Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept
Linda
Linda - 15.8.2014 12:59

Absolutne netusim co budu varit o vikendu smajlik - 26, nejradsi nic ale to mi asi neprojde u stravniku smajlik - 27

 
evropka
evropka - 15.8.2014 12:09

dnes dělám pyré z pečených rajčat co mám na balkoně,mám chuť na hovězí vývar a holanďáky s kaší

 
denda04
denda04 - 15.8.2014 11:13

u nás gril ,křidla ,brambor, salát okurkovej .

zítra kel br.knedlik , karboše. zelen. polévka dám i hřibky smajlik - 58smajlik - 57

 
denda04
denda04 - 15.8.2014 11:07

orinka: smajlik - 58smajlik - 57smajlik - 47

 
orinka
orinka - 15.8.2014 10:59

Včera jsme přivezli trochu hub z lesa, tak mi napadlo udělat zapékané brambory. Uvařila jsem ve slupce brambory, oloupala, nechala vychladnout. Na cibulce jsem osmažila houby, zelené papriky, rajčata. Ze zbylých bílků (6 ks) jsem ušlehala sníh a jemně promíchala s houbovou směsí. Na papír jsem dala vrstvu brambor na kolečka, jemně posolila, popepřila, na to sněhovou směs, zakryla druhou půlkou brambor. Nechala zapéct a čtvrt hodiny před upečením posypala strouhaným sýrem, vrzla zpátky do trouby a nechala zrůžovět. Je to dobrý!!! A bude i postudenu.

 
manka
manka - 15.8.2014 10:25

YXH: takže neudíte v udírně, ale roštíte na roštu jo?

 
Ivi
Ivi - 15.8.2014 7:35

YXH: manka: Taky jsem nevěděla, co to má být, nikdy jsem se s tím nesetkala. smajlik - 68 Tak jsem si to našla ve slovníku cizích slov:

Rotiserie (Rotisserie)
Název je odvozen z francouzštiny, pochází z poloviny 15.století a označuje zařízení na takový způsob rožnění, kdy se jídlo, nejčastěji maso, nabodne na rožeň, který se pomalu otáčí nad ohněm nebo ohřevným tělesem. Otáčením rožně se zajistí rovnoměrné propečení ve vlastní šťávě a umožňuje snadné polévání marinádou nebo odřezávání propečených částí. Tento způsob se používá pro rožnění velkých kusů masa nebo pro přípravu celých zvířat, jako prasat, kuřat nebo drůbeže. Tímto názvem se dnes někdy označují také otáčivé rožně nebo grily.

 
YXH
YXH - 15.8.2014 2:29

manka: Takove ty kovove tycky na kterych se otaci kure v grilu. Je to vlastne videt na obrazku na tehle strance jak ty slepice sedi u trouby s grilovanym kuretem.

 
manka
manka - 14.8.2014 21:07

YXH: jejda co je rotiserie?

 
YXH
YXH - 14.8.2014 15:51

manka: Udelam slany roztok a injekcni strikackou napicham do sussich casti (prsicka a stehna). Pak delame pomalu na asi 70 C (podle velikosti kurete) v udirne nad jablecnymi nebo jinymi ovocnymi pilinami) pomalu varime v kouri na rotiserii.

 
manka
manka - 14.8.2014 8:56

YXH: prosím, jak děláte kuře v udírně? naložíte do nějakýho láku? poraď prosím

 
YXH
YXH - 14.8.2014 2:00

Dneska ravioly a pesto z cerstve bazalky a petrzele. Zitra bude kure bud v udirne nebo pomalem hrnci, k tomu salat z cerstvych rajcat ze zahradky a cesnekovy chleba. Dal nemam zdani. Moc se mi v tom horku varit nechce smajlik - 65

 
Jehlička
Jehlička - 11.8.2014 18:08

sharon: Ostrava Vítkovice,Zábřeh,Výškovice

 
sharon
sharon - 11.8.2014 17:54

Jehlička: a kdeže to ?......u nás v OL....bouřka, liják ale s mírou....

