Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept
YXH
YXH - 21.8.2014 23:33

Juuuu tatarak, diky za napad na veceri na sobotu obrázek - 434(2).gif Hovezi tu mame krasne a chutove moc dobre. Je taky dobry z lososa, ale ten musi byt opravdu cerstvy.

 
Anahir
Anahir - 21.8.2014 18:59

Linda: to by jeden neřek, že si bude vážit českého sortimentusmajlik - 42

 
Anahir
Anahir - 21.8.2014 16:05

orinka: právě...tasemnicesmajlik - 68

 
orinka
orinka - 21.8.2014 15:07

Anahir: já jsem tatarák jedla naposled za svobodna. Chuť si pamatuju, na česnekované topince to bylo opravdu dobré. Jelikož se do toho zamíchaly pikantní příměsi, vůbec to nechutnalo jako syrové maso, ale jako dobrá pomazánka. Ovšem, při představě, že bych snědla kousek nějaké tasemnice a pak se jí obtížně zbavovala, si radši namažu chleba sádlemsmajlik - 68

 
YXH
YXH - 21.8.2014 14:51

Anahir: Jo jiny kraj jiny mrav. Starsi generace to jeste znaji, ti co jsou z Evropy taky, ale hodne lidi tu jatra a jakekoliv vyrobky z nich vcetne pastiky neji. Stejne jako jazyky atd. To je odpadove maso do psich konzerv.
Kdyz jsou nahodou k sehnani kureci srdicka, tak kupuju vetsinou aspon 4 baleni, jsou malokdy k videni a nasi je maji radi. O jazyky nestojime uz vubec, tech jsme se tak prejedli ze je nikdo nemuze ani videt.
evropka: Pajsl taky nemuzu, ve spitale to delavali aspon jednou tydne a dodneska to nepozru. smajlik - 66

 
evropka
evropka - 21.8.2014 13:33

holky, byli jsme minulý týden ve skanzenu veselý kopec a v jednom domečku vařili plíčky,takovou chuť jsem měla ...smajlik - 43nechtěl a já se krapánek"bála

 
Linda
Linda - 21.8.2014 13:15

Vsem dekuji za rady o knedlicich smajlik - 47

A k vnitrnostem - damy ja nemam cesky sortiment, kruta se tu vyskutuje pouze ve dvou provedenich a to chlazena prsicka baleni po cca 900g a nebo pred vanoci cela mrazena (jestli ma vnitrnosti netusim). Jazyk (ci ledvinky) z jakehokoliv zvirete jsem tu v zivote nepotkala ani u reznika, mozna primo na objednavku by reznik schoval, ale to se spis jenom domnivam ze by slo, nez abych to vedela smajlik - 68. Obcas maji chlazena praseci srdce, kg stoji vic nez maso na rizky, jatra pouze veprova a obcas teleci, vyjimecne potkam v Lidlu mrazena kureci a to si koupim vzdycky nekolik sacku.

 
Anahir
Anahir - 21.8.2014 13:05

orinka: jj, tak nějak. když už bych ho mohla koupit, radši si ho udělám se smetanovou omáčkousmajlik - 57
Ale je fakt že lidi tatarák dost jedí. no... já syrové maso nepozřu ze zásady, prostě nechci, i kdyby to bylo tisíckrát chutné. Možná by mne donutil hlad a bída, ale zas, kde je hlad a bída, nevyskytuje se tatarák, že jo.smajlik - 68
A všechny co znám a jedí tatarák, tak minimálně jednou zůstali doma, protože jim bylo zle.

 
orinka
orinka - 21.8.2014 12:57

denda04: ledvinky jednou za čas chutnají skvěle! Jen nejsou moc zdravé, obsahují puriny. Namáčím do mléka, pak ještě spařuju. Přišla jsem na to, že se rychle připraví tak, když je rozříznu naplocho, plochou část dám na prkénko dolů a ledvinky z toho seřezávám jako filet.

