Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept
orinka
orinka - 14.9.2014 5:53

Haninka: však já ani víc knedlí nesnímsmajlik - 68

 
manka
manka - 13.9.2014 19:43

orinka: já svíčkovou nezahušťuju moukou nikdy. jen zelenina a smetana

 
Haninka
Haninka - 13.9.2014 18:01

sharon: nádhera... já raději těstoviny než knedlíky, když to jde, máme na výběr oboje, dcera taky raději těstoviny, ale ke svíčkové jedině knedle, někdo ji dělá i s těstovinami, to si nedovedu představit smajlik - 66

 
sharon
sharon - 13.9.2014 17:57

Haninka:rajská a gulášek.. obrázek - 1351438820_6514(4).jpgobrázek - 1335801183_5121(5).jpg

 
sharon
sharon - 13.9.2014 17:53

Haninka: smajlik - 75 to jsi moje krevní skupina...mě už tam znají od pohledu.....pokaždé něco kupuju, to se nedá odolat......tak u nás svíce nebyla tak 3/4 roku.....knedlíky máme ale častěji, můj je knedlíkovej.....já třeba k rajské klidně těstoviny ale on knedlík......

 
Haninka
Haninka - 13.9.2014 17:48

sharon: v Globusu, hlavně když tam přijdu dopoledne, jsem u masa jak utržená, brala bych všechno, protože to jejich maso je bezkonkurenční.

 
Haninka
Haninka - 13.9.2014 17:47

sharon: to byla jen odpověď orince, proč se říká, že je svíčková nezdravá...smajlik - 68 Myslím, že tohle říkal zrovna Havlíček, ale ruku na srdce, kolikrát do roka svíčkovou děláš - já tak 3 x, knedlíky máme stěží 1 x za měsíc.

 
sharon
sharon - 13.9.2014 17:41

Haninka: a Globusu mají takové vepřové válečky ...ale není to panenka.....váleček a jsou z toho řízečky jako mandle....sice malé ale móó dobré.....smajlik - 57smajlik - 58

 
sharon
sharon - 13.9.2014 17:40

Haninka: dietolog ať se jde vycpat...kdybych mu naložila tak bude žrát jako divej.......takovej Petr havlíček by lízal i z kastrolu....smajlik - 68

 
Haninka
Haninka - 13.9.2014 17:25

sharon: já si kupuju v Glubusu hovězí krk, a když je pěknej, tak z toho udělám cokoliv, svíčková byla zrovna minulý víkend smajlik - 57

 
Haninka
Haninka - 13.9.2014 17:24

orinka: zdravá není v případě, že je "se šesti" Když ji nezahustíš moukou, dáš do ní 12% smetanu a 1 - 2 knedlíky k tomu, tak Ti to dietolog klidně jednou za čas schválí.

 
YXH
YXH - 13.9.2014 16:12

Dneska steaky a peceny kvetak, zitra hovezi pecene, Yorkshire pudding, brambory a houby. V utery asi spezle se syrem.

 
orinka
orinka - 13.9.2014 15:37

sharon: taky dávám fůru zeleniny, to se pak ani skoro nemusí zahušťovat. nevím, proč se říká, že není zdravá?smajlik - 55

 
sharon
sharon - 13.9.2014 14:04

orinka: já koupila v Senimu kilo a půl zadního a je moc dobrá , já mám ráda hodně kořenové zeleniny a maso se rozpadá.......smajlik - 57dala jsme si do nosa.....

 
orinka
orinka - 13.9.2014 13:00

sharon: neopisuj, u nás byla zrovna před týdnemsmajlik - 68ale z masité slepice.

 
sharon
sharon - 13.9.2014 7:28

dnes vařím po delší době svíčkovou ......ze zadního......smajlik - 26smajlik - 26

 
Jehlička
Jehlička - 12.9.2014 21:16

děvčata...děkuji smajlik - 60smajlik - 61

 
orinka
orinka - 12.9.2014 18:19

sharon: nemámsmajlik - 68 - ale co když to tady někdo jenom potichu čte, nenapíše, ale pak bude doma prát kolínkasmajlik - 14 Ono je lepší vysvětlit všecko, člověka ani nenapadne, co všecko lidi vymyslí!

 
YXH
YXH - 12.9.2014 14:38

Anahir: Myslim ze ano, kdyz ma hodne skrobu a lepi se tak se kulicky udelat daji. Hulkama umim trochu, ale vidlicka je vidlicka smajlik - 68
Jehlička: Ten je krasnej smajlik - 60smajlik - 60

 
Anahir
Anahir - 12.9.2014 13:14

Jehlička: smajlik - 94

Lučina podle orinky a dnes obyč. jablečný koláč.
obrázek - P9090800.JPG obrázek - P9120810.JPG

 
evropka
evropka - 12.9.2014 10:25

obrázek - 82_2_.gifobrázek - 150_1_.gifJehlička:

 
sharon
sharon - 12.9.2014 9:12

Jehlička: obrázek - k46(2).gif

 
Jehlička
Jehlička - 11.9.2014 20:33

Hotovo smajlik - 68 kamion na přání i s bednou z marcipánu,budou v ní peníze pro oslavence
obrázek - ___kamion_dort.jpg

 
sharon
sharon - 11.9.2014 15:40

TULI: však tobě jsem odpověděla....smajlik - 75

 
TULI
TULI - 11.9.2014 15:21

testoviny snad nepere nikdo smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68

 
sharon
sharon - 11.9.2014 15:10

orinka: ty mě máš za úplnýho blba ???smajlik - 68 téééda blbá jsem jsem ale že by až tak ???......vím že těstovinya rýže jsou nebe a dudy....to je jako srovnávat menstruaci a meliorací....vlastně obojí je zavlažování....smajlik - 26smajlik - 68

jen odpovídám na otázku kdo pere i těstoviny......

 
orinka
orinka - 11.9.2014 15:07

sharon: těstoviny a rýže jsou nebe a dudy. Rýže je obilka z klasu, těstoviny výrobek z obilí. To je jako zrnko pšenice a rohlík připravený k upečení doma.

 
sharon
sharon - 11.9.2014 12:31

TULI: ty PARBOLIED a já EXTRA KVALITAsmajlik - 68smajlik - 68...a peru a prát budu...ale těstoviny neperu , ty se přímo z výrovní linky sáčkujou tak na ně žádná špinavá pracka nesahá....smajlik - 68smajlik - 68 snad....

 
manka
manka - 11.9.2014 9:39

Anahir: smajlik - 68

 
Linda
Linda - 11.9.2014 8:31

Anahir: kup sackovou, ta se slepi bez problemu. A hulkama - hlady bych neumrela, ale esteticky zrovna nejim smajlik - 68

 
Anahir
Anahir - 10.9.2014 21:10

TULI: vzhledově stejnou, parboiled, kupuju a proplachujusmajlik - 42

 
Anahir
Anahir - 10.9.2014 21:09

manka: kdo je připraven, není zaskočensmajlik - 42
jak vidíš, zaskočila mě obyčejná rejžesmajlik - 68

 
manka
manka - 10.9.2014 20:21

Anahir: jestli ty to s tím študiem nepřeháníšsmajlik - 68smajlik - 68

 
TULI
TULI - 10.9.2014 18:59

obrázek - RISO_PARBOLIED.jpgAnahir: RISO GALLO BLOND ... cervena krabice - a je to PARBOLIED

 
Anahir
Anahir - 10.9.2014 18:44

TULI: a jakou rejži teda kupuješ?

hůlkama jíst umím, nemám teda tu zručnost, taky se musím soustředit abych to donesla do ústsmajlik - 68 ale hladem bych neumřela.
jen netušim, jestli by společensky nevadilo, že jím levačkou neb pravou ruku téměř nepoužívám a neumím s ní vůbec nicsmajlik - 68

 
TULI
TULI - 10.9.2014 17:48

je videt, ze se nudim - tak guuuglim a guuugliiim smajlik - 68


Pokud máte kvalitní rýži,tak se nikdy neproplachuje,což většina lidí dělá a ani se nezalévá vroucí vodou,ale studenou.

 
TULI
TULI - 10.9.2014 17:46

jee - ja az ted vycetla , ze se v Cesku hodne pouziva ta BILA RYZE - tak tu bych pod tekouci vodou oplachla i ja .... ale tu ja vubec nekupuju ....smajlik - 66smajlik - 66

 
TULI
TULI - 10.9.2014 17:40

brambory maji skrob, mouka, ryze - kazdy jiny , ale maji .. smajlik - 68

 
orinka
orinka - 10.9.2014 17:37

TULI: vtipálkusmajlik - 64

 
TULI
TULI - 10.9.2014 17:37

Anahir: urcite ma mouka skrob smajlik - 68

 
orinka
orinka - 10.9.2014 17:36

Anahir: zkusila jsem to a asi bych umřela hlady. Nešlo mi to ani zanic.smajlik - 68

 
TULI
TULI - 10.9.2014 17:36

Anahir: hulkama to jist neumim -ale byva hodne lepive , ne ??? oni ti cinane si to jakoby slepi do kulicky tema hulkama ...

 
Anahir
Anahir - 10.9.2014 17:14

YXH: myslíš že ta kulatá by stačila????

 
Anahir
Anahir - 10.9.2014 17:12

YXH: sticky rice jsem tady neviděla. Vůbec netuším, jakou rýži bych měla uvařit, aby se dala jíst hůlkama.

á propos...umíte jíst hůlkama?smajlik - 64

 
Anahir
Anahir - 10.9.2014 17:09

TULI: těstoviny ne neb je v těstovinách a rýži rozdílsmajlik - 42
rýže je semínko a těstovina je výrobek (což mne nutí k zamyšlení, jestli bych je neměla přeci jen umejt, když je to výrobeksmajlik - 42)
ale teď teda nevim, jestli těstovina obsahuje škrob, když je z mouky.
Obsahuje mouka škrob?
Ty mi teda dávášsmajlik - 37smajlik - 68

 
TULI
TULI - 10.9.2014 16:43

HOLKY - a perete i testoviny ???smajlik - 42 ty maji taky kolem sebe skrob , ne ??? a nebo co to maji ??smajlik - 64

 
TULI
TULI - 10.9.2014 16:42

sharon: 11. 20 - vzdyt ta ryze neni spinava ..ona je tisickrat zpracovana ..akorat ten skrob - ten se umyje ....ale kdyz ho potrebuju ..jako tu ryzi zapect .....??? nesmi byt zr4nko po zrnku na zapeceni smajlik - 75

 
YXH
YXH - 10.9.2014 14:44

TULI: Vetsinou ryzi neperu. Kupuju podle toho na co ji chci. Normalne jasminovou nebo basmati jako prilohu a na kasi nebo nakyp nebo k thajskemu receptu kulatou, ta vic lepi (sticky rice). Jelikoz jsem lina, tak ji delam v mikrovlnce. Povede se pokazde a nemusim to hlidat. smajlik - 68smajlik - 68

 
orinka
orinka - 10.9.2014 14:25

Haninka: ale abych nebyla nespravedlivá - Indie je mimořádně špinavá, na ulicích se žije, kálí, umírá - ale Ganga prý má jakousi samočistící schopnost. Že když dělali rozbor vody, byli překvapeni, jak je vlastně čistá a bez nějakých zásadních bakterií. Možná to dělá i slunce, které tam silně praží. A je fakt, že pořád přitéká další čistá voda a špína se odplavuje. Čert ví, jak to vlastně je. Ale jsem ráda, že tam nebydlím.

 
orinka
orinka - 10.9.2014 14:16

Haninka: mně stačí cestopisy. Poté, co jsem přečetla Posvátnou krávu, už mi o Indii nikdo nic nenamluví.smajlik - 66smajlik - 48

 
Anahir
Anahir - 10.9.2014 12:57

TULI: rízo?
výborně, už v Itálii neumřu hlady až tam někdy budusmajlik - 75

 
Haninka
Haninka - 10.9.2014 12:49

orinka: to máš pravdu, dcera tam byla vloni a i u Gangy - říkala, že spálí mrtvé, popel nametou do vody, pak se v tom vykoupou - protože je to očistí, pak v tom vyperou, naberou z ní vodu na vaření a je to, plavou v tom nafouklý krávy a další mršiny, fuj, byla jsem ráda, když se v pořádku vrátila

 
orinka
orinka - 10.9.2014 12:19

sharon: nejlepší, když jsem viděla, jak prali rýži v řece Ganga v Indii. Kolem plavaly nafouklé mršiny, pralo se prádlo, koupali se tam a kuchař spokojeně propíral svoji rýži, mezi tím vším. Indie je strašně špinavá. Nejela bych tam ani za zlatý prase.

 
orinka
orinka - 10.9.2014 12:17

sharon: nesouměřitelné!! Vymeju tak do škopíčka vodysmajlik - 64

 
sharon
sharon - 10.9.2014 11:25

kdysi jsem koukala na Cestománii....o rýži....a praní považuju za nutnost....smajlik - 68smajlik - 26

 
sharon
sharon - 10.9.2014 11:22

orinka: myješ myješ jak mýval.smajlik - 68...takže to co ušetříš za plyn z trouby tak dáš za vodu...smajlik - 68

 
sharon
sharon - 10.9.2014 11:20

Haninka: nepřebírám ale peru ...nééé v pračce smajlik - 68, jen tzv.proplachuju.....vyplaví se to kalisko a špína.....smajlik - 68

 
orinka
orinka - 10.9.2014 11:12

evropka: jojo, dokud se daří, je to automatické. Ale ty broky, co jsme včera měli v kastrole, mě k zamyšlení donutilysmajlik - 68 Dnes je rýžička jedna báseňsmajlik - 35

 
TULI
TULI - 10.9.2014 10:32

jo nad i jako by carka Riiiizo smajlik - 68

 
TULI
TULI - 10.9.2014 10:31

RISO - cte se RIZO smajlik - 75

 
TULI
TULI - 10.9.2014 10:31

IVUSKA 56: 10.06 ...i ja . ..ale napr ...kazda ryze je na neco jineho - jedna na rizota, jedna do polevek , jedna na ty ryz. kulcky - ktere se pak smazi ..a proto , ta na ty kulicky musi mit hodne skrobu aby drzela a nerozpadavala se .....

Anahir: 20.59 - italsky je to RISO


pekne druhy ....smajlik - 68

https://www.google.it/search?

q=RISO&es_sm=122&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=5AsQVN

GjNeHMyAPpu4KoAw&ved=0CDkQsAQ&biw=1280&bih=929

je to vse jeden odkaz - jen jsem to rozdelila po kouskach

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 10.9.2014 10:06

tak já už dost dlouho neperu, osmažím na troše oleje a potom buď vařím nebo peču. Někdy se trochu lepí, jindy je krásně sypká, myslím, že rýží to nebudesmajlik - 68

 
evropka
evropka - 10.9.2014 9:34

orinka: taky peru a peru do bezvědomí a dám upéctsmajlik - 68,ale jinak jsem o rýži nikdy nepřemýšlela...

 
orinka
orinka - 10.9.2014 8:51

Linda: vařím pestře a tak, jako ty, neuvažuju. To bych nemohla dělat vůbec nic a státi se veganem. smajlik - 68Denně máme ovoce, zeleninu, tmavé pečivo, jogurty, vajíčka a tak - takže nemám obavy, že něco šidím.smajlik - 58

 
orinka
orinka - 10.9.2014 8:49

Holky, tak já tu rýži dneska dělám novou - z kauflandu, basmati, co jsem včera dovezla. Schválně jsem kvůli vám počítala, kolikrát jsem vyměnila vodu v hrnečku, než odtékala čirá. První dvě byly šedohnědé, a až šestá byla v pořádku! Nebojte, není to moc vody, ale fakt z té rýže hodně vyplavíte.

 
Linda
Linda - 10.9.2014 7:42

manka: ano mas pravdu. Jenze kdybys koupila divokou nebo se slupkou a nebo aspon nelestenou, tak se ti nema k sobe co slepit, protoze ten skrob v ryzi je obalen slupkou. Kdyz koupis lestenou tak holt ji uz nema co ochranit a lepi se a lepi - proto se treba kulata pouziva na ryzove kase ci do rizota, kde je slepeni naopak zadouci.
A uprimne netusim proc bych mela platit dvojnasobek a vice za luxusni vylestenou basmati nebo jasmin, ktera me nezasyti, kdyz obycejna parboil se neslepi (tudiz se nemusim zdrzovat mytim), jeji vyzivova hodnota je o neco malo lepsi a stoji tretinu smajlik - 26, ale holt neni to luxusni ryze smajlik - 16

 
Linda
Linda - 10.9.2014 7:37

TULI: neperu
orinka: ja to zas beru tak, ze ananas z kompotu toho zdravyho v sobe taky uz nic moc nema, kure na panvi ci v kastrolu - no nevim kolik zdravyho v tom zbude, zelenina vyvarena v polivce opet netusim kolik zdravyho v tom zustane - kdyz v kazdym zustane dejme tomu 10% toho co telo potrebuje, tak porad to nic moc neni, takze vsechno se pocita. A kdyz vezmu v potaz ze vsechno to hluchy jidlo se mi uklada v pneu, a ja jsem lina s tim cokoliv delat, tak se holt aspon snazim eliminovat jeho prijem na minimum smajlik - 68. A taky zalezi jestli po tom jidle jsi hladova dejme tomu za 3 hodiny a nebo za 5 a opet do sebe neco cpes smajlik - 26..... kdyz to tak rozebiram tak jediny zdravy jsou syrovy salaty a jsou sice dobry ale ziv z nich clovek neni smajlik - 16.

 
manka
manka - 10.9.2014 6:34

já taky propírám rýži aby se vyplavil škrob.
Ale taky mám poslední dobou pocit, že rýže, kterou jsem kupovala běžně je nějaká jiná. Buď se rozvaří nebo nedovaří.

 
orinka
orinka - 10.9.2014 6:06

TULI: rizoto je cizí slovo, tak proto je tam měkké i. Rýže už je česká, tak je po r tvrdé, jak je tu zvykem. Rýže se nepere kvůli tomu, že by byla špinavá, ale proto, aby se odplavil škrob. Takže já ji v hrnku ve vodě rukou promývám, přes cedním scedím a dělám to tak dlouho, až je voda z rýže čirá. Pak se totiž tolik neslepuje při vaření. Parboiled rýži ráda nemám, ta se neslepí zaručeně, tak myju a myju...jak mývalsmajlik - 68

 
Haninka
Haninka - 9.9.2014 21:25

TULI: neperu, ale skoro pokaždé si vzpomenu na babičku, ta ji nejdříve přebrala a pak proprala. Teď jsem byla v Itálii a dovezla si spoustu rýže na rizoto a těstovin.

 
Anahir
Anahir - 9.9.2014 20:59

TULI: jestli je rizoto italské jídlo a rejže je italsky s měkým i, tak třebas proto.
ale jak se řekne rejže italsky to netušimsmajlik - 34

Jinak rejži peru, proč nevím, asi proto, že to dělaj všichni. dost blbej důvod, co....
ale koneckonců, prát ji nemusim a aspoň se ušetří voda na proplachovánísmajlik - 42

 
TULI
TULI - 9.9.2014 20:52

melo tam byt PROC

 
TULI
TULI - 9.9.2014 20:52

a pèroc je RYZE s tvrdym Y a rizoto s mekym I ... kdyz je to skoro stejne slovo ???

chodi sem jeste LENKA TALENKA ??? prosim o vysvetleni smajlik - 72

 
TULI
TULI - 9.9.2014 20:51

HEZKY VECER ......smajlik - 105


vsichni perete ryzi ???

totiz moje mamka ji pere , ale to uz neni ryze jak byvala..pred 50. ti lety - ono je to ciste ....

treba v IT - kdyz se dela rizoto ..... se ta ryze da na trosku oleje a jak kdyz oprazit a pak se postupne podleva vyvarem ...

a v tom pripade nemuze byt mokra ....smajlik - 66

a jedna kamoska ITALSKA se prave divila moji mamce, ze to pere ..a rika mi - a to pere i testoviny ??? smajlik - 68

tak ted pisnete - kdo ryzu pere a kdo ne ....


ja NE smajlik - 97

 
orinka
orinka - 9.9.2014 18:30

sharon: zapínat troubu kvůli jednomu kastrolku rýže? To je pro mě nehospodárné. Rýži dělám na plotýnce, na kastrole usmažím cibuli dožluta, na to pak hodím několikrát propranou rýži, orestuju, osolím, dám hřebíček, pepř a zaleju 2 prsty nad rýži vroucí vodou. Pak stáhnu teplotu na minimum a pod pokličkou dusím 20 minut. Pokud mám vývar, je to s ním lepší. Když dělám rizoto, před koncem dušení přileju bílé víno. Tak mít rizoto z téhle rýže, trefil by mě šlak!!!smajlik - 76smajlik - 14

 
orinka
orinka - 9.9.2014 18:24

s tou výživovou hodnotou rýžesmajlik - 55 tak kdybych se živila JENOM rýží, asi bych to vzala v úvahu. Ale jelikož máme rýži jen jako přílohu, vitamíny a živiny jsou třeba v tom kuřecím s ananasem, v polévce je zelenina se zdravou pohankou...zkrátka můžu si dovolit jedno hluché jídlo mezi ostatními, a věřím, že se neprohřeším.smajlik - 57

 
orinka
orinka - 9.9.2014 18:21

Haninka: já dnes byla v Kaufu a koupila jí rovnou 2 kg. Tu dnešní mám v mražáku, až pojedem k dceři, přivezu jako dárek slepicímsmajlik - 68 Ty nepohrdnou. Zítra udělám tu basmati. Jinak jsem zvyklá kupovat obyčejné dlouhozrnné rýže do 30 korun - z Lidlu už ne, taky je tvrdkavá a tahle byla z Globusu-nevím, co měli za šarži, běžně jsem ji brávala (jejich značka Korrekt), dnes poprvé mě zradila. Takže nic. Globusovou lacinou škrtám taky. Budu číhat na akce těch drahých, jako dnes Basmati.

 
Anahir
Anahir - 9.9.2014 13:50

Linda: koukám, že je to světový šlendrián smajlik - 36

To je viď, když se člověk začne podrobně pídit, tak se dají objevit úspory, které nejsou na úkor kvality. Jen je s tím někdy víc práce doma...

Když dělám tu lučinu od orinky, tak ani tu syrovátku nevylévám, ale dám jí do chleba místo vody.

 
Linda
Linda - 9.9.2014 13:42

Anahir: to je tady taky, sice ne sileny rozdil, ale obyc hladka psenicka stoji kilo tesne pod 5ddk, celozrnna psenicna kolem 10ddk/kg, zitna kolem 7-8ddk /kg. ALe testoviny celozrnne stoji dvojnasobek nez obycejne, ryze divoka nebo se slupkou stoji kilo kolem 25ddk, kdezto obycejna parboil pod 10ddk, basmatin nebo jasmin mezi 15-20ddk na kilo.
Snazim se kupovat zdravejsi verze, ale momentalne jsem v situaci kdy cenove musim brat to nejlevnejsi atak jsem se o to nejlevnejsio zacala vic zajimat a zrovna ta nejelevnejsi ryze je z bilych variant ta nejlepsi smajlik - 16. A jinak pecu doma sama, za 6 celozrnnych housek dam neco mezi 15-20ddk, za tu cenu upecu i z nejdrazzsi mouky dvojnasobek

 
Anahir
Anahir - 9.9.2014 13:24

Linda - 9.9.2014 12:23 To máš tak se vším. Celozrnná mouka stojí víc než bílá a přitom je s celozrnnou méně práce, míňkrát projde mletím...a přesto stojí víc. Na streamu.cz je o tom celá reportáž přímo z mlýna a sám ,,vrchní mlynář" nad tím krčí rameny. Prostě je to zdravější, tak si připlaťte - jinak tomu taky nerozumím.

 
Linda
Linda - 9.9.2014 13:06

sharon: promin, ale bez slupky a vylestena = vyzivova hodnota 0,0 ..... ale mas pravdu chutove je dobra smajlik - 68

 
Piafka
Piafka - 9.9.2014 12:41

Nejrychleji je uvařená kulatozrnná rýže.
A nedávno mě nadchla celozrnná - vůbec nepřilne k hrnci a chuťově má blízko ke kroupám.

 
sharon
sharon - 9.9.2014 12:36

KUPUJU TUHLE...:

Její jméno přesně vystihuje její charakter. Zrnka této rýže, označované také vodní, mají jehličkovitý tvar s výjimečným poměrem délky a šířky.

Každé zrnko je po šetrném odstranění slupky vyleštěno a díky tomu dlouhozrnná rýže zůstává po uvaření sypká a má sušší konzistenci. Stejně jako ostatní rýže je také tato přirozeně bez lepku, snadno stravitelná a s obsahem vitaminů skupiny B, vápníku a fosforu. Hodí se výborně jako příloha, do omáček i k zahuštění polévek.
Varianty
Extra kvalita | Sypaná | 1000 g
obrázek - 116_30_1270978572.jpg

 
Linda
Linda - 9.9.2014 12:23

tak ja zrovna nedavno cetla jakesi zhodnoceni ryzi - nejlip z toho vysla samozrejme neloupana divoka, ale z tech loupanych na tom byla nejlepe obycejna parboiled, vsechny ostatni (vcetne jasminove a basmati) byly nekolikrat projete nejakyma nozema (nebo jak to prelozit) a vsechno zdravy z nich bylo opoupany a smyty smajlik - 26, takze netusim proc stoji dvojnasobek nez parboiled

 
sharon
sharon - 9.9.2014 11:58

orinka: jaké dušení ,....rýži peču v kastrolu v troubě, na dva prsty nad ní vodu , osolím, přidám trochu oleje , hřebíček a celou oloupanou cibuli a upeču v troubě pod poklicí ....pak zabalím do froté županu a vydrží horká do večera....
někdy cibulku orestuju podle toho jak se mi chce....a povede se vždycky....

 
Anahir
Anahir - 9.9.2014 11:07

orinka: jakou rýži kupuješ? Já obyč parboiled.

 
Haninka
Haninka - 9.9.2014 11:03

orinka: basmati a jasmínovou kupuju vždycky, když je v Kauflandu v akci a to je půlkilovka do 25,- Kč.

 
orinka
orinka - 9.9.2014 10:42

Dnes máme zeleninovou polévku s droždím a pohankou, kuřecí nudličky na ananasu a kari, rýže. Rýže mě dožrala neuvěřitelným způsobem, za půl hodiny dušení je pořád uvnitř tvrdkavá, mrcha.smajlik - 37 To je tím, že nekupuju drahou Basmati. A upekla jsem černou jablečnou buchtu na plech.

 
Linda
Linda - 9.9.2014 7:58

Vcera bramboraky a uctila jsem vsechny mlsouny. Puvodne mely byt plneny, ale proste neslo mi upect velkou placku, takze nakonec byly maly bramboraky a k nim jsem zvlast udelala na jedny panvi kureci maso, na druhy zeleninovou smes a prikrajela cerstvou zeleninu a kdo chtel nandal si smesku a kdo nechtel tak si vzal jenom od neceho smajlik - 47
Dneska netusim, pohravam si s myslenkou na vajecnou omeletu se zeleninou.

 
YXH
YXH - 8.9.2014 16:01

Vcera domaci hamburgery, guacamole, salsa a salat. Dneska zatim nevim.
Anahir: To chili zni dobre, asi pujdu vyndat mlete maso a vylovim fazole, kukurici mam v mrazaku, tak se to spotrebuje. Dekuju za napad smajlik - 47

 
Anahir
Anahir - 8.9.2014 15:09

Dnes a zítra chilli con carne.
Dnes s chlebem a zítra asi s rýží.

 
sharon
sharon - 7.9.2014 18:05

orinka: pravdu díš....smajlik - 34
aspik je boží....už ho bude dělat i souseda....a dnes jsem pekla buchtu s tím rozmixovaným ananasem a krémem z pomazánkovýho....taky poprve a je moc dobrá, jen jí příště dám na větší plech , byla moc na vysoko......ale manžel říkal že aspoň ví , že něco jí.....smajlik - 68smajlik - 68

 
babkatapka
babkatapka - 7.9.2014 9:51

Hlavně když vám chutnalosmajlik - 68smajlik - 68smajlik - 31

 
Anahir
Anahir - 6.9.2014 21:06

babkatapka: jako to vepřové na houbách bych si fakt dala...smajlik - 57

 
batum
batum - 6.9.2014 19:32

Děvčata jak v Alcrónusmajlik - 93smajlik - 93smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47

 
orinka
orinka - 6.9.2014 19:12

sharon: no vidíš - jak v Kleopatře: NEBÁT SE, A ZAČÍT!!smajlik - 16

 
sharon
sharon - 6.9.2014 18:00

babkatapka: jako v grandhotelu - to by Pohlreich čučel....smajlik - 47smajlik - 56

 
sharon
sharon - 6.9.2014 17:57

orinka: Piafka: je to dobrý , já jsem tou utěrkou pohnula a do rána to bylo v cajku.....mám recept na 2 velké jogurty a šlehačku......
dnes jsme vyráběla misky s aspikem.....šunka plněná - tvaroh, česnek , sýr - vejce, okurek a vykrájená srdíčka ze sýru gouda....a už je tuhej.....tohle taky dnes poprve....smajlik - 33

 
YXH
YXH - 6.9.2014 16:10

babkatapka: To je zase pastva pro oci smajlik - 60smajlik - 60 citim to na dalku az pres velkou louzi. A ty merunkove knedliky smajlik - 60smajlik - 60

 
babkatapka
babkatapka - 6.9.2014 14:42





obrázek - P6090017(1).JPG

obrázek - P6120018(1).JPG

obrázek - P6150019(1).JPG

obrázek - P6160020(1).JPG

obrázek - P6200021(3).JPG

obrázek - P6220022(1).JPG

 

-- Kompletní archiv diskuse --


Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77667.
    Archiv anket.