Vyjmeme haky, lehce vmichame snih z bilku, poklademe broskvemi (lehce zamackneme). Program peceni: 1 h. Barva: I
Nechame vychladnout v nadobe a opatrne vyklopime (ma tendenci se lamat)
smajlik - 57

 
Hellca66
Hellca66 - 29.2.2008 20:59

Jehlička: Ještě jednou děkuju.Vypadá moc dobřesmajlik - 47

 
Jehlička
Jehlička - 29.2.2008 20:42

Jehlička - 29.2.2008 20:00 (odpovědět, poslat vzkaz)

Hellca66: Nadýchaný tvarohový koláč.
Těsto:
250 g polohr. mouky
125 g studeného másla
2 lžíce mouč.cukru
1 celé vejce
1 lžíce vlažné vody
Vše zpracujeme v těsto které zabalíme do folie a dáme na 30 minut do lednice odpočinout.
Pak vyválíme kruh v průměru 26 cm.Vložíme do dortové formy na pečící papír.Na těsto rozetřeme náplň.
Náplň:
500 g tvarohu ( 2 kostky)
125 g mouč.cukru
2 sáčky vanilk.pudingu
4 celá vejce
1/4 l ušlehané šlehačky
Smícháme všechny ingredience dohromady,kromě ušlehané šlehačky,tu vmícháme opatrně až nakonec aby náplň byla nadýchaná.
Náplň rozetřeme na těsto a v předehřáté troubě pečeme 1 hodinu při 180°C.Pak troubu vypneme a necháme 10 minut dojít.Vyndáme a necháme úplně vychladit.(Můžeme zdobit šlehačkou,strouh.čokoládou,ale není to nutné.)
obrázek - Nadychany_tvarohovy_kolac..jpg

 
mariena
mariena - 23.2.2008 10:47

Bochánky s anglickou slaninou

50 dkg hladké mouky , 20 dkg anglické slaniny , 2 dcl mléka , 1 vejce , 5 dkg oleje , 2 dkg droždí , 1 dkg soli , vejce na potření .

Anglická slanina (nebo uzený bůček) se nakrájí na malé kostičky.Já to, před zaděláváním, na oleji trochu osmažím a po vychladnutí to přidám do pekárny najednou , ale může se to tam dát neosmažené. Do pekárny dáme olej, nakrájenou anglickou,mléko s rozšlehaným vejcem a solí,nasypeme mouku a rozdrobíme čerstvé droždí. Program těsto. Po vykynutí vyklopíme a uplácáme na co máme náladu. já většinou peču z kila mouky a začínám malými uzlíky,další plech už jsou bochánky,přestává mě to bavitsmajlik - 42 tak na další plech udělám tak šest karasů a protože mi pořád zbývá těsto,tak z toho zbytku udělám jeden karas velký a je pokoj. Potom se to potře vajíčkem,nechá asi 20 - 30 minut kynout a peče asi 20 minut při 180 stupních (el.trouba)

obrázek - 11(67).jpg

 
Jehlička
Jehlička - 16.2.2008 12:25

PANDORO:recept je z Dámy(Autor:Svetluska)
Suroviny:
1. část:
2 lžíce vlažné vody
1 žloutek
6g cukru
50g polohrubé mouky
12g čerstvého droždí

Program Těsto a pak přidat

2. část:
30 ml vody
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce rumu
2 žloutky
200g polohrubé mouky
15g tuku
aroma - pomeranč, vanilka, citron

Program Těsto a pak přidat

3.část:
2 žloutky
1 vejce
15g tuku
30 ml vody
40g cukru
1 vanilkový cukr
citronová kůra
250g polohrubé mouky
špetka soli

Program Těsto

Postup:
Po posledním ukončení programu Těsto prohníst na vále, vytvarovat bochánek a ten dát do formy a nejlépe přes noc v chladnu nechat kynout. Pak upečeme a po vychladnutí hustě pocukrujeme moučkovým cukrem s vanilkou.

