choc_ivi: Já je dělám z oloupaných a teprve potom ve slané vodě uvařených, jsou krásně žlutý a je to i rychlejší. Ani nedělám důlky, to jsem dneska četla poprvé. Polotovar kupuji v Německu a říkáme tomu klouzáky, ale to je jen náš domácí název, ale jsou úžasné, dělám je i k houbovce a mimo svíčkovou snad ke všemu k čemu je knedlík. Jsou dobré i jen tak s osmaženou cibulkou.
orinka: díky díky určitě zkusím
choc_ivi: to máš fuk - pochybuju, že to byly jenom salátovky. Normálně je uvař ve slupce a najemno nastrouhej. A pak podle receptu, 1/4 těch ustrouhaných brambor odšoupní bokem, za ně to místo vyplň škrobovou moučkou, brambory k tomu přihrň nazpět, přidej ostatní věci, uhňácej a pak nakrájené kousky s důlkem uvař. Já ten důlek dělala malou štamprlovou skleničkou, úzkou. Tak cm důlek. Jde to i v ruce, ale tou skleničkou je to raz dva. Vodu nech mezitím zavřít. Já to dělala nadvakrát, aby to šlo dobře promíchávat. Hned jak to vhodíš do vody to nemíchej, počkej minutku a pak opatrně velkou vařečkou zlehýnka nadzvedni ode dna, aby se to nepřilepilo tam. Až vyplavou, máš hotovo. Netrvá to dlouho. Pak zavař další. Já to v hrnci trochu omastila máslem, aby se mezi sebou tolik nelepily. Ale nerozpadají se, drží dobře pohromadě.
orinka: díky za radu akorát nevím s těma bramborama, vůbec nevím, jaký typ jsme na poli měli
choc_ivi: já kupuju nejradšu škrobovou moučku v Lidlu a tam mají půlkilové krabičky. Vyšlo mi to nadvakrát. Takže myslím, že klasický Solamyl by vyhovovat mohl. Deko sem, deko tam, to těsto nemusí být nafous, taky jsou pokaždé jiné brambory. Do tohoto těsta zvol nanejvýš B, pokud nevezmeš na pyré, lepší jsou ty rozvářivé typy.
orinka: taky jsem si recept vytiskla a zkusím.... jen nevím, kolik si koupit moučky, bude mi stačit jedna krabička? (nevím ale, kolik je v krabičce )
YXH: já tomu moc nedůvěřovala - přece jenom...jsem zvyklá dávat mouku a škrob mi tam moc neseděl. Výsledek mile překvapil.
TULI: Stavim se na tiramisu
orinka: Dekuju To vypada dobre, neco jako sisky ale bez mouky. Az zkusim dam vedet jak to dopadlo
Ty kluski musím dělat častěji. Jsou univerzální, když se na to dá navrch mák s cukrem, poleje máslem, je to jako šlejšky, ale jemnější.
YXH: tady máš recept i s obrázkem.
http://www.toprecepty.cz/recept/24674-jemne-bile-kluski --kluski-%C5%9Bl%C4%85skie/
u nas dnes testoviny s ragu
a pak losos a zelen. salat a to tiramisu
orinka: Kluski neznam co to je? Neco jako bramborove knedliky ze syrovych brambor? Dneska navzdory vanici bude vecere z teplych kraju. Tortilly, hovezi, salsa, guacamole, fazole a spanelska ryze (aspon tak se ji tu rika).
Zkusila jsem bucek s jogurtem, je to chutove dobre, ale na nas uz hodne tucne, asi to jeste dam trochu vysmazit. Nejak se to vsechno nevypeklo
Tak k tomu vaření
Dneska jsem upekla (po dlouhé době) domácí kváskový chleba, hned zrána. Kvásek byl velmi aktivní, tak to nešlo odložit. Po něm jsem do trouby frkla vykostěná kuřecí stehna, peču je dnes na jablíčkách a cibuli. Polévka je z těch kostí, játrové knedlíčky z králíka, které jsem ušetřila minule. Po ní bude k pečenému masu kysané zelí taky s jablkem a na přání rodiny Kluski, slezský recept, minule to zmizelo kosmickou rychlostí. Ty kluski zkuste, vůbec nic to není!! Akorát po uvaření nedávejte na sebe, ale vyskládejte na tác v jedné vrstvě. Aby byl hezký tvar a neslepily se.
