![denda04](data/USR_001_USR_IMAGES/sampbd1a569a4be0501f(1).jpg)
sharon:
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
NE kynulo.....tam má být....
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
Anahir: tak tobě těsto nakynulo a mě včera přeteklo - překynulo z pekárny , pak jsme hodinu čistila.... dala jsem tam toho moc...
pekla jsem tyhle housky a potom si je syn odvezl....
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
u nás dnes kedlubnové zelí + pečené maso + pečené kachní krky + knedlík.....ať je vedro jak chce nám to neva....
Anahir: dám recept, nic to není.
1 velká nebo 2 malé červené řepy, uvařit. 4 vajíčka uvařit natvrdo. 2 l převařené vody - vychladit. (řepu a vodu doporučuju dělat den předem navečer a pak to jde jak na drátkách). Dál už se nic nevaří. Do vody se dá na kostičky pokrájená oloupaná červená řepa. Dál se tam přidají 2 střední salátové okurky, pokrájené na kostičky. Nať ze zelené naťové cibule (1 svazek) se useká a na prkénku utře se solí. Vajíčka se rozdělí na žloutky a bílky. Uvařené žloutky se přidají na prkéno a rozetřou se taky s tou zelenou natí. Dá se do hrnce k řepě a okurkám. Bílky se usekají nadrobno, dají taky do hrnce. Polévka se ochutná, přisolí, okyselí 1/2 lžičkou citronové kyseliny a chuť se doladí cukrem. Trochu. Na závěr se tam rozkvedlá 1 velký bílý jogurt. Patří tam i 2 velké lžíce sekaného kopru. Podává se vychlazené. Garantuju, že nic lepšího v tom vedru nemůžeš jíst. A vsadím se, že to nikde v hospodě nedostaneš. Mám ten recept od kuchařky z Běloruska.
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
orinka: aha, no a z čeho to teda je?
U nás dnes bylo rizoto a večer jsem slíbila palačinky
![Ivi](data/USR_001_USR_IMAGES/sappi(1).gif)
Dneska penne s tuňákem a večer koprová omáčka s vejcem natvrdo. Zítra zatím nevím.
Anahir: to já myslila jen pro Lindu, pochybuju, že by jí to její vybíravá rodina zbaštila. Ale ostatním tady by jistě chutnal! Protože je studený a osvěžující.
![Jehlička](data/USR_001_USR_IMAGES/Artik.gif)
děkuji už si ho odvezli
![Jehlička](data/USR_001_USR_IMAGES/Artik.gif)
děkuji už si ho odvezli
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
orinka: proč myslíš, že bysme to nejedli?
Linda: polévka rychlá cibulová, nové brambory na loupačku, brokolice jako mozeček a okurkový salát. Na zítřek mám připravený studený boršč (to byste nejedli) a kuřecí salát (vařené kuřecí maso, těstovina, zelenina)
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
Jehlička: tě žeru
![denda04](data/USR_001_USR_IMAGES/sampbd1a569a4be0501f(1).jpg)
Jehlička: jako vždy
![denda04](data/USR_001_USR_IMAGES/sampbd1a569a4be0501f(1).jpg)
TULI:
![evropka](data/USR_001_USR_IMAGES/b(189).jpg)
TULI: simco,já dnes majoranku po cele kuchyni
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
TULI: takhle zničit rizoto....
Jehlička: vypadá tuze jedle....
vanilkovej cukr kupuju od dr.Oetkera a jsem spokojená.....
![YXH](data/USR_001_USR_IMAGES/alberta_flag.jpg)
TULI:
Anahir: To je dobre ze je lip
Jehlička:
![Jehlička](data/USR_001_USR_IMAGES/Artik.gif)
tak na zítra jeden salámový
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
TULI: a doprkna, rizoto by mě vytočilo
jinak jsi taky šikula
![TULI](data/USR_001_USR_IMAGES/001_42_.gif)
Anahir: to melo byt k veceri ....studene rizoto .....
ale je to uz min. tyden - nastesti nas zachranila pizza .....
byla jsem desne sikovna , ze ???
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
TULI: co to je?
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
TULI: ááááá moje smůla se přenesla do itálie
![TULI](data/USR_001_USR_IMAGES/001_42_.gif)
CAUK KUCHTY - kdyz se podari , co se darit ma
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
Ivi: děkuju
![Ivi](data/USR_001_USR_IMAGES/sappi(1).gif)
Anahir: Není to úplně nové, ale celkem poučné.
http://www.stream.cz/adost/10001802-vanilkove-a-vanilinove-cukry
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
babkatapka: nemáš odkaz???
Vím že ve vanilinovém cukru vanilka není. Měla by být ve vanilkovém cukru.
Jinak koupit lusk a strčit ho do sklenice s kilem cukru je, řekla bych fakt levnější i lepčí.
![babkatapka](data/USR_001_USR_IMAGES/babkatapka2.gif)
Holky!!!! Už jste videly hodnocení vanilkových cukrů????
Ten nejdražší nemá s vanilkou nic společnýho, tak si koupím Lusk a udělám si vanilkáč sama. Mě bylo divné, když teď v poslední době peču, že to nikdy nevoní vanilkou. Čeho se ještě dožiju
Bylo to netu je to asi necelý týden
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
orinka: myslíš? Tyjo to budu teda muset nějak omezit, jinak přijdu o život
denda04: dnes už to vypadá dobře (ťuk ťuk)
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
sharon: mám pekárnu už asi 6 let, ale prostě se to vůbec nepodařilo. Nechápu, nerozumim, přitom v ní dělám těsto běžně.
Jinak na židli dám bacha
YXH: byla to nějaká blbá karma, nejdřív jsem se teda moc nebavila, protože i to uklízení mi šlo jak psovi pastva, ale zdá se, že dnes je nežádoucí karma pryč (ťuk ťuk ťuk)
![YXH](data/USR_001_USR_IMAGES/alberta_flag.jpg)
Ivi:Jo mam mlsnou zvirenu
Anahir: To se nekdy stava. Neboj zase bude lip
Hlavne si nedavej kafe moc blizko k PC
![manka](data/USR_001_USR_IMAGES/kruharybka.jpg)
u nás včera kuřecí řízek, brambory, okurkový salát
na dnes borůvkový knedle sypaný tvarohem.
![Linda](data/USR_001_USR_IMAGES/T(37).jpg)
Co v tehle vedrech varite? Viking vcera projevil prani, abych uvarila neco zajimavyho.... je na spatny adrese, za 20 roku jsme v kuchyni nic zajimavyho neobjevila a tezko se to do vecera zmeni
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
Anahir: 19:38...... tak dávej bacha ať ti nerupne židle jako kdysi mě....taky pohoda u netu a najednou bez varování křup...a už jsem ryla držkou v zemi...
.....
a na koláč to chce domácí pekárnu...než umísí a vykyne máš pohodu u netu.....
![denda04](data/USR_001_USR_IMAGES/sampbd1a569a4be0501f(1).jpg)
Anahir:
tak doufám ,že je vše OK
Anahir: jsi zamilovaná
![Marol](data/USR_001_USR_IMAGES/kolo(3).gif)
Anahir - Tak, tomu říkám blbec den.
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
manka: čeče ani ne, tvrdošíjně jsem chtěla ten koláč za každou cenu!
Teď bezpečně sedím v křesle a brouzdám po netu všude možně, to snad nemůžu zkazit.
snad nic nikde neodpálím
![manka](data/USR_001_USR_IMAGES/kruharybka.jpg)
Anahir: já bych řekla: že jsem se na to nevys.....................jé je
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
Ivi:
celej den dnes vyrábim všelijaký blbosti.
Nasypala jsem si kávu do hrnku, nalila vodu do konvice, zapojila a odskočila si. Naliju si vodu do hrnku, držkuju, že se to vůbec nerozpouští.
voda byla samozřejmě studená. Necvakla jsem vypínačem konvice.
