Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 10.11.2014 13:07

choc_ivi: Já je dělám z oloupaných a teprve potom ve slané vodě uvařených, jsou krásně žlutý a je to i rychlejší. Ani nedělám důlky, to jsem dneska četla poprvé. Polotovar kupuji v Německu a říkáme tomu klouzáky, ale to je jen náš domácí název, ale jsou úžasné, dělám je i k houbovce a mimo svíčkovou snad ke všemu k čemu je knedlík. Jsou dobré i jen tak s osmaženou cibulkou.

 
choc_ivi
choc_ivi - 10.11.2014 12:43

orinka: smajlik - 47smajlik - 61 díky díky smajlik - 81 určitě zkusím

 
orinka
orinka - 10.11.2014 12:38

choc_ivi: to máš fuk - pochybuju, že to byly jenom salátovky. Normálně je uvař ve slupce a najemno nastrouhej. A pak podle receptu, 1/4 těch ustrouhaných brambor odšoupní bokem, za ně to místo vyplň škrobovou moučkou, brambory k tomu přihrň nazpět, přidej ostatní věci, uhňácej a pak nakrájené kousky s důlkem uvař. Já ten důlek dělala malou štamprlovou skleničkou, úzkou. Tak cm důlek. Jde to i v ruce, ale tou skleničkou je to raz dva. Vodu nech mezitím zavřít. Já to dělala nadvakrát, aby to šlo dobře promíchávat. Hned jak to vhodíš do vody to nemíchej, počkej minutku a pak opatrně velkou vařečkou zlehýnka nadzvedni ode dna, aby se to nepřilepilo tam. Až vyplavou, máš hotovo. Netrvá to dlouho. Pak zavař další. Já to v hrnci trochu omastila máslem, aby se mezi sebou tolik nelepily. Ale nerozpadají se, drží dobře pohromadě.

 
choc_ivi
choc_ivi - 10.11.2014 12:19

orinka: díky za radu smajlik - 61 akorát nevím s těma bramborama, vůbec nevím, jaký typ jsme na poli měli smajlik - 68

 
orinka
orinka - 10.11.2014 11:49

choc_ivi: já kupuju nejradšu škrobovou moučku v Lidlu a tam mají půlkilové krabičky. Vyšlo mi to nadvakrát. Takže myslím, že klasický Solamyl by vyhovovat mohl. Deko sem, deko tam, to těsto nemusí být nafous, taky jsou pokaždé jiné brambory. Do tohoto těsta zvol nanejvýš B, pokud nevezmeš na pyré, lepší jsou ty rozvářivé typy.

 
choc_ivi
choc_ivi - 10.11.2014 10:09

orinka: taky jsem si recept vytiskla a zkusím.... jen nevím, kolik si koupit moučky, bude mi stačit jedna krabička? (nevím ale, kolik je v krabičce smajlik - 76)

 
orinka
orinka - 10.11.2014 5:24

YXH: já tomu moc nedůvěřovala - přece jenom...jsem zvyklá dávat mouku a škrob mi tam moc neseděl. Výsledek mile překvapil.smajlik - 47

 
YXH
YXH - 9.11.2014 22:05

TULI: Stavim se na tiramisu smajlik - 57smajlik - 57
orinka: Dekuju smajlik - 31 To vypada dobre, neco jako sisky ale bez mouky. Az zkusim dam vedet jak to dopadlo

 
orinka
orinka - 9.11.2014 18:32

Ty kluski musím dělat častěji. Jsou univerzální, když se na to dá navrch mák s cukrem, poleje máslem, je to jako šlejšky, ale jemnější.

 
orinka
orinka - 9.11.2014 15:44

YXH: tady máš recept i s obrázkem.
http://www.toprecepty.cz/recept/24674-jemne-bile-kluski --kluski-%C5%9Bl%C4%85skie/

