Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept
denda04
denda04 - 20.7.2014 9:36

smajlik - 60smajlik - 47sharon:

 
sharon
sharon - 20.7.2014 9:08

NE kynulo.....tam má být....smajlik - 68

 
sharon
sharon - 20.7.2014 9:07

Anahir: tak tobě těsto nakynulo a mě včera přeteklo - překynulo z pekárny , pak jsme hodinu čistila....smajlik - 36smajlik - 36 dala jsem tam toho moc...smajlik - 26smajlik - 26
pekla jsem tyhle housky a potom si je syn odvezl....smajlik - 26smajlik - 26smajlik - 68smajlik - 68obrázek - 406788(6).jpg

 
sharon
sharon - 20.7.2014 9:00

u nás dnes kedlubnové zelí + pečené maso + pečené kachní krky + knedlík.....ať je vedro jak chce nám to neva....smajlik - 68

 
orinka
orinka - 19.7.2014 18:18

Anahir: dám recept, nic to není.
1 velká nebo 2 malé červené řepy, uvařit. 4 vajíčka uvařit natvrdo. 2 l převařené vody - vychladit. (řepu a vodu doporučuju dělat den předem navečer a pak to jde jak na drátkách). Dál už se nic nevaří. Do vody se dá na kostičky pokrájená oloupaná červená řepa. Dál se tam přidají 2 střední salátové okurky, pokrájené na kostičky. Nať ze zelené naťové cibule (1 svazek) se useká a na prkénku utře se solí. Vajíčka se rozdělí na žloutky a bílky. Uvařené žloutky se přidají na prkéno a rozetřou se taky s tou zelenou natí. Dá se do hrnce k řepě a okurkám. Bílky se usekají nadrobno, dají taky do hrnce. Polévka se ochutná, přisolí, okyselí 1/2 lžičkou citronové kyseliny a chuť se doladí cukrem. Trochu. Na závěr se tam rozkvedlá 1 velký bílý jogurt. Patří tam i 2 velké lžíce sekaného kopru. Podává se vychlazené. Garantuju, že nic lepšího v tom vedru nemůžeš jíst. A vsadím se, že to nikde v hospodě nedostaneš. Mám ten recept od kuchařky z Běloruska.

 
Anahir
Anahir - 19.7.2014 15:54

orinka: ahasmajlik - 16, no a z čeho to teda je?smajlik - 77

U nás dnes bylo rizoto a večer jsem slíbila palačinkysmajlik - 65

 
Ivi
Ivi - 19.7.2014 12:34

Dneska penne s tuňákem a večer koprová omáčka s vejcem natvrdo. Zítra zatím nevím.

 
orinka
orinka - 19.7.2014 5:35

Anahir: to já myslila jen pro Lindu, pochybuju, že by jí to její vybíravá rodina zbaštila. Ale ostatním tady by jistě chutnal! Protože je studený a osvěžující.

 
Jehlička
Jehlička - 18.7.2014 19:00

smajlik - 68 děkuji už si ho odvezli

 
Jehlička
Jehlička - 18.7.2014 19:00

smajlik - 68 děkuji už si ho odvezli

 
Anahir
Anahir - 18.7.2014 18:43

orinka: proč myslíš, že bysme to nejedli?

 
orinka
orinka - 18.7.2014 18:08

Linda: polévka rychlá cibulová, nové brambory na loupačku, brokolice jako mozeček a okurkový salát. Na zítřek mám připravený studený boršč (to byste nejedli) a kuřecí salát (vařené kuřecí maso, těstovina, zelenina)

 
Anahir
Anahir - 18.7.2014 14:39

Jehlička: tě žerusmajlik - 42smajlik - 42

 
denda04
denda04 - 18.7.2014 11:48

Jehlička: smajlik - 47smajlik - 60jako vždy

 
denda04
denda04 - 18.7.2014 11:47

TULI: smajlik - 76smajlik - 76smajlik - 56

 
evropka
evropka - 18.7.2014 8:53

TULI: simco,já dnes majoranku po cele kuchyni

 
sharon
sharon - 18.7.2014 8:07

TULI: smajlik - 76 takhle zničit rizoto....
Jehlička: vypadá tuze jedle....smajlik - 47
vanilkovej cukr kupuju od dr.Oetkera a jsem spokojená.....smajlik - 26

