Haninka: však já ani víc knedlí nesním
![manka](data/USR_001_USR_IMAGES/kruharybka.jpg)
orinka: já svíčkovou nezahušťuju moukou nikdy. jen zelenina a smetana
sharon: nádhera... já raději těstoviny než knedlíky, když to jde, máme na výběr oboje, dcera taky raději těstoviny, ale ke svíčkové jedině knedle, někdo ji dělá i s těstovinami, to si nedovedu představit
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
Haninka:rajská a gulášek..
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
Haninka: to jsi moje krevní skupina...mě už tam znají od pohledu.....pokaždé něco kupuju, to se nedá odolat......tak u nás svíce nebyla tak 3/4 roku.....knedlíky máme ale častěji, můj je knedlíkovej.....já třeba k rajské klidně těstoviny ale on knedlík......
sharon: v Globusu, hlavně když tam přijdu dopoledne, jsem u masa jak utržená, brala bych všechno, protože to jejich maso je bezkonkurenční.
sharon: to byla jen odpověď orince, proč se říká, že je svíčková nezdravá... Myslím, že tohle říkal zrovna Havlíček, ale ruku na srdce, kolikrát do roka svíčkovou děláš - já tak 3 x, knedlíky máme stěží 1 x za měsíc.
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
Haninka: a Globusu mají takové vepřové válečky ...ale není to panenka.....váleček a jsou z toho řízečky jako mandle....sice malé ale móó dobré.....
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
Haninka: dietolog ať se jde vycpat...kdybych mu naložila tak bude žrát jako divej.......takovej Petr havlíček by lízal i z kastrolu....
sharon: já si kupuju v Glubusu hovězí krk, a když je pěknej, tak z toho udělám cokoliv, svíčková byla zrovna minulý víkend
orinka: zdravá není v případě, že je "se šesti" Když ji nezahustíš moukou, dáš do ní 12% smetanu a 1 - 2 knedlíky k tomu, tak Ti to dietolog klidně jednou za čas schválí.
![YXH](data/USR_001_USR_IMAGES/alberta_flag.jpg)
Dneska steaky a peceny kvetak, zitra hovezi pecene, Yorkshire pudding, brambory a houby. V utery asi spezle se syrem.
sharon: taky dávám fůru zeleniny, to se pak ani skoro nemusí zahušťovat. nevím, proč se říká, že není zdravá?
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
orinka: já koupila v Senimu kilo a půl zadního a je moc dobrá , já mám ráda hodně kořenové zeleniny a maso se rozpadá.......dala jsme si do nosa.....
sharon: neopisuj, u nás byla zrovna před týdnemale z masité slepice.
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
dnes vařím po delší době svíčkovou ......ze zadního......
![Jehlička](data/USR_001_USR_IMAGES/Artik.gif)
děvčata...děkuji
sharon: nemám - ale co když to tady někdo jenom potichu čte, nenapíše, ale pak bude doma prát kolínka
Ono je lepší vysvětlit všecko, člověka ani nenapadne, co všecko lidi vymyslí!
![YXH](data/USR_001_USR_IMAGES/alberta_flag.jpg)
Anahir: Myslim ze ano, kdyz ma hodne skrobu a lepi se tak se kulicky udelat daji. Hulkama umim trochu, ale vidlicka je vidlicka
Jehlička: Ten je krasnej
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
Jehlička:
Lučina podle orinky a dnes obyč. jablečný koláč.
![evropka](data/USR_001_USR_IMAGES/b(189).jpg)
Jehlička:
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
Jehlička:
![Jehlička](data/USR_001_USR_IMAGES/Artik.gif)
Hotovo kamion na přání i s bednou z marcipánu,budou v ní peníze pro oslavence
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
TULI: však tobě jsem odpověděla....
![TULI](data/USR_001_USR_IMAGES/001_42_.gif)
testoviny snad nepere nikdo
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
orinka: ty mě máš za úplnýho blba ??? téééda blbá jsem jsem ale že by až tak ???......vím že těstovinya rýže jsou nebe a dudy....to je jako srovnávat menstruaci a meliorací....vlastně obojí je zavlažování....
jen odpovídám na otázku kdo pere i těstoviny......
sharon: těstoviny a rýže jsou nebe a dudy. Rýže je obilka z klasu, těstoviny výrobek z obilí. To je jako zrnko pšenice a rohlík připravený k upečení doma.
