Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept
orinka
orinka - 21.6.2014 16:17

Santé: sharon: naklání se samou dobrotou, kdyby byla z chudého těsta, držela by líp. A co, beztak se pokrájí.

 
YXH
YXH - 21.6.2014 15:03

Santé: Nadhera smajlik - 60smajlik - 60 ten chleba je uzasny. V cem ho peces? A na kolik davas troubu?

 
sharon
sharon - 21.6.2014 14:21

Santé: obrázek - k46(2).gifparáda...mě se naklání pětatřicet let a nevím proč...mamince se nenaklonila nikdy...nechápu to.....
u nás dnes byla koprovka z čerstvýho, na zítra peču plný pekáč masa a vrtím těsto v pekošce s brusinkama...a peru....a pán je na rybách....super den...smajlik - 68smajlik - 68

 
Santé
Santé - 21.6.2014 12:41

Zdravím, pochlubím se tady mým PRVNÍM KVÁSKOVÝM CHLEBEM z vlastního kvásku.
obrázek - sz(184).jpg
bublanina je z minulého týdne, ale dnes jsem ji pekla taky
obrázek - IMG_0341_sz.jpg
a včera večer upečená vánočka
obrázek - IMG_0351_sz.jpg
vánočka není sice dokonalá, pokaždé se mi nakloní, ale chuť je výborná

 
manka
manka - 21.6.2014 9:58

Renda68: je to boží kombinace, mňam, jdu to nalít do flašek. mám toho 4 litry. a dnes budu vařit marmošku z plodů muchovníku, ty jsou tak krásně sladký a úplně zralý a je jich hodně. máme ho třetí rok a jsem nadšená

 
manka
manka - 21.6.2014 9:56

YXH: Renda68: taky otírám skleničky na marmošku rumem nebo někdy i alpou, prostě jen na hadýrku a otřít hrdýlko

 
manka
manka - 21.6.2014 9:56

Anahir: ano, přesně tak, naliju šťávu až po hrdýlko a do hrdýlka opatrně (aby se neplýtvalo) vlijeme ten rum nebo slivku.

 
manka
manka - 21.6.2014 9:55

IVUSKA 56: dáváme do plastových a dno se vypoukne, to ano, jinak ale šťávě není nic, je to zakonzervovaný tím špuntíkem alkoholu. ale je pravda, že s tím vůbec, ale fakt vůbec nehýbeme.

 
YXH
YXH - 20.6.2014 14:32

Renda68: spuntuju tak povidla a jsou bezva.

 
Renda68
Renda68 - 20.6.2014 14:22

Anahir: opatrně naleješ lžíci /slabší povaha lžičkusmajlik - 68/ rumu nahoru do naplněný sklinky. Já dávám i na marmeládu. Třeba meruňková s kapkou rumu je nepřekonatelnásmajlik - 47

 
Anahir
Anahir - 20.6.2014 14:04

manka: jsem natvrdlá. jak se špuntuje lžičkou rumu?

 
Renda68
Renda68 - 20.6.2014 13:51

manka: ty to máš jako 3 v 1? Já myslela, že každou zvlášťsmajlik - 76.To bude dokonalá kombinacesmajlik - 47. Dneska jdem na narozky, ale zítra vyplením zahrádku. Jenom těch levandulových květů mám zatím tak dvacet. Mám ještě malou rostlinku. Asi jí koupím kámoškusmajlik - 75

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 20.6.2014 12:27

manka: a dáváš do skleněných nebo plastových lahví. Já měla pocit, jako, že se tam dělají bublinky a že se vyboulilo trochu dno, tak jsem to radši převařila, ale je pravda, že jsem nešpuntovalasmajlik - 68

 
manka
manka - 20.6.2014 11:08

IVUSKA 56: já nepřevařuji žádnou, bezinkovou jsme měli od loňska ještě poslední flašku minulý týden a nic se nekazí, nahoře v hrdýlku špuntujeme lžičkou rumu

 
manka
manka - 20.6.2014 11:07

Renda68: mám naloženo - máte, meduňka a trošku levandulových květů, dnes to zcedím a dám cukr. Krásně to voní

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 19.6.2014 11:45

manka: a převařuješ jí? Dělala jsem tu bezinkovou a měla jsem pocit, že mi začíná kvasit, tak jsem ji rychle převařila a dala do litrových šroubovacích sklenic a překlopila, tak doufám, že jsem to zachránila

 
Renda68
Renda68 - 19.6.2014 11:08

manka: z meduňky mám prales, tak zkusím zlikvidovatsmajlik - 68

 
manka
manka - 19.6.2014 10:12

Renda68: úplně stejně jak bezovou. dělala jsem loni i kopřivovou. Natrhám meduňku (kopřivu, mátu) a zaleju převařenou vychlazenou vodou a dám do toho nakrájený citrony a nechám do druhého dne. Pak přecedím a na l vody dám kilo cukru. hotovo.