Uklízela jsem váhy do špajzu a nepochopitelně drkla do lahve s octem, která byla ledabyle zazátkovaná.
Počmárala jsem se zelenou zvýrazňovací fixou. Svědilo mě u nosu a místo abych se podrbala rukou nebo tím správným koncem, poškrábu se tím psacím koncem. Manžel se mohl strhat
Akci koláč, jsem už popsala.
Snad dnešní den přežiju bez zranění.
![Ivi](data/USR_001_USR_IMAGES/sappi(1).gif)
Anahir: Den jako korálek!
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
Tak jsem dnes pekla ovocný koláč
První těsto (se sušeným droždím nevykynulo) ale získlalo prapodivnou tekutou konzistenci.
Druhé kynuté těsto s droždím z kostky (koupené předevčírem a fakt neprošlé) nevykynulo a stala se z něj modelína.
Třetí těsto jsem udělala mřížkové. Odvážený cukr do těsta se mi podařilo vsypat do připravené drobenky. Nějak jsem to posbírala, zbytek smísila s drobenkou znova.
Upadlo mi vejce na zem.
Zdárně jsem vmačkala těsto do formy, úspěšně rozetřela tvaroh, umístila drobenku a bez nehody vložila do trouby.
Ovoce jsem zůstalo na míse.
CHÁPETE TO???
![Ivi](data/USR_001_USR_IMAGES/sappi(1).gif)
YXH: Vidíš a já myslela, že máš doma jen mlsné srnečky a ty máš i kosáka alkoholika!
![YXH](data/USR_001_USR_IMAGES/alberta_flag.jpg)
Ivi: Delam ji podobne, jenom misto malinove stavy davame cervene vino.
Visne vypeckovavame, ale pecky dam v platenem sacku mezi visne, aby to dostalo tu spravnou chut. (nemusi se pak plivat kdyz se ji v pudinku ) Jedina vec se kterou nesouhlasim je, ze zcedene visne dlouho vydrzi... Ony zmizi a hodne rychle. Jenom prazdna sklenice zustane ....Mam pocit ze mam doma nejakeho kosaka, kteremu chutnaji ozale visne.... Dala jsem jich par kamosce a jeji taky zmizely
![Ivi](data/USR_001_USR_IMAGES/sappi(1).gif)
Linda: Tu máš jeden recept.
Domácí griotka
Pětilitrovou láhev od okurek naplníme do 3/4 plně vyzrálými višněmi zbavených stopek. Nahoru nasypeme 500 – 750 g pískového cukru a hrdlo láhve ovážeme celofánem. Láhev uložíme na teplé místo.
Za několik dní pustí višně šťávu a do ní se cukr zcela vstřebá. Pak na višně dolijeme 500 ml rumu nebo žitné. Po 14-ti dnech tekutý obsah láhve zcedíme a přidáme jeden nebo dva zelené vlašské ořechy nebo malou lahvičku ořechové tresti. Kdo umí dělat pravou malinovou šťávu, přidá ji také trochu a griotka je hotova.
Nejdůležitější při této domácí výrobě griotky je použít višně zcela vyzrálé nebo spíše přezrálé, které lze už sklízet bez stopek, plody nevypeckovat a v lahvi nemačkat. Višně zbylé v láhvi po zcedění griotky se dají používat na dorty, pudinky nebo jinak. Nezkazí se, vydrží v dobře uzavřené láhvi i delší dobu.
![Linda](data/USR_001_USR_IMAGES/T(37).jpg)
halloooo ...kdosi mi tu pred nedavnem radil ,ze mam z visni vyrobit griotku (velice zajimavy napad ), ale uz mi nenapsal JAK????
![YXH](data/USR_001_USR_IMAGES/alberta_flag.jpg)
babkatapka: mnnam
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
babkatapka: čeče, bublaninu bych si fakt dala....
![babkatapka](data/USR_001_USR_IMAGES/babkatapka2.gif)
![manka](data/USR_001_USR_IMAGES/kruharybka.jpg)
u nás dnes kuře na paprice s kolínkama.
![YXH](data/USR_001_USR_IMAGES/alberta_flag.jpg)
orinka: Anahir: Holky asi to bude karma
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
YXH: asi k tomu nepřistupuješ kladně
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
sharon:
YXH: jsi prostě PŘÍRODNÍ ÚKAZ
![YXH](data/USR_001_USR_IMAGES/alberta_flag.jpg)
orinka: Hrnec je asi na 5 litru a knedliky male, mely by se vedle sebe vejit. Zkouseli jsme to i ve dvou hrncich. Proste asi ten muj dotek
![kubikm](data/USR_001_USR_IMAGES/muj_pes_ze_zeny_optim.gif)
třeba se někomu hodí, chodí mi to od toho koření
BABIČČIN SVÁTEČNÍ PEČENÝ ČAJ
1 kg směsi zralého ovoce zbavíme stopek a pecek (ideální je směs nakyslých a sladkých plodů a pro barvu přidáváme bezinky, černý rybíz, ostružiny, borůvky…). Větší plody pokrájíme na centimetrové kousky, vše vložíme do pekáče, zasypeme 0,5 - 1 kg cukru krystal (podle sladkosti ovoce), přidáme šťávu ze dvou citronů a celý sáček směsi "Pečený čaj" od Antonína. Vše dobře promícháme a vložíme do trouby předehřáté na 200°C.
Pečeme (redukujeme) zhruba 1 hodinu, až ovocná směs na pekáči dostatečně zhoustne.
Ihned po vyndání z trouby horký pečený čaj naběračkou plníme do čistých (vyvařených) sklenic (výborný tip: čisté sklenice před plněním ještě propláchneme rumem). Naplníme sklenice po okraj a ihned uzavřeme víčkem, obrátíme je dnem vzhůru na 10 minut, poté zpět a necháme vychladnout. A je hotovo …
Použité suroviny:
1 kg zralého ovoce (směs nakyslých a sladkých plodů)
0,5-1 kg cukru krystal (podle sladkosti ovoce)
2 citróny
směs koření "Pečený čaj" od Antonína
Linda: tak já s bramborovejma z mrazáku nemám moc dobré zkušenosti. Možná jsem je tam měla dlouho, ale úplně se mi rozpadly. Byly teda plněný uzeným, tak nevím.
![Linda](data/USR_001_USR_IMAGES/T(37).jpg)
U nas nikdo houskovy knedle neji -koukam, ze bych mela rodine podekovat za usetrene trable s jejich varenim , bramborovy jsem uz prizpusobila mistnim pdminkam, kdyz uz je delam tak rovnou ze 2 kil brambor a narvu je do mrazaku. A ovocny jsem delala snad 2x v zivote. Mozna bych mohla zkusit ovocny kynuty...uvidim mozna nekdy az budu mit obe holky doma
YXH: a vaříte obě naráz? Zaváříte do vroucí vody? Jestli je neděláte ve velkém kastrolu, aby se vedle sebe volně pohybovaly, tak to potom všecko vysvětluje.
![evropka](data/USR_001_USR_IMAGES/b(189).jpg)
bylo to stáhnuté provázkem a drahé jako,kdybych si koupila žvejky tak si alespoň vyčistím zuby
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
evropka: sorry ale vypadá to divně...přinejmenším...
![evropka](data/USR_001_USR_IMAGES/b(189).jpg)
skirt steak ...jako žvejkačka
![YXH](data/USR_001_USR_IMAGES/alberta_flag.jpg)
YXH: Jo a muj udela testo, uplaca knedlik, vezme ho a supne do vody, knedlik plave, ja vezmu tu druhou sisku, opatrne ji soupnu do vody a ta jde ke dnu.
![YXH](data/USR_001_USR_IMAGES/alberta_flag.jpg)
orinka: \moje knedle asi propadaly ve fyzice a v plaveckem kursu taky neobstaly
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
Anahir: budeš kakat jitrnice...
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
Veverka+2: snim to i se špejlema!!!
![Veverka+2](data/USR_001_USR_IMAGES/Veverka_2.gif)
evropka: já to prostírání kdysi kupovala v tescu ale je už tak strašně odřené a poškrábané a už ho nikde nemají...hned bych si koupila zas
![evropka](data/USR_001_USR_IMAGES/b(189).jpg)
Veverka+2: ta modrá dělá divy
máš to moc fajné
![Veverka+2](data/USR_001_USR_IMAGES/Veverka_2.gif)
manka: ani ne,není v něm mouka,je lehký,měkký...
dnes byl k obědu špíz
YXH: když vykyne těsto, musí to plavat, to by jinak odporovalo fyzikálním zákonům!
![denda04](data/USR_001_USR_IMAGES/sampbd1a569a4be0501f(1).jpg)
Veverka+2: dík
![YXH](data/USR_001_USR_IMAGES/alberta_flag.jpg)
Veverka+2: Dekuju za krasne obrazky, zase cintam na klabosnici a za recept
![manka](data/USR_001_USR_IMAGES/kruharybka.jpg)
Veverka+2: ty jo, v potr. folii jsem ještě nikdy nevaříla, ale viděla jsem to už hodně, tak vyzkouším, je takový tužší?
![Veverka+2](data/USR_001_USR_IMAGES/Veverka_2.gif)
Knedlíky Karlovarské
Housky nebo rohle dle oka 4-5,4 vajíčka, sůl,pepř,petržílka,trošku muškátovýho oříšku.
Nakrájím housky,petržílku,dám do mísy,osolím,opepřím + oříšek lehce strouhnout.Vedle v misce vyšlehám celá vajíčka do světležluté pěny a pak vyleju na to v misce.promíchám,dám na potravinářskou folii a zatáhnu pevně do válečku.Vařit ve vodě,celkem dlouho...tak 30 - 40 min...aby nebyl vevnitř syrový.
![denda04](data/USR_001_USR_IMAGES/sampbd1a569a4be0501f(1).jpg)
Veverka+2: přimlouvám se za recept dík
![denda04](data/USR_001_USR_IMAGES/sampbd1a569a4be0501f(1).jpg)
Veverka+2:
Veverka+2: knedlíky opravdu výstavní
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
Veverka+2: ach bože.....jo jo jo jo....
taková krása....a to množství.....
Dala bys, prosím, podrobný recept na ty knedle?
Dělávám vzhledově podobné, je housku nejdřív smažím na másle, pak ten knedl voní po osmažených houskách...
![manka](data/USR_001_USR_IMAGES/kruharybka.jpg)
Veverka+2: mňam, takových dobrot. a jaký máš krásný knedlíky, to jsou hrnkový?
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
orinka: ani ze zahrádky nejsou bio... bio neexistuje ....
![Veverka+2](data/USR_001_USR_IMAGES/Veverka_2.gif)
Dobré dopoledne !
Anahir se stýská po pomněnkách?
Tak tu jsou - z nedávna...
Hovězí polívka s nudlemi
Tady,pravda,moc pomněnek neužiješ Těstoviny s boloňskou
Květáková
Květáček
a gulášek....
Tak se tu mějte,dnes nevařím,anebo možná lívance
![YXH](data/USR_001_USR_IMAGES/alberta_flag.jpg)
Anahir: dekuju, zkuim
orinka: Jo zvednout, mela bys to videt, ja to nadzvedavam ono to zase kecne ke dnu. Uvazovala jsem nad tim, ze jim dam korkovy pas jako maji na lodich
sharon: ze zahrádky je máš bio
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
orinka: plné chemie.....
můj muž říká že raději bude tlustej než aby s ním vítr mlátil o ploty....
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
orinka: jj, včera jsem je hodila ves lupce k sekané, peklo se to dohromady ve šťávě a tuku z masa a byly výýýborný
Knedlíky jsou beztak nezdravý, oškrábem si nové brambory!!
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
sharon:
knedlík je prostě alchymie....
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
u nás je to takhle , manžel uvaří knedlíky ve vodě a má je super , ( nejsou oslizlý).... já je udělám v parním hrnci - dávám ten pečící papír a přesto je má ten můj chlap lepší...... sladký knedle ale děláme tak třikrát do roka......a houskovej buď koupím - jeden typ co vozí z Oskavy - Orinka bude vědět anebo vařím hrnkový....a ty ze dvou dávek....
Anahir: .....vařbou ....dobrý slovo ...
![LenkaT](data/USR_001_USR_IMAGES/or.kvitek_1__1_.gif)
Anahir: trošku se mi taky vždycky slepí, ale jdou mi vždycky oddělit od sebe bez poškození, já je dávám na páru dost od sebe, vařím maximálně po 3
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
LenkaT: mě právě oslizly tak na to dlabu a vařim na páře
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
orinka: nevim, ale na páře je to snadnější, nepřipadá mi to jako podmínka, že nejdřív musí umět vařit ve vodě a pak teprve může přejít na páru. Na co?
Když to vezmu - já ve vodě asi taky vařit knedle neumím, protože mi osliznou a na páře to umím dobře. Takže vařit na páře lze i když ve vodě jí vařit nejde.
blbě jsem se vyjádřila s tím přilepením - ovocné olejuju aby se mi neslepili k sobě, ne k utěrce. Vařbou mi nabydou a mohly by se na utěrce spojit dohromady...
![LenkaT](data/USR_001_USR_IMAGES/or.kvitek_1__1_.gif)
já teda houskový knedlíky vařím ve vodě, oni nejsou oslizlý, po vytažení z vody uschnou a jsou bezva. Ale ovocný knedlíky vařím zásadně na páře.
Anahir: však jo, ale to je už další stupeň, až se naučí ve vodě, může přejít na páru. Taky se dá použít pečící papír, pomaštěný a na něm se paří knedle bez přilepení.
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
Z vody jsem měla knedle oslizlý a to já nemám ráda. Z páry jsou pěkně hladký.
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
YXH: nevařim kynuté knedle ve vodě. Vařím na páře a jsou lepší než ve vodě.´
Přes hrnec dám utěrku, zajistím prádelní gumou (příslušný kus jsem si ustřihla a sešila) a přiklápím hlubokou pánví (má stejný obvod jako hrnec) je to bezpečnější, protože má držadlo a při odklápění mě neopaří pára.
Na utěrce se nic neotáčí. Uvařenost v pohodě zjistím zapíchnutím špejle.
Ovocné kynuté pomáčim celé v oleji (aby se mi při vaření na utěrce neslepily) a vařím na páře 10 minut.
snadné
YXH: a zaváříš je do vroucí vody? Když je kynutý knedlík z dobře vykynutého těsta, nechápu, proč by se neměl řádně uvařit?! Široký kastrol, do vroucí vody vytvarovaný knedlík a HNED HO VAŘEČKOU JEMNĚ ODDĚLIT ODE DNA, kam se po vhození přilepuje. to je celý zázrak. Vyskočí na hladinu jako kapr. Akorát ještě během vaření dvěma vařečkama obrátit, aby se vařil stejnoměrně po obou stranách.
![babkatapka](data/USR_001_USR_IMAGES/babkatapka2.gif)
Renda68: taky někdy vařím v páře
sharon: taky jsem četla, že je řepkový zdravější, ale je atopik a vždycky se po něm osype- občas ho propašuju jen tak na zkoušku, jestli alergie trvá
. Slunečnicový ani oliváč mu nevadí.
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
jen jestli to nebude knedlik z mikrovlnky....
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
Ivi: jednaš. žena tu kdysi napsala, že je to nukleární knedlík
to si pamatuju, ale co to je už jsem zapomněla
-- Kompletní archiv diskuse --