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
TULI: ty PARBOLIED a já EXTRA KVALITA...a peru a prát budu...ale těstoviny neperu , ty se přímo z výrovní linky sáčkujou tak na ně žádná špinavá pracka nesahá....
snad....
![manka](data/USR_001_USR_IMAGES/kruharybka.jpg)
Anahir:
![Linda](data/USR_001_USR_IMAGES/T(37).jpg)
Anahir: kup sackovou, ta se slepi bez problemu. A hulkama - hlady bych neumrela, ale esteticky zrovna nejim
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
TULI: vzhledově stejnou, parboiled, kupuju a proplachuju
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
manka: kdo je připraven, není zaskočen
jak vidíš, zaskočila mě obyčejná rejže
![manka](data/USR_001_USR_IMAGES/kruharybka.jpg)
Anahir: jestli ty to s tím študiem nepřeháníš
![TULI](data/USR_001_USR_IMAGES/001_42_.gif)
Anahir: RISO GALLO BLOND ... cervena krabice - a je to PARBOLIED
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
TULI: a jakou rejži teda kupuješ?
hůlkama jíst umím, nemám teda tu zručnost, taky se musím soustředit abych to donesla do úst ale hladem bych neumřela.
jen netušim, jestli by společensky nevadilo, že jím levačkou neb pravou ruku téměř nepoužívám a neumím s ní vůbec nic
![TULI](data/USR_001_USR_IMAGES/001_42_.gif)
je videt, ze se nudim - tak guuuglim a guuugliiim
Pokud máte kvalitní rýži,tak se nikdy neproplachuje,což většina lidí dělá a ani se nezalévá vroucí vodou,ale studenou.
![TULI](data/USR_001_USR_IMAGES/001_42_.gif)
jee - ja az ted vycetla , ze se v Cesku hodne pouziva ta BILA RYZE - tak tu bych pod tekouci vodou oplachla i ja .... ale tu ja vubec nekupuju ....
![TULI](data/USR_001_USR_IMAGES/001_42_.gif)
brambory maji skrob, mouka, ryze - kazdy jiny , ale maji ..
TULI: vtipálku
![TULI](data/USR_001_USR_IMAGES/001_42_.gif)
Anahir: urcite ma mouka skrob
Anahir: zkusila jsem to a asi bych umřela hlady. Nešlo mi to ani zanic.
![TULI](data/USR_001_USR_IMAGES/001_42_.gif)
Anahir: hulkama to jist neumim -ale byva hodne lepive , ne ??? oni ti cinane si to jakoby slepi do kulicky tema hulkama ...
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
YXH: myslíš že ta kulatá by stačila????
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
YXH: sticky rice jsem tady neviděla. Vůbec netuším, jakou rýži bych měla uvařit, aby se dala jíst hůlkama.
á propos...umíte jíst hůlkama?
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
TULI: těstoviny ne neb je v těstovinách a rýži rozdíl
rýže je semínko a těstovina je výrobek (což mne nutí k zamyšlení, jestli bych je neměla přeci jen umejt, když je to výrobek)
ale teď teda nevim, jestli těstovina obsahuje škrob, když je z mouky.
Obsahuje mouka škrob?
Ty mi teda dáváš
![TULI](data/USR_001_USR_IMAGES/001_42_.gif)
HOLKY - a perete i testoviny ??? ty maji taky kolem sebe skrob , ne ??? a nebo co to maji ??
![TULI](data/USR_001_USR_IMAGES/001_42_.gif)
sharon: 11. 20 - vzdyt ta ryze neni spinava ..ona je tisickrat zpracovana ..akorat ten skrob - ten se umyje ....ale kdyz ho potrebuju ..jako tu ryzi zapect .....??? nesmi byt zr4nko po zrnku na zapeceni
![YXH](data/USR_001_USR_IMAGES/alberta_flag.jpg)
TULI: Vetsinou ryzi neperu. Kupuju podle toho na co ji chci. Normalne jasminovou nebo basmati jako prilohu a na kasi nebo nakyp nebo k thajskemu receptu kulatou, ta vic lepi (sticky rice). Jelikoz jsem lina, tak ji delam v mikrovlnce. Povede se pokazde a nemusim to hlidat.