 
Renda68
Renda68 - 19.6.2014 9:30

manka: prosím, jak děláš meduňkovou?

 
Linda
Linda - 19.6.2014 8:23

sharon: taky ji znam jako limonadovou - slavila desny uspech u holek ve skole smajlik - 47

IVUSKA 56: levne to nevypada, ale nakonec hotove mysli tycinky jsou taky dost drahe a navic plne cukru. A ja mam momentalne vsechno doma, takze to se "nepocita" smajlik - 16, ale mame posledni dobou dost teplo a mit hodinu zapnutou troubu se mi teda fakt nechce - pockam az se ochladi a pak budu experimentovat

 
Anahir
Anahir - 18.6.2014 19:37

sharon: jj, znám, je to dobrý
já jí znám prostě jako Limonádovou buchtu. Chuť se krapet mění dle limonády.

 
sharon
sharon - 18.6.2014 18:26

ty blbosti si odmyslete.....

 
sharon
sharon - 18.6.2014 18:25

RETRO BUCHTA:

Potřebujeme
◦2 celá vejce
◦1 hrnek cukru
◦1 hrnek oleje
◦1 hrnek limonády
◦2 hrnky polohrubé mouky
◦1 prášek do pečiva




Vejce rozklepneme do mísy, přidáme cukr a řádně vyšleháme, až hmota znásobí svůj objem. Poté přidáme olej a perlivou limonádu. Jakou limonádu dáme, takový barevný odstín bábovky následně budeme mít (já dneska použila malinovku, buchta je krásně narůžovělá). Nakonec lehce zašleháme mouku s práškem do pečiva. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy (bábovkové, klasické pekáčové, dortové apod.) a pečeme v předehřáté troubě při 180 stupních cca půl hodiny. Hotové pocukrujeme.



Obměny :

1.Do části těsta zašleháme kakao, vznikne mramorová bábovka.
2.Do těsta přidáme jemné ovoce (rybíz, maliny, jahody a podobně) a zamícháme, případně ovoce jemně poklademe až na vylité těsto.
3.Do těsta nastrouháme čokoládu margotku.
4.Do těsta přidáme skořici a na kostičky nakrájené jablka.
5.Hotový koláč potřeme marmeládou (v tom případě ale doporučuji ubrat cukr v těstě) a polijeme polevou (čokoládovou či citrónovou).
6.Zaexperimentujeme s limonádou a vyzkoušíme různé druhy v dnešní době dostupných, každá jiným způsobem ovlivní výslednou barvu a také chuť.


Prostě fantazii se meze nekladou :-)
obrázek - 734797f6311ae9c8379c4323fa54148c.jpg

 
orinka
orinka - 18.6.2014 18:21

Anahir: no to jí právě neřekli. Oni to tak dělají, aby lidi nalákali. Mama sice chvilku odporovala, že tam půjde jenom pro výhru a že nic nebude kupovat...ale známe to. V salonku do nich budou hučet tak dlouho, až je dokonale zblbnou. Stará generace si stále ještě nemůže zvyknout, že i člověk slušně vypadající a vystupující může být pravou rukou hyeny, co čeká na její peníze.

 
sharon
sharon - 18.6.2014 17:54

Anahir: smajlik - 68smajlik - 75...pozor na salmonelu....smajlik - 68

 
Anahir
Anahir - 18.6.2014 17:53

Dnes jsem k obědu připravila kebab.
Postup:
Vezměte 2 stravenky v hodnotě 80.-
Zajděte ke stánku
Nakupte
Jděte domů
rozbalte
Snězte.

 
Anahir
Anahir - 18.6.2014 15:48

sharon: no to mě podrž....smajlik - 37

 
sharon
sharon - 18.6.2014 14:29

u nás dnes karbanátky v troubě , brambor a zbytek kelu.....

 
sharon
sharon - 18.6.2014 14:29

YXH: takové polévce říkávala maminka " hrstková"...hrstku toho, hrstku onoho....smajlik - 68smajlik - 68

 
sharon
sharon - 18.6.2014 14:28

Anahir: přesně , zvýšila hlas...a že co si myslím, že mi chtějí dát dárek a já se ani neobtěžuju si pro něj přijít.......smajlik - 36 škoda, že jsem si tu firmu nepoznačila....