 
TULI
TULI - 9.11.2014 15:26

u nas dnes testoviny s ragu

a pak losos a zelen. salat a to tiramisu smajlik - 1

 
YXH
YXH - 9.11.2014 14:16

orinka: Kluski neznam smajlik - 26 co to je? Neco jako bramborove knedliky ze syrovych brambor? Dneska navzdory vanici bude vecere z teplych kraju. Tortilly, hovezi, salsa, guacamole, fazole a spanelska ryze (aspon tak se ji tu rika).
Zkusila jsem bucek s jogurtem, je to chutove dobre, ale na nas uz hodne tucne, asi to jeste dam trochu vysmazit. Nejak se to vsechno nevypeklo smajlik - 26

 
orinka
orinka - 9.11.2014 8:50

Tak k tomu vařenísmajlik - 68
Dneska jsem upekla (po dlouhé době) domácí kváskový chleba, hned zrána. Kvásek byl velmi aktivní, tak to nešlo odložit. Po něm jsem do trouby frkla vykostěná kuřecí stehna, peču je dnes na jablíčkách a cibuli. Polévka je z těch kostí, játrové knedlíčky z králíka, které jsem ušetřila minule. Po ní bude k pečenému masu kysané zelí taky s jablkem a na přání rodiny Kluski, slezský recept, minule to zmizelo kosmickou rychlostí. Ty kluski zkuste, vůbec nic to není!! Akorát po uvaření nedávejte na sebe, ale vyskládejte na tác v jedné vrstvě. Aby byl hezký tvar a neslepily se.

 
orinka
orinka - 9.11.2014 5:24

Ivi: na Ryor jsem zapomněla, a přitom jde o českou kosmetiku!smajlik - 25

 
YXH
YXH - 8.11.2014 23:54

TULI: Aha, myslim si, ze jsem neco podobneho tady videla v krame. Podivam se po tom. smajlik - 57

 
YXH
YXH - 8.11.2014 23:51

TULI: orinka: No jo, kdyz ja chtela zkusit neco specialniho smajlik - 68 Jinak v lete pouzivam na cele telo gardeniovy olej a v zime obycejnou niveu, pletove mleko a na nohy a ruce si vozim klasickou indulonu (nedelim se s niym, jedine s vnoucaty smajlik - 68, pomahalo to nasemu Lukaskovi na exem na tvaricce. Na topinky si ji nemazu smajlik - 68
Ivi: Vzali bez problemu, protoze mela vyrazku, bylo to dost drahe rikala ze asi kolem 120 za malou krabicku (netusim co to bylo zac). Kdyby sla k doktorovi rekla mu z ceho to ma, tak by jeste ten obchod mel ostudu.

 
Anahir
Anahir - 8.11.2014 21:17

Haninka: Ivi: zkuste karlovarskou vřídelní kosmetiku.Je levná a nešizená.

 
Haninka
Haninka - 8.11.2014 19:33

Ivi: Ryor kosmetika je super, na jaře jsme předělávali byt a byli přestěhovaní u bráchy, a já jsem si s sebou zapomněla vzít krémy, tak jsem to říkala kosmetičce na kosmetice, tak mi dala spoustu vzorků, abych se měla čím mazat a byla jsem s tím moc spokojená. Ale když já jsem zvyklá na Niveu...ale Ryor určitě někdy koupím. A cena je fakt dobrá. Byly mi příjemné právě krémy s tou mořskou řasou smajlik - 47
Jinak třeba Avon Ti kosmetiku vezme tuším do 3 měsíců zpátky, i když je načatá, pokud Ti třeba nedělá dobře.

 
Ivi
Ivi - 8.11.2014 19:11

orinka: Tady by se nikdo nevymlouval, tady by se s tebou nikdo ani nebavil - je to otevřené a použité, takže smolík. smajlik - 75
Zkus Ryor, je lehký a úžasně se vstřebává. Já se zapomínám mazat a nasnáším mastné krémy. Tenhle mi poradila kolegyně, která má lupenku, tak si hodně vybírá, co na sebe namaže. Zkusila jsem mořské řasy a jsem fakt moc spokojená. A nestojí moc, takže nemusíš ani kupovat v akci. smajlik - 61

 
TULI
TULI - 8.11.2014 19:02

obrázek - AAAAAA(16).jpgto je to PANDORO YXH: smajlik - 47

 
orinka
orinka - 8.11.2014 19:02

Ivi: taky si myslím, že tady by jim nebylo blbý se vymlouvat na špatnou reakci zákazníka. Protože moc dobře ví, že s nimi do boje nepůjde.

 
orinka
orinka - 8.11.2014 19:01

YXH: zlatý Jelení lůj. Vyzkoušela jsem i jiné balzámy, ale vždy se ráda a pokorně vracím k tomu základnímu z lékárny. Pak je ještě velice dobrý základový krém, co lékárny mají. Nestojí moc a jako noční krém je ideální. Lenience se tomu říká. Není parfémovaný ani nesmrdí. Stačí říct u pultu "masťový základ". Asi si ho půjdu koupit. Zklamal mě Dermacol, koupila jsem si v akci denní i noční liftingový, nikdy jsem ho neměla. Teda - fleky ani svědění nemám, ale lesknu se po něm jak psí kulky. To mi na denním hodně vadí. To už ten liftingový z Tesca, co stojí 70 korun, matuje.

 
TULI
TULI - 8.11.2014 19:00

a delala jsem to tiramisu na zitra z PANDORO

 
TULI
TULI - 8.11.2014 18:59

Ivi: my taky kur. rizek ale brkasi .... smajlik - 57

 
TULI
TULI - 8.11.2014 18:59

YXH: vazelina je nejlepsi - manza pracoval venku pri teplote - 25 . st ..a zadne jine pripravky na rty nepouzival - jen tu vazelinu z lekarny ..a dobrysmajlik - 47

 
Ivi
Ivi - 8.11.2014 17:37

U nás dneska tréning na Vánoce - řízek s bramborovým salátem. smajlik - 57smajlik - 68

 
Ivi
Ivi - 8.11.2014 17:37

YXH: Vzali zpátky, dali peníze a navíc mastičku? smajlik - 6smajlik - 6 To je pro nás naprostá utopie! Nic by nevzali zpátky, dozvěděla by se, že má smolíka (pokud by se s ní vůbec někdo bavil)! smajlik - 75

 
YXH
YXH - 8.11.2014 17:16

orinka: Jo nestalo, ale asi by ti nezbylo na mliko smajlik - 68 a kdovi, jestli bys nedostala treba vyrazku. Nekdy neni zaruceno, ze kdyz je vyrobek znackovy, ze to clovek snese na kuzi. Kolegyne si koupila nejaky novy duper krem na skvrny na pleti (dala za to majlant), napatlala se s tim vecer a rano mela vyrazku jako hrom. Kdyz sla zpatky do kramu kde to koupila, tak to vzali zpatky, dali ji penize a navic nejaky kortizonovy krem na zklidneni pokozky. Nastesti nemusela k doktorovi.
Ja podobne pochodila s leskem na rty, byla zima, mela jsem popraskanou pusu. Tak jsem v krame nasla lesk, co mel pomoct proti prasklinam (taky to bylo znackove). Vysadil se mi po tom opar. Nevim co v tom bylo, ale ja na opary vubec jinak netrpim, takze to slo do kose a pouzivam vazelinu smajlik - 68smajlik - 68 za cenu te jedne tycinky lesku bych mela vazeliny asi kyblik smajlik - 68smajlik - 68

 
orinka
orinka - 8.11.2014 15:19

YXH: a nejenom jídlo. Třeba blbá rtěnka - já vím, že není značková, co je to taková Miss Sporty - ale je fakt, že je mi příjemná na rtech, nic mi nedělá a vydrží mi. No, tak asi kvůli tomu mi bez náhrady zrušili dva odstíny, co jsem leta kupovala pořád dokola. Dobře mi tak, mám přejít na Diora, tam by se mi to nestalosmajlik - 42

 
YXH
YXH - 8.11.2014 14:51

orinka: Taky si pamatuju, asi to bylo moc dobre, a nedalo se to nicim zmrsit tak to zrusili. Nekdy mam pocit, ze to delaji s hodne vyrobky. Neni to jenom v Evrope, tady taky, neco ti chutna nebo to dobre funguje (treba myci prostredky) tak to jdes koupit znovu a oni maji nove "vylepsene" vyrobky, za vyssi cenu, a stoji za starou backoru. A kdyz se jim to nepovede "vylepsit" tak to zrusi uplne. smajlik - 26

 
orinka
orinka - 8.11.2014 8:23

Milda3: a pak byla skvělá bowle v plechovce ze Selika Litovel. Třešně a všecko možné v alkoholu, nechápu, proč se to ztratilo z trhu.

 
Milda3
Milda3 - 8.11.2014 6:36

orinka: jj,bylo to Šumavské železité a to Malagelo si pamatuji taky

 
YXH
YXH - 8.11.2014 0:01

Dneska vlasak a domaci rohliky. Zitra vyzkousim ten recept od Mildy (bucek s jogurtem a krenem) vypadalo to lakave. Bucek jsem koupila (silene drahy), za maly kousek jsem dala stejne jako pekny steak, smajlik - 68, ale verim ze to bude dobre. Akorat budu muset otevrit asi dalsiho bechera smajlik - 68smajlik - 68

 
Milda3
Milda3 - 7.11.2014 19:36

sharon: tak jsem si dal do strejdy g ..druhy dýní a to co mám je taky Hokaido,ale asi vyrostlé víc než se prodává

obrázek - d_n__1_1600x900ms.jpg

 
Ivi
Ivi - 7.11.2014 19:33

Milda3: sharon: Taky dělám dýňovou z hokaida, je moc dobrá. smajlik - 47 Ona bude určitě dobrá i z jiných. Ale dýňový kompot nemusím. smajlik - 66

 
sharon
sharon - 7.11.2014 19:00

Milda3: my se ošklíbali než jsme ochutnali.....smajlik - 68smajlik - 68 je výýborná , dnes měli v Globusu hokaida hnusný...takže příště ..smajlik - 68 a udělám do ní nočky přes haluškovej cedník....smajlik - 68

 
Milda3
Milda3 - 7.11.2014 18:09

sharon: paní to nikdy nechtěla něco s dýně i když je pěstovala,tak je rozdala,tahle hokaido není,ale je to z ní dobré a polívka z ní ji tak chutnala,že ji chce udělat v neděli znova,ale už sama

 
sharon
sharon - 7.11.2014 17:42

Milda3: 11:27....dělám jí z hokaida a přidám kurkumu....na cibulku a česnek dýni a zaleju vývarem.....

 
sharon
sharon - 7.11.2014 17:40

Ivi: to my tak říkám.....v hrnci nasucho opražíš tak 3 lžíce dětské krupičky - přidáš kousek másla a na to dvě-tři vajíčka , ono se to tak srazí na drchlancea to rozmícháš a zaleješ vodou pak dám strouhanou kořenovou zeleninu co mám nabalíčkovanou v mrazáku, nať libečku, sůl, pepř, a hrnek opraných ovesných vloček - můžeš a nemusíš trošku pol.koření nebo bujon.......a za 20 mint hotovo.....

 
YXH
YXH - 7.11.2014 15:11

babkatapka: smajlik - 60smajlik - 57smajlik - 57 mnam paradni jako vzdycky. Ten gulasek voni nadalku...smajlik - 58
TULI: Becherovku mame porad (diky cinanovi v asijskem obchodaku smajlik - 68) on dovazi prave i cesky rum a krusovicky a czechvar. O Becherovce vedel ale o rumu jsme mu rekli, a on ze jo, ze objedna, a taky objednal. V Calgary je dost cechu, tak to asi jde na odbyt. smajlik - 68 Pokazde kdyz tam jedeme tak se stavujeme pro zasoby. Krusovice uz objednavaji i tady, nejsme jedinymi lidmi co je kupujou. smajlik - 68
Baileys mam taky rada at uz samotne nebo do kakaa v zime.
Milda3: Sikovnej klucina, smajlik - 47smajlik - 47 mas to moc hezky nakrajene. Dynova seminka jsou moc dobra, ani se nemusi prazit. Prodavaji je tady jenom tak, nebo uz loupana, ty davam casto do salatu, nebo i do buchty misto orisku. Jsou bezva na zobani u televize misto bramburku. smajlik - 64

 
orinka
orinka - 7.11.2014 14:58

sakra, že mně tak nikdo nenavaří, co si neudělám...smajlik - 55 - ale baštit, to zas josmajlik - 68

 
Milda3
Milda3 - 7.11.2014 11:29

ta barva je trochu zkreslená je víc do žluto oranžova

 
Milda3
Milda3 - 7.11.2014 11:27

tak jsem dnes udělal tu dýňovou polévku prvně jsme ji jedli a je taky moc dobrá,nechtělo se mi už opékat nějaké krutonky,tak jsem tam dal (až na misku) ty kupovaný kuličky,maj je tady vnučky,těm chutnaj tak jim je paní kupuje

obrázek - dynova_polevka_001.JPG

 
orinka
orinka - 6.11.2014 19:02

Milda3: mmmm, jen se usmívají.smajlik - 57

 
orinka
orinka - 6.11.2014 19:01

Milda3: to víno z drogerie byl Šumavské železité nebo Maltoferrochin či jak...nebo Malagelo? To, když se vychladilo, tak to bylo jak Becherovka, docela pitelné i drakoidní. Škoda přeškoda, že to není v sortimentu. Ale kdyby bylo určitě by nestálo jako tenkrát, pár korun.

 
Milda3
Milda3 - 6.11.2014 17:54

obrázek - 001(509).JPG

 
Milda3
Milda3 - 6.11.2014 17:38

tak ty bramboráčky z dýně jsou trochu nasládlé,ale ne moc,jde to

 
Milda3
Milda3 - 6.11.2014 17:36

orinka: já jsem měl moc rád bílé víno,červené jsem nechtěl ani ochutnat,měl jsem ho z dětství spojené s krví,máma si ho kupovala na radu doktora v drogerii,červený nějaký železitý na krev a já si to s tou krví protivil (ve víně žádná nebyla,ale to jsem nevěděl),ale po bílém mě vždycky pálila žáha a já jako kluk si vždycky říkal že si budu dělat žranice jako ve filmech na hostinách panstva a házet kosti psovi a zapíjet to mohutně vínem,tak to se nemohlo pro pálení žáhy konat.V roce 1981 jsem si jel dojednat práci do Ústí nad Labem a ubytoval jsem se v hotelu Palace a k večeru si ke mě přisedli tři moraváci a kam by se prej dalo jít pobavit,Ústí jsem znal tak jsem jim navrhl vinárnu v Savoji,hrálo se tam do dvou hodin do rána a bývalo tam i dost žen a oni ať jdu s nimi,tak jsem šel,objednali si lahve bílého a já pivo,prej proč né víno tak jsem jim to řekl o tý žáze a oni ať si dám červené že se nesíří a žáha by pálit neměla,tak jsem si objednal maďarské Egri bikaver (býčí krev) a opravdu mě nepálila,tak jsem začal pít červené a teď už i kolik let i bílé a pohoda a ty žranice jsem nechal v klukovskejch snech

 
TULI
TULI - 6.11.2014 17:08

Milda3: krasne kosticky smajlik - 47

 
orinka
orinka - 6.11.2014 16:07

Milda3: máš to krásný - je vidět, že jsi pořádkumilovný.smajlik - 47

 
orinka
orinka - 6.11.2014 16:05

Bellana: nedělá ti to červené? Já jsem ho kvůli tomu vysadila a když, tak piju pouze bíué.

 
Ivi
Ivi - 6.11.2014 15:57

Milda3: U nás se kupuje Božkov a nebo občas vezmu s velkou plachetnicí, to když náhodou zabrousím do Globusu. Ale já to mám jen na pečení a tak třikrát za zimu na grog. smajlik - 68 Rum je bramborový líh obarvený karamelem a karamel je jen přepálený cukr, tak je chuť zřejmě ovlivněná kvalitou lihu. smajlik - 75

sharon: CO je drchlancová polévka? To je s nějakým kapáním?

 
Milda3
Milda3 - 6.11.2014 15:42

Ivi: už ani ten Božkov rum není to co dříve,ale je stále nejlepší,teď si občas koupím Božkov s kávovou příchutí a je to dobré i samotné,grog je z něj škoda,ale Božkov original voní dobře a i grog je z něj nejlepší,v létě jsem kupoval na chatu taky ty levnější kolem osmdesáti korun a z těch opravdu jen grog

 
sharon
sharon - 6.11.2014 15:41

u nás dnes chudobasmajlik - 26......drchlancová polívka hotová za 15 minut a nudle s mákem maštěné máslíčkem.....ale pantáta si pochvaloval k večeři má jitrnici tak si to vykompenzuje.......zítra asi špenát s volským okem a so + ne ...svíčková......smajlik - 26

 
sharon
sharon - 6.11.2014 15:39

babkatapka: smajlik - 5smajlik - 5smajlik - 47

 
TULI
TULI - 6.11.2014 15:37

YXH: PANDORO .... mrkni se

https://www.google.it/search?

q=pandoro&es_sm=122&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=ZodbVKbODoLla

Oq5gNgD&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1280&bih=929

je to jeden odkaz - rozdelila jsem to po kouskach

 
TULI
TULI - 6.11.2014 15:35

a na mrazaku mam BECHERA .... ale teply je fujka ......smajlik - 48

 
TULI
TULI - 6.11.2014 15:35

ja si privezla od nasich TUZEMSKY RUM - ted vidim znacka MARSHALL ...ani nevim - co je to zac - ale jen na peceni ...

ja to nepiju ..... vino casto , obcas pivco .....

nekdy limoncello.... a pak mam rada sladke lepive napr ...Baileys Irish Cream

 
TULI
TULI - 6.11.2014 15:30

babkatapka: ty jsi sikovna , varis, fotis .... super !!

taky jsem dneska delala zapek. brambory ...s uzeninou, uzen. masem, paprika, cibule ..a pak polila rozsleh. vajickem + smetana a nastrouh. syr ...

 
Milda3
Milda3 - 6.11.2014 15:27

babkatapka: všechna jídla vypadaj pěkně a určitě i chutnaj,ale ten vepřovej gulášek má nádhernou barvu,až tady slintám i když já radši hovězí

 
babkatapka
babkatapka - 6.11.2014 15:04

obrázek - P8090015(1).JPG

obrázek - P8100016(2).JPG

obrázek - P8130017(1).JPG

obrázek - P8170018(6).JPG

obrázek - P8180019(3).JPG

obrázek - P8210021(1).JPG

obrázek - P8180020(3).JPG

 
Milda3
Milda3 - 6.11.2014 14:58

ujel mi prst a kliknul jsem 2x,ještě tam jsou vybraná semínka,ty usuším a zkusím upražit

 
Milda3
Milda3 - 6.11.2014 14:56

orinka: já z hlívy dělám polévku přesně jako dršťkovou a je výborná

dnes se celej den mořím s dýní,loni jsme je měli na zahradě a všechny jsme je rozdali,paní nic nechtěla ani na polívku a teď asi před týdnem přinesl syn dýni a že má rád kompot,tak rozhodla že se udělá,tak jsem nakrájel 3 kila menších kostiček na kompot,1 kilo větších kostiček na polívku a půl kila jsem nastrouhal na bramborák a stejně brambor,to jsem našel u receptu na kompot na netu,tak to zkusím jak to bude chutnat,myslím že asi jako bramborák s cuketou,ten děláme a je dobrej

obrázek - dyne_002.JPG
obrázek - dyne_002.JPG

 
sharon
sharon - 6.11.2014 14:46

Bellana: Linda: já to mívám od blech....smajlik - 68

 
Linda
Linda - 6.11.2014 10:50

Bellana: to ma starsi holka po sampanu - naskacou ji rude svedici fleky smajlik - 26

 
Haninka
Haninka - 6.11.2014 10:47

Bellana: aha, asi je v něm něco, co Ti nedělá dobře. Tuzemák a irská whiskey taky dobrý smajlik - 53 smajlik - 54

 
Bellana
Bellana - 6.11.2014 10:31

Haninka: Mně víno chutná, ale není mi z něho dobře. Řekla bych, že deci vína mě odrovná spolehlivěji než deci šnapsu. Navíc mi i z deci vína naskáčou na obličeji pálící rudé fleky. Doufala jsem, že to s léty přešlo a na jižni Moravě jsem to opět riskla. Nepřešlo to. A tak zůstanu u svého tuzemáku a irské whiskey smajlik - 2.

 
orinka
orinka - 6.11.2014 10:19

Dnes vařím celé menu. Polévka z hlívy ústřičné, jako další jsem vytáhla z mrazáku kuřecí a vepřové řízky, právě je dodušuju (?je to česky správně?) na zeleninovém základě á la svíčková a k tomu rýže parboiled. Tu jsme neměli leta a dostala jsem na ni chuť. Jako moučník bude ořechový kynutý závin.

 
sharon
sharon - 6.11.2014 9:55

Haninka: mám doma 2 lahve Amareta a i tuzemák a jiné laskominy.....nepijem - skladujem....smajlik - 68

 
Linda
Linda - 6.11.2014 7:08

Dovazim si Bozkov, sice ho nepiju ale do pecenyho je obcas potreba lzice ci dve a uprimne cesky vajecnak se neda udelat z Kapitana Morgana nebo z Bacardi ci neceho podobnyho smajlik - 66

 
YXH
YXH - 6.11.2014 1:02

TULI: Neznam to, nasla jsem na google, ale je to neco jako kynuta babovka??? Rum sem dovazi a neni stejny jako Bozkov, ale porad lepsi nez nektere ty jejich mistni. Jeste se tu da pit Captain Morgan Spiced. Vodku nemuzu zadnou jsem na ni asi alergicka, ale mela jsem asi 1 dcl limonady s vodkou Cooler, a bylo mi zle 3 dny. Jenom z toho pachu se mi dela zle, takze do michanych napoju davam domovinu nebo bily rum, kdyz ma byt vodka, ale vetsinou to neredime ani tequilu, to dela hodne nasich znamych, ze si to lejou do coly atp, pak se divi, ze je boli hlava smajlik - 68
Ivi: Jsou nadherne mnam.