Haninka: ale abych nebyla nespravedlivá - Indie je mimořádně špinavá, na ulicích se žije, kálí, umírá - ale Ganga prý má jakousi samočistící schopnost. Že když dělali rozbor vody, byli překvapeni, jak je vlastně čistá a bez nějakých zásadních bakterií. Možná to dělá i slunce, které tam silně praží. A je fakt, že pořád přitéká další čistá voda a špína se odplavuje. Čert ví, jak to vlastně je. Ale jsem ráda, že tam nebydlím.
Haninka: mně stačí cestopisy. Poté, co jsem přečetla Posvátnou krávu, už mi o Indii nikdo nic nenamluví.
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
TULI: rízo?
výborně, už v Itálii neumřu hlady až tam někdy budu
orinka: to máš pravdu, dcera tam byla vloni a i u Gangy - říkala, že spálí mrtvé, popel nametou do vody, pak se v tom vykoupou - protože je to očistí, pak v tom vyperou, naberou z ní vodu na vaření a je to, plavou v tom nafouklý krávy a další mršiny, fuj, byla jsem ráda, když se v pořádku vrátila
sharon: nejlepší, když jsem viděla, jak prali rýži v řece Ganga v Indii. Kolem plavaly nafouklé mršiny, pralo se prádlo, koupali se tam a kuchař spokojeně propíral svoji rýži, mezi tím vším. Indie je strašně špinavá. Nejela bych tam ani za zlatý prase.
sharon: nesouměřitelné!! Vymeju tak do škopíčka vody
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
kdysi jsem koukala na Cestománii....o rýži....a praní považuju za nutnost....
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
orinka: myješ myješ jak mýval....takže to co ušetříš za plyn z trouby tak dáš za vodu...
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
Haninka: nepřebírám ale peru ...nééé v pračce , jen tzv.proplachuju.....vyplaví se to kalisko a špína.....
evropka: jojo, dokud se daří, je to automatické. Ale ty broky, co jsme včera měli v kastrole, mě k zamyšlení donutily Dnes je rýžička jedna báseň
![TULI](data/USR_001_USR_IMAGES/001_42_.gif)
jo nad i jako by carka Riiiizo
![TULI](data/USR_001_USR_IMAGES/001_42_.gif)
RISO - cte se RIZO
![TULI](data/USR_001_USR_IMAGES/001_42_.gif)
IVUSKA 56: 10.06 ...i ja . ..ale napr ...kazda ryze je na neco jineho - jedna na rizota, jedna do polevek , jedna na ty ryz. kulcky - ktere se pak smazi ..a proto , ta na ty kulicky musi mit hodne skrobu aby drzela a nerozpadavala se .....
Anahir: 20.59 - italsky je to RISO
pekne druhy ....
https://www.google.it/search?
q=RISO&es_sm=122&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=5AsQVN
GjNeHMyAPpu4KoAw&ved=0CDkQsAQ&biw=1280&bih=929
je to vse jeden odkaz - jen jsem to rozdelila po kouskach
tak já už dost dlouho neperu, osmažím na troše oleje a potom buď vařím nebo peču. Někdy se trochu lepí, jindy je krásně sypká, myslím, že rýží to nebude
![evropka](data/USR_001_USR_IMAGES/b(189).jpg)
orinka: taky peru a peru do bezvědomí a dám upéct,ale jinak jsem o rýži nikdy nepřemýšlela...
Linda: vařím pestře a tak, jako ty, neuvažuju. To bych nemohla dělat vůbec nic a státi se veganem. Denně máme ovoce, zeleninu, tmavé pečivo, jogurty, vajíčka a tak - takže nemám obavy, že něco šidím.
Holky, tak já tu rýži dneska dělám novou - z kauflandu, basmati, co jsem včera dovezla. Schválně jsem kvůli vám počítala, kolikrát jsem vyměnila vodu v hrnečku, než odtékala čirá. První dvě byly šedohnědé, a až šestá byla v pořádku! Nebojte, není to moc vody, ale fakt z té rýže hodně vyplavíte.