 
orinka
orinka - 21.8.2014 12:55

Anahir: takové hovězí, aby šlo naškrábat nožem, si dovolit nemůžusmajlik - 14

 
orinka
orinka - 21.8.2014 12:54

Linda: zbylé uvařené knedle v mrazáku v pohodě vydrží. A přišla jsem na to, že i vykynuté těsto!!! Když je ho moc, stačí ho dát do sáčku z mikrotenu a zamrazit. Když chceš dělat knedlíky ze zmrzlého, večer sáček vyndáš, necháš rozmrazit a děláš jako z čerstvého. Vyzkoušeno - nic se nesrazí.

 
orinka
orinka - 21.8.2014 12:53

Linda: žádné tam nebývají. Možná se to strouháním rozdrtí na pidičástice a nejsou poznat. Z čerstvých samozřejmě po oškrábání zbudou a sežerou je kočky.

 
orinka
orinka - 21.8.2014 12:52

Linda: ani jazyky? Hovězí uzený, do měkka uvařený a na plátky pokrájený je výborný studený nářez. Vepřové jazyky, do měkka uvařené se dávají jednak do tlačenky a i jinak jsou moc dobré. S citronovou omáčkou, usmažené v trojobalu...

 
denda04
denda04 - 21.8.2014 12:44

Ivi: já jim i kvasnice tak sice se lepí na zuby ,ale nosmajlik - 67smajlik - 68smajlik - 58

 
Ivi
Ivi - 21.8.2014 12:34

No jo, každý má rád něco jiného. smajlik - 68 Já můžu jakákoliv játra, ledvinky, pečené srdíčko atd. Ale nepozřu plíčky. smajlik - 68

Linda: Možná jsi nebyla správný pubertˇák. Mě máma začala dělat kvasnicové knedlíčky místo játrových když na mě vyskočily v pubertě občas pupínky. Nenáviděla jsem je, ale fungovalo to, tak jsem to jedla. Dneska kvasnicové knedlíčky miluju. smajlik - 57

 
Anahir
Anahir - 21.8.2014 12:25

denda04: smajlik - 75

 
denda04
denda04 - 21.8.2014 11:32

Anahir: kupuji jen krůtí jsou opravdu lepší než kuřecísmajlik - 58smajlik - 47

Linda: jj jasné smajlik - 58smajlik - 47

 
Anahir
Anahir - 21.8.2014 11:26

Linda: krůtí játra jsi chutnala? Lepší než kuřecí....

 
Linda
Linda - 21.8.2014 11:23

denda04: z vnitrnosti jen a pouze jatra a to jeste jenom kureci, vyjimecne veprova nebo kachni (na vanoce pokud jsou v kachne) a bud na omacku s ryzi a nebo knedlicky do polevky, jinak mi vnitrnosti nesmi pres prah smajlik - 66

 
denda04
denda04 - 21.8.2014 11:12

dlouho jsem je nevařila smajlik - 68smajlik - 63smajlik - 64

 
denda04
denda04 - 21.8.2014 11:11

holky možná se budete divit ,ale já mám ráda i ledvinky (vepřové) k tonu makarony (tak to mám od dětsví od babičky )

dá to hoooodně práce piplačka ,ale je to fakt mńamka

 
Linda
Linda - 21.8.2014 11:00

evropka: jo holka, ja prisla o chutí.... vsak vis ja se s kuchyni moc nekamaradim a nemam nikoho, kdo by mi takovyhle cesky dobroty predstavil smajlik - 26

 
evropka
evropka - 21.8.2014 10:50

Linda: kristapána děvče,víš wo co si přišlasmajlik - 33

 
Anahir
Anahir - 21.8.2014 10:38

Linda: knedlíky na mrazení se vaří úplně stejně jako ty na snědění hned.
Když chceš mražené konzumovat, vyndáš je večer z mrazáku a ráno jsou rozmrzlé (a neb je v tom ovoce, které jsi před vařením mrazila, pak vařila, opět mrazila v knedlíku a zase následně rozmrazovala - potečou ti. Ne vždy, ale většinou jo. Čím máš totiž tenčí těsto, tím snadněji prosáknou.
Já je ráno vyndavám a na oběd je házím na pařák ohřát na páru (mnoho lidí používá mikrovlnku na ohřátí knedlíků , ale mě to z ní vůbec nechutná, tento stroj je pro mne naprosto nepotřebný).