 
Jehlička
Jehlička - 11.8.2014 17:48

Ahojky.
Tak u nás začala pěkná bouřka ve 3/4 na 3 takže když jsem nechtěla vypadat jak vodník tak jsem musela zůstat v práci o 3/4 hodiny dýl než ten největší liják odezněl.
No a pak jsem jela tramvají domů,ale jinou trasou než jezdím a to bylo štěstí,protože ta druhá trasa byla asi v polovině cesty zatopená,prý tak do půl stehen,takže bych musela pěšky a na okolo,jako moje sousedka,kterou jsem potkala.
No a když jsem projížděla kolem Kaufu tak lidi obcházeli podchody,prý tam je nad kolena vody.
Před chvilkou svítilo slunko,ale už zase chčije.

 
sharon
sharon - 11.8.2014 17:20

Koláč z cukety


Výborný koláč


Budete potřebovat:

600 g cukety
200 g cukru
400 g polohrubé mouky
2 dcl oleje
3 vejce
půl prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
2 vanilkové cukry
3 lžíce kakaa
ořechy
rozinky
čokoláda na vaření
**************************
vejce , cukr, olej vyšlehat a přidat vše ostatní + jemně strouhanou cuketu......

 
manka
manka - 11.8.2014 11:25

u nás dnes od včera rajská omáčka, těstoviny a plněné papriky. a na sporáku se vaří dýňová polívka

 
sharon
sharon - 11.8.2014 8:33

samé dobroty...smajlik - 47smajlik - 5

 
manka
manka - 11.8.2014 8:32

Ivi: vidíš, šunkofleky jsme už dlouho neměli, mňam.

 
manka
manka - 11.8.2014 8:32

Anahir: smajlik - 57

 
manka
manka - 11.8.2014 8:21

YXH: nene, ani nevím kdy se slaví.

 
denda04
denda04 - 11.8.2014 7:15

Ivi: Anahir: babkatapka: máte to vše mńamsmajlik - 47smajlik - 58smajlik - 57

 
YXH
YXH - 10.8.2014 22:58

babkatapka: Ivi: Anahir: Mnnam holky krasne smajlik - 47smajlik - 47
Dneska steak a salat, musime vyklidit zbytek lednice, novou snad budeme mit v sobotu, jedeme pryc tak mi to je jedno smajlik - 66

 
lippia
lippia - 10.8.2014 20:02

Anahir: vypadá luxusně, hned bych si dalasmajlik - 57

 
Ivi
Ivi - 10.8.2014 20:02

U nás dneska výletování, tak jen šunkofleky z pečených uzených žebírek a okurkový salát.
obrázek - P1350270.jpg
A večer ke kávičce a zítra na snídani obyčejná banánová buchta.
obrázek - P1350269.jpg

 
Anahir
Anahir - 10.8.2014 19:53

Trochu tu dnes tapetuju...
švestkový.
obrázek - P8020729.JPG obrázek - P8020731.JPG

 
babkatapka
babkatapka - 10.8.2014 16:51

obrázek - P5240001(1).JPG

obrázek - P5260002(2).JPG

obrázek - P5260003(2).JPG

obrázek - P5260005(1).JPG

 
orinka
orinka - 10.8.2014 9:53

Dnes jsem pilná jako včelka. Už mám hotovou zeleninovou polévku - zkombinovala jsem fazolové lusky ze zahrádky, brambory odtamtéž a kupovaný hrášek s mrkvičkou z pytlíku. Máslová zásmažka, mňam. Rýži už mám taky udušenou, v remosce se škvíří kuře na zelených paprikách. Jo, ten bůček ze včera zbyl, muž se nad ním tvářil, že to není zdravé, tak jsem ho nacpala do kuřete pod kůži na prsíčka. Já mu dám, nejíst bůček, když jsem si s ním tak hrála!!smajlik - 68 Okurkový salát je letní klasika, už se chladí.

 
sharon
sharon - 10.8.2014 8:37

lippia: smajlik - 75.....úrodný to kraj...smajlik - 68

 
YXH
YXH - 10.8.2014 5:22

manka: Slavite vavrineckou pout?

 
lippia
lippia - 9.8.2014 16:05

Tak dnes nakonec k obědu kuskus s karamelovýma jabkama, olizovali se až za ušimasmajlik - 68
Dopoledne jsme vyorávali brambory tak nebyl čas vyvařovat

 
lippia
lippia - 9.8.2014 16:02

sharon: smajlik - 75tak to je škoda, pasohlávky mam za rohem, mohl se zastavit pro broskve smajlik - 75

Renda68: nemáš zač smajlik - 61 Není na tom co pokazit smajlik - 58

 
orinka
orinka - 9.8.2014 15:06

Jehlička: no ještě aby nebyli, k zemi se měli klanět!!smajlik - 16

 
manka
manka - 9.8.2014 13:25

orinka: tak naložený bůček máme v lednici, pěkný dvě šrůtky, nesem to večer do hospody, spolu s medovníkem. Slivovice samože musí být k tomu.smajlik - 68

 
Ivi
Ivi - 9.8.2014 12:31

Jehlička: Šikula! smajlik - 47smajlik - 61

U nás dnes k obědu kotel guláše. Všichni jsou rozlítaní, tak si každý nabere kdy bude chtít. Koupila jsem k tomu lámankový chleba. A večer bude fish and chips. smajlik - 57

 
Jehlička
Jehlička - 9.8.2014 12:19

orinka: evropka: děkuji ...odevzdáno a byli moc spokojení smajlik - 4
smajlik - 51smajlik - 52smajlik - 64

 
Jehlička
Jehlička - 9.8.2014 12:18

orinka: smajlik - 47 to je fakt je to lepší než kus salámu

 
orinka
orinka - 9.8.2014 11:32

dnes jsem si uvařila tak akorát kafe. Mám od včerejška a jsem děsně líná. Včera jsem udělala smažené zelí s těstovinou, muž by mohl být živ jen z toho. No, při představě, že nebude žádné maso, jsem včera taky uvařila kus bůčku a přes noc ho nechala v ledničce, obalila jsem ho česnekem, paprikou a mletým pepřem, zabalila do alobalu a pěkně se proležel. Dopoledne jsem si dala s chlebem. Furt lepší, jak salámsmajlik - 33

 
evropka
evropka - 9.8.2014 11:30

Jehlička: mnam a latté k tomu

 
orinka
orinka - 9.8.2014 11:28

Jehlička: to je vyloženě škoda nakrájet. Já bych to neudělala ani z plastelíny tak přesněsmajlik - 6

 
Jehlička
Jehlička - 9.8.2014 11:17

YXH: Veverka+2: děkuji smajlik - 44

 
YXH
YXH - 9.8.2014 2:18

Jehlička: smajlik - 47smajlik - 60smajlik - 60

 
Veverka+2
Veverka+2 - 8.8.2014 23:06

Jehlička: krásná klasika...smajlik - 100

 
Jehlička
Jehlička - 8.8.2014 20:18

Mám hotovo...jedna klasika.
obrázek - podkova_cokoladova...jpg

 
denda04
denda04 - 8.8.2014 17:21

Jehlička: smajlik - 34smajlik - 47smajlik - 47

 
sharon
sharon - 8.8.2014 16:55

Jehlička: smajlik - 68smajlik - 75

 
Jehlička
Jehlička - 8.8.2014 16:24

U nás doma moji chlapi ryby nemusí tak filety to jo. Pakáž jedná líná,kdysi je baštili,ale teď ne,jóó kdyby měli kosti jak kuře tak to by jim vyhovovalo. Takže jsem předevčírem sežrala sama celého kapra.smajlik - 68
Za celý den,ne najednou. smajlik - 68 A vůbec mi to nedělalo potíže.

 
sharon
sharon - 8.8.2014 16:20

Jehlička: lippia: manžel když jezdíval na Mušovská jezera na Pasohlávky třeba na čtrnáct dní kde měl i svoji maringotku a chytal ve velkém tak domů přivezl třeba jen dva kapry a ostatní měnil takže dovezl brambory, ořechy, víno od vinařů...a tp, výměnný obchod je nejlepší....ale už tam nejezdí co mu umřel kamarád se kterým tam vegetili.........smajlik - 26

 
sharon
sharon - 8.8.2014 16:16

Jehlička: taky už jsou na mrazáku, my loni měnili kapry za jablka......letos nevím , uvidíme , jak je vedro tak neberou.....potřebuju tak koncem září - v půli řijna , na vánoce....tyhle ještě sníme....můj rybář je miluje smažené a klidně si z nových brambor i salát udělá.....smajlik - 68

 
Renda68
Renda68 - 8.8.2014 14:47

lippia: děkujůůsmajlik - 25. Příští týden máme naplánovanou velkou grilovačku, tak se do nich pustímsmajlik - 60. Máme rádi i grilovanou cuketu a lilky do mísy, dát pesto a přikrýt na chvilinku talířkem. Stejně dělám i malinký brambůrky - chvilku předvařím, napíchám na špejle a dáme na gril. S kupovaným pestem super, s domácím budu za hvězdu smajlik - 68. díky mocsmajlik - 47

 
lippia
lippia - 8.8.2014 14:02

Jehlička: já vyměnila plato vajec za králíka minulý týden a včera přepravku broskví za 2smajlik - 75výměnné obchody jsou nejlepší, kapra mám v mrazáku taky - toho jsem vyměnila za koš meruněk před měsícemsmajlik - 68

 
Jehlička
Jehlička - 8.8.2014 13:54

sharon: já mám v mrazáku 2 kapry a 3 jsem donesla kamarádce...otec chytil a mamka poslala,udělala výměnný obchod.
Kapry za cukroví.smajlik - 68 Kámoška peče na svatby i dorty tak to čenčli. smajlik - 68

 
lippia
lippia - 8.8.2014 13:09

Renda68: mimo pesta si dělám ještě bruschetta smajlik - 75 Dokonalá chuť !!!
Stejně jako ajvar - miluju!!smajlik - 61

 
lippia
lippia - 8.8.2014 13:02

Renda68: jasně, ale nic zázračného na tom není
Bazalkové : bazalka, česnek, piniové oříšky( jsou chutnější, ale nahrazuju i kešu, jsou levnější ), olivový olej, parmezan( dělám i bez, když vím, že ho budu dávat i na pokrm samotný nebo naopak , když budu pesto používat tam, kde mi sýr nesedí ). Bazalku nemytou, případně řádně osušenou!
Poměr dělám od oka, mixuju, ochutnám - uvidím
S česnekem to nepřeháním, aby se neztratila specifická chuť bazalky, oříšků stačí jen troška, nesolím! Česnek je přírodní solení sám o sobě.
Začínám rozmixováním oříšků s česnekem a trochou oleje, přidám sýr, až mám dokonale rozmixováno, přidám bazalku a olej, ten dolívám tak dlouho, až je konzistence tak akorát, podle mě jako pasta, která se dá namazat na chleba. Do sklenice a do lednice, případně sterilovat, ale to jsem dělala asi 2x, je lepší čerstvé, veškeré suroviny jsou dostupné po celý rok smajlik - 75
Rajčatové: je úplně stejné, česnek, oříšky ( můžou být i slunečnicová semínka) jen bazalka je v poměru se sýrem 1:1, zatim co rajčat je převaha a chvíli je peču, stačí aby pustily vodu, sloupnu slupky, všechno rozmixuju. Miluju ho i na chleba místo pomazánky.
Paprikové je úplně stejné jako rajčatové jen místo rajčat jsou papriky.
Všechna pesta je potřeba skladovat v lednici a nebo sterilovat, dělám je proto v menším množství a raději častěji. Pesto se dá udělat i z jakýchkoliv jiných bylin, provencálské, mátové( máta je skvělá k rybě ) ..... Dá se udělat i nespecifikovatelná směs bylin přidat česnek, olivový olej, sýr, oříšky a používat na maso, brambory, rýži, tousty,

