manka: tak to jsem ráda že to vím, protože když udělám tlačenku, my dva bychom pak nesměli jíst celé dny nic jiného než ji, aby se nezkazila. Mrazák to jistí
YXH: Asi máte doma velké sucho a teplo a moc se u vás odpařuje!
orinka: my když máme víc tlačenky, tak si nakrájíme po dvou kolečkách a zamrazíme a pak v lednici necháme pomaloučku rozmrazit a je to fajn
Milda3: YXH: děkuji za přáníčka
Linda: To maso zni bezva
Vajecnak jsem udelala, trochu pro nas a pak pro dceru k svatku (Barbora). Nas se nejak "ulezel" je ho cim dal min
Milda3: může být, já jsem kvůli tomu přestala mrazit zbylou vařenou rýži, jaksi tam vyschla a nebyla vůbec dobrá.
catcat: maso lze okorenit jak chces - treba jako na karbose, klidne lze pridat syr nebo jsou dobry suseny rajcata na drobno nakrajet do smesi apod
Linda: téda, ten květák je super inspirace, to určitě ozkouším
orinka: ne, ne , to je inspirace.....
orinka: slyšel jsem že to někdo taky dává do mrazáku,ale po rozmrazení se to prý drolí,já jsem to nezkoušel,do skleniček jsme dávali i sulc a kdysi dávno i prdelačku a vydržela kolik měsíců
sharon: roláda nezklame nikdy, navíc taková. To je vlastnoruční výroba?
Milda3: no to je nápad!! A nešlo by to třeba i zmrazit?
U nas vcera mexicky torilly - je to rychlovka a my se cely vecer nezastavili . Dneska mame navstevu a delame kvetak v mase na grilu (lehce ovarit kvetak, napatlat na nej ze vsech stran tak 2cm vrstvu mleteho okoreneneho masa a obalit platky slaniny a hodit tak na 50 minut na gril) a k tomu testovinovy salat. Vikend zatim nemam paru , ale chci delat vajecnak aby se jakz takz rozlezel do svatku
tak jsem 1 a 1/2 tlačenky dal do skleniček zavařit,už by se to mohlo brzy kazit a takhle to dost dlouho vydrží,
a dostal jsem za úkol příště udělat 2 menší tlačenky a udělat radši víc těch vepřovek,víc všem chutnají
Ivi: Mnam dala bych si ho
u nás dnes na přání buchtičky s krémem.......pekárna už zapískala tak jdu na to.........
Dneska jsem dostala koupit v Tescu obří uzený ocásek, tak jsem ho upekla a dnes byl s křenem a chlebem. Zítra k němu musím něco udělat, protože ho ještě spousta zbyla.
babkatapka: Blani, vsechno nejlepsi k tvemu svatku.
Ivi: mám to ráda, pár skleniček ve sklepě pořád, pro strýčka příhodu.
teď jsem dělala i rillettes, 8 hodin jsem to táhla, dobrota to je, to jo, ale zas takový rozdíl v tom není. a tohle zavařím a vydrží, kdežto tu francouzskou dobrotu jsem uchovala v lednici 2 týdny.
batum: kup si v Lidlu od Pikoku...výborné vepřovky....
Teda vy jste šikovní a děláte chutě...na čerstvý chleba natřít vaši skleničku,na parádu dát cibul,pivečko a hned je ten svět krásnější
manka: Takhle to často dělala maminka, to je moc dobré!
dnes vařím - hrnec vývaru , peču žebírka a na remosce dělám plátky vepřového....+ rýži + brkaši + zelený salát........
taky vám sem dám naše maso. kupuji na to většinou jen plecko, jen osolím a upeču tak dopoloměkka. pak naskládám do sklenic, zaliju malinko výpekem a nejdůležitější je vařit na 100 stupňů 2 hodiny. nebo jednu a druhý den zas jednu hodinu.
Milda3: děkuji,už dlouho se na něco takového chystám, a když vidím, že je to vyzkoušené, nebudu se toho bát
Milda3: dobře, žes upozornil, dneska slaví!! Taky se připojuju s blahopřáním, všecko nej, hodně zdraví a krásný Advent.
Milda3: kdepak, něco ti přece musím nechat, když sis s tím dal takovou práci, stačí mi jenom to kolečko kolečkovité Na tlačenku (jednu) se chystám taky, koncem roku. Když je tu takový zářný příklad
babkatapka: Přeji vše nej k svátku
Milda3: Tu Moravanku máš opravdu luxusní!
orinka: to jako kolečko zahradní? klidně bych ti dal i celou,fakt
Milda3: tebe bych chtěla mít za souseda, mně by stačilo kolečko pro mě a kolečko pro manžela!
choc_ivi: je to z netu a je tam spousta jiných receptů na domácí vepřovky,já místo tam uváděné Pragandy dal jen sůl
http://ekucharka.net/veprove-maso-ve-vl-stave-zavarene
rozmačkaná vypadá takto a je to chutné,pochválila mě to paní (což je co říct) a i syn
Milda3: ta vepřovka vypadá hodně dobře, můžeš sem dát odkaz na ten recept, prosím?
