Jablečný nebo hruškový koláč

Potřebujete: 30 dkg hrubé mouky, 6 dkg tuku, 3 lžíce cukru, 4–6 lžic mléka, 1 žloutek, 1/2 prášku do pečiva.
Postup: Veškeré suroviny se zpracují na vále. Těsto rozdělíme na poloviny a vyválíme. Spodní placka se poklade jablky (hruškami), posype cukrem a skořicí (práci si usnadníte skořicovým cukrem) a rozinkami. Opatrně přiklopíme druhou plackou a pečeme.
11.10.2012 Rubrika: Moučníky | Komentářů 2 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Jablečný nebo hruškový koláč
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Já dělám celkem často podobný koláč, ale dávám polohrubou mouku a vejce celé.

Dala bych raději polohrubouškoda,že není vidět těsto zblízka