![Linda](data/USR_001_USR_IMAGES/T(37).jpg)
manka: ano mas pravdu. Jenze kdybys koupila divokou nebo se slupkou a nebo aspon nelestenou, tak se ti nema k sobe co slepit, protoze ten skrob v ryzi je obalen slupkou. Kdyz koupis lestenou tak holt ji uz nema co ochranit a lepi se a lepi - proto se treba kulata pouziva na ryzove kase ci do rizota, kde je slepeni naopak zadouci.
A uprimne netusim proc bych mela platit dvojnasobek a vice za luxusni vylestenou basmati nebo jasmin, ktera me nezasyti, kdyz obycejna parboil se neslepi (tudiz se nemusim zdrzovat mytim), jeji vyzivova hodnota je o neco malo lepsi a stoji tretinu , ale holt neni to luxusni ryze
![Linda](data/USR_001_USR_IMAGES/T(37).jpg)
TULI: neperu
orinka: ja to zas beru tak, ze ananas z kompotu toho zdravyho v sobe taky uz nic moc nema, kure na panvi ci v kastrolu - no nevim kolik zdravyho v tom zbude, zelenina vyvarena v polivce opet netusim kolik zdravyho v tom zustane - kdyz v kazdym zustane dejme tomu 10% toho co telo potrebuje, tak porad to nic moc neni, takze vsechno se pocita. A kdyz vezmu v potaz ze vsechno to hluchy jidlo se mi uklada v pneu, a ja jsem lina s tim cokoliv delat, tak se holt aspon snazim eliminovat jeho prijem na minimum . A taky zalezi jestli po tom jidle jsi hladova dejme tomu za 3 hodiny a nebo za 5 a opet do sebe neco cpes
..... kdyz to tak rozebiram tak jediny zdravy jsou syrovy salaty a jsou sice dobry ale ziv z nich clovek neni
.
![manka](data/USR_001_USR_IMAGES/kruharybka.jpg)
já taky propírám rýži aby se vyplavil škrob.
Ale taky mám poslední dobou pocit, že rýže, kterou jsem kupovala běžně je nějaká jiná. Buď se rozvaří nebo nedovaří.
TULI: rizoto je cizí slovo, tak proto je tam měkké i. Rýže už je česká, tak je po r tvrdé, jak je tu zvykem. Rýže se nepere kvůli tomu, že by byla špinavá, ale proto, aby se odplavil škrob. Takže já ji v hrnku ve vodě rukou promývám, přes cedním scedím a dělám to tak dlouho, až je voda z rýže čirá. Pak se totiž tolik neslepuje při vaření. Parboiled rýži ráda nemám, ta se neslepí zaručeně, tak myju a myju...jak mýval
TULI: neperu, ale skoro pokaždé si vzpomenu na babičku, ta ji nejdříve přebrala a pak proprala. Teď jsem byla v Itálii a dovezla si spoustu rýže na rizoto a těstovin.
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
TULI: jestli je rizoto italské jídlo a rejže je italsky s měkým i, tak třebas proto.
ale jak se řekne rejže italsky to netušim
Jinak rejži peru, proč nevím, asi proto, že to dělaj všichni. dost blbej důvod, co....
ale koneckonců, prát ji nemusim a aspoň se ušetří voda na proplachování
![TULI](data/USR_001_USR_IMAGES/001_42_.gif)
melo tam byt PROC
![TULI](data/USR_001_USR_IMAGES/001_42_.gif)
a pèroc je RYZE s tvrdym Y a rizoto s mekym I ... kdyz je to skoro stejne slovo ???
chodi sem jeste LENKA TALENKA ??? prosim o vysvetleni
![TULI](data/USR_001_USR_IMAGES/001_42_.gif)
HEZKY VECER ......
vsichni perete ryzi ???
totiz moje mamka ji pere , ale to uz neni ryze jak byvala..pred 50. ti lety - ono je to ciste ....
treba v IT - kdyz se dela rizoto ..... se ta ryze da na trosku oleje a jak kdyz oprazit a pak se postupne podleva vyvarem ...
a v tom pripade nemuze byt mokra ....
a jedna kamoska ITALSKA se prave divila moji mamce, ze to pere ..a rika mi - a to pere i testoviny ???
tak ted pisnete - kdo ryzu pere a kdo ne ....