Alča: nedávno nám dělali výtah,tak jsem byl se psem 2 měsíce sám na chatě,první den jsem zavařil maso ze 4 kil,udělal tři tlačenky a naložil 5 kilo masa na klobásy,tak jsem si mimo to že jsem to vepřový jedl s chlebem a cibulkou,tak jsem si taky z toho dělal rizoto z doma dělané Moravanky tu jsem propláchl a povařil aby ztratila kyselost
a dělal jsem z ní taky gulášovou polévku a byla výborná
manka: jejej,koukám že jsem se spletl,do tohodle Pragandu nedávám,jen sůl jak píšu v Milda3 - 30.11.2015 11:49
Pragandu mám zažitou do klobás dýl to vydrží a je v ní 99.8 % soli a 0.2 % sanytru a to maso pak nezešedne,tak by to neškodilo ani v té konzervě,v tom co člověk sní v těch kupovanejch výrobcích,tak je to jen kapička v oceánu,to by člověk nesměl nic,jakkoli je mi třeba odporné E 920, L-cystein který se přidává do pečiva a hlavně se dováží z číny a vyrábí se z lidských vlasů,nehtů,paznehtů a prasečích štětin,tak pečivo jíst musím.
ty konzervy ze syrového masa se vaří 2x proto že po prvním zavaření se v nich může,ale taky nemusí vytvořit bakterie které produkují jedovatý botulotogin (klobásový jed) a to druhé zavaření to zlikviduje,je to tedy taková doporučovaná pojistka
Milda3: jj jen posolit a dát 2 -3 lžíce vody a ta kamarádka z toho potom ještě udělala i polévku
Milda3: fakt nechápu pragandu do domácí konzervy.
věř, že když to vaříš dvě hodiny, stačí to a nemusíš tam rvát rychlosůl
evča.: stejný poměr plecko a bůček a 1.9 deka Pragandy na kilo masa
Linda: Davam zmrazene ovoce, lip se to bali a hned varim. Vetsinou pouzivam tvarohove testo, ale i z kynuteho se to povedlo.
Milda3: krása....na chleba se cibulkou, mňam.
A to se ještě uleží, za delší dobu, to bude ještě lepší.
A z čeho to je z bůčku, nebo plecko a bůček?
Milda3:
Milda3: Ty skleničky vypadají opravdu moc dobře!
Ivi: evča.: Alča: tak ty vepřovky jsem zavařil poprvé dvě hodiny a znovu po 24 hodinách jednu hodinu,už jsem jednu ochutnal a je to výborný,jsou trochu na tý fotce bledší,než ve skutečnosti,paní v tom receptu na netu psala,naplnit skleničky tak 3 cm pod víčko,příště je naplním pod okraj jen 1 cm,sosík to pustilo a zrosolovatělo,na to že to je jen se solí je to moc chutné,opravdu to připomíná čínskou vepřovku ze šedesátejch let
orinka: to by jsme sami nesnědli ,půlku už jsme snědli doma,půlku dali kluci dvoum kamarádům a 3 jsme rozdali,tak zůstala už jen ta jedna větší a ta menší a mám už vyzkoušený že v lednici vydrží í 14 dní,ale musí se na to odřízlý dát mikroten,aby to nekoralo a tu vajíčkovou taky přes půlku rozdali
Milda3: a jak ty tlačenky uchováš, to přece naráz nemůžete sníst? Velká pochvala za pracovitost a šikovnost
Linda: ano dají , dělá je můj muž a ovoce se nerozmrazuje , říká že by ten knedlík nezabalil.....................
Linda: Pařené myslím pařené těsto, ne vaření na páře.
Linda: Dají se dělat i z mraženého, ale balíš zmražené nebo mírně povolené ovoce a knedlíky nenecháváš dokynout a hned vaříš. Můžeš udělat i tvarohové nebo pařené ovocné knedlíky a tam je to stejně, ovoce se balí zmražené nebo se nechá mírně povolit.
Milda3: ty jsi jak muj bracha, ten ma taky vareni jako konicka a kdyz nemuze vyvarovat doma pro nikoho tak jede klidne i na detsky tabor a vari tam .
Dotaz kucharky: daji se kynuty knedle delat i z mrazenyho ovoce? A pokud ano tak balite mrazene ovoce rovnou do testa a nebo ho nechate nejdrive roztat???? Diky
Milda3 - tvá paní má doma poklad
Milda3: Máš je krásné , ale je jich tolik, že bych na ně nadobro ztratila chuť.