Program na přípravu kynutého těsta nechte projet vždy (u každé části) až dokonce, tedy i s kynutím!!! Dobu nezkracujte - sice si práci usnadníte a ušetříte čas, ale projeví se to na chuti a nadýchanosti!!! Program budete pouštět celkem 3x. Vzhledem k tomu, že u nás pravou formu na pandoro jen těžko seženete, můžete s klidem použít formu na bábovku.

Péct 180°C asi 35 min.
obrázek - Pandoro_1.jpg

 
Petronilka
Petronilka - 14.2.2008 21:44

Koláče podle mum z Dámy
250ml mléka
1 lžička soli
2 žloutky
100g oleje
100g cukru
500g polohrubé mouky
2 lžičky sušeného droždí nebo 1/2 čerstvého

obrázek - P1010107.jpg

 
babkatapka
babkatapka - 13.2.2008 17:02

Kynuté buchty SPECIAL:
1/4 l mléka,1 sklenka oleje a v tom rozšlehat 3 žloutky. Nalejeme do pekárny, přidáme 1/2 kg hladké mouky, 7 lžiček pískového cukru, trochu soli a 1/2 kostky kvasnic. Program těsto, potom plníme podle chuti a upečeme.obrázek - P2120013(3).JPG

 
verca
verca - 7.2.2008 19:25

SEKANÁ S BRAMBORÁKEM:
300 ml teplé vody >
1 kostka bujonu >rozpustit ve vodě
1,3 kg mletého masa
2 vejce
osmažená cibulka
mletý pepř,malá špetička soli (kdo rád málo slané sůl nedává)
česnek,majoránka dle chuti
bramborák v prášku Natura (já dala bramborák od Labety a bylo to také dobré)
trochu prášku do pečiva

Suroviny dáme do domácí pekárny a zahustíme bramborákem v prášku místo strouhanky a přidáme trochu kypřícího prášku do pečiva.Po zadělání pečeme asi 1,5 hodiny.
Program:dort nebo moučník podle druhu pekárny (je to program na zadělání bez kynutí a následně pečení )
Není-li sekaná pečená po dokončení programu,přidáme samostatné pečení.

obrázek - sekana_z_dom.pekarny_1(1).jpg

 
Pandice
Pandice - 5.2.2008 8:32

Dovoluji si sem dát receptík od Ivy, i když není z bětky, ale ať nezapadně v propadlišti dějin

Ivi - 3.2.2008 19:07 (odpovědět, poslat vzkaz)

Tak hlasim, ze orechova babovka je fakt moc dobra, povedla se a neni s ni skoro zadna prace a jen minimum nadobi. Kdybyste nekdo chtel zkusit, tak takhle:

Orechova babovka

1hrnek polohr.mouky,
1 1/2 hrnku mletych orechu /lehce do hrencku udusat/,
1 hrnek cukru,
1/2 hrnku oleje,
1 hrnek mleko + rum (hodne rumu, malo mleka ),
3 cela vejce,
1 prdopec.
Toho rumoveho mleka muze byt trochu vic nez zrovna 1/4l, zalezi, jake jsou orechy a jak vypada testo. Nema byt moc huste, spis malilinko ridsi. Vsechno se hodi do jedne misy a staci zamichat rucne (muze se i el.slehacem) a vlije se do vymazane a vysypane formy. Pece se ve stredne vyhrate troube. Me to trvalo 55 minut (zkousim spejli, jestli uz to je).

 
Čárina
Čárina - 2.2.2008 16:09

Vyzkoušela Pandi, fotodokument je vedle smajlik - 58

Karlovarské rohlíky od P.Františka Brusáka- jsou výborné!!!!!!!!

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

420 ml vody, 1 rozpuštěná omega nebo jiný 100% tuk, 1 kg hladké mouky, 3 lžičky soli, 3lžíce písk.cukru, 3lžíce sušeného mléka( pokud není,dáme místo 420 ml vody mléko), 50 g čerstvého droždí, Sádlo nebo olej na potření

POSTUP PŘÍPRAVY

Program : těsto,po ukončení programu nechat ještě chvíli kynout.
Dělala jsem z poloviční dávky,měla jsem 13 rohlíků.