 
YXH
YXH - 18.6.2014 14:13

Vcera jsem delala polevku z fazolove smesi (ruzne druhy fazoli, cocka, cizrna a kroupy)prodavaji to tu uz namichane rikame tomu sto prdova polevka ale je moc dobra. smajlik - 68
Dneska nevim ale asi livance ke zbytku polevky smajlik - 26

 
Anahir
Anahir - 18.6.2014 14:02

sharon - 17.6.2014 18:22 to jako začala být hrubá?
to je teda děs...smajlik - 80

 
Anahir
Anahir - 18.6.2014 14:00

orinka: a o co šlo? co měla vyhrát?

 
manka
manka - 18.6.2014 13:34

IVUSKA 56: taky máme 25 litrů bezovičky, mňam, máme na celou zimu. ještě vyrobím mátovou a meduňkovou.

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 18.6.2014 10:53

Linda: jsou dobré, ale pokud je neošidíš tak i dost drahé. Dělala jsem chrumkavé musli a taky nebylo špatné. teď ve velkém vyrábím bezinkovou šťávu, už jsem vyrobila cca 25 litrů, ale už končím.

 
Linda
Linda - 18.6.2014 9:52

Vcera jsem vyrabela chili con carne, bude i na dnesek. A chci se pokusit o domaci mysli tycinky, manzel odnekud pritahnul recept - uvidime jak to dopadnesmajlik - 16

 
orinka
orinka - 17.6.2014 20:16

LenkaT: je to týden, co mi u oběda mama (86) tajemně sdělovala, že si jde zítra pro výhru, že u Kauflandu...zbystřila jsem. Samozřejmě se účastnila ankety a dala jim na sebe kontakt. Co mi jenom dalo práce ji přesvědčit, že vyhrají akorát tak šmejdi, pokud jim tam lidi přijdou! A navíc byla šílená vedra. Dokonce jsem jí citovala výpovědi podvedených, co jsem nahonem vygooglila. Nešla tam, ale bylo to o fous. Já jí povídala, že jestli chce jít, půjdu tam taky coby doprovod staré paní, která už potřebuje oporusmajlik - 42 Nechtěla, to by mohla být docela sranda, ale počítám, že při mém druhém dotazu na prodejce by nás vyrazili oběsmajlik - 68... a nedají pokoj a nedají!smajlik - 37

 
sharon
sharon - 17.6.2014 19:16

LenkaT: teď o tom mluví na Primě.....odpovídat můžeš , ale dej vymyšlený telefon ...jméno...adresu....smajlik - 68smajlik - 68 ať si lámou palice....smajlik - 68smajlik - 68

 
LenkaT
LenkaT - 17.6.2014 19:13

už nikdy na žádnou anketu neodpovídám

 
LenkaT
LenkaT - 17.6.2014 19:12

sharon: taky jsem kdysi odpovídala na ulici na nějakou anketu a prý dejte mi telefon, bude se losovat výherce. No a pak mi zavolali, že jsem vyhrála nějakou kosmetiku a mám si pro ni přijít a dali mi adresu. Povídám, že nemám čas někam jezdit a pokud jsem teda opravdu vyhrála, ať mi ji pošlou, že jim dám adresu. No nechtěla, tak jsem jim řekla, ať si to teda nechají.
Moje bývala kolegyně taky takhle "vyhrála" a jela si pro tu výhru a tam byla normální akce jakási prodejní a chtěli ji nahnat do té místnosti s nalévárnou, tak tak utekla, nechtěli ji pustit, naštěstí venku čekal její manžel, tak mu zavolala a on tam pro ni přišel.

 
sharon
sharon - 17.6.2014 18:22

tady to sice nepatří....poslala jsem na ČOI leták šmejdů....včera byla "akce".....dnes jsem na čojce zjistila že je s nima vedeno správní řízení a dostanou tučnou pokutu , tak jsem řekla ať jim dají tu nejvyšší....za všechny ty staré lidičky co nelatěli...
dnes to paní zkoušela po telefonu - pevné lince....akce + dárek...jsem říkala aby mi dárek poslala poštou ...a to jste měly slyšet...tak mi nezbývalo než jí poslat ....víte kam...smajlik - 26

 
sharon
sharon - 17.6.2014 18:19

evropka: orinka: holky - až jste mne dojaly...smajlik - 85smajlik - 75

 
manka
manka - 17.6.2014 12:59

orinka: pořád se máme co učitsmajlik - 58

 
orinka
orinka - 17.6.2014 11:28

manka: vidíš - tak jsem stará, ale tohle mi nenapadlo.smajlik - 55

 
manka
manka - 17.6.2014 10:48

orinka: tohle přesně znám. my jsme jednou koupili maso ze zabíjačky a taky smrdělo, taky to bylo z nevykastrovanýho, ten šmach se mi teď úplně vybavil. Vůbec jsme to nemohli jíst.