 
Haninka
Haninka - 5.11.2014 22:44

Bellana: no vidíš, a mě víno chutná ze všeho nejvíc, bílé, ale jen v létě, správně vychlazené, červené jen přes zimu svařené smajlik - 38

 
Haninka
Haninka - 5.11.2014 22:43

Bellana: já kupuju jenom Božkov, takže jsem žádnou změnu nepostřehla, asi u téhle značky ani nebyla. Čistý rum jsem snad nikdy nepila, buď s colou nebo jako grog. Mě alkohol asi nevadí žádný, když ho nemíchám, což nedělám, jen asi před čtyřmi lety jsem byla u kamarádky na Silvestra a tam jsme ochutnaly, co teklo, už cestou domů jsem si nadávala doma jsem potupně blinkala. Jak jsem stará, tak jsem blbá smajlik - 76 Jen jsem nikdy nepila bylinné likéry - Becherovka a spol., ty mi nesedí ani po čuchu smajlik - 66

 
Bellana
Bellana - 5.11.2014 22:35

TULI: U tuzemáku hodně záleží na výrobci. Jsou značky, které jde pít a značky, které opravdu pít nelze. Jen dvě jde pít skoro vždy - jindřichohradecký a božkov. Ostatní mi připadají nevyvážené, drsné, většinou nepitné. Přiznávám se k tomu už bez uzardění - tuzemák piju proto, že je to jediný alkohol, ze kterého mi není špatně a nebolí mě z něho hlava. Tedy už nějakých pětatřicet let jsem nepila vodku, možná by mi ani ta nevadila, nijak zvlášť mi nechutnala. Whisky, koňaky a věelijaké pálenky mi nedělají dobře. Nejhůř je mi z vína. Rum to jistí.

 
Ivi
Ivi - 5.11.2014 22:01

TULI: Taky mám ráda makové. smajlik - 57 A tuzemák voní pořád stejně - jako líh obarvený karamelem. smajlik - 58smajlik - 68

 
Haninka
Haninka - 5.11.2014 21:13

TULI: já nevím, já ho piju, nečuchám smajlik - 66smajlik - 64smajlik - 68smajlik - 26

 
TULI
TULI - 5.11.2014 20:59

Haninka: a nezda se vam - lidicky - ze tuzemak rum uz nevoni tolik, co vonival treba pred 20. roky ??

 
TULI
TULI - 5.11.2014 20:59

Linda: tak to by slo .. a treba udelat nejaky citr. krem .. super

Ivi: vypadaji bajecne - miluju mak - nikdo mi nic makoveho neupece smajlik - 85smajlik - 68

kdyz jsme byli v lete u nasich - jse si kupovala porad makove zaviny v pekarne ... a jedla jsem to jen ja ..

 
Haninka
Haninka - 5.11.2014 19:13

evropka: rumy mají od zítra v Kaufu za 98,90

 
Linda
Linda - 5.11.2014 19:09

TULI: bez kafe, jenom namacet piskoty v limoncellu - teda neni to pro deti ale je to smajlik - 57, ja osobne kafe nemusim, leda tak HODNE oslazene v nouzi nejvyssi (jako dneska kdyz jsem spala 3 hodiny v noci)

 
Ivi
Ivi - 5.11.2014 18:55

Nějak u nás nebylo co na zítra k snídani, tak jsem honem udělala linecké koláče s mákem a povidlím, sypané sekanými mandlemi.
obrázek - P1400044.jpg

 
TULI
TULI - 5.11.2014 16:47

YXH: b obchodech uz maji vanocni PANDORO .... znas to - tak to pouzivam obcas misto cukr. piskotu do tiramisu ..trosku pokapu kavou ... BOMBAAAAAAA - moc dobre .