Ivi: na Ryor jsem zapomněla, a přitom jde o českou kosmetiku!
TULI: Aha, myslim si, ze jsem neco podobneho tady videla v krame. Podivam se po tom.
TULI: orinka: No jo, kdyz ja chtela zkusit neco specialniho Jinak v lete pouzivam na cele telo gardeniovy olej a v zime obycejnou niveu, pletove mleko a na nohy a ruce si vozim klasickou indulonu (nedelim se s niym, jedine s vnoucaty , pomahalo to nasemu Lukaskovi na exem na tvaricce. Na topinky si ji nemazu
Ivi: Vzali bez problemu, protoze mela vyrazku, bylo to dost drahe rikala ze asi kolem 120 za malou krabicku (netusim co to bylo zac). Kdyby sla k doktorovi rekla mu z ceho to ma, tak by jeste ten obchod mel ostudu.
Haninka: Ivi: zkuste karlovarskou vřídelní kosmetiku.Je levná a nešizená.
Ivi: Ryor kosmetika je super, na jaře jsme předělávali byt a byli přestěhovaní u bráchy, a já jsem si s sebou zapomněla vzít krémy, tak jsem to říkala kosmetičce na kosmetice, tak mi dala spoustu vzorků, abych se měla čím mazat a byla jsem s tím moc spokojená. Ale když já jsem zvyklá na Niveu...ale Ryor určitě někdy koupím. A cena je fakt dobrá. Byly mi příjemné právě krémy s tou mořskou řasou
Jinak třeba Avon Ti kosmetiku vezme tuším do 3 měsíců zpátky, i když je načatá, pokud Ti třeba nedělá dobře.
orinka: Tady by se nikdo nevymlouval, tady by se s tebou nikdo ani nebavil - je to otevřené a použité, takže smolík.
Zkus Ryor, je lehký a úžasně se vstřebává. Já se zapomínám mazat a nasnáším mastné krémy. Tenhle mi poradila kolegyně, která má lupenku, tak si hodně vybírá, co na sebe namaže. Zkusila jsem mořské řasy a jsem fakt moc spokojená. A nestojí moc, takže nemusíš ani kupovat v akci.
to je to PANDORO YXH:
Ivi: taky si myslím, že tady by jim nebylo blbý se vymlouvat na špatnou reakci zákazníka. Protože moc dobře ví, že s nimi do boje nepůjde.
YXH: zlatý Jelení lůj. Vyzkoušela jsem i jiné balzámy, ale vždy se ráda a pokorně vracím k tomu základnímu z lékárny. Pak je ještě velice dobrý základový krém, co lékárny mají. Nestojí moc a jako noční krém je ideální. Lenience se tomu říká. Není parfémovaný ani nesmrdí. Stačí říct u pultu "masťový základ". Asi si ho půjdu koupit. Zklamal mě Dermacol, koupila jsem si v akci denní i noční liftingový, nikdy jsem ho neměla. Teda - fleky ani svědění nemám, ale lesknu se po něm jak psí kulky. To mi na denním hodně vadí. To už ten liftingový z Tesca, co stojí 70 korun, matuje.
a delala jsem to tiramisu na zitra z PANDORO
Ivi: my taky kur. rizek ale brkasi ....
YXH: vazelina je nejlepsi - manza pracoval venku pri teplote - 25 . st ..a zadne jine pripravky na rty nepouzival - jen tu vazelinu z lekarny ..a dobry
U nás dneska tréning na Vánoce - řízek s bramborovým salátem.
YXH: Vzali zpátky, dali peníze a navíc mastičku? To je pro nás naprostá utopie! Nic by nevzali zpátky, dozvěděla by se, že má smolíka (pokud by se s ní vůbec někdo bavil)!
orinka: Jo nestalo, ale asi by ti nezbylo na mliko a kdovi, jestli bys nedostala treba vyrazku. Nekdy neni zaruceno, ze kdyz je vyrobek znackovy, ze to clovek snese na kuzi. Kolegyne si koupila nejaky novy duper krem na skvrny na pleti (dala za to majlant), napatlala se s tim vecer a rano mela vyrazku jako hrom. Kdyz sla zpatky do kramu kde to koupila, tak to vzali zpatky, dali ji penize a navic nejaky kortizonovy krem na zklidneni pokozky. Nastesti nemusela k doktorovi.
Ja podobne pochodila s leskem na rty, byla zima, mela jsem popraskanou pusu. Tak jsem v krame nasla lesk, co mel pomoct proti prasklinam (taky to bylo znackove). Vysadil se mi po tom opar. Nevim co v tom bylo, ale ja na opary vubec jinak netrpim, takze to slo do kose a pouzivam vazelinu za cenu te jedne tycinky lesku bych mela vazeliny asi kyblik
YXH: a nejenom jídlo. Třeba blbá rtěnka - já vím, že není značková, co je to taková Miss Sporty - ale je fakt, že je mi příjemná na rtech, nic mi nedělá a vydrží mi. No, tak asi kvůli tomu mi bez náhrady zrušili dva odstíny, co jsem leta kupovala pořád dokola. Dobře mi tak, mám přejít na Diora, tam by se mi to nestalo
orinka: Taky si pamatuju, asi to bylo moc dobre, a nedalo se to nicim zmrsit tak to zrusili. Nekdy mam pocit, ze to delaji s hodne vyrobky. Neni to jenom v Evrope, tady taky, neco ti chutna nebo to dobre funguje (treba myci prostredky) tak to jdes koupit znovu a oni maji nove "vylepsene" vyrobky, za vyssi cenu, a stoji za starou backoru. A kdyz se jim to nepovede "vylepsit" tak to zrusi uplne.
Milda3: a pak byla skvělá bowle v plechovce ze Selika Litovel. Třešně a všecko možné v alkoholu, nechápu, proč se to ztratilo z trhu.
orinka: jj,bylo to Šumavské železité a to Malagelo si pamatuji taky
Dneska vlasak a domaci rohliky. Zitra vyzkousim ten recept od Mildy (bucek s jogurtem a krenem) vypadalo to lakave. Bucek jsem koupila (silene drahy), za maly kousek jsem dala stejne jako pekny steak, , ale verim ze to bude dobre. Akorat budu muset otevrit asi dalsiho bechera
sharon: tak jsem si dal do strejdy g ..druhy dýní a to co mám je taky Hokaido,ale asi vyrostlé víc než se prodává
Milda3: sharon: Taky dělám dýňovou z hokaida, je moc dobrá. Ona bude určitě dobrá i z jiných. Ale dýňový kompot nemusím.
Milda3: my se ošklíbali než jsme ochutnali..... je výýborná , dnes měli v Globusu hokaida hnusný...takže příště .. a udělám do ní nočky přes haluškovej cedník....
sharon: paní to nikdy nechtěla něco s dýně i když je pěstovala,tak je rozdala,tahle hokaido není,ale je to z ní dobré a polívka z ní ji tak chutnala,že ji chce udělat v neděli znova,ale už sama
Milda3: 11:27....dělám jí z hokaida a přidám kurkumu....na cibulku a česnek dýni a zaleju vývarem.....
Ivi: to my tak říkám.....v hrnci nasucho opražíš tak 3 lžíce dětské krupičky - přidáš kousek másla a na to dvě-tři vajíčka , ono se to tak srazí na drchlancea to rozmícháš a zaleješ vodou pak dám strouhanou kořenovou zeleninu co mám nabalíčkovanou v mrazáku, nať libečku, sůl, pepř, a hrnek opraných ovesných vloček - můžeš a nemusíš trošku pol.koření nebo bujon.......a za 20 mint hotovo.....
babkatapka: mnam paradni jako vzdycky. Ten gulasek voni nadalku...
TULI: Becherovku mame porad (diky cinanovi v asijskem obchodaku ) on dovazi prave i cesky rum a krusovicky a czechvar. O Becherovce vedel ale o rumu jsme mu rekli, a on ze jo, ze objedna, a taky objednal. V Calgary je dost cechu, tak to asi jde na odbyt. Pokazde kdyz tam jedeme tak se stavujeme pro zasoby. Krusovice uz objednavaji i tady, nejsme jedinymi lidmi co je kupujou.
Baileys mam taky rada at uz samotne nebo do kakaa v zime.
Milda3: Sikovnej klucina, mas to moc hezky nakrajene. Dynova seminka jsou moc dobra, ani se nemusi prazit. Prodavaji je tady jenom tak, nebo uz loupana, ty davam casto do salatu, nebo i do buchty misto orisku. Jsou bezva na zobani u televize misto bramburku.
sakra, že mně tak nikdo nenavaří, co si neudělám... - ale baštit, to zas jo
ta barva je trochu zkreslená je víc do žluto oranžova
tak jsem dnes udělal tu dýňovou polévku prvně jsme ji jedli a je taky moc dobrá,nechtělo se mi už opékat nějaké krutonky,tak jsem tam dal (až na misku) ty kupovaný kuličky,maj je tady vnučky,těm chutnaj tak jim je paní kupuje
Milda3: mmmm, jen se usmívají.
Milda3: to víno z drogerie byl Šumavské železité nebo Maltoferrochin či jak...nebo Malagelo? To, když se vychladilo, tak to bylo jak Becherovka, docela pitelné i drakoidní. Škoda přeškoda, že to není v sortimentu. Ale kdyby bylo určitě by nestálo jako tenkrát, pár korun.
tak ty bramboráčky z dýně jsou trochu nasládlé,ale ne moc,jde to
orinka: já jsem měl moc rád bílé víno,červené jsem nechtěl ani ochutnat,měl jsem ho z dětství spojené s krví,máma si ho kupovala na radu doktora v drogerii,červený nějaký železitý na krev a já si to s tou krví protivil (ve víně žádná nebyla,ale to jsem nevěděl),ale po bílém mě vždycky pálila žáha a já jako kluk si vždycky říkal že si budu dělat žranice jako ve filmech na hostinách panstva a házet kosti psovi a zapíjet to mohutně vínem,tak to se nemohlo pro pálení žáhy konat.V roce 1981 jsem si jel dojednat práci do Ústí nad Labem a ubytoval jsem se v hotelu Palace a k večeru si ke mě přisedli tři moraváci a kam by se prej dalo jít pobavit,Ústí jsem znal tak jsem jim navrhl vinárnu v Savoji,hrálo se tam do dvou hodin do rána a bývalo tam i dost žen a oni ať jdu s nimi,tak jsem šel,objednali si lahve bílého a já pivo,prej proč né víno tak jsem jim to řekl o tý žáze a oni ať si dám červené že se nesíří a žáha by pálit neměla,tak jsem si objednal maďarské Egri bikaver (býčí krev) a opravdu mě nepálila,tak jsem začal pít červené a teď už i kolik let i bílé a pohoda a ty žranice jsem nechal v klukovskejch snech
Milda3: krasne kosticky
Milda3: máš to krásný - je vidět, že jsi pořádkumilovný.
Bellana: nedělá ti to červené? Já jsem ho kvůli tomu vysadila a když, tak piju pouze bíué.
Milda3: U nás se kupuje Božkov a nebo občas vezmu s velkou plachetnicí, to když náhodou zabrousím do Globusu. Ale já to mám jen na pečení a tak třikrát za zimu na grog. Rum je bramborový líh obarvený karamelem a karamel je jen přepálený cukr, tak je chuť zřejmě ovlivněná kvalitou lihu.
sharon: CO je drchlancová polévka? To je s nějakým kapáním?
Ivi: už ani ten Božkov rum není to co dříve,ale je stále nejlepší,teď si občas koupím Božkov s kávovou příchutí a je to dobré i samotné,grog je z něj škoda,ale Božkov original voní dobře a i grog je z něj nejlepší,v létě jsem kupoval na chatu taky ty levnější kolem osmdesáti korun a z těch opravdu jen grog
u nás dnes chudoba......drchlancová polívka hotová za 15 minut a nudle s mákem maštěné máslíčkem.....ale pantáta si pochvaloval k večeři má jitrnici tak si to vykompenzuje.......zítra asi špenát s volským okem a so + ne ...svíčková......
babkatapka:
YXH: PANDORO .... mrkni se
https://www.google.it/search?
q=pandoro&es_sm=122&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=ZodbVKbODoLla
Oq5gNgD&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1280&bih=929
je to jeden odkaz - rozdelila jsem to po kouskach
a na mrazaku mam BECHERA .... ale teply je fujka ......
ja si privezla od nasich TUZEMSKY RUM - ted vidim znacka MARSHALL ...ani nevim - co je to zac - ale jen na peceni ...
ja to nepiju ..... vino casto , obcas pivco .....
nekdy limoncello.... a pak mam rada sladke lepive napr ...Baileys Irish Cream
babkatapka: ty jsi sikovna , varis, fotis .... super !!
taky jsem dneska delala zapek. brambory ...s uzeninou, uzen. masem, paprika, cibule ..a pak polila rozsleh. vajickem + smetana a nastrouh. syr ...