 
Renda68
Renda68 - 8.8.2014 12:12

lippia: prosím si recepty na pesto, tipla bych, že je máš vychytanýsmajlik - 47. A určitě nebudu sama...smajlik - 31

 
lippia
lippia - 8.8.2014 11:42

sharon: no tak to ti závidím..ty kaprysmajlik - 75 broskve jím já, taky je miluju, je to mé nejoblíbenější ovoce, pak už jen švestky, hrušky, jablka, višně, manžel a děti nektarinky, meruňky jim nevadí, ale vyloženě je nevyhledávají, ovšem po broskvích saturn se můžou utlouct.
Takže mě dnes čekám zavařování, protože kompotované jí jen broskve a chci udělat ještě pár sklenic výživy a marmeládu.

 
sharon
sharon - 8.8.2014 11:28

lippia: broskve miluju a můj chlap je nejí ani meruňky...vadí mu ty slupky.....my letos nic moc ovoce.....z velkých švestek máme misku , všechno spadlo....

ale plavou mi ve vaně dva kapříci - macci.....jupíí....smajlik - 33

 
lippia
lippia - 8.8.2014 11:21

sharon: to zní dobře, vychladli králíci, takže v sobotu klukům nohové řízky, jinak vývar a zbytek skokanů půjde do trouby s bramborami, ovšem co bude v neděli netuším, možná ovocný knedlíky, mám metrák broskví, tak něco s nima musím dořešit, dnes ryby a zelenina, ovšem vzhledem k tomu počasí asi navrhnu jen zavináče smajlik - 76smajlik - 68

 
sharon
sharon - 8.8.2014 11:17

Bellana: no právě.....chlast je sfině....smajlik - 48

 
lippia
lippia - 8.8.2014 11:13

Renda68: zkoušela jsem, ale....sušička není to pravé a v našich podmínkách je sice vedro, jenže vlhko, takže hnily dřív než vyschly. dělám si z nich raději pesto, stejně jako z paprik a bazalky, chuťově lepší, použití víceúčelovésmajlik - 75, ale věřím, že někdo je dělá a používá, líp se usklaďnísmajlik - 61

 
Bellana
Bellana - 8.8.2014 10:10

sharon: Kdyby Hrůza nebyl opilý, tak by do rvačky dvou opilců nezasahoval. Stalo se to asi ve tři ráno, je velmi nepravděpodobné, že v baru seděli u minerálky. Je mi ho líto, jako by mi bylo líto každého, koho tak brutálně zbili. Ale ve svém věku i opilý mohl vědět, že se nemá plést do cizích sporů. Nenajvýš zavolat policii, když má jeden z nich výrazně navrch. Ale nevím, jestli by se policajti hnali na Stodolní, kdyby jim volal někdo, komu se plete jazyk.

 
choc_ivi
choc_ivi - 8.8.2014 9:53

Renda68: to bych taky chtěla vědět, já jsem sušila rajčata před 3 lety a nevím, jestli jsem je neusušila moc, protože i v tom oliváči jsou takový divný, tak jsem zvědavá na radu, jak poznat správně usušené rajče....

 
Renda68
Renda68 - 8.8.2014 9:10

ahoj holky, jdu na radu. Děláte některá sušená rajčata? Já bych je - čistě teoreticky - usušila v sušce, zalila oliváčem a přidala česnek a bylinky. Aj piniový oříšky bych koupilasmajlik - 64. Ale nejsem si úplně jistá jestli by to bylo ono. smajlik - 26

 
sharon
sharon - 8.8.2014 8:33

lippia: holka , vařím denně ale mám rozbitý foťáksmajlik - 26......smajlik - 68
dnes budu dělat plněný papriky a upeču je spolu s kachními krky....na neděli hovězí na žampionech a rýže a nakoupila jsem mascarpone, zakysanku , tvaroh a tak něco vyrobím.....možná tiramisu ať doplníme naším starým kostem vápník....smajlik - 68

 
sharon
sharon - 8.8.2014 8:30

Jehlička: máš to úžasný, škoda sníst.......smajlik - 57smajlik - 47

 
sharon
sharon - 8.8.2014 8:29

Jehlička: já zase četla že Hrůza byl na šrot a nemusel se do nich montovat , pochopila jsem to tak že sami od sebe jej nenapadli....nevím, nebyla jsem tam....ale kdyby napadli a zbili mého chlapa tak se o tom nikde nepíše...smajlik - 26 ale tím nemyslím že bych mu to přála....

 
denda04
denda04 - 8.8.2014 8:04

lippia: Jehlička: smajlik - 60smajlik - 47smajlik - 60

 
YXH
YXH - 8.8.2014 1:31

lippia: Jo k veceri zmrzlina a kafe, pozdejc mozna neco k jidlu smajlik - 68smajlik - 68 Asi salat, je hic neni chut k jidlu.

 
batum
batum - 7.8.2014 22:29

Jehlička - smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47

 
batum
batum - 7.8.2014 22:26

Zdravím kuchařinky, dneska černý fábor přes kamna, milostivá courala po velkoměstěsmajlik - 34
Zítra buchtičky se šodósmajlik - 27

Já jsem si udělala podle děvčat mátový sirup a z ananas.šalvěje a liji do čaje, místo cukru.. suprsmajlik - 47

 
Jehlička
Jehlička - 7.8.2014 19:06

Tááák a já mám slanýna zítra hotový a ze zbytků 4 slané semifreda smajlik - 68

obrázek - slany_70_2...jpg

obrázek - slane_semifreda...jpg smajlik - 64

 
Jehlička
Jehlička - 7.8.2014 19:03

Ivi: já sem tam sladím medem ,já myslím že můžeš přidat co ti chutná

 
lippia
lippia - 7.8.2014 15:43

vaří tady někdo něco krom čaje?
u nás je zase jen něco zlehka, vzhledem k počasí
obrázek - P1050466__1_.jpg
obrázek - P1050440__1_.jpg
obrázek - P1050443__1_.jpg
obrázek - P1050436__1_.jpg

 
Ivi
Ivi - 7.8.2014 14:29

Jehlička: Tjn, ale jsou i recepty, kde leješ med nebo dáváš louhovat s citronovou kůrou atd. smajlik - 68 Tak třeba má někdo vyzkoušený i nějaký vychytaný recept. smajlik - 58

 
Jehlička
Jehlička - 7.8.2014 13:38

Ivi: máta čerstvá nebo sušená a zalít horkou vodou,nechat vylouhovat a vypít. smajlik - 64smajlik - 58smajlik - 68

 
Ivi
Ivi - 7.8.2014 12:35

Děvčata, změním téma. Nemáte některá hodně osvědčený recept na mátový čaj?

 
denda04
denda04 - 7.8.2014 11:26

Jehlička: máš pravdu je to děs co se děje ,pití a kdoví co jěště jim dávásmajlik - 30 myslí si ,že se může vše ach josmajlik - 76