 
orinka
orinka - 17.6.2014 7:07

evropka: jojo, je to moc šikovná kamarádka nás všech tadysmajlik - 25

 
evropka
evropka - 17.6.2014 5:33

orinka: super!!!!!zrovna v neděli jsem dělala mystery v hypyně a děsně mě tam nasr....(u masa).je to pořád dokola a žádná změna!
jj sharon je mistr na vyřešení problémůobrázek - 4_2_(5).gif

 
orinka
orinka - 17.6.2014 5:21

Anahir: a já děkuju hlavně Sharon, protože ona to byla, kdo mě ponoukl a dal mi na ně kontakt. Mně by to asi nenapadlo a jen bych po straně planě nadávalasmajlik - 68

 
YXH
YXH - 17.6.2014 2:23

Anahir: ten burtgulas a mistni hovezi polevka je hodne podobny hustotou, takze proc ne, hlavne ze je to dobre smajlik - 47

 
Anahir
Anahir - 16.6.2014 21:05

YXH: aha, bramboračka mě nenapadla. smajlik - 75
Teta dávala kroupy do buřtguláše a bylo to dobrý.

 
Anahir
Anahir - 16.6.2014 21:04

orinka: tak to je supr.....smajlik - 75

 
orinka
orinka - 16.6.2014 19:14

sharon: mno, nemuseli, ale že prý mi pošlou poukázku na zboží u nich. Vzhledem k tomu, že to vlastně nebyla chyba zboží, se zachovali slušně. Jenom teď nevím, jak mám na mase poznat, jestli je z kastrovaného či nekastrovaného zvířete. Ono to bylo cítit až při vaření.smajlik - 55 Hlavně si u mě napravili reputaci, že to fakt nenechali plavat a přišli na to, v čem to bylo.

 
sharon
sharon - 16.6.2014 17:51

orinka: no a odškodnění ???? NIC ?.....

 
orinka
orinka - 16.6.2014 16:33

Holky, vzpomenete si, jak jsem na prvního máje dělala to plecko z Alberta? A jak jsem zuřila, že jsem z něho cítila močovinu?? Byla jsem velice překvapená, že si dal Albert fakt tu práci a moji stížnost dořešil. Já poslala číslo šarže, tak to šlo pojišťovat. Představte si: maso prý bylo z nevykastrovaného vepře a to byla ta příčina. Někteří lidé prý jsou tak senzitivní, že zbytkový kančí pach poznají. Už si připadám jak ten ochutnávač s citlivým jazykem a nosem, co ho hrál Louis de Funés. Nemám já spíš pech?!smajlik - 76

 
Renda68
Renda68 - 16.6.2014 15:43

manka: to teda nee smajlik - 68. den bez sporáku je skoro utopiesmajlik - 68smajlik - 68. Kór když synek nemá obědy a smajlik - 43 je vegan. Takže dvojí vymýšlení. Většinou smajlik - 68

 
babkatapka
babkatapka - 16.6.2014 15:35

obrázek - P4010021.JPG

obrázek - P3310020(3).JPG

 
manka
manka - 16.6.2014 14:53

Renda68: ty seš taky kuchta, nedáš si nikdy pauzu co? jsme na tom asi stejně.
taky dávám houbám tak celkem 20 minut, ale jsem nevěděla, jestli ten kotrč nechce víc.

 
YXH
YXH - 16.6.2014 14:33

Anahir: Take se davaji do bramboracky, "bramboracka s houbama, slunce do ni sviti, kdyz neblejska kroupama je to kozi piti" smajlik - 58
Take delam polevku z hovezi nebo veprove polevky a davam do toho kroupy a hodne cesneku a majoranky. Hovezi tu delaji hodne hustou, dost masa a zeleniny a pak kroupy, je to jine nez nase, ale dobre.

 
Renda68
Renda68 - 16.6.2014 14:29

manka: vařím ji tak 15-20 minut. Já dávám houbám 10 minut - čerstvým a ještě nějakou chvilku se zásmažkou nebo záklechtkou - podle toho co z nich dělám.
Taky dneska budu vařit jahodovou marmošku. Už asi čtvrtou dávku a pořád mám pocit, že jí máme málosmajlik - 68

 
krasavice
krasavice - 16.6.2014 11:46

já dělám polívku z vepřových kostí nebo žebírek, udělat vývar, trochu okořenit a přidat vedle uvařené propláchlé krupky a na malé kostičky brