Jaké cukroví pečete? Potřebuju inspiraci.
Nevím, jak vy, ale já jsem už roky zaseknutá na stejných druzích vánočního cukroví a ten stereotyp mi nějak začíná vadit. Ráda bych letos upekla i něco nového, ale nějak nemám důvěru k tomu vyhledat si jen tak nějaký recept. Radši bych se inspirovala konkrétně, zkrátka tip na nějaké dobré a osvědčené cukroví, které peče někdo jiný.
U nás je každý rok klasika:
Linecké – dělám kytičky slepované marmeládou a kolečka s krémem a čokoládou navrch.
Vanilkové rohlíčky
Plněné ořechy
Potápky (podvodnice)
Kokosové – strojkem kolečka a pak z toho samého těsta vytlačuju strojkem „banánky“, dva slepím k sobě marmeládou a konce na obou stranách namočím do čkolády
Rumovo – kokosové koule
Čokoládové lanýže
Vosí hnízda
Tuhle sestavu peču už roky. Chtěla bych to nějak obměnit, proto bych vás ráda požádala o vaše oblíbené recepty. Můžeme se tady inspirovat navzájem.
Předem moc děkuji za vaše tipy.
8.12.2015 Rubrika: Čtenářské příběhy | Komentářů 47 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Jaké cukroví pečete? Potřebuju inspiraci.
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Linda: neni potreba delat nepecene cukrovi z upecenych zbytku. Prakticky staci rozmixovat rozinky, orisky obalit v kokosu a je to pecka. Hledej RAW cukrovi, je toho ted vsude plno.
Ivi: Linda: Místo piškotů lze upéct úplně obyč piškot, spíš sušší. U nás také nepodarky zmizí během noci, ale nikdo na ně nechodí
Ivi: tak to nemam , pecu minimalne pouze na prani a to co upecu je sezrano ....uvidime co poradi ostatni
Linda: Hodně lidí dělá nepečené z ne úplně podařeného cukroví způsobem "nejsi esteticky dokonalý? šup s tebou do nepečeného!". U nás se nepečené nikdy nedělalo, protože se nevydařené vždy okamžitě sežralo.
anitech: tak to ti pekne dekuji , prave jsem byla zarazena mezi pametnice ....kandovany ovoce v celofanu si pamatuji jako ditko skolou povinne, mamka ho davala do biskupskyho chlebicku
Z ceho delate nepecene cukrovi? Mamka delavala z rozdrcenych piskotu , ale ty nemam .
dadka: Myslím, že to biskupský chlebíček není, bude to spíš něco jako italské cantuccini. Ty ale mají jen ořechy a mandle, kdežto v tom od anitech je ještě kandované ovoce.
Nejlepší jsou beztak marokánky. Jako dítě jsem si chodila kupovat marokánky u nás v Brně do hospody U Mazánka a veliká marokánka uprostřed s velkou kandovanou třešní stála 1 ,-korunu. Po zdražení 1.20.
anitech: 8.47
A není to biskupský chlebíček? Ten dělám taky z kandovaného ovoce, ořechů a nasekané čokolády. Občas se dostane koupit kandované ovoce v takových tyčinkách, zabalených v celofánu.
Rohlicky, linecke, pernicky, pudinkove susenky, isilske dorticky, kosicky a skotske shortbread. Jeste bude z bilku penove a jestli zbyde nejake polamane cukrovi, tak asi vosi hnizda.
Letos mi pomahaly obe holky, tak se to dalo zvladnout. Jeste naplnit dorticky a kosicky. Hodne toho rozdame a co se tyce zbytku (jestli zbyde po vanocich), dam zamrazit. Kdyz se to da do dobre vzduchotesne krabice, vydrzi (pokud na to nikdo nechodi)
Já nedělám nic,i tak se ale člověk vyžere,ani si nevšimne jak....Měla jsem ráda mrkvové cukroví.
anitech: díky za připomenutí, tohle určitě udělám. Musím napéct něco "zdravého", bez fůry cukru a tuků, ještě snad udělám skládaný perník, kokosky od Kominice, perníčky ze spařeného těsta. Jinak se přiznám, že nejradši mám kynuté nebo plundrové těsto s náplní, protože to není tak sladké a mastné.
anitech: proboha, vystřihovat obrázky??? Víš co je to práce???!!!
anitech: alginát nemusím,ale sáček proslazeného ananasu občas ulovím.
mariena: no prodává se cosi barevné a říkají tomu alginát, ale to bych si netroufla pozřít, na to mám svůj organismus dost rádato raději napidlám různésušené ovoce po pěti dekách
mariena: jo, holka, občas je dobrá paměť i nevýhodaTruchlím po spostě věcí které bývaly dobré a a buď už nejsou nebo jsou a už nejsou dobré