 
Anahir
Anahir - 21.8.2014 10:32

manka: tatarák nepozřu. stejně nechápu techniku škrábání masa, znám jen krájení, mletí a mixování.smajlik - 68
Blány - co já vim co je tím myšleno, co se mi nelíbí a vypadá to jako taková světlá šlacha či co to je, to odkrojím i když je to polozmrzlý a zbytek nakrájím jak mi to přijde pod ruku.

 
Linda
Linda - 21.8.2014 10:16

evropka: ty jsem snad v zivote nejedla ?

 
evropka
evropka - 21.8.2014 10:00

já miluju knedlíčky drožďové a nic se škrabat nemusísmajlik - 33

 
manka
manka - 21.8.2014 9:55

Anahir: to se právě škrábou nožem a zůstávají ty blány jak o nich píše Linda. Zrovna tak jak se škrábe maso na tatarák.

 
Linda
Linda - 21.8.2014 9:19

Pri tom strouhani zmrzlych jater - to se nastrouhaji i ty hnusny blany???smajlik - 26 Ja nechavam jatra roztat, odskrabnu nozem blany a zbytek nahazim do sekacku nebo mixeru spolecne s cibuli a cesnekem.

Diky za recepty na knedle, uvidim kdy se mi obe holky sejdou doma a budu vyrabet.... jeste dotaz, daji se zamrazit? A pokud ano vareji se ty do mrazaku stejne dlouho jako ty co snime ted hned? A jak je nejlepe rozmrazit a ohrat?

 
Anahir
Anahir - 21.8.2014 8:48

orinka: já zas nikdy nechápala, jak to mám udělat, když je v receptu napsáno, že se játra musí naškrábat.smajlik - 55
Strouhání chápusmajlik - 68

 
Anahir
Anahir - 21.8.2014 8:45

YXH: smajlik - 56

Kočku.... smajlik - 16 stejně je to zvláštní, jak se země od země liší stravovací zvyky...

 
orinka
orinka - 21.8.2014 7:25

já jsem celý život dělala knedlíčky klasicky a z mražených je dělám tak....asi tři roky. Někde jsem to pochytila, na stránkách internetu, na to jsem nepřišla já.smajlik - 72

 
YXH
YXH - 21.8.2014 2:25

Anahir: Muj se snadno rozebira tak to jde, navic mne posledni dobou dost boli ruce (artroza a od patere) proste starnu smajlik - 68smajlik - 68 zavarka se tu koupit nedostane a i kdyz kupuju jatra tak jsou lidi co koukaji, jako bych jedla nejmin kocku smajlik - 68

 
Anahir
Anahir - 20.8.2014 22:50

YXH: já jsem zase líná rozebírat kvůli tomu robotasmajlik - 68 ějak mne to skládání a rozkládání součástek rozčilujesmajlik - 16
Víš co, já toho zas kotel nedělám, jak udělám knedlíčkovou, stejně ten den zmizí i kdyby měli puknout pupky takže by mi bylo stejně houby platný dělat toho třeba 6 litrů.
A věčně tu zavářku zapomínám koupitsmajlik - 23 a játra v mrazáku mívám teda častějismajlik - 16

 
YXH
YXH - 20.8.2014 21:38

babkatapka: Mnam to vypada paradne a ty buchty voni az pres ocean smajlik - 47
Anahir: Ja jsem lina soupnu to do mixeru. At zmrazena nebo ne, naseka se to snadno a pak primicham ostatni prisady. Ale ten napad na strouhani je dobry, kdybych delala mensi mnozstvi, tak to muzu na tom struhadle udelat taky. smajlik - 47