Těsto rozdělit a stejné kousky a stočit do malých bochánků,necháme 5-10 min.odpočinout.Pak z každého vyválíme elipsu.Jednou rukou držíme jeden konec,druhou rukou stáčíme od druhého konce do tvaru rohlíku,přitom tlačíme směrem dolů a roztahujeme jakoby ke krajům,placka se tím prodlužuje a rohík má lepší vinutí.Po dotočení ještě vzniklý váleček rukama poválíme,můžeme na krajích naříznout nožem a stočit do podkovy a dáme na plech,kde necháme ještě tak 40 min. kynout.Pak potřeme rozpuštěným sádlem nebo olejem,můžeme posypat máke,kmínem,sezamem,co kdo má rád,nebo nechat jen tak a pečeme na 200 - 220 °C asi 10 min.

 
verca
verca - 1.2.2008 17:55

Tento recept je od al.do z diskuse Sladkosti aneb pečeme s láskou
OŘECHOVÉ KARAMELOVÉ ŘEZY:
Těsto:1/2 kg hladké mouky
200 g cukru krupice + 1 vanilinový cukr
200 g Hery
2 celá vejce
2 lžíce tekutého medu
2 lžičky jedlé sody
2 lžíce mléka
špetka soli
Těsto zpracujeme na vále a rozdělíme na dva díly.Vyválíme dvě placky a vložíme na dva plechy na pečící papír.První plech pečeme asi 15 minut v troubě předehřáté na 175-180°C a na druhý plech připravíme následující směs.
300 g hrubě sekaných ořechů
120 g másla
80 g cukru krupice + 1 vanilinový cukr
3 lžíce tekutého medu
Vše osmažíme dozlatova,ještě horké rychle klademe lžící na druhou placku a pečeme ji také 15 minut.
Krém:
3 dcl mléka
1,5 lžíce hladké mouky
1,5 lžíce solamylu
100 g cukru krupice + 1 vanilinový cukr
200 g másla
šťáva z půlky citronu
Z mléka,mouky,solamylu a obou cukrů uvaříme kaši.Na její hladinu přitiskneme mikrotenový sáček a necháme vychladnout.
Máslo třeme šlehačem a postupně všleháváme kaši.Nakonec přidáme šťávu z poloviny citronu.
První upečenou placku potřeme krémem a nahoru přiložíme druhou placku s ořechy.Řezy necháme uležet v chladu nejlépe 2 dny a pak nakrájíme na úhledné díly.
obrázek - orechovokaramelove_rezy.jpg

 
evča.
evča. - 23.1.2008 13:02

Tvarohová buchta.
250 g tvaroh
250 g tuk,Hera apod.
250g cukru
250 g pol.mouky
pr.do pečiva
3 vejce
rozinky,posekané ořechy.
Dělala jsem na program dort.obrázek - P1200019(1).jpg

 
babkatapka
babkatapka - 20.1.2008 18:13

loupáky trochu jinak:
60 dkg hladké mouky, 300 ml vody, 100 ml oleje, 7,5 dkg cukru, 1 vejce, sůl, 1/2 kostky čerstvého droždí, nebo 1 1/2 lžička instantního.
V pekárně vymícháme a necháme nakynout těsto, na vále tvarujeme loupáky, potřeme vejcem, posypeme mákem, necháme ještě chvíli nakynout a upečemeobrázek - P1180007(1).JPG

 
verca
verca - 19.1.2008 19:59

TIRAMISU:
2 tvarohy
2 pomazánkové másla
3 zakysané smetany > vše našlehat do krému
moučkový cukr dle chuti
rozdělaná želatina
Uvaříme silnou instantní kávu,necháme vychladnout,pak do ní nalijeme rum dle chuti.
Dětské piškoty rychle (aby se nerozmáčely) máčíme v kávě a řídce klademe do formy vyložené potravinovou fólií.Na ně dáme vrstvu krému a tak děláme vrstvy,poslední vrstvu uděláme z piškotů,ale klademe je hustě,po vyklopení nám dělají dno Tiramisu.
Dáme ztuhnout do lednice nejméně na dvě hodiny,potom vyklopíme a přes sítko posypeme kakaem.Můžeme vystřihnout z pečícího papíru nějaký tvar,dát na povrch a teprve pak posypat kakaem,když papír sundáme,zůstane nám obtisklý požadovaný tvar.obrázek - ceske_Tiramisu__zmensena_fotka_.jpg

 
Jehlička
Jehlička - 18.1.2008 16:54

CHLEBOVÝ SLANÝ DORT.
300ml vlaž.vody,60ml vlaž.mléka,2 lžičky soli,1 lžička cukru,1 lžička kmínu,1 lžíce octa,2 lžíce oleje,600g hl.mouky,30g čerstvého droždí.PROGRAM Těsto 30 minut.Pak dort.formu vymazat a vysypat.Dát těsto,20 minut nechat kynout.Potřít slanou vodou a péct na 180°C-20 minut,zase potřít a do červena dopéct.
Na náplně jsem spotřebovala 3 pom.másla,1 velkou paštiku Majku,1 měk.sýr 100gramový,3/4 másla Zlatá Haná,400g sekané(upekla jsem ji v dort.formě),pak česnek,(olivy,salám,papriku,tvrdý sýr na ozdobu.)
obrázek - Slany_dort..jpg

 
verca
verca - 14.1.2008 16:35

LOUPÁČKY Z DOMÁCÍ PEKÁRNY:
180ml mléka(dle potřeby můžeme trochu mléka přidat,těsto musí být vláčné)
1žloutek
70g rozpuštěné Hery
špetka soli
citronová kůra(nemusí být)
400g hladké mouky
40g cukru
1vanilkový cukr
1lžička droždí
Na potření 1bílek a mák na posypání
Suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zadáme program na kynuté těsto.
Po zadělání a vykynutí těsto vyndáme a rozdělíme na 12 kousků,vyválíme z nich válečky,ohneme do tvaru loupáčků,dáme na plech(na pečící papír)a ještě necháme asi 10 minut kynout.Poté potřeme rozšlehaným bílkem.posypeme mákem a pečeme v troubě na 175°C do světle hněda.obrázek - loupaky_02(1).jpg

 
verca
verca - 14.1.2008 16:09

ŠKVARKOVÉ PLACKY:
350ml mléka (dle potřeby přidat,aby bylo těsto vláčné)
1vejce
1lžíce oleje
250g hladké mouky
250g polohrubé mouky
1,5lžičky soli
1/4lžičky mlet.pepře
1lžička cukru
2lžičky sušeného droždí
škvarky dle chuti
Program:kynuté těsto
škvarky přidat po signálu
Po zadělání a vykynutí rozválíme na placku asi 1,5cm silnou a vykrájíme kolečka větší sklenicí,nebo hrnečkem,dáme na peč.papír na plech.Necháme ještě asi 15min. zkynout,pak neřežeme nožem nahoře mřížky a pečeme při 200°C do růžova.obrázek - skvarkove_placky_1(1).jpg

 
...
... - 13.1.2008 15:40

ROHLÍKY OD SVĚTLUŠKY78
http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=4920

 
verca
verca - 8.1.2008 10:05

CHLÉB ŠUMAVA
400ml vody
1,5 lžíce jablečného octa
3 lžíce olivového oleje
1,5 lžičky cukru
3 lžičky soli
360g hladké pšeničné mouky
140g žitné mouky
75g žitné celozrnné mouky
75g pšeničné celozrnné mouky
1 lžíce kmínu
2 lžičky sušeného droždí
PROGRAM:základní
smajlik - 31

 
evča.
evča. - 7.1.2008 14:37

Domácí žitný chléb:
200ml vody
0,5 l světlého piva 10 stupňovýho
1 čaj.lž. soli
1 pol,.lžíce kmínu celého
45 dg.hl.mouky
20 dg,žitné mouky
5 dg slunečnicových semínek
1sáček droždí
Nejdříve pečeme na¨250 ,15 min.potom 175, 45 --60 min.
Já musím na míň,na 250 jsem ho měla dost tmavý.

 
Čárina
Čárina - 5.1.2008 17:26

našla jsem ještě další variantu:
Autor: Kovářka - další recepty
Hodnocení: 100%

Suroviny:
250 ml uvařené melty
3 lžíce oleje
1,5 lžičky soli
1 lžička cukru
200g celozrnné pšeničné mouky
100g hladké pšeničné mouky
50g celozrnné žitné mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
Po signálu semínka-kmín,dýně,slunečnice atd.


Postup:
Rozdělit na 8 kousků, ukoulet bulky a nechat kynout asi 30minut. Pak potřít slanou vodou a posypat semínky.
Pečeme na 180°C asi 20minut.

Nastavení pekárny: Program Těsto

 
manka
manka - 2.1.2008 19:48

Čárina:Celozrnné rohlíky od Monikahor:
250ml vody
3lžíce oleje
1lžíce octa
200g celozrnné mouky (lze použít i graham)
100g hladké mouky
50g žitné mouky
1lžička soli
1lžička cukru
1lžička sušeného droždí nebo 1/4 čerstvého droždí
trochu koření(např.Vegeta)
Suroviny dáme do pekárny od hřidkého po suché,nastavíme program:kynuté těsto
Po vykynutí vytvarujeme rohlíky,nebo housky,necháme ještě asi 30min.kynout. (Já před pečením ještě potírám slanou vodou a sypu sezamovými semínky,nebo lněnými semínky) a dáme péci na 220°C asi na 20minut


 
babkatapka
babkatapka - 29.12.2007 22:34

verca: Božský perník od zindule:smajlik - 54
2 hrnky mléka
1 hrnek oleje - stačí 3/4 hrnku
1 vejce
2 lžíce tmavého kakaa
1 skořicový cukr
1 hrnek cukru
3 hrnky hladké mouky
1 prášek do perníku
1 prášek do pečiva
1 čokoládový puding
1 lžíce marmelády
3 lžíce rumu.
Napřed všechno tekuté, pak ostatní,po zapípání,jsem přidala ořechy, kand.ovoce, suš, švestky, program koláče, bez nahřívání a nechala jsem celou dobu až do zapípání. Upečené krásně !!
a máš vzkaz!!!!!

 
Čárina
Čárina - 18.12.2007 19:23

postup na tvarování baget:
http://domacipekarny.dama.cz/postupy.php?d=25

 
evča.
evča. - 18.12.2007 15:34

Veka z Dámy:
290ml mléka
500g hl. mouky
2 lž. soli
1 lž.citr.šťávy
2,5 lžičky instantního droždí
Pokud bude těsto hustější,přilijte trochu vody,nebo mléka.
obrázek - PC180040.jpg

 
anitech
anitech - 17.12.2007 21:38

http://domacipekarny.dama.cz/recepty.php

 
anitech
anitech - 17.12.2007 20:48

Pečeme s Dámou - rohlíky

Domácí pekárna nám upeče nejen chleba, ale pomůže nám i s přípravou těsta na rohlíky. Že pekárnu nemáte? Nevadí, těsto můžete zadělat i ručně, jen to dá trošku víc práce. Pojďme si tedy ukázat jak na to.

V první řadě si musíme připravit těsto. Naší rodině nejvíce chutná toto:





České rohlíky
260ml vlažné vody
20g oleje
10g soli
500g polohrubé výběrové mouky
17,5g čerstvého droždí (můžete nahradit 1,5 ČL instantního droždí)
5g cukru
Pokud máte domácí pekárnu všechny přísady dejte do nádoby v předepsaném pořadí a zapněte program na přípravu kynutého těsta. Pokud pekárnu nevlastníte doporučuji zadělat nejdříve kvásek z 2PL vody, droždí, cukru a 1PL mouky. Kvásek nechejte na teplém místě vzejít a pak přimíchejte ostatní přísady. Těsto nechte cca 40 minut kynout.