ja NE
sharon: zapínat troubu kvůli jednomu kastrolku rýže? To je pro mě nehospodárné. Rýži dělám na plotýnce, na kastrole usmažím cibuli dožluta, na to pak hodím několikrát propranou rýži, orestuju, osolím, dám hřebíček, pepř a zaleju 2 prsty nad rýži vroucí vodou. Pak stáhnu teplotu na minimum a pod pokličkou dusím 20 minut. Pokud mám vývar, je to s ním lepší. Když dělám rizoto, před koncem dušení přileju bílé víno. Tak mít rizoto z téhle rýže, trefil by mě šlak!!!
s tou výživovou hodnotou rýže tak kdybych se živila JENOM rýží, asi bych to vzala v úvahu. Ale jelikož máme rýži jen jako přílohu, vitamíny a živiny jsou třeba v tom kuřecím s ananasem, v polévce je zelenina se zdravou pohankou...zkrátka můžu si dovolit jedno hluché jídlo mezi ostatními, a věřím, že se neprohřeším.
Haninka: já dnes byla v Kaufu a koupila jí rovnou 2 kg. Tu dnešní mám v mražáku, až pojedem k dceři, přivezu jako dárek slepicím Ty nepohrdnou. Zítra udělám tu basmati. Jinak jsem zvyklá kupovat obyčejné dlouhozrnné rýže do 30 korun - z Lidlu už ne, taky je tvrdkavá a tahle byla z Globusu-nevím, co měli za šarži, běžně jsem ji brávala (jejich značka Korrekt), dnes poprvé mě zradila. Takže nic. Globusovou lacinou škrtám taky. Budu číhat na akce těch drahých, jako dnes Basmati.
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
Linda: koukám, že je to světový šlendrián
To je viď, když se člověk začne podrobně pídit, tak se dají objevit úspory, které nejsou na úkor kvality. Jen je s tím někdy víc práce doma...
Když dělám tu lučinu od orinky, tak ani tu syrovátku nevylévám, ale dám jí do chleba místo vody.
![Linda](data/USR_001_USR_IMAGES/T(37).jpg)
Anahir: to je tady taky, sice ne sileny rozdil, ale obyc hladka psenicka stoji kilo tesne pod 5ddk, celozrnna psenicna kolem 10ddk/kg, zitna kolem 7-8ddk /kg. ALe testoviny celozrnne stoji dvojnasobek nez obycejne, ryze divoka nebo se slupkou stoji kilo kolem 25ddk, kdezto obycejna parboil pod 10ddk, basmatin nebo jasmin mezi 15-20ddk na kilo.
Snazim se kupovat zdravejsi verze, ale momentalne jsem v situaci kdy cenove musim brat to nejlevnejsi atak jsem se o to nejlevnejsio zacala vic zajimat a zrovna ta nejelevnejsi ryze je z bilych variant ta nejlepsi . A jinak pecu doma sama, za 6 celozrnnych housek dam neco mezi 15-20ddk, za tu cenu upecu i z nejdrazzsi mouky dvojnasobek
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
Linda - 9.9.2014 12:23 To máš tak se vším. Celozrnná mouka stojí víc než bílá a přitom je s celozrnnou méně práce, míňkrát projde mletím...a přesto stojí víc. Na streamu.cz je o tom celá reportáž přímo z mlýna a sám ,,vrchní mlynář" nad tím krčí rameny. Prostě je to zdravější, tak si připlaťte - jinak tomu taky nerozumím.
![Linda](data/USR_001_USR_IMAGES/T(37).jpg)
sharon: promin, ale bez slupky a vylestena = vyzivova hodnota 0,0 ..... ale mas pravdu chutove je dobra
Nejrychleji je uvařená kulatozrnná rýže.
A nedávno mě nadchla celozrnná - vůbec nepřilne k hrnci a chuťově má blízko ke kroupám.
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
KUPUJU TUHLE...:
Její jméno přesně vystihuje její charakter. Zrnka této rýže, označované také vodní, mají jehličkovitý tvar s výjimečným poměrem délky a šířky.
Každé zrnko je po šetrném odstranění slupky vyleštěno a díky tomu dlouhozrnná rýže zůstává po uvaření sypká a má sušší konzistenci. Stejně jako ostatní rýže je také tato přirozeně bez lepku, snadno stravitelná a s obsahem vitaminů skupiny B, vápníku a fosforu. Hodí se výborně jako příloha, do omáček i k zahuštění polévek.
