Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept
Anahir
Anahir - 27.7.2014 20:18

lippia: smajlik - 98

ty nudle s těmi lístky se mi líbí, to bych si šmákla taky (bez oliv tedy)
co v nich všechno máš?

 
sharon
sharon - 27.7.2014 18:57

Ivi: ne, ne.smajlik - 68..ten borůvkový je starší foto ale v týdnu se na něj chystám dokud jsou borůvky......

 
Ivi
Ivi - 27.7.2014 18:42

sharon: Ty teda podstrojuješ! V jeden víkend šneky a ještě borůvkový koláč! smajlik - 68

 
lippia
lippia - 27.7.2014 18:22

sharon: smajlik - 76to se nedivím smajlik - 57smajlik - 57

 
sharon
sharon - 27.7.2014 18:16

můj borůvkový taky nikdy nezbude.....smajlik - 68obrázek - 1342942155_5742(6).jpgobrázek - 1342942244_6001(2).jpg

 
sharon
sharon - 27.7.2014 18:14

Ivi: smajlik - 47...nezbude...smajlik - 66smajlik - 66

 
orinka
orinka - 27.7.2014 17:24

orinka: úpravy si nevšímejte, to dělá určitě ta bouřkasmajlik - 14

 
orinka
orinka - 27.7.2014 17:24

Anahir: to máš jak já s masákama v lese. Poznám je zcela určitě, ale červíček pochybnosti hlodá a přejde mnsmajlik - 55ě chuť.

 
lippia
lippia - 27.7.2014 17:15

Ivi: smajlik - 57smajlik - 47švestky ještě nemám....ale dala bych sismajlik - 75

 
lippia
lippia - 27.7.2014 17:10

králíková polívka
obrázek - P1050435__1_.jpg
brambory a řízek
obrázek - P1050434__1_.jpg
moje strava je ale jinásmajlik - 58
obrázek - P1050420__1_.jpg
a včera...
obrázek - P1040749__1_.jpg

 
lippia
lippia - 27.7.2014 16:59

Anahir: neboj se, dej nejprve někomu ochutnatsmajlik - 98

 
Anahir
Anahir - 27.7.2014 15:23

Veverka+2:smajlik - 44

Rakytník nám roste ve městě volně. Na podzim jsou to keře obalené oranžovými kuličkami.
jenže se to bojim sbírat, protože i když to 100% vypadá jako rakytník tak mám pořád strach, že to rakytník nenísmajlik - 80smajlik - 68 a otrávim se(blbec no....já vim)


 
Ivi
Ivi - 27.7.2014 15:19

Na snídani bude švestkový koláč - pokud zbude! smajlik - 68
obrázek - P1050729.jpg

 
sharon
sharon - 27.7.2014 13:26

lippia: smajlik - 26 já ne, zatím ho mám málo.....a mrazáku mám tři větší šuplíky tak ho tam nacpu...smajlik - 68

 
Veverka+2
Veverka+2 - 27.7.2014 13:24

no jo,když rakytník a zeleninka by tady spolubydlícímu nejela...smajlik - 75

 
sharon
sharon - 27.7.2014 13:24

Veverka+2:smajlik - 47.... jasně, vaříme každý den nebo když zbyde tak obden......u nás dnes pečené kuřecí hnáty , brambor , mísa rajskýho salátu a dojedli jsme kulajdu.......byla na tři dny ale nám to nevadí.....

 
lippia
lippia - 27.7.2014 13:24

sharon: já vím, proto jsem sem psala, jsem doufala, že někdo dělá třeba něco lisované za studena jako olivoil nebo tak něco smajlik - 68

 
lippia
lippia - 27.7.2014 13:23

Veverka+2: jojo, chvilku počkej, bliknu ti to. Ten váš oběd vypadá opět a tradičně krásně, škoda, že to máš z toho smajlik - 79smajlik - 75

 
sharon
sharon - 27.7.2014 13:22

lippia: no jo jenže tím varem ( marmeláda) zničíš spoustu vitamínů.....smajlik - 26

 
Veverka+2
Veverka+2 - 27.7.2014 12:18

Tak dnes byla prasí polívka s brambory a krupkami

obrázek - P7260080.jpg

a prasí roláda s rohlíkovou nádivkou

obrázek - P7270082.jpg

a co u vás? vaří tu někdo aspoň v neděli? smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 59

 
lippia
lippia - 27.7.2014 11:25

Dočetla jsem se i o listí, tak nasuším na čaj na zimu

 
lippia
lippia - 27.7.2014 11:24

manka: smajlik - 75do vody jej dávám co zraje místo citronu, je to mnohem chutnější, ale zajímalo mě, jejstli někdo dělá sirup nebo marmeládu smajlik - 26Tak budu experimentovat, do mrazáku dávám maso a byliny, není místo na věci, které se dají uchovat i jinak smajlik - 75

 
manka
manka - 27.7.2014 10:51

lippia: Fabík je šikula, všestranný.
Rakytník jsem odšťavnila a šťávu smíchala s cukrem a zamrazila jsem to v tvořítkách na led, pak dávám do čaje. a taky jsem to dala do skleniček a v lednici uchovala a v létě to pijem ve vodě. To jsem měla podarovaný od lidule, svůj mám dva roky, ale mám jen pár kuliček, až bude víc, zkusím marmeládu a taky usuším třeba do müsli.

 
Anahir
Anahir - 26.7.2014 18:07

Veverka+2: tyjo, fascinuje mě, jak vyskládáš ty plátky bramborsmajlik - 80smajlik - 57smajlik - 57

lippia: smajlik - 94

 
YXH
YXH - 26.7.2014 16:09

lippia: Krasny klucina smajlik - 47

 
lippia
lippia - 26.7.2014 14:12

Veverka+2: to je fuksmajlik - 75, to doroste,
on na ně balí holkysmajlik - 68, hlavně staršísmajlik - 76

 
Veverka+2
Veverka+2 - 26.7.2014 14:07

Jasně,jen nevěsta má kratší vlásky než on smajlik - 68

 
lippia
lippia - 26.7.2014 14:05

orinka: dá se udržet v melém rozměrusmajlik - 75, já na něj mám místa dost, tak to neřeším, ale jedna paní co si brala sazenice ho drží jako keř rybízu a roste si taky spokojeněsmajlik - 58

 
lippia
lippia - 26.7.2014 14:03

Veverka+2: roste jako z vody, vaří pořád, ale už si do toho nechce nechat kecatsmajlik - 68, pustil se i do umění a víc než kuchyni se už rok věnuje ochraně přírody, chce být ekologem smajlik - 26
obrázek - P1030770__1_.jpgobrázek - P1040485__1_.jpgobrázek - P1040678__1_.jpg
a co naše nevěsta, hlídáš mi ji pro něj?smajlik - 75

 
Veverka+2
Veverka+2 - 26.7.2014 12:45

lippia: co dělá tvůj kuchaříček? už dlouho tu nebyla fotka smajlik - 64

 
Veverka+2
Veverka+2 - 26.7.2014 12:42

Dnes byly vepřové medailonky s cibulkousmajlik - 57

obrázek - P7260078.jpg

 
orinka
orinka - 26.7.2014 12:27

děkuju, teď už ho podle listí i tvaru keře doufám poznám. Ale vidím, že je vhodný spíš do velké zahrady, ne do prdítka, kde se počítá s každým centimetremsmajlik - 68

 
lippia
lippia - 26.7.2014 11:53

orinka: roste mi normálně v předzahrádce, mezi ostatníma bylinkama, žádný speciální opečovávání nepotřebuje, množí se snadno, líp se uchytí brzy z jara nebo během podzimu, než v létě. Když ho někde uvidíš v zahradě, určitě když poprosíš, ti vyrýpnou kus samce a samice smajlik - 75, já mám u něj neustále píchnutý rýč, každou chvíli si někdo vyptá sazenicismajlik - 68.
zasadila jsem ho i před plot z venku, ale tam mi ho sežraly srnyobrázek - P1050428__1_.jpgsmajlik - 68

 
lippia
lippia - 26.7.2014 11:46

orinka: obrázek - P1050426__1_.jpg
mám ho 2 roky, je to obrovský stromový keř, stříhám a vyrývám (rozdávám)odnože. tenhle má na výšku asi 2 metry, totéž do šířky, chuťově těžko přirovnat, kyselé, ale lahodně osvěžující a mám pocit jko droga, když k tomu někdo stoupne a ochutná do nekonečna trhá další a další kuličky a baštísmajlik - 68

 
orinka
orinka - 26.7.2014 10:47

sharon: aháá, tak to je on?! Já si představovala docela něco jiného. No, jak budu procházet kolem nějakých zahrad, budu mít oči na šťopkách. Děkuju!!

 
sharon
sharon - 26.7.2014 9:25

orinka: rakytníku musíš mít dvě sazenice - samčí a samičí.....jinak roste i volně v přírodě, já mám letos pár bobulek - možná kilo - zatím pokud mi jeje nesežerou vevrky jako loni.....rozroste se hodně ale manžel ho zastříhává......jinak se dá koupit hodně výrobků i když si myslím že jsou šizené....měla jsem několikrát koupený rakytník v medu a to bylo výborný.....a měla jsem krém na obličej s rakytníkem od Saloos a byl taky bezva..
tohle je náš focený loni...
obrázek - 1340006003_1831(4).jpgbohužel ale bez plodů to mě mrzí že jsem nestihla vyfotit s bobulkama....smajlik - 68smajlik - 68

 
sharon
sharon - 26.7.2014 9:19

lippia: rakytník rozmixovat dát zamrazit a přidávat třeba do jogurtu......

 
chrpa
chrpa - 26.7.2014 9:12

lippia: z rakytníku je výborný pečený čaj

 
evropka
evropka - 26.7.2014 6:48

orinka: v každé zdravé výživě mají z rakytníku mraky věcí,dojdi tam!!!občas si koupím 100% šťávu asi 250ml a vypiju ji za densmajlik - 68mám dobrý pocit když mi nechutná ovoce

 
orinka
orinka - 26.7.2014 6:03

už mě s tím rakytníkem štvete, každý o něm básní a já ani nevím jak chutnásmajlik - 59smajlik - 68 - to se dá pěstovat normálně na zahradě? A kolik to zabere místa? Viděla jsem, že se prodává rakytníková štáva a tak a asi je to moc zdravé. A je to i jedlé? Třeba aronii jsem neuměla zpracovat, jak byla trpká. Možná to bude na tržištismajlik - 26

 
evropka
evropka - 26.7.2014 5:56

lippia: ne,bohužel

 
Veverka+2
Veverka+2 - 26.7.2014 0:00

babkatapka: mňamsmajlik - 105

 
lippia
lippia - 25.7.2014 20:21

evropka: a máš nějaký osvědčený recepis?

 
evropka
evropka - 25.7.2014 20:11

lippia: chtěla jsem,ale letos malá úroda,jedna kulička

 
lippia
lippia - 25.7.2014 18:24

Prosím o radu, dělá někdo šťávu z rakytníku? Nebo jak ho upravujete? Za syrova už jsem ho plná a překyselená smajlik - 76

 
lippia
lippia - 25.7.2014 18:22

sharon: no jejda, jenže se blbě dojí, krávy jedna, takže chodím do kravína smajlik - 75

 
sharon
sharon - 25.7.2014 17:34

lippia: v okolí by se nějaká našla....smajlik - 68smajlik - 68

 
lippia
lippia - 25.7.2014 17:29

sharon: jasně, všechno vlastní jen mlíko naten tvaroh jsem koupila, kravku nemám smajlik - 68

 
sharon
sharon - 25.7.2014 17:11

lippia: tak přeci brambůrky...smajlik - 47smajlik - 34

 
lippia
lippia - 25.7.2014 17:07

sharon: brambory, rajčata, fazolové lusky, bazalka salátová, bazalka zahradní, tvaroh, mrkev, dýňový olej

 
sharon
sharon - 25.7.2014 16:35

babkatapka: smajlik - 47luxus............

 
babkatapka
babkatapka - 25.7.2014 16:32

obrázek - P5100017.JPG

obrázek - P5040015(1).JPG

obrázek - P5050016(1).JPG

 
sharon
sharon - 25.7.2014 16:01

orinka: tssss .smajlik - 32smajlik - 32..ano jsem neznaboh, stále si říkám že kdyby nějaký pánbůh byl toš by se na ten bordel na zemi ani nemohl dívat a oběsil by se.....

ale pošmákla jsem si.....smajlik - 57smajlik - 57smajlik - 57

 
orinka
orinka - 25.7.2014 13:18

Linda: já vím, jsem kamarádka!smajlik - 38smajlik - 25

 
Linda
Linda - 25.7.2014 12:59

orinka: teda ty FAKT dokazes cloveka potesit smajlik - 42smajlik - 34

 
orinka
orinka - 25.7.2014 12:00

Linda: třeba vám po té návštěvě bude špatně a vystačíte s heřmánkovým čajemsmajlik - 42smajlik - 68smajlik - 25

 
orinka
orinka - 25.7.2014 11:59

sharon: V pátek toto??smajlik - 76smajlik - 76smajlik - 76 neznabohu!smajlik - 68

 
Lucka22
Lucka22 - 25.7.2014 10:33

Ahoj,
mátě někdo zkušenost i s jiným receptem na Karlovarský knedlík? Tenhle je super, ale určitě jsou i další variace, které bych ráda zkusila: http://www.dommo.cz/Magazin/Recepty/Recept-na-pripravu-Karlovarskeho-knedliku

 
sharon
sharon - 25.7.2014 8:14

dnes pravá roštěná z mladého býka + rýže + zeleninový salát...bude ( doufám) i na zítra.....smajlik - 68
lippia: smajlik - 47....popiš obsah....to jsou žlutá rajčata nebo brambůrky ?

 
denda04
denda04 - 25.7.2014 7:56

lippia: smajlik - 47smajlik - 60smajlik - 58smajlik - 57

 
Linda
Linda - 25.7.2014 7:01

U nas vcera zeleny salat s tunakem (ledovy salat, fazolky, hrasek, porek, paprika), dneska bude hovezi sekany biftek s grilovanou zeleninou, zitra jdeme na oslavu narozenin a tak predpokladam ,ze nas nakrmi a do nedele daleko tudiz netusim smajlik - 16

 
orinka
orinka - 25.7.2014 5:56

lippia: tohle musí lahodit i naprostému odpůrci zeleniny! Máš to krásně vyzdobené.

 
orinka
orinka - 25.7.2014 5:55

včera se zas udělal pařák, na přání rodiny dělám opět studený letní boršč. Řepu už mám od včera uvařenou, v lednici se chladí současně s převařenou vodou. A okurkama. Vajíčka natvrdo se právě vaří. Musím toho udělat kotel, minule chyběl.

 
YXH
YXH - 25.7.2014 1:39

lippia: Mnam to mas uz ze zahradky vid?
Budu muset v sobotu obrat visne, nez mne predezenou ptaci, rybizu je taky jeste trochu, tak mam na vikend o zabavu postarano.

 
Marol
Marol - 24.7.2014 23:30

lippia - smajlik - 47 Moc pěkně nazdobené.
Jako vždy. smajlik - 5

 
lippia
lippia - 24.7.2014 21:13

smajlik - 61miluju léto, teplo mi vadí, ale zahrada je ráj
obrázek - P1050418__1_.jpgobrázek - P1050416__1_.jpg

 
Linda
Linda - 23.7.2014 14:31

Jé bramboracky smajlik - 60....dala bych si, ale v tomhle vedru se s nimi nedelam smajlik - 16

U nas dneska kureci salat - jenom marinovane kureci kousky a spousta zeleniny, bez testovin a bez peciva smajlik - 57

 
YXH
YXH - 23.7.2014 14:26

Veverka+2: Dekuju za inspiraci, pujdu honit slepice smajlik - 68smajlik - 68 Teda aspon lovit v mrazaku. Lednice mi porad nejde, tak je vsechno nastrkane v mrazaku. Vzdycky to musim prebirat abych nasla co chci smajlik - 68

 
Veverka+2
Veverka+2 - 23.7.2014 14:26

Anahir: se rdím...smajlik - 72smajlik - 72smajlik - 72

 
Anahir
Anahir - 23.7.2014 14:00

Veverka+2: ááá, moje nejoblíbenější kuchařkasmajlik - 75
díky, už jsem měla hladsmajlik - 57

 
manka
manka - 23.7.2014 12:26

Veverka+2: jé ty koblížky vypadají báječně. smajlik - 57smajlik - 57

 
Veverka+2
Veverka+2 - 23.7.2014 12:19

Ahoj ženy!
u nás dnes kuřecí s bramborháčky

obrázek - P7230077.jpg

a taky koblížky s povidly a tvarohem...

obrázek - P7200075.jpg

 
sharon
sharon - 23.7.2014 9:04

já dnes sama doma tak si udělám do skleněné mísy zapečený květák s cibulkou , anglickou a se sněhem ( kašlu na placičky) + brambor + živej okurek se smetanou....a koupila jsem už podruhý ne tatarku , ale "hořčičnou omáčku" je lepší jak tatarka , výrobce je Varmuža.....smajlik - 57

 
sharon
sharon - 23.7.2014 9:02

babkatapka: jestli myslíš ty moje tak ty jsou sladký s brusinkama.........smajlik - 68

 
YXH
YXH - 23.7.2014 2:47

Dneska odpoledne prsi, tak jsem delala tresnove knedliky z tvarohoveho testa. Asi 85. Delam male s jednou tresni jak chutnaji vnoucatum smajlik - 90smajlik - 90

 
babkatapka
babkatapka - 22.7.2014 16:02

Jsem dojedla karbenátky a upekla švestkovou bublaninu, Večer ještě udělám šunkafleky, budou aspoň na 3 dnismajlik - 68jen nějaký salát musím koupit.Koukám ny ty housky, taky bych si je měla upéct, jsou lepší jak z obchodusmajlik - 57

 
Anahir
Anahir - 22.7.2014 11:44

Ivi: vidasmajlik - 75

 
sharon
sharon - 22.7.2014 10:42

Anahir: já vím ale v super- hyper to asi nemají.......smajlik - 26
Ivi: smajlik - 47

 
Ivi
Ivi - 22.7.2014 10:39

Anahir: Když to Sharon našla v internetovém bioobchodě zkusila bych být tebou normální kamenný obchod zdravé výživy. Tam by to mohli mít. smajlik - 75

 
Anahir
Anahir - 22.7.2014 10:34

sharon: děkuju, to vím, to jsem našla taky. spíš jsem chtěla vědět, jestli jste to někdo neviděl přímo v obchodě, nechtěla jsem platit poštovné.

 
sharon
sharon - 22.7.2014 10:23

Anahir:
Právě se nacházíte | B I O - p o t r a v i n y » Cukr Sůl »

CUKR NERAFINOVANÝ přírodní český 1kg

CUKR NERAFINOVANÝ přírodní český 1kg
Kód: P137

Výrobce: VUC Praha

Dostupnost: skladem

Cena: 55 Kč

.....biokvalita.cz....Šternberk u Olomouce

 
Linda
Linda - 22.7.2014 10:20

Anahir: asi bych zkusila primo kontaktovat nejaky cukrovar, jestli se tato alternativa da vubec koupit smajlik - 26... a nebo najit nejakeho zemedelce co pestuje repku a pozeptat se, za to nic nedas

 
Anahir
Anahir - 22.7.2014 10:14

Ivi: No, chtěla jsem ho vyzkoušet na pečení (já vím, je to drahá sranda na pečení).
Třtinový už jsem vyzkoušela, do bábovek už jiný nedávám (a vzhledem k tomu že moc nepeču, tak cena mě tolik nevadí).
Poněkud teda změní barvu těsta, ale bábovka mi přijde vláčnější než z obyč rafinovaného cukru.
prostě nám to víc chutnásmajlik - 68 to je celé. Tak jsem chtěla vyzkoušet jestli řepný bude lepší, horší, stejný, levnější, dražší.....

 
Ivi
Ivi - 21.7.2014 21:29

Anahir: Na nic takového jsem nikdy nenarazila. Myslím, že to řetězce nevedou. Nač to chceš?

 
Anahir
Anahir - 21.7.2014 20:34

Dá se vůbec v normálním obchodě koupit nerafinovaný řepný cukr?
Narazil jste na něj někdo? A v kterém obchodě?

dá se objednat, to vím, ale nechci platit poštovné a v obchodech mají jen třtinový. Já bych chtěla nerafinovaný řepný. V intersparu na mě čučeli jak na ufona a odkázali mě jen, že mají třtinový...

 
Ivi
Ivi - 21.7.2014 17:35

Anahir: Pěkné! smajlik - 60 Je to zajímavý nápad. smajlik - 75

 
Anahir
Anahir - 21.7.2014 12:16

ovocné kytice

http://ekonomika.idnes.cz/#utm_source=idnes&utm_medium=text&utm_content=top-navigace

 
sharon
sharon - 21.7.2014 9:33

orinka: mě hned tak něco neporazí....smajlik - 68

 
YXH
YXH - 21.7.2014 0:36

Ivi: Uz se mi sbihaji sliny smajlik - 58 mam je moc rada. smajlik - 47smajlik - 47
Dneska rybizovy kolac (pro jistotu 2, neco detem, neco do prace a dokonce i zbylo na nas ) smajlik - 68

 
TULI
TULI - 20.7.2014 19:29

Ivi: sharon: sikovne pekarky smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47

ja mam hlad i v tom vedru ...cim to asi bude ?? ze mame vedra 3 mesice ???smajlik - 64smajlik - 64smajlik - 64smajlik - 64smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68

 
Ivi
Ivi - 20.7.2014 18:33

Anahir: Mám jich osm, tak snad částečně jo. smajlik - 68

 
Anahir
Anahir - 20.7.2014 15:01

Ivi: Myslíš, že vydrží do zítra????smajlik - 42

 
Ivi
Ivi - 20.7.2014 12:35

U nás dnes rychlé vepřové nudličky, dalamánek, tatarka, okurkový salát. A na zítra ke snídani ořechové rohlíky.
obrázek - P1350254.jpg

 
orinka
orinka - 20.7.2014 10:04

sharon: to by mě zabilo.smajlik - 76

 
orinka
orinka - 20.7.2014 10:04

orinka: taKsmajlik - 76 mě to naučila, zatracená malá klávesnice...

 
orinka
orinka - 20.7.2014 10:03

Anahir: určitě to vyzkoušej, v parných dnech je to báseň. V roce 1984 tu byla na návštěvě kamarádka z Běloruska, v létě, a chytala se za hlavu, co v těch vedrech vaříme. Byla vedoucí kuchyně, tam mě to naučila. Od té doby na ni vděčně vzpomínám. I salát ze syrového zelí s mrkví mám od ní. Tenkrát se tomu ovšem říkalo "salát s mrkví", nikoliv jako dnes Colesław, aby mohl stát majlantsmajlik - 68

 
Anahir
Anahir - 20.7.2014 9:53

sharon: smajlik - 68
vypadají dobře, taky bych si je odvezlasmajlik - 42

 
sharon
sharon - 20.7.2014 9:52

denda04: smajlik - 75

 
Anahir
Anahir - 20.7.2014 9:52

orinka: děkujismajlik - 61

 
denda04
denda04 - 20.7.2014 9:37

sharon: MEGA houskysmajlik - 58smajlik - 57smajlik - 34smajlik - 47

 

-- Kompletní archiv diskuse --


Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77666.
    Archiv anket.