 
YXH
YXH - 18.7.2014 1:55

TULI: smajlik - 76
Anahir: To je dobre ze je lipsmajlik - 45
Jehlička: smajlik - 60

 
Jehlička
Jehlička - 17.7.2014 21:52

tak na zítra jeden salámový
obrázek - salamovy...jpg smajlik - 4

 
Anahir
Anahir - 17.7.2014 21:38

TULI: a doprkna, rizoto by mě vytočilosmajlik - 36

jinak jsi taky šikulasmajlik - 75

 
TULI
TULI - 17.7.2014 20:40

Anahir: to melo byt k veceri ....studene rizoto ..... smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68

ale je to uz min. tyden - nastesti nas zachranila pizza .....

byla jsem desne sikovna , ze ???smajlik - 42

 
Anahir
Anahir - 17.7.2014 20:26

TULI: co to je?

 
Anahir
Anahir - 17.7.2014 20:26

TULI: ááááá moje smůla se přenesla do itáliesmajlik - 42

smajlik - 56smajlik - 56smajlik - 56

 
TULI
TULI - 17.7.2014 19:53

CAUK KUCHTY - kdyz se podari , co se darit ma obrázek - RIZOTOOOOOOOOO.jpgsmajlik - 68

 
Anahir
Anahir - 17.7.2014 19:49

Ivi: děkuju

 
Ivi
Ivi - 17.7.2014 19:36

Anahir: Není to úplně nové, ale celkem poučné. smajlik - 68

http://www.stream.cz/adost/10001802-vanilkove-a-vanilinove-cukry

 
Anahir
Anahir - 17.7.2014 19:32

babkatapka: nemáš odkaz???

Vím že ve vanilinovém cukru vanilka není. Měla by být ve vanilkovém cukru.

Jinak koupit lusk a strčit ho do sklenice s kilem cukru je, řekla bych fakt levnější i lepčí.

 
babkatapka
babkatapka - 17.7.2014 15:27

Holky!!!! Už jste videly hodnocení vanilkových cukrů????
Ten nejdražší nemá s vanilkou nic společnýho, tak si koupím Lusk a udělám si vanilkáč sama. Mě bylo divné, když teď v poslední době peču, že to nikdy nevoní vanilkou. Čeho se ještě dožijusmajlik - 76
Bylo to netu je to asi necelý týdensmajlik - 31

 
Anahir
Anahir - 17.7.2014 15:15

orinka: myslíš? Tyjo to budu teda muset nějak omezit, jinak přijdu o životsmajlik - 42

denda04: dnes už to vypadá dobře (ťuk ťuk)smajlik - 42

 
Anahir
Anahir - 17.7.2014 15:13

sharon: mám pekárnu už asi 6 let, ale prostě se to vůbec nepodařilo. Nechápu, nerozumim, přitom v ní dělám těsto běžně.
Jinak na židli dám bachasmajlik - 68

YXH: byla to nějaká blbá karma, nejdřív jsem se teda moc nebavila, protože i to uklízení mi šlo jak psovi pastva, ale zdá se, že dnes je nežádoucí karma pryč (ťuk ťuk ťuk)smajlik - 68

 
YXH
YXH - 17.7.2014 14:53

Ivi:Jo mam mlsnou zvirenu smajlik - 68
Anahir: smajlik - 56smajlik - 56smajlik - 56 To se nekdy stava. Neboj zase bude lip smajlik - 25 Hlavne si nedavej kafe moc blizko k PC

 
manka
manka - 17.7.2014 13:30

u nás včera kuřecí řízek, brambory, okurkový salát

na dnes borůvkový knedle sypaný tvarohem.

 
Linda
Linda - 17.7.2014 10:04

Co v tehle vedrech varite? Viking vcera projevil prani, abych uvarila neco zajimavyho.... je na spatny adrese, za 20 roku jsme v kuchyni nic zajimavyho neobjevila a tezko se to do vecera zmeni smajlik - 42smajlik - 34

 
sharon
sharon - 17.7.2014 9:35

Anahir: 19:38......smajlik - 68 tak dávej bacha ať ti nerupne židle jako kdysi mě....taky pohoda u netu a najednou bez varování křup...a už jsem ryla držkou v zemi...smajlik - 76smajlik - 68.....
a na koláč to chce domácí pekárnu...než umísí a vykyne máš pohodu u netu.....smajlik - 68

 
denda04
denda04 - 17.7.2014 6:34

Anahir: smajlik - 47smajlik - 45

tak doufám ,že je vše OKsmajlik - 75

 
orinka
orinka - 17.7.2014 6:29

Anahir: jsi zamilovanásmajlik - 60

 
Marol
Marol - 16.7.2014 22:35

Anahir - Tak, tomu říkám blbec den. smajlik - 25smajlik - 34

 
Anahir
Anahir - 16.7.2014 19:38

manka: čeče ani ne, tvrdošíjně jsem chtěla ten koláčsmajlik - 42 za každou cenu!

Teď bezpečně sedím v křesle a brouzdám po netu všude možně, to snad nemůžu zkazit.smajlik - 16
snad nic nikde neodpálímsmajlik - 68

 
manka
manka - 16.7.2014 19:29

Anahir: já bych řekla: že jsem se na to nevys.....................jé je

 
Anahir
Anahir - 16.7.2014 19:29

Ivi: smajlik - 68

celej den dnes vyrábim všelijaký blbosti.

Nasypala jsem si kávu do hrnku, nalila vodu do konvice, zapojila a odskočila si. Naliju si vodu do hrnku, držkuju, že se to vůbec nerozpouští.
voda byla samozřejmě studená. Necvakla jsem vypínačem konvice.

Uklízela jsem váhy do špajzu a nepochopitelně drkla do lahve s octem, která byla ledabyle zazátkovaná.

Počmárala jsem se zelenou zvýrazňovací fixou. Svědilo mě u nosu a místo abych se podrbala rukou nebo tím správným koncem, poškrábu se tím psacím koncem. Manžel se mohl strhatsmajlik - 34

Akci koláč, jsem už popsala.

Snad dnešní den přežiju bez zranění.smajlik - 68

 
Ivi
Ivi - 16.7.2014 18:56

Anahir: Den jako korálek! smajlik - 68smajlik - 76smajlik - 80

 
Anahir
Anahir - 16.7.2014 17:31

Tak jsem dnes pekla ovocný koláč smajlik - 36

První těsto (se sušeným droždím nevykynulo) ale získlalo prapodivnou tekutou konzistenci.
Druhé kynuté těsto s droždím z kostky (koupené předevčírem a fakt neprošlé) nevykynulo a stala se z něj modelína.

Třetí těsto jsem udělala mřížkové. Odvážený cukr do těsta se mi podařilo vsypat do připravené drobenky. Nějak jsem to posbírala, zbytek smísila s drobenkou znova.

Upadlo mi vejce na zem.

Zdárně jsem vmačkala těsto do formy, úspěšně rozetřela tvaroh, umístila drobenku a bez nehody vložila do trouby.

Ovoce jsem zůstalo na míse.


CHÁPETE TO???smajlik - 80smajlik - 36smajlik - 36

 
Ivi
Ivi - 16.7.2014 16:18

YXH: Vidíš a já myslela, že máš doma jen mlsné srnečky a ty máš i kosáka alkoholika! smajlik - 42smajlik - 34smajlik - 34smajlik - 33

 
YXH
YXH - 16.7.2014 14:40

Ivi: Delam ji podobne, jenom misto malinove stavy davame cervene vino.
Visne vypeckovavame, ale pecky dam v platenem sacku mezi visne, aby to dostalo tu spravnou chut. (nemusi se pak plivat kdyz se ji v pudinku smajlik - 68 ) Jedina vec se kterou nesouhlasim je, ze zcedene visne dlouho vydrzi... Ony zmizi a hodne rychle. Jenom prazdna sklenice zustane ....Mam pocit ze mam doma nejakeho kosaka, kteremu chutnaji ozale visne.... Dala jsem jich par kamosce a jeji taky zmizely smajlik - 68

 
Ivi
Ivi - 16.7.2014 10:16

Linda: Tu máš jeden recept. smajlik - 68smajlik - 61

Domácí griotka
Pětilitrovou láhev od okurek naplníme do 3/4 plně vyzrálými višněmi zbavených stopek. Nahoru nasypeme 500 – 750 g pískového cukru a hrdlo láhve ovážeme celofánem. Láhev uložíme na teplé místo.

Za několik dní pustí višně šťávu a do ní se cukr zcela vstřebá. Pak na višně dolijeme 500 ml rumu nebo žitné. Po 14-ti dnech tekutý obsah láhve zcedíme a přidáme jeden nebo dva zelené vlašské ořechy nebo malou lahvičku ořechové tresti. Kdo umí dělat pravou malinovou šťávu, přidá ji také trochu a griotka je hotova.

Nejdůležitější při této domácí výrobě griotky je použít višně zcela vyzrálé nebo spíše přezrálé, které lze už sklízet bez stopek, plody nevypeckovat a v lahvi nemačkat. Višně zbylé v láhvi po zcedění griotky se dají používat na dorty, pudinky nebo jinak. Nezkazí se, vydrží v dobře uzavřené láhvi i delší dobu.

 
Linda
Linda - 16.7.2014 10:08

halloooo ...kdosi mi tu pred nedavnem radil ,ze mam z visni vyrobit griotku (velice zajimavy napad smajlik - 47), ale uz mi nenapsal JAK????

 
YXH
YXH - 16.7.2014 1:24

babkatapka: smajlik - 60smajlik - 60 mnnam

 
Anahir
Anahir - 15.7.2014 18:53

babkatapka: čeče, bublaninu bych si fakt dala....

 
babkatapka
babkatapka - 15.7.2014 15:12

obrázek - P4300014(1).JPG

obrázek - P4300013(1).JPG

obrázek - P4280012(3).JPG

obrázek - P4270011(1).JPG

 
manka
manka - 15.7.2014 13:33

u nás dnes kuře na paprice s kolínkama.

 
YXH
YXH - 15.7.2014 0:53

orinka: Anahir: Holky asi to bude karma smajlik - 26 obrázek - Cooking_witch.gif

 
Anahir
Anahir - 14.7.2014 22:23

YXH: asi k tomu nepřistupuješ kladněsmajlik - 42

 
Anahir
Anahir - 14.7.2014 22:22

sharon: smajlik - 34

 
orinka
orinka - 14.7.2014 17:12

YXH: jsi prostě PŘÍRODNÍ ÚKAZsmajlik - 14

 
YXH
YXH - 14.7.2014 14:55

orinka: Hrnec je asi na 5 litru a knedliky male, mely by se vedle sebe vejit. Zkouseli jsme to i ve dvou hrncich. Proste asi ten muj dotek smajlik - 68smajlik - 68

 
kubikm
kubikm - 14.7.2014 14:40

třeba se někomu hodí, chodí mi to od toho koření
BABIČČIN SVÁTEČNÍ PEČENÝ ČAJ

1 kg směsi zralého ovoce zbavíme stopek a pecek (ideální je směs nakyslých a sladkých plodů a pro barvu přidáváme bezinky, černý rybíz, ostružiny, borůvky…). Větší plody pokrájíme na centimetrové kousky, vše vložíme do pekáče, zasypeme 0,5 - 1 kg cukru krystal (podle sladkosti ovoce), přidáme šťávu ze dvou citronů a celý sáček směsi "Pečený čaj" od Antonína. Vše dobře promícháme a vložíme do trouby předehřáté na 200°C.

Pečeme (redukujeme) zhruba 1 hodinu, až ovocná směs na pekáči dostatečně zhoustne.

Ihned po vyndání z trouby horký pečený čaj naběračkou plníme do čistých (vyvařených) sklenic (výborný tip: čisté sklenice před plněním ještě propláchneme rumem). Naplníme sklenice po okraj a ihned uzavřeme víčkem, obrátíme je dnem vzhůru na 10 minut, poté zpět a necháme vychladnout. A je hotovo …

Použité suroviny:


1 kg zralého ovoce (směs nakyslých a sladkých plodů)
0,5-1 kg cukru krystal (podle sladkosti ovoce)
2 citróny
směs koření "Pečený čaj" od Antonína

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 14.7.2014 13:38

Linda: tak já s bramborovejma z mrazáku nemám moc dobré zkušenosti. Možná jsem je tam měla dlouho, ale úplně se mi rozpadlysmajlik - 26. Byly teda plněný uzeným, tak nevím.

 
Linda
Linda - 14.7.2014 9:42

U nas nikdo houskovy knedle neji -koukam, ze bych mela rodine podekovat za usetrene trable s jejich varenim smajlik - 68, bramborovy jsem uz prizpusobila mistnim pdminkam, kdyz uz je delam tak rovnou ze 2 kil brambor a narvu je do mrazaku. A ovocny jsem delala snad 2x v zivote. Mozna bych mohla zkusit ovocny kynuty...uvidim mozna nekdy az budu mit obe holky doma

 
orinka
orinka - 14.7.2014 7:04

YXH: a vaříte obě naráz? Zaváříte do vroucí vody? Jestli je neděláte ve velkém kastrolu, aby se vedle sebe volně pohybovaly, tak to potom všecko vysvětluje.

 
evropka
evropka - 14.7.2014 6:33

bylo to stáhnuté provázkem a drahé jakosmajlik - 79,kdybych si koupila žvejky tak si alespoň vyčistím zuby

 
sharon
sharon - 13.7.2014 22:55

evropka: sorry ale vypadá to divně...přinejmenším...smajlik - 63

 
evropka
evropka - 13.7.2014 18:16

obrázek - ste(2).jpg
skirt steak ...jako žvejkačka

 
YXH
YXH - 13.7.2014 2:10

YXH: Jo a muj smajlik - 43 udela testo, uplaca knedlik, vezme ho a supne do vody, knedlik plave, ja vezmu tu druhou sisku, opatrne ji soupnu do vody a ta jde ke dnu. obrázek - 318(7).gif

 
YXH
YXH - 13.7.2014 0:33

orinka: \moje knedle asi propadaly ve fyzice smajlik - 68 a v plaveckem kursu taky neobstaly smajlik - 68

 
sharon
sharon - 12.7.2014 11:18

Anahir: smajlik - 76smajlik - 76 budeš kakat jitrnice...smajlik - 68

 
Anahir
Anahir - 11.7.2014 18:36

Veverka+2: snim to i se špejlema!!!

 
Veverka+2
Veverka+2 - 11.7.2014 16:55

evropka: já to prostírání kdysi kupovala v tescu ale je už tak strašně odřené a poškrábané a už ho nikde nemají...hned bych si koupila zassmajlik - 26

 
evropka
evropka - 11.7.2014 16:34

Veverka+2: ta modrá dělá divysmajlik - 47
máš to moc fajné

 
Veverka+2
Veverka+2 - 11.7.2014 16:20

manka: ani ne,není v něm mouka,je lehký,měkký...

dnes byl k obědu špíz

obrázek - P7110074.jpg

 
orinka
orinka - 11.7.2014 15:36

YXH: když vykyne těsto, musí to plavat, to by jinak odporovalo fyzikálním zákonům!smajlik - 14

 
denda04
denda04 - 11.7.2014 15:15

Veverka+2: dík smajlik - 75smajlik - 54

 
YXH
YXH - 11.7.2014 14:44

Veverka+2: Dekuju za krasne obrazky, zase cintam na klabosnici smajlik - 47smajlik - 47 a za recept smajlik - 47

 
manka
manka - 11.7.2014 14:15

Veverka+2: ty jo, v potr. folii jsem ještě nikdy nevaříla, ale viděla jsem to už hodně, tak vyzkouším, je takový tužší?

 
Veverka+2
Veverka+2 - 11.7.2014 12:57

Knedlíky Karlovarské

Housky nebo rohle dle oka 4-5,4 vajíčka, sůl,pepř,petržílka,trošku muškátovýho oříšku.

Nakrájím housky,petržílku,dám do mísy,osolím,opepřím + oříšek lehce strouhnout.Vedle v misce vyšlehám celá vajíčka do světležluté pěny a pak vyleju na to v misce.promíchám,dám na potravinářskou folii a zatáhnu pevně do válečku.Vařit ve vodě,celkem dlouho...tak 30 - 40 min...aby nebyl vevnitř syrový.
smajlik - 75

 
denda04
denda04 - 11.7.2014 12:10

Veverka+2: přimlouvám se za recept díksmajlik - 61smajlik - 58

 
denda04
denda04 - 11.7.2014 12:08

Veverka+2: smajlik - 47smajlik - 58smajlik - 57

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 11.7.2014 12:00

Veverka+2: knedlíky opravdu výstavní

 
Anahir
Anahir - 11.7.2014 11:16

Veverka+2: ach bože.....jo jo jo jo....
taková krása....a to množství.....smajlik - 57


Dala bys, prosím, podrobný recept na ty knedle?
Dělávám vzhledově podobné, je housku nejdřív smažím na másle, pak ten knedl voní po osmažených houskách...

 
manka
manka - 11.7.2014 10:29

Veverka+2: mňam, takových dobrot. a jaký máš krásný knedlíky, to jsou hrnkový?

 
sharon
sharon - 11.7.2014 9:41

orinka: ani ze zahrádky nejsou bio...smajlik - 66 bio neexistuje ....smajlik - 32smajlik - 68

 
Veverka+2
Veverka+2 - 11.7.2014 9:03

Dobré dopoledne !
Anahir se stýská po pomněnkách?smajlik - 64

Tak tu jsou - z nedávna...

obrázek - P1059400.jpg

Hovězí polívka s nudlemi

obrázek - P4079612.jpg

Tady,pravda,moc pomněnek neužiješ smajlik - 68 Těstoviny s boloňskou

obrázek - P4199620.jpg

Květáková

obrázek - P4199621.jpg

Květáček

obrázek - P4279698.jpg

a gulášek....

Tak se tu mějte,dnes nevařím,anebo možná lívance smajlik - 54

 
YXH
YXH - 11.7.2014 2:00

Anahir: dekuju, zkuim smajlik - 31smajlik - 75
orinka: Jo zvednout, mela bys to videt, ja to nadzvedavam ono to zase kecne ke dnu. smajlik - 68smajlik - 68 Uvazovala jsem nad tim, ze jim dam korkovy pas jako maji na lodich smajlik - 68

 
orinka
orinka - 10.7.2014 15:44

sharon: ze zahrádky je máš biosmajlik - 58

 
sharon
sharon - 10.7.2014 12:08

orinka: plné chemie.....smajlik - 68

můj muž říká že raději bude tlustej než aby s ním vítr mlátil o ploty....smajlik - 68

 
Anahir
Anahir - 10.7.2014 11:42

orinka: jj, včera jsem je hodila ves lupce k sekané, peklo se to dohromady ve šťávě a tuku z masa a byly výýýbornýsmajlik - 75

 
orinka
orinka - 10.7.2014 11:20

Knedlíky jsou beztak nezdravý, oškrábem si nové brambory!!smajlik - 98

 
Anahir
Anahir - 10.7.2014 11:05

sharon: smajlik - 68


knedlík je prostě alchymie....smajlik - 68

 
sharon
sharon - 10.7.2014 10:14

u nás je to takhle , manžel uvaří knedlíky ve vodě a má je super , ( nejsou oslizlý).... já je udělám v parním hrnci - dávám ten pečící papír a přesto je má ten můj chlap lepší......smajlik - 26smajlik - 26 sladký knedle ale děláme tak třikrát do roka......a houskovej buď koupím - jeden typ co vozí z Oskavy - Orinka bude vědět anebo vařím hrnkový....a ty ze dvou dávek....smajlik - 26
Anahir: .....vařbou ....dobrý slovo ...smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 47

 
LenkaT
LenkaT - 10.7.2014 10:13

Anahir: trošku se mi taky vždycky slepí, ale jdou mi vždycky oddělit od sebe bez poškození, já je dávám na páru dost od sebe, vařím maximálně po 3

 
Anahir
Anahir - 9.7.2014 21:05

LenkaT: mě právě oslizlysmajlik - 36 tak na to dlabu a vařim na pářesmajlik - 75

 
Anahir
Anahir - 9.7.2014 21:04

orinka: nevim, ale na páře je to snadnější, nepřipadá mi to jako podmínka, že nejdřív musí umět vařit ve vodě a pak teprve může přejít na páru. Na co?
Když to vezmu - já ve vodě asi taky vařit knedle neumím, protože mi osliznou a na páře to umím dobře. Takže vařit na páře lze i když ve vodě jí vařit nejde.

blbě jsem se vyjádřila s tím přilepením - ovocné olejuju aby se mi neslepili k sobě, ne k utěrce. Vařbou mi nabydou a mohly by se na utěrce spojit dohromady...

 
LenkaT
LenkaT - 9.7.2014 20:11

já teda houskový knedlíky vařím ve vodě, oni nejsou oslizlý, po vytažení z vody uschnou a jsou bezva. Ale ovocný knedlíky vařím zásadně na páře.

 
orinka
orinka - 9.7.2014 19:08

Anahir: však jo, ale to je už další stupeň, až se naučí ve vodě, může přejít na páru. Taky se dá použít pečící papír, pomaštěný a na něm se paří knedle bez přilepení.

 
Anahir
Anahir - 9.7.2014 18:05

Z vody jsem měla knedle oslizlý a to já nemám ráda. Z páry jsou pěkně hladký.

 
Anahir
Anahir - 9.7.2014 18:01

YXH: nevařim kynuté knedle ve vodě. Vařím na páře a jsou lepší než ve vodě.´
Přes hrnec dám utěrku, zajistím prádelní gumou (příslušný kus jsem si ustřihla a sešila) a přiklápím hlubokou pánví (má stejný obvod jako hrnec) je to bezpečnější, protože má držadlo a při odklápění mě neopaří pára.
Na utěrce se nic neotáčí. Uvařenost v pohodě zjistím zapíchnutím špejle.
Ovocné kynuté pomáčim celé v oleji (aby se mi při vaření na utěrce neslepily) a vařím na páře 10 minut.
snadnésmajlik - 75

 
orinka
orinka - 9.7.2014 17:18

YXH: a zaváříš je do vroucí vody? Když je kynutý knedlík z dobře vykynutého těsta, nechápu, proč by se neměl řádně uvařit?! Široký kastrol, do vroucí vody vytvarovaný knedlík a HNED HO VAŘEČKOU JEMNĚ ODDĚLIT ODE DNA, kam se po vhození přilepuje. to je celý zázrak. Vyskočí na hladinu jako kapr. Akorát ještě během vaření dvěma vařečkama obrátit, aby se vařil stejnoměrně po obou stranách.

 
babkatapka
babkatapka - 9.7.2014 15:49

Renda68: taky někdy vařím v pářesmajlik - 26

 
Renda68
Renda68 - 9.7.2014 15:46

sharon: taky jsem četla, že je řepkový zdravější, ale smajlik - 43 je atopik a vždycky se po něm osype- občas ho propašuju jen tak na zkoušku, jestli alergie trvásmajlik - 68. Slunečnicový ani oliváč mu nevadí.

 
Anahir
Anahir - 9.7.2014 14:59

jen jestli to nebude knedlik z mikrovlnky....smajlik - 55

 
Anahir
Anahir - 9.7.2014 14:59

Ivi: jednaš. žena tu kdysi napsala, že je to nukleární knedlíksmajlik - 34
to si pamatuju, ale co to je už jsem zapomnělasmajlik - 34

 

-- Kompletní archiv diskuse --


Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77667.
    Archiv anket.