Milda3: těch je. Určitě pro celou rodinu.
babkatapka: Milda3:
sikulkove mnam... Jdu si dat snidani
tak tláči jsou taky hotové
já jenom tot.
ale je tady dobrot
evča.: Milda3: já jsem zavařovala několikrát maso a vždycky jen syrové a posolené. Potom se oprasklo na cibulce, kamarádka dělala z té šťávy ještě polévku. Kdysi jsem dělala s ženskýma co měly několik prasat doma a tak zpracovávaly všechno. Některá dělala i předpečené, ale bez cibule, protože by se maso rychlejší zkazilo.
Milda3: Vypada to moc dobre. Ty kluku z prace taky nevyjdes vid
Dej prosim vedet, jak to dopadlo. Mamka vzdycky zavarovala maso pecene, zalilo se to vypecky a pak jeste zavarovalo. Byvalo to moc dobre.
Milda3: taky jme to jednou dělali za syrova. Je to výborné, jak vepřovka.Tak ať se to podaří.
Milda3: Pak dej vědět, jaké to je. Jsem zvědavá. Máma kdysi zavařovala maso, ale bylo buď udělané nebo aspoň obdělané. Syrové nikdy nezkoušela.
manka: zatím jsem vždycky zavařoval vařené nebo pěčené a bylo vždycky výborné,tentokrát jsem to udělal do skleniček syrové maso jen se solí dle receptu z netu,tak jsem zvědavej jaké to bude,včera jsem to povařil něco přes dvě hodiny a dnes odpoledne až budu mít hotové tlačenky,tak to dám vařit ještě na jednu hodinu
Milda3: zavařuješ syrové?
zdravím,tak jsem se dal zase na konzervy,dělám domácí vepřovky,z 5 1/2 kila jich je dvacet
a zítra až se mi uvolní hrnce,musí se to 2 x zavařovat,tak se pustím do tlačenek
Mela jsem v lednicce zbytek uvarenych testovin tak jsem vcera udelala majdu co lednice dala, soupla do toho testoviny, posypala syrem a nechala spolecne zapect.
Dneska asi hovezi biftecky na toustu s volskym okem - podle toho v kolik dorazim domu.
Vikend je zatim v oblacich
Dneska cevabcici, salat a plackovy chleba.
Zitra jdeme na veceri (vanocni party od manzelova podniku)
V nedeli budeme slavit zetakovy narozeniny, tak objedname cinu, tudiz lenosim
Včera domácí pizza "co dům a supermarket dal" a dnes vepřové výpečky. Ty zbydou i na zítra a o víkendu zatím nevím.
catcat:
babkatapka: to jsou přímo muka, koukat na takovéhle dobroty, když mám hlad
babkatapka: Mas to krasne a ze jsou dve fotky, to je dobre muzu si dat nasup aspon zbyde i na ostatni
jedna fotka je 2x,
bu´dte v pohodě všechny ...my si to s Lindou vysvětlily bokem ........
Coz mi pripomina - mam v rezerve asi 20 receptu, ale ani jeden vanocni, kdyby nahodou se nekdo chtel s nami podelit, at jsme aktualni
Linda: Buď v pohodě, aspoň je na první pohled vidět, že přichází jejich čas. Kdybys napsala jen vanilkové rohlíčky, tak by to bylo na kdykoliv. Já už dělala vanilkové nejen na velikonoce, ale i v srpnu. Prostě je dělám, když na ně máme chuť. A upoutávku s třemi tečkami si do příštího receptu stejně nikdo nepamatuje, takže taky dobrý!
Linda: Dekuju ze se o tu rubriku staras. Jsi moc hodna, mas sama dost prace a navic delas jeste i tohle.
sharon: já je jednou dělala na velikonoce
sharon: hele ber to s rezervou - ja to obcas delam po nocich, obcas mi dochazi slovni zasoba, ma cestina ma uz taky pekny mezery ...nazev obvykle kopiruji od vas, ale vymyslet upoutavku pod nazvem (to co je s 3 teckami v leve rubrice) to mi obcas dava pekne zabrat ..... schvalne kolik netradicniho, prekvapujiciho, chutneho, klasickeho jsme tu za posledni rok meli .... a neboj cuketa bude, netusim kdy, ale bude. Uz to vidim Cuketa po recku, netradicní ale velice chutná...
Linda: to je fuk...já jen že se tu psalo o cuketě...
Linda: mě se líbí....že ....vánoční vanilkové rohlíčky......já jsem asi blbá ale jiný neznám.....
Linda: a já jsem si říkala, že se zatoulaly
sharon: neboj holka dockame se .....jenom pro zasmani ty dnesni vanilkove rohlicky jsem davala do adminu pred minulymi vanocemi
Ivi: u nas po 100g a recepty stylem dejte vrchovatou lzicku
sharon - cestou se snědla a nedorazila
Anička88: já posílala recept Lindě na Cuketu po řecku ....a neobjevil se tu.....
Dneska jsem dělala úžasnou plněnou cuketu se zakysanou smetanou, šunku a sýrem :)
Linda: No jo, bodejť by to nebylo moc, tady jsou vanilkové cukry balené po 20 g.
sharon:
Linda: ale šlehej el. šlehačem až úplně zhoustne - chvíli to trvá......tohle je ten krém s jahodama....
Linda: záleží kolik potřebuješ ....1 mascarpone + kelímek šlehačky ...a tak můžeš stupňovat..........a sladím jen vanilkovým cukrem.....
Ivi: ne s vodou ...ségra dělá se smetanou.....
Ivi: my mame fantasticky vanilkovy cukr z pravy vanilky (dovazim ho vsem znamym), ale pro ceske recepty je MOC vanilkovy. Kdyz jsem minuly tyden zkousela klasicky cesky kolace s tvarohem dala jsme presne podle navodu a tvaroh mi tim mnozstvim zmenil barvu , takze jsem se poucila na pul kilo tvarohu nedavat 45g vanilkovyho cukru, bohate staci tretinove mnozstvi (chutove to bylo fantasticky, ale barevne byl sedy tvaroh ).
Linda: Aha, ty vlastně nemáš pořádný tvaroh! Tak to je asi nejlepší zkusit mascarpone, tam není co pokazit. A až pojedeš zase sem, zkus si koupit mletou vanilku (mají ji obchody s kořením) a máš i po starosti s vanilkovým cukrem. Nebo si můžeš udělat svůj vanilkový cukr. Dej pak vědět, jestli se povedlo.
sharon: jaky pomer mascarpone se slehackou? staci zhruba od oka ....tohle vypada luxusne
Ivi: zkousela jsem dva recepty z labuznika - jeden byl pudink vyslehany s maslem (udelala jsem to presne podle receptu a porad jsem citila z toho ten pudink, bylo to 2 sacky do pullitru - ano drzelo to tvar,ale asi potrebovalo to dvojity mnozstvi povarit dele nez normalne a nvic my mame sul v masle, malo ale jetam, normalne to uz neregistruji, ale v tomto pripade to byla nestastna kombinace ) a druhy recept byl klasicky tvaroh se zelatinou a zakysankou a v tom jsem mela pucky a byla z toho podivna smes, ale to mohlo klidne byt tim mistnim pseudotvarohem . V dk se delaji tyto dorty z obycejneho tavenaku typu neco jako lucina, coz je priserne tezky. ...kdyz to shrnu mozna puvodni recept s originalnima surovina neni spatny, z danskych surovin to nevyslo. Zkusim ten od sharon, mascarpone a slehajda je vsude stejna, vanilkovy cukr je jiny, ale v malem mnozstvi by v tom nemel udelat paseku
sharon: Dělalas těsto s pivem nebo bez?
my dnes zbytky kuřete s rýží a pekla jsem štrůdly z těsta...celý tuk Omega + mouka ..atd ...to asi znáte....poprve a je super .....
Dneska plnene papriky, mrizkovy kolac s tvarohem a zrave rohlicky.
Linda: A jaké recepty jsi zkoušela? Většinou ty "rychlovky" jsou žravé, ať už je to z mascarpone, jak píše sharon nebo jen puding vyšlehaný s máslem s přimíchanou šlehačkou nebo tvaroh s přimíchanou šlehačkou atd. Většinou se to prokládá piškoty (ty cukrářské jsou lepší) a nebo si piškot můžeš upéct. Ale zase takové rychlovky to nejsou, protože se musí brát v úvahu doba tuhnutí. Tak by mě ta rychlovka, kterou jsi zkusila docela zajímala.
Linda: vyšlehej mascarpone se šlehačkou a vanikovým cukrem dohromady ....utvoří se krásný krém a pak už podle své chuti prokládej....do dortové formy prostři mikroten a skládej.....až ztuhne vyndej i s mikrotenem a krásně se krájí......snacha přidává i želatinu ale mám vyzkoušeno i bez ní a je super !
Prosim nemate nekdo VYZKOUSENY recept na nepeceny dort - jak sýrový tak tvarohovy, beru s ovocem i bez, ale hlavne at je dobry. Jsem vcera zkousela podle internetu a vysledek vice nez zalostny - asi jsem narocny spotrebitel ,ale to co popisovali jako vytecny a rychel sezrany mi doma nejedli ani psy, to co popisovali jako skvelou rychlovku pro navstevu bych predlozila leda tak tchyni , proste des bes
A u nas vcera reska sekana s testovinami a dneska bude domaci hamburger, zitra asi cina (nebo neco na ten zpusob)
-- Kompletní archiv diskuse --