 
YXH
YXH - 20.8.2014 21:34

Ivi: Jo holka jsem na tom stejne, uz jsem to tu psala. Mamka si dela legraci ze snad ani nejsem ceska (pry mam asi vic nemecke krve po tatkovi smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68) Delam je jenom ke koprovce a svickove, jinak jako ty, cokoliv jineho co se da pouzit. Casto delam bramborove a nemam problem. Ted jsem parkrat delala nuklik (knedlik v mikrovlnce) a docela to slo. Kolinka jedine ke gulasi, a to mame radsi skeblicky, jinak mi do kuchyne nesmi. (KD Kraft Dinner, coz jsou kolinka s necim jako syr, je to tu hodne popularni mezi mladezi, nase holky v dobe puberty nevyjimaje). Mohly to jist kazdy den mne se jezi chlupy jenom kdyz vidim krabici smajlik - 68smajlik - 68 Da se to udelat i podomacku zapecene s pravym syrem, ale to jim uz tak nesmakovalo smajlik - 68

 
Anahir
Anahir - 20.8.2014 18:12

orinka: ty čeče a víš že asi mám ten recept fakt od tebe.. je to ale dost možné....
no ale ty játra, bezva. Stejně játra krájím napůl zmražená, protože se to dobře krájí, tak předtím přistrouhnu na zavářku a nemusím kupovat.

 
sharon
sharon - 20.8.2014 17:46

orinka: nestrouhám - koupím......játra v mrazáku neskladuju...smajlik - 66smajlik - 66, zatím žijem.....

dnes jsme v Globu nechala majlant ...koupila jsem si proš.péřovou deku a věci na miminko asi za dva tisíce....smajlik - 33 + 4 tašky jídla....smajlik - 68smajlik - 26

 
orinka
orinka - 20.8.2014 17:43

a tady navíc rovnou dvakrát za minutusmajlik - 68

 
orinka
orinka - 20.8.2014 17:42

Anahir: já s tím receptem tady otravuju leta, možná ho máš právě ode měsmajlik - 68 tyhle knedlíky by mohly být pro mého muže obden.smajlik - 76

 
orinka
orinka - 20.8.2014 17:42

Anahir: já s tím receptem tady otravuju leta, možná ho máš právě ode měsmajlik - 68 tyhle knedlíky by mohly být pro mého muže obden.smajlik - 76

 
orinka
orinka - 20.8.2014 17:40

sharon: jo, jenomže já teď mám blok a taky ti věřím, žes koupila skvělou - kdybych měla dobrou zkušenost, nebojím se znovu koupit. Ale udělat doma zas tolik práce nedá - kór když jsem přišla na fintu strouhat játra ve zmrzlém stavu, to je potom raz dva.

 
Anahir
Anahir - 20.8.2014 17:30

babkatapka: ten pekáč sem!!!!!smajlik - 57

 
Anahir
Anahir - 20.8.2014 17:28

orinka: no vidíšsmajlik - 75, na kynuté tvarohové jsem si ani nevzpomněla a to mám podobný recept jako máš ty!!
ale děkuji za vychytávku s těmi zmrzlými játry a struhadlemsmajlik - 81smajlik - 94 supr, to mě vůbec ale vůbec nenapadlo, že by tak šlosmajlik - 75

 
sharon
sharon - 20.8.2014 17:27

můj muž dělá roky kynuté ovocné knedlíky jedině z hrubé mouky.....

 
sharon
sharon - 20.8.2014 17:26

orinka: 15:51...to není vůbec o důvěře ale o zkušenostech...smajlik - 68...já ti přece nevyvracela žes měla smrdutou zavářku....smajlik - 64

 
sharon
sharon - 20.8.2014 17:23

manka: 11:54...no vidíš, každá to máme jinak...myslíš že ten řezník to má za každou cenu vždycky čerstvé ?smajlik - 68

 
sharon
sharon - 20.8.2014 17:22

evropka: manka: přesně jak říká Evropka, čerstvé pečivo , uzenina, maso, minerálky...máme to autem 5 minut.....kupuju tam kde co a neměla jsem reklamaci už několik roků.....smajlik - 68

 
Ivi
Ivi - 20.8.2014 16:57

orinka: Kynuté tvarohové neznám, ale zní to docela dobře. Určitě to někdy vyzkouším, protože máme rádi normální tvarohové těsto. smajlik - 47smajlik - 75 Člověk se pořád učí!

 
Ivi
Ivi - 20.8.2014 16:54

YXH: Já moc kynuté knedlíky jako přílohu nedělám. Jednak jsem půl života byla zvyklá na moravské a druhak knedle jsou u nás jen k tradičním jídlům kam nic jiného nepasuje (svíčková apod.). Máme raději brambory, rýži nebo těstoviny vyjma kolínek (ty jsem neměla doma nějakých 35 let). A je pravda, že jsem s knedlema zápasila podobně jako ty. Jeden čas jsem byla největší sběratel receptů na houskové knedlíky na světě. Měla jsem kolem 250 receptů. Teď knedlík udělám sice bez problému, ale netroufla bych si ohledně houskových knedlíků někomu radit. Kupodivu ovocné mi šly jako víno - jakékoliv. Nevím čím to je, ale vypadá to, že to máš podobně. smajlik - 64smajlik - 68smajlik - 75

 
babkatapka
babkatapka - 20.8.2014 16:16

obrázek - P6030013.JPG

obrázek - P6020009(4).JPG

obrázek - P6030012(1).JPG

obrázek - P6020010(4).JPG
ještě jsem děla a kynuté meruňkové a se švestkama. Mám v mrazáku na dlouho.smajlik - 68

 
orinka
orinka - 20.8.2014 15:51

manka: aspoň že mi to někdo věřísmajlik - 75

 
orinka
orinka - 20.8.2014 15:50

Linda: hele, mražená játra jsou naopak ideální na knedlíčky do polévky!! Na okurkovém struhadle je hezky postrouháš a pak jen dodávaš to, co jsi zvyklá do jater dávat. Je to lepší, než dělat s rozměklými.

 
orinka
orinka - 20.8.2014 15:48

Linda: kynuté tvarohové. Povedou se vždycky a dá se použít mrazené ovoce, nevyteče. Těsto je z kostky kvasnic, 60 dg mouky, 1 ks tvarohu (250 g), 1 vajíčka, 1 lžičky soli. Nasyp mouku, udělej důlek, nalij trochu vlažné vody a nadrob kvasnice. Pocukruj to, rychleji vzejdou. Pak vypracuj měkké těsto (případně přidej ještě trochu vody nebo minerálky). Po hodině vykyne, lžicí nabírej, dávej na pomoučený vál nebo linku, ovoce na to, hezky uzavři a pak vař ve vroucí vodě cca 20 minut. Z množství je asi 20 knedlíků, vařím po 10 ks, nemám tak velký kastrol. Klidně můžou počkat syrové s mraženým ovocem uvnitř, netečou, nesrazí se. Po uvaření každý natrhni vidličkou, aby se to nezdrclo. Já sypu mákem, cukrem a mastím máslem.

 
orinka
orinka - 20.8.2014 15:39

Dnes vegetariánský oběd. Polévka květákovo mrkvová s vaječnými noky, smažený lilek, brambory s máslem, salát buď z červené řepy anebo rajčatový. Zákusek - jogurtový koláč se švestkama a drobenkou. Maso bude příště.smajlik - 58

 
batum
batum - 20.8.2014 15:36

Zdravím kuchařinkysmajlik - 61

u nás rajská omáčka + mleté hov.čufty + housk.knedlíksmajlik - 31

večer- gril.klobásy, cuketka na grilusmajlik - 31

 
YXH
YXH - 20.8.2014 14:38

Ivi: Delam z hladke od oka se zmrazenym ovocem a nemam problemy, horsi to je s normalni siskou, ta se mi nepovede nikdy. smajlik - 68

 
Ivi
Ivi - 20.8.2014 13:16

Linda: Jo a zapomněla jsem - dělám i ze zmrazených a nemám s tím problém. Občas sice to těsto trošičku promodrává, jak borůvky po rozmražení uvnitř trochu pustí šťávu. Ale pracuju co nejrychleji, udělám těsto, připravím si placičky (jako to popisuje anahir) a pak plním a co nejrychleji se snažím várku dostat do vody (vařím ve vodě), aby mi ty borůvky nerozmrzly v těstě ještě na vále. A vždycky se po knedlích zapráší. smajlik - 68

 
Ivi
Ivi - 20.8.2014 13:11

Linda: Klidně udělej z hladké, jde to úplně bez problémů. smajlik - 75

 
Anahir
Anahir - 20.8.2014 12:17

Linda: zmražený ovoce vždycky dost teče při vaření, víc než čerstvý. Borůvkový chce dělat tehdy, když jsou borůvky čerstvý. ale neznamená to, že se ze zmrazených nepovedou. Ale zase, když jsou zmrazený, líp se to balí.
Kolik borůvek do knedlíku, to ti nikdo přesně neřekne. záleží jak je kdo dělá velký, jak je vaří...
Já si udělám z těsta placičku, možná tak půl cm tenkou, ne silnější, z dlaně udělám jako mističku, vložím placičku, naplním lžící borůvkama a až se mi to zdá dost plné ale ještě zabalitelné, spojím konce a pomačkám v ruce (jako bych dělala sněhovou kouli - jemně samozřejmě)
Vařím na páře (já knedlíky celé před vložením na utěrku poválím celé v oleji aby se mi neslepili)
Dělám velké knedle řskla bych, že po navaření mají tak 8 - 9 cm v průměru a na výšku tak 5 cm (je to odhad změřený dle dlaněsmajlik - 16. Vařením velice hodně moc (smajlik - 16) nabydou.
Dělám z polohrubé, ale dá se dělat i z hladké, jen těsto nebude takové jaké si představuješ že by mělo být. jiná mouka jiná konzistence uvařeného těsta - to se nedá nic dělat.
0,5 kg mouky
lžička sušeného droždí
špetka soli
lžíce cukru krupice
lžíce oleje
celé vejce
mléko (asi tak hrnek 250ml)
Všechno mi uhňácá pekárka, jen množství méka je nutno ohlídat (přilít nebo přisypat mouku) dle konzistence.
Přesné množství ti taky nikdo neřekne, záleží na nasákavosti mouky.
Z hladké nebude výsledné uvařené těsto takové, jako očekáváš od polohrubé.

 
manka
manka - 20.8.2014 11:55

Linda: tak z hladké jsem je ještě nikdy nedělala, takže recept ti fakt nedám.

 
manka
manka - 20.8.2014 11:54

evropka: jezdím kolem něho dvakrát denně a když tam mám pro něco jít, tak se osypu. nesnáším hyper supermarkety. a už vůbec nejsem přesvědčená o tom, že jsou tam čerstvé věci. Teda krom masa, to mají dobré. Ale i tak je raději kupuji u našeho řezníka

 
Linda
Linda - 20.8.2014 10:56

pekne prosim, smutne koukam - potrebuji recept na kynute ovocne knedliky, neco co mate vyzkouseny a VZDYCKY se povedou. Po internetu jsem jich nasla spoustu, ale vzdycky mi v tom neco nehraje. Jo a hlavne z hladky mouky!!!! Polohrubou mam uz jenom kilo a setrim ji na babovky smajlik - 68. A jeste budu delat knedle se zmrazenyma boruvkama, takze se ptam - mam je nechat nejdrive rozmrazit? Nebo dat zmrazene, ale nerozpatla se mi knedlik? Kolik boruvek mam tak dat dovnitr aby mi knedlik drzel? V zivote jsem je nedelala, ale obe holky vzpominaji na kynute knedle co si davaly v Jeseniku v hotelu a ted jsem koupila dve kila pravych lesnich boruvek, tak proc je neudelat doma...... DIKY

 
Anahir
Anahir - 20.8.2014 10:47

manka: óóó šulánky s mákem smajlik - 81smajlik - 57smajlik - 57smajlik - 57

 
evropka
evropka - 20.8.2014 10:25

manka: mít globus za rohem tak i 4 krát týdně maru,mám ráda čerstvé věcismajlik - 26

 
Linda
Linda - 20.8.2014 10:15

Chtela jsem si navarit kotel knedlickovy polivky (hodi se s sebou do prace k obedum), ale zapomela jsem vyndat jatra z mrazaku smajlik - 68, tak si udelam zeleninovou.
V troube mam na pomalu vepro, bude vecer s knedlo a zelo, pro manzela veprove kulicky v kari omacce s ryzi.
NA zitra karbose nebo cevapcice s testovinovym salatem.
A vikinga prepadla chut na domaci sendvice s pecenym veprovym, tak mozna o vikendu upecu velkou peceni a ze zbytku budou v pondeli sendvice

 
manka
manka - 20.8.2014 10:02

sharon: prosím a co děláš dvakrát týdně v Globusu??

 
manka
manka - 20.8.2014 10:01

u nás dnes kuřecí prsa na paprice a těstoviny. A šulánky s mákem. v poledne jedem na houby, tak budou zas hody.

 
manka
manka - 20.8.2014 10:00

Renda68: my jsme ji v Globusu jednou taky koupili, někdo nám ji doporučil. br, já jsem to cítila močovinou, hnusný, fakt a ještě přesolený, už nikdy.

 
sharon
sharon - 20.8.2014 9:07

Renda68: zkus a uvidíš...já jsme v Globu někdy i dvakrát týdně a jsem spokojená....

 
Renda68
Renda68 - 20.8.2014 9:02

sharon: kolega ji v Globusu taky kupuje a nedá na ni dopustit. Já jsem zatím ve stadiu "okukování"smajlik - 68, zatím jsem si ji vždycky kuchtila sama smajlik - 68. Možná ještě pár koleček kolem a zkusím ji. Už jsem ji měla jednpou v košíku, ale vrátila zpátkysmajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68.
Co dneska vaříte? Já mám úplně prázdno v hlavě a ze včerejška nic nezůstalosmajlik - 26

 
sharon
sharon - 20.8.2014 8:42

dnes máme navařeno a jedem šmejdit po obchodech.....smajlik - 92

 
orinka
orinka - 19.8.2014 18:03

sharon: mně jedenkrát, a to byl tento případ. Br.smajlik - 66

 
sharon
sharon - 19.8.2014 17:52

orinka: Globus mě ještě nikdy nezklamal.....

 
orinka
orinka - 19.8.2014 17:41

sharon: tos měla kliku. Já koupila hotovou zavářku v kelímku, je to teda už hodně let, neochutnávala jsem ji, že byla syrová. Tak jsem tomu věřila, že jsem nadělala knedlíčky do polévky - výsledek byl, že byly děsně slané a mě po nich bylo ve finále blbě. A to tak, že hodně. Co si neudělám sama...smajlik - 55smajlik - 26

 
sharon
sharon - 19.8.2014 16:27

Renda68: já koupila v Globusu zavářku , mají jí dobrou , čerstvou a neokořeněnou....tak jsem si jí upatlala podle svýho a bylo to moc dobrý , jsem se přežrala....smajlik - 68

 
Renda68
Renda68 - 19.8.2014 14:07

sharon: taky udělám v tomhle počasí hovězí polívku, ale "holou" - bez knedlíčků, jsem zapomněla koupit játrasmajlik - 26. A kapustu s pečenou krkovičkou a bramboramasmajlik - 47

 
sharon
sharon - 19.8.2014 8:22

u nás dnes kravský densmajlik - 68....hovězí vývar s nudlemi a játrovou rýží a hovězí guláš...

 
Linda
Linda - 19.8.2014 7:16

Dneska domaci hamburger s coleslaw a na zitra si potomek objednal knedlo- vepro (bez zela), tak musim vymyslet pro vikinga neco neceskyho, ale aspon ze si reknou co chteji a nemusim to vymyslet smajlik - 68

 
YXH
YXH - 18.8.2014 14:44

Diky za napad dneska rizky smajlik - 47smajlik - 47

 
lippia
lippia - 18.8.2014 11:31

u nás dnes lívance....nemám chuť vařit a lívance udělá synek sám, polévka je od včera

 
sharon
sharon - 18.8.2014 9:18

u nás dnes omáčka ze zelených fazolek , brambor a vejce....polévka NE !!smajlik - 26

 
Linda
Linda - 18.8.2014 9:13

Tak nakonec byl vcera wok s kurecim, spoustou zeleniny a cinskyma nudlema smajlik - 57 a rizky budou dneska - prijdu domu buh vi kdy a jsou rychly smajlik - 47

 
sharon
sharon - 18.8.2014 9:08

orinka: seznam mě s ním ať mu poděkuju..,..smajlik - 68

 
orinka
orinka - 17.8.2014 12:29

U nás je hustý kuřecí vývar s domácím strouháním, vařila jsem jak ze skeletů tak z kýt. Obří hrnec, neb jsem potřebovala vývar na zalití rizota, do kterého jsem použila maso z polévky. A okurkový salát. Jak se to rizoto zalije vývarem a troškou bílého vína, je to mana nebeská.

 
orinka
orinka - 17.8.2014 12:28

sharon: prý nějaký Turek!smajlik - 26

 
Anahir
Anahir - 17.8.2014 10:20

dnes kuře s bazalkou. Nacpala jsem ji pod kůži a okolo. obrázek - P8170759.JPG

 
denda04
denda04 - 17.8.2014 10:14

sharon: jj máš pravdu je to klasika po zelí ,knedlu bůčku,peč,krkovička, atd (trojboj )

 
sharon
sharon - 17.8.2014 10:12

u nás taky řízky.....smajlik - 57smajlik - 57 nobelovu cenu tomu kdo je vymyslel....smajlik - 47smajlik - 68

 
Linda
Linda - 17.8.2014 10:07

Vcera hovezi na rajcatech s testovinami, dneska asi rizky a peceny brambor..... zaplatpambuh za rizky, kdyz uz me nic jinyho nenapada vzdycky me vytahnou z louze a VSICHNI je radi smajlik - 34smajlik - 34..... a mohla bych k nim udelat okurkovy salat smajlik - 47

 
YXH
YXH - 16.8.2014 15:58

Ivi: smajlik - 68
Jehlička: Krasny jako vzdycky. To bude mit Honzik radost smajlik - 47

 
sharon
sharon - 16.8.2014 10:36

Jehlička: pěknej Honzík...smajlik - 5smajlik - 47

 
Jehlička
Jehlička - 15.8.2014 21:10

orinka: no jo člověk se stím piplá a za chvilku je to fuč smajlik - 16

 
evropka
evropka - 15.8.2014 18:36

orinka: johooohooo,to máš pravdu pomazánkaobrázek - 64_1_(1).gif

 
orinka
orinka - 15.8.2014 18:30

Jehlička: vím, že se opakuju. ale je vyslovená škoda do něčeho tak úžasného zakrojit.

 
Jehlička
Jehlička - 15.8.2014 18:22

kuk smajlik - 64 pěkný podvečer
a už si ho i odvezli smajlik - 75
obrázek - A0__.jpg

 
Ivi
Ivi - 15.8.2014 17:54

YXH: JJ, rošt je dole v kamnech, případně v posteli a nebo ještě v betonu (taková ta mříž na zpevnění). To, co se používá na kuře je rožeň! smajlik - 64smajlik - 58smajlik - 68 Hlavně, když si rozumíme. Zase jsem objevila nové slovíčko, ale asi zůstanu stejně u toho obyčejného rožně. smajlik - 75smajlik - 61

 
YXH
YXH - 15.8.2014 16:47

YXH: Tak se vlastne vari v kouri.

 
YXH
YXH - 15.8.2014 16:38

Ivi: manka: smajlik - 68 Ja myslela ze rost je dole v kamnech na vyklizeni popela (nad suplikem) smajlik - 68
Tak teda jo, roznime v udirne. To by asi byl presny popis. Udirna je zavrena, pod hoblinkama mirny ohynek a kure se otaci kolem vlastni osy, napichnute na rostu. smajlik - 68smajlik - 68 Ty jehly co jsou v kureti mi kapku pripominaji tu "dlahu" co jsem pred par lety mela v noze. smajlik - 68smajlik - 68 ale couhaly mi jenom kousky a trhalo to kalhoty. smajlik - 68obrázek - 077924074325_ca.jpg

 
orinka
orinka - 15.8.2014 13:12

Linda: namaž jim chleba!! Když uděláš dobrou pomazánku, zlobit se nebudousmajlik - 31

 

-- Kompletní archiv diskuse --


Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77666.
    Archiv anket.