Jakmile máme takto připravené těsto postupujte dle našeho videa.

 
evča.
evča. - 3.11.2007 16:19

Je to recept od někoho z Dámy..
250ml.mléka
1 žloutek
125gmásla,dávám Stelu,nebo Heru
250gpol.mouky
250 hl.mouky
50g cukru
2 vanilkové cukry
špetku soli
citr.kůra
rozinky,oříšky...
1 sáček sušeného droždí.
Dám program sladký.

A někdy ho peču v troubě jako mazanec
10min.na 180stupňů a potom 40 min.na 150stupňů.

 
medved
medved - 27.10.2007 20:00

Rychlý jablkový koláč - vynikající
________________________________________
Ingredience:
vejce - 3 ks
cukr krystal - 1 hrnek
olej rostlinný - 1/2 hrnku
mouka pšeničná hladká - 2 hrnky
prášek do pečiva - 1 balíček
jablka - nakrájená na kostičky - 4 hrnky
ořechy - libovolné množství
perníkové koření - trochu pro vůni
________________________________________
Nechat umíchat cca 15 minut. Po pípnutí pridat ořechy a jablka. Péct na střední sílu cca 1,5 hodiny.

 
Betyyna
Betyyna - 26.10.2007 20:14

a ještě jsem zapomně: 1 nastrouhaná vařená brambora !!!!smajlik - 76

 
Betyyna
Betyyna - 26.10.2007 20:06

Cibulkový:

na trošce sádla (cca 1 PL) osmažíme do zlatova velkou cibuli, nakrájenou na kostičky, a necháme mírně vychladnout.

Do pekárny:
300ml vody
1 PL octa
osmažená cibule

400ml hladké mouky
100ml žitné tmavé chlebovémouky
100 ml pšeničné tmavé chlebové
100 ml žitné celozrnné mouky

1,5 - 2 ČL soli
1 čl drceného kmínu
1čl cukru
1,5čl sušeného droždí

program základní, kůrka světlá, velikost 1

odměřováno v plastové odměrceobrázek - chleba2_26.10.2007.jpg

 
Jehlička
Jehlička - 25.10.2007 19:43

Kynuté rohlíčky s nutelou.
200 ml vlažného mléka
125 ml oleje
15 lžiček cukru
3 lžíce kokosu nebo ořechů
špetka soli
500g polohrubé mouky
2 lžičky suš.droždí
PROGRAM TĚSTO.Po vykynutí udělat rohlíčky,potřít vejcem a upéct.Mohou se upéct také bez náplně.Cukrovat se nemusí,jsou sladké tak akorát.
obrázek - Rohlicky_s_nutelou..jpg

 
Betyyna
Betyyna - 23.10.2007 20:50

chleba:obrázek - 1chleba_23.10.2007.jpg

 
Betyyna
Betyyna - 23.10.2007 20:50

Po třetím krátkém promíchnutí (na hodinách je čas 1:50 když to naposledy malinko promíchne) vyndám hák, nastřihnu 2x povrch, namažu povrch bílkem a přilepím ta semínka... ale to se nemusí dělat, je to jen pro parádu.

 
Betyyna
Betyyna - 23.10.2007 20:44

Nedrobivý, dlouho vláčný, odměřuju v obyčejné plastové odměrce:
300 ml vody
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce octa
400 ml hladká mouka pšeničná
100 ml žitná tmavá chlebová
100 ml žitná celozrnná
100 ml špaldová
1 středně velká, uvařená a nadrobno nastrouhaná brambora
1 čajová lžička drceného kmínu
1 čajová lžička sušeného česneku (možno namočit v trošce vody)
1,5 čajové lžičky soli
1 čajová lžička cukru
1,5 čajové lžičky sušených kvasnic

Kůrka světlá,velikost 1, program základní.

 
babkatapka
babkatapka - 5.10.2007 21:33

babkatapka: omlouvám se, ale v tom receptu je omylem 2x sůl, tak prosím si opravte 1 lžička soli a 1 zarovnaná lžička suš. kvasnicobrázek - www.gifothonomluva.12com(10).gif

 
babkatapka
babkatapka - 4.10.2007 21:17

Toustový chleba
320 ml mléka, 4 dkg rostl. tuku nebo oleje,, já dala Heru, 50 dkg polohrubé mouky, 3 dkg Solamylu, 1 lžička soli, 1 zarovnaná lžička soli.
Program jsem dala bílý chléb, toustový program nemám.

 
Jehlička
Jehlička - 1.10.2007 19:26

Pizza tašky.
Těsto:250ml vody,5 lžic oleje,2 lžičky soli,500g hl.mouky,1 lžička suš.droždí.Program Těsto. Udělat buď klasickou pizzu,já jsem naplnila čtverce z těsta anglickou,zeleninou,strouh.sýrem a pokapala kečupem.Pak složila,posypala zbytkem sýra a upekla.
obrázek - Pizza_tasky.jpg

 
babkatapka
babkatapka - 29.9.2007 21:07

závin do pekárny,malá dávka!
150 ml mléka, 70 ml oleje, 300 g polohrubé mouky, 30 g cukru, špetka soli, 1 lžička sušeného droždí.
program těsto, potom vyválet plát, naplnit nádivkou a vložit zpět do pekárny a program pečení.
Je to opravdu bez vajíčka a těsto krásné, vláčné, jsem spokojená!

 
evča.
evča. - 17.9.2007 20:27

Petronilka: Dala jsem celý sáček sušenýho.Je to 7,0 g.

 
Petronilka
Petronilka - 17.9.2007 20:21

evica: do těch croisantů se dává droždí celé?

 
evča.
evča. - 17.9.2007 20:10

Tento recept je od Týny
Croisanty s nutelou

250ml mléka
120g Hery
1 vejce
50g cukru
špetka soli
300g polohrubé mouky
200g hladké mouky
droždí

na potření: 1 vejce
náplň: nugeta

Vše do pekárny - Heru nemusíte rozpouštět, stačí nakrájet na 1cm plátky... program TĚSTO
Rozválet kolo, nakrájet výseče, dávat nugetu na širší stranu - zahnout růžky, zamotat...
Pekla jsem na horkovzduch 170st do zezelátnutí

 
Jehlička
Jehlička - 17.9.2007 19:48


Sádlové housky(Dáma č.490,recept od Tethys)

Suroviny:
250 ml mléka
2 kostky cukru
100g sádla
1 lžička soli
500g hladké mouky
30g kvasnic
Postup:
Necháme vypracovat těsto, ale pozor, vypneme před kynutím. Necháváme jen těsto umíchat , NEKYNE!!! Hned uděláme housky a necháme kynout až na plechu cca 1 hodinu. Potřeme vejcem, posypeme solí a kmínem.

Nastavení pekárny: Program Těsto
obrázek - Obraz000(6).jpg

 
manka
manka - 2.9.2007 19:59

hodím sem recept na táč se švestkama a mákem, byl výbornej, tak se musím podělit.

Kynutý táč se švestkama a mákem¨¨

1/4 l mléka¨
2 vajíčka¨
250 g hery rozpuštěné¨
80 g cukru
lžička soli
500 g hladké mouky
kostka droždí
program těsto, vydělala jsem 20 minut před koncem, dala na pečící papír, na to jsem nasypala mák s cukrem, na to půlky švestek, a nahoru drobenku. obrázek - tac_se_svestkama_a_makem.jpg

 
Čárina
Čárina - 1.9.2007 18:23

Švestková nutela

Suroviny:
1,5 kg vypeckovaných švestek
100 ml rumu
500g cukru
10g kakaa
1 vanilkový cukr
1 kakaový pudink

Postup:
V míse smícháme všechny ingredience a rozmixujeme. Nalijeme do formy domácí pekárny a zapneme program Marmeláda.Po ukončení programu nalijeme do skleniček, zavíčkujeme, sklenky otočíme dnem vzhůru. Po deseti minutách sklenky obrátíme nazpátek.

Nastavení pekárny: Program Džem

 
evča.
evča. - 1.9.2007 18:14

Švestková nutela je zde
http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3728smajlik - 57

 

Zvolte stranu: 1-50 | 51-100 | 101-104
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77046.
    Archiv anket.