babkatapka: všechna jídla vypadaj pěkně a určitě i chutnaj,ale ten vepřovej gulášek má nádhernou barvu,až tady slintám i když já radši hovězí
ujel mi prst a kliknul jsem 2x,ještě tam jsou vybraná semínka,ty usuším a zkusím upražit
orinka: já z hlívy dělám polévku přesně jako dršťkovou a je výborná
dnes se celej den mořím s dýní,loni jsme je měli na zahradě a všechny jsme je rozdali,paní nic nechtěla ani na polívku a teď asi před týdnem přinesl syn dýni a že má rád kompot,tak rozhodla že se udělá,tak jsem nakrájel 3 kila menších kostiček na kompot,1 kilo větších kostiček na polívku a půl kila jsem nastrouhal na bramborák a stejně brambor,to jsem našel u receptu na kompot na netu,tak to zkusím jak to bude chutnat,myslím že asi jako bramborák s cuketou,ten děláme a je dobrej
Bellana: Linda: já to mívám od blech....
Bellana: to ma starsi holka po sampanu - naskacou ji rude svedici fleky
Bellana: aha, asi je v něm něco, co Ti nedělá dobře. Tuzemák a irská whiskey taky dobrý
Haninka: Mně víno chutná, ale není mi z něho dobře. Řekla bych, že deci vína mě odrovná spolehlivěji než deci šnapsu. Navíc mi i z deci vína naskáčou na obličeji pálící rudé fleky. Doufala jsem, že to s léty přešlo a na jižni Moravě jsem to opět riskla. Nepřešlo to. A tak zůstanu u svého tuzemáku a irské whiskey .
Dnes vařím celé menu. Polévka z hlívy ústřičné, jako další jsem vytáhla z mrazáku kuřecí a vepřové řízky, právě je dodušuju (?je to česky správně?) na zeleninovém základě á la svíčková a k tomu rýže parboiled. Tu jsme neměli leta a dostala jsem na ni chuť. Jako moučník bude ořechový kynutý závin.
Haninka: mám doma 2 lahve Amareta a i tuzemák a jiné laskominy.....nepijem - skladujem....
Dovazim si Bozkov, sice ho nepiju ale do pecenyho je obcas potreba lzice ci dve a uprimne cesky vajecnak se neda udelat z Kapitana Morgana nebo z Bacardi ci neceho podobnyho
TULI: Neznam to, nasla jsem na google, ale je to neco jako kynuta babovka??? Rum sem dovazi a neni stejny jako Bozkov, ale porad lepsi nez nektere ty jejich mistni. Jeste se tu da pit Captain Morgan Spiced. Vodku nemuzu zadnou jsem na ni asi alergicka, ale mela jsem asi 1 dcl limonady s vodkou Cooler, a bylo mi zle 3 dny. Jenom z toho pachu se mi dela zle, takze do michanych napoju davam domovinu nebo bily rum, kdyz ma byt vodka, ale vetsinou to neredime ani tequilu, to dela hodne nasich znamych, ze si to lejou do coly atp, pak se divi, ze je boli hlava
Ivi: Jsou nadherne mnam.
Bellana: no vidíš, a mě víno chutná ze všeho nejvíc, bílé, ale jen v létě, správně vychlazené, červené jen přes zimu svařené
Bellana: já kupuju jenom Božkov, takže jsem žádnou změnu nepostřehla, asi u téhle značky ani nebyla. Čistý rum jsem snad nikdy nepila, buď s colou nebo jako grog. Mě alkohol asi nevadí žádný, když ho nemíchám, což nedělám, jen asi před čtyřmi lety jsem byla u kamarádky na Silvestra a tam jsme ochutnaly, co teklo, už cestou domů jsem si nadávala doma jsem potupně blinkala. Jak jsem stará, tak jsem blbá Jen jsem nikdy nepila bylinné likéry - Becherovka a spol., ty mi nesedí ani po čuchu
TULI: U tuzemáku hodně záleží na výrobci. Jsou značky, které jde pít a značky, které opravdu pít nelze. Jen dvě jde pít skoro vždy - jindřichohradecký a božkov. Ostatní mi připadají nevyvážené, drsné, většinou nepitné. Přiznávám se k tomu už bez uzardění - tuzemák piju proto, že je to jediný alkohol, ze kterého mi není špatně a nebolí mě z něho hlava. Tedy už nějakých pětatřicet let jsem nepila vodku, možná by mi ani ta nevadila, nijak zvlášť mi nechutnala. Whisky, koňaky a věelijaké pálenky mi nedělají dobře. Nejhůř je mi z vína. Rum to jistí.
TULI: Taky mám ráda makové. A tuzemák voní pořád stejně - jako líh obarvený karamelem.
TULI: já nevím, já ho piju, nečuchám
Haninka: a nezda se vam - lidicky - ze tuzemak rum uz nevoni tolik, co vonival treba pred 20. roky ??
Linda: tak to by slo .. a treba udelat nejaky citr. krem .. super
Ivi: vypadaji bajecne - miluju mak - nikdo mi nic makoveho neupece
kdyz jsme byli v lete u nasich - jse si kupovala porad makove zaviny v pekarne ... a jedla jsem to jen ja ..
evropka: rumy mají od zítra v Kaufu za 98,90
TULI: bez kafe, jenom namacet piskoty v limoncellu - teda neni to pro deti ale je to , ja osobne kafe nemusim, leda tak HODNE oslazene v nouzi nejvyssi (jako dneska kdyz jsem spala 3 hodiny v noci)
Nějak u nás nebylo co na zítra k snídani, tak jsem honem udělala linecké koláče s mákem a povidlím, sypané sekanými mandlemi.
YXH: b obchodech uz maji vanocni PANDORO .... znas to - tak to pouzivam obcas misto cukr. piskotu do tiramisu ..trosku pokapu kavou ... BOMBAAAAAAA - moc dobre .
Linda: limoncello a kava ?? a jak to chutnalo ??
TULI: Ja dala neslazene presso a kapku Kahlua (kavovy liker), misto cukru, piskoty taky meli cukr navrch tak to bylo akorat. Davka byla z 3/4 kg mascarpone. Trosicku mi zbylo, tak udelam jeste jednu malou porci do misticek jen tak na zub.
sharon: já do něho dávám zcela barbarský rum, zkusím ten speciál, dobrý nápad, myslím, ze ho mám doma
holky teď je na trhu od tuzemáku RUM SPECIÁL,je kávový a strašně dobrý a v pohodě jde jako náhrada do tiramisu
andys: aha
Do tiramisu jsem jeden cas "lila" limoncello
Haninka: z alkoholu je dobré AMARETO...stačí trošku - ovonět.....
Haninka: v Lidlu jej mají pořád.......fakt
evropka: do zítřka v globusu.
Haninka: jo u nas v IT .....
ano 4 zloutky + 4 lzice cukru - krupice ... hezky do peny , pak pul kila mascarpone , a 4 bilka - snih ....
piskoty do oslazene kavy ... jestli mas doma deti , tak ja tu kavu delam slabou ....alkohol nedavam .. decka by to nechteli ... ..muzes udelat i monoporce do malych misticek ..a nebo normal do velke nadobky ..a posypat kakaem - nezapomen .. a jist az na druhy den ...
TULI: zkusím recept od Tebe, vyšlehat 4 žloutky se 4 lžícemi cukru - moučkového? + sníh ze 4 bílků a 1/2 mascarpone, je to tak? + piškoty namočené v kávě. A alkohol se tam nedává?
TULI: já si nejsem jistá, ale myslím, že v Lidlu ho mají akorát když jsou italské týdny, že není běžnou součástí jejich sortimentu
sharon: tak to bych si dala ..mnamka
Haninka: v LIDLU je nejlevnejsi ...a tady je ta cena po cely rok
evropka: v Lidlu ho měli, kdyz byl italsky týden, za 59,90 pul kila, dnes jsem ho tam ještě viděla, kupovala jsem ho, protože mám doma cukrářské piškoty a taky Kateřinu 😁
evropka: v trafice...
orinka: teď bude v akci...hernajz a nevím kde
orinka: já v létě vyšlehám se šlehajdou a jahodama....
sharon: já mascaropne nekupuju, bez takové drahoty se klidně obejdu
sharon: ja to pocitala - 0,5l slehajdy stoji 15ddk = to je 60 kacek za 2 litry a 250 mascarpone stoji kolem 20 kacek - takze domaci vyrobou usetrim max. 20. A navic treba minuly tyden mel Lidl italsky tyden meli pulkilovku mascarpone za 16 ddk..... ale clovek nikdy nevi, mozna nekdy v pripadu nouze se mi receptik jeste hodi
-- Kompletní archiv diskuse --