Varianty
Extra kvalita | Sypaná | 1000 g
![Linda](data/USR_001_USR_IMAGES/T(37).jpg)
tak ja zrovna nedavno cetla jakesi zhodnoceni ryzi - nejlip z toho vysla samozrejme neloupana divoka, ale z tech loupanych na tom byla nejlepe obycejna parboiled, vsechny ostatni (vcetne jasminove a basmati) byly nekolikrat projete nejakyma nozema (nebo jak to prelozit) a vsechno zdravy z nich bylo opoupany a smyty , takze netusim proc stoji dvojnasobek nez parboiled
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
orinka: jaké dušení ,....rýži peču v kastrolu v troubě, na dva prsty nad ní vodu , osolím, přidám trochu oleje , hřebíček a celou oloupanou cibuli a upeču v troubě pod poklicí ....pak zabalím do froté županu a vydrží horká do večera....
někdy cibulku orestuju podle toho jak se mi chce....a povede se vždycky....
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
orinka: jakou rýži kupuješ? Já obyč parboiled.
orinka: basmati a jasmínovou kupuju vždycky, když je v Kauflandu v akci a to je půlkilovka do 25,- Kč.
Dnes máme zeleninovou polévku s droždím a pohankou, kuřecí nudličky na ananasu a kari, rýže. Rýže mě dožrala neuvěřitelným způsobem, za půl hodiny dušení je pořád uvnitř tvrdkavá, mrcha. To je tím, že nekupuju drahou Basmati. A upekla jsem černou jablečnou buchtu na plech.
![Linda](data/USR_001_USR_IMAGES/T(37).jpg)
Vcera bramboraky a uctila jsem vsechny mlsouny. Puvodne mely byt plneny, ale proste neslo mi upect velkou placku, takze nakonec byly maly bramboraky a k nim jsem zvlast udelala na jedny panvi kureci maso, na druhy zeleninovou smes a prikrajela cerstvou zeleninu a kdo chtel nandal si smesku a kdo nechtel tak si vzal jenom od neceho
Dneska netusim, pohravam si s myslenkou na vajecnou omeletu se zeleninou.
![YXH](data/USR_001_USR_IMAGES/alberta_flag.jpg)
Vcera domaci hamburgery, guacamole, salsa a salat. Dneska zatim nevim.
Anahir: To chili zni dobre, asi pujdu vyndat mlete maso a vylovim fazole, kukurici mam v mrazaku, tak se to spotrebuje. Dekuju za napad
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
Dnes a zítra chilli con carne.
Dnes s chlebem a zítra asi s rýží.
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
orinka: pravdu díš....
aspik je boží....už ho bude dělat i souseda....a dnes jsem pekla buchtu s tím rozmixovaným ananasem a krémem z pomazánkovýho....taky poprve a je moc dobrá, jen jí příště dám na větší plech , byla moc na vysoko......ale manžel říkal že aspoň ví , že něco jí.....
![babkatapka](data/USR_001_USR_IMAGES/babkatapka2.gif)
Hlavně když vám chutnalo
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
babkatapka: jako to vepřové na houbách bych si fakt dala...
![batum](data/USR_001_USR_IMAGES/ky(2).jpg)
Děvčata jak v Alcrónu
sharon: no vidíš - jak v Kleopatře: NEBÁT SE, A ZAČÍT!!
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
babkatapka: jako v grandhotelu - to by Pohlreich čučel....
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
orinka: Piafka: je to dobrý , já jsem tou utěrkou pohnula a do rána to bylo v cajku.....mám recept na 2 velké jogurty a šlehačku......
dnes jsme vyráběla misky s aspikem.....šunka plněná - tvaroh, česnek , sýr - vejce, okurek a vykrájená srdíčka ze sýru gouda....a už je tuhej.....tohle taky dnes poprve....
![YXH](data/USR_001_USR_IMAGES/alberta_flag.jpg)
babkatapka: To je zase pastva pro oci citim to na dalku az pres velkou louzi. A ty merunkove knedliky
![babkatapka](data/USR_001_USR_IMAGES/babkatapka2.gif)
-- Kompletní archiv diskuse --