 
Jehlička
Jehlička - 7.8.2014 11:00

orinka: oni když došli knám za babičkou tak ani pozdravit neuměli...každý je strůjcem svého štěstí a pohnojili si to sami.
Jen ať jim dají pořádnou pálku za to co udělali.
Chudák chlap...tomu nezkazili život? A co jeho rodina?
Kdybych měla zmlátit každého kdo mě naštve nebo provokuje tak bych z kriminálu nevylezla. Takhle se to přeci řešit nedá.

 
orinka
orinka - 7.8.2014 5:16

Jehlička: já navíc včera zaslechla výpověď holky, kterou předtím taky zmlátili a zkopali. Co to je za zmetky? O slušných hoších, jak je zpočátku jejich sousedé hodnotili, se rozhodně mluvit nedál Ono to není jen o tom, že slušně pozdraví, že jo. Tohle v nich muselo být. Teď už jsou asi na dost šikmé ploše, kdo takové zaměstná?smajlik - 26

 
YXH
YXH - 7.8.2014 1:01

Chudak babicka smajlik - 65

 
manka
manka - 6.8.2014 20:21

Jehlička: hrozný, fakt, ale nikdo jsme u toho nebyli,jen teda chlast asi fakt dělá co může

 
evropka
evropka - 6.8.2014 19:45

Jehlička: holky zlatá babičku lituji a násilníkům přeji co jim patříobrázek - 21_1_(7).gif

 
Jehlička
Jehlička - 6.8.2014 19:19


Ahojky vespolek.Sice to není o vaření,ale musím vám to napsat.Jsem z toho paf.

Četly jste nebo určitě slyšely jak v Ově 2 mladíci zmlátili na Stodolní zpěváka Hrúzu?
Tak vám povím pecku. smajlik - 65
Jsou to vnuci mojí spolupracovnice. Znám je protože sem tam knám za ní chodili.Studují(teda asi už dostudovali) ve Vítkovicích,myslím žr obchodní...něco.Jeden má 19 a je Němec,jeho máti bydlí v Německu a pařila na Stodolní snima,je tady na dovči a druhému je 18 a je z Ostravy.
Je mi fakt jejich babi líto je to fajn ženská,už je v důchodu...tohle si nezasloužila.

http://www.novinky.cz/krimi/344209-utocnik-ktery-zmlatil-hruzu-poskodil-i-zaparkovane-auto.html

http://www.blesk.cz/clanek/celebrity-ceske-celebrity/263981/nez-prizabili-zpevaka-hruzu-rozjeli-divokou-parbu-na-stodolni.html

 
Ivi
Ivi - 6.8.2014 18:44

U nás dnes k večeři byly v rámci akce tuňákování zapečené košíky z toustového chleba plněné tuňákem a jablíčkem, přelité vajíčkem šlehaným se zakysanou smetanou a strouhaným sýrem.
obrázek - P1350265.jpg
Zblízka:
obrázek - P1350259.jpg

 
babkatapka
babkatapka - 6.8.2014 17:25

obrázek - P5210025(2).JPG

obrázek - P5220026(1).JPG

 
manka
manka - 6.8.2014 16:18

Renda68: nškde jsem četla i recept na špendlíkovou šťávu

 
manka
manka - 6.8.2014 16:17

Renda68: já špendlíkovou dělám každý rok, používám ji na linecké. u nás rostou tři barvy.

 
Renda68
Renda68 - 6.8.2014 14:57

jo vlastně jsem dělala malý špendlíkový knedlíčky z bramborovýho těsta - podle jedné dobré duše tady, která dělala z třešnísmajlik - 47. Po uvaření jsem je promíchala s máslem a posypala opraženou strouhankou s cukrem. Znovu promíchala a získala úplně boží kuličky, který bych jedla i studený - kdyby zbyly. Tak se chystám na dvojitou dávku.

 
Renda68
Renda68 - 6.8.2014 14:54

YXH: manka: holky, s těma fazolkama děláte chutěsmajlik - 60. Asi budou o víkendu. Já teď vypeckovávám špendlíky na marmeládu. Máme malý žlutý a hrozně rychle dozrávají. Tak kompotuju a vařím. Nevím co jinýhosmajlik - 26

 
YXH
YXH - 6.8.2014 14:31

manka: Vcera taky fazolky a brambory. Fazolky cerstve ze zahradky, brambory uz kupujeme, nema to cenu se s nimi patlat.

 
YXH
YXH - 6.8.2014 14:30

orinka: Ne da se to delat z jakychkoliv. Prave ty starsi jsou tvrdsi, tak nezmeknou tak rychle na panvi. Jenom se vyndaji seminka, jako bys to chtela plnit. Ty mlade delam jen tak na grilu nebo na panvicce jako prilohu.
Da se pouzit i na pizzu. Nastrouhat, nechat "odvodnit", promichat s korenim co je na pizzu a navrch dat na co je chut.

 
sharon
sharon - 6.8.2014 14:03

Renda68: tak u mě by ten zbytek dostali druhý den k obědu....smajlik - 68smajlik - 68

 
manka
manka - 6.8.2014 14:02

dnes u nás fazolky na smetaně, vajíčko na tvrdo a knedlík, ted jsou v troubě povidlové buchty a do sklepa se stěhuje pár sklenic sterilovaného leča.

 
sharon
sharon - 6.8.2014 14:02

bramboráky z cuket dělávala už můj táta a to je už 16 let po smrti....ten míval cuket že jak šel ze zahrady tak rozdávala na potkání....smajlik - 68

 
Renda68
Renda68 - 6.8.2014 8:24

YXH: takhle já to dělám na špagetysmajlik - 47. ještě do základu přidávám pár žampiónů. Dneska zrovna potřebuju nějakou rychlovku, přijdem domů docela pozděsmajlik - 47

 
Renda68
Renda68 - 6.8.2014 8:20

sharon: cuketu se sekanou taky někdy dělám, ale většinou ji sním jen já. Ostatní vydlábnou sekanou a zbytek vrátí...smajlik - 36

 
orinka
orinka - 6.8.2014 8:02

YXH: ty máš určitě na mysli malé, uzoučké a křehké cukety. Ty moje recepty jsou z českých obrovských cuketsmajlik - 14

 
Ivi
Ivi - 6.8.2014 7:59

YXH: Zrovna se rozhlížím po receptech s tuňákem, protože se mi ve špajzu nějak přemnožil. Ten tvůj vypadá jedle, určitě to zkusím! smajlik - 47

 
Ivi
Ivi - 6.8.2014 7:55

sharon: Mančí asi špatně četla a myslela, že sekáš tu cuketu a ne, že cuketu plníš mletým masem. smajlik - 68

Haninka: U nás děláme z cuket opravdu cuketové bramboráky, bez kvasnic a petržele. Nastrouháš velkou cuketu, jeden větší brambor a dál postupuješ jako kdybys dělala bramboráky, jen do toho nedáváme majoránku. smajlik - 61

 
orinka
orinka - 6.8.2014 7:13

anebo cukeťáky - jako bramboráky. Dají se smažit placky na pánvi nebo upéct natřené na plechu vcelku. Zas: oloupat, vybrat semínka, nastrouhat nahrubo a se solí nechat potit. Pak tam dát vajíčka, půl kostky kvasnic, česnek, pepř, polohrubou mouku, strouhanku, aspoň 2 hrstě sekané hladkolisté petrželky, strouhaný sýr (nejlepší je ementál), nechat chvilku odpočinout a trošku vykynout. Pokud uděláme řidší těsto, nabírat lžicí a smažit placičky (nebo vcelku upéct v troubě). Když se neroztéká, lze dělat karbanátky, obalit ve strouhance a dál jako obvykle.

 

-- Kompletní archiv diskuse --


Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77666.
    Archiv anket.