Linda: limoncello a kava ?? a jak to chutnalo ??

 
YXH
YXH - 5.11.2014 14:32

TULI: Ja dala neslazene presso a kapku Kahlua (kavovy liker), misto cukru, piskoty taky meli cukr navrch tak to bylo akorat. Davka byla z 3/4 kg mascarpone. Trosicku mi zbylo, tak udelam jeste jednu malou porci do misticek jen tak na zub. smajlik - 57

 
Haninka
Haninka - 5.11.2014 12:43

sharon: já do něho dávám zcela barbarský rum, zkusím ten speciál, dobrý nápad, myslím, ze ho mám doma smajlik - 47

 
evropka
evropka - 5.11.2014 11:22

holky teď je na trhu od tuzemáku RUM SPECIÁL,je kávový a strašně dobrý a v pohodě jde jako náhrada do tiramisu
andys: aha

 
Linda
Linda - 5.11.2014 8:55

Do tiramisu jsem jeden cas "lila" limoncello smajlik - 57

 
sharon
sharon - 5.11.2014 8:48

Haninka: z alkoholu je dobré AMARETO...stačí trošku - ovonět.....

 
sharon
sharon - 5.11.2014 8:47

Haninka: v Lidlu jej mají pořád.......faktsmajlik - 68

 
andys
andys - 4.11.2014 22:07

evropka: do zítřka v globusu.

 
TULI
TULI - 4.11.2014 19:13

Haninka: jo u nas v IT .....smajlik - 64

ano 4 zloutky + 4 lzice cukru - krupice ... hezky do peny , pak pul kila mascarpone , a 4 bilka - snih ....

piskoty do oslazene kavy ... jestli mas doma deti , tak ja tu kavu delam slabou ....alkohol nedavam .. decka by to nechteli ... ..muzes udelat i monoporce do malych misticek ..a nebo normal do velke nadobky ..a posypat kakaem - nezapomen .. a jist az na druhy den ...smajlik - 47

 
Haninka
Haninka - 4.11.2014 18:48

TULI: zkusím recept od Tebe, vyšlehat 4 žloutky se 4 lžícemi cukru - moučkového? + sníh ze 4 bílků a 1/2 mascarpone, je to tak? + piškoty namočené v kávě. A alkohol se tam nedává?

 
Haninka
Haninka - 4.11.2014 18:47

TULI: já si nejsem jistá, ale myslím, že v Lidlu ho mají akorát když jsou italské týdny, že není běžnou součástí jejich sortimentu

 
TULI
TULI - 4.11.2014 18:46

sharon: tak to bych si dala ..mnamka smajlik - 47smajlik - 60smajlik - 60smajlik - 60smajlik - 60

 
TULI
TULI - 4.11.2014 18:45

Haninka: v LIDLU je nejlevnejsi ...a tady je ta cena po cely rok smajlik - 47

 
Haninka
Haninka - 4.11.2014 18:15

evropka: v Lidlu ho měli, kdyz byl italsky týden, za 59,90 pul kila, dnes jsem ho tam ještě viděla, kupovala jsem ho, protože mám doma cukrářské piškoty a taky Kateřinu 😁

 
sharon
sharon - 4.11.2014 18:02

evropka: v trafice...smajlik - 68smajlik - 75

 
evropka
evropka - 4.11.2014 17:49

orinka: teď bude v akci...hernajz a nevím kdesmajlik - 68

 
sharon
sharon - 4.11.2014 17:48

orinka: já v létě vyšlehám se šlehajdou a jahodama....smajlik - 57obrázek - 1334505904_9511(7).jpg

 
orinka
orinka - 4.11.2014 17:06

sharon: já mascaropne nekupuju, bez takové drahoty se klidně obejdusmajlik - 58

 
Linda
Linda - 3.11.2014 17:41

sharon: ja to pocitala - 0,5l slehajdy stoji 15ddk = to je 60 kacek za 2 litry a 250 mascarpone stoji kolem 20 kacek - takze domaci vyrobou usetrim max. 20. A navic treba minuly tyden mel Lidl italsky tyden meli pulkilovku mascarpone za 16 ddk..... ale clovek nikdy nevi, mozna nekdy v pripadu nouze se mi receptik jeste hodi smajlik - 68

 

-- Kompletní archiv diskuse --


Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77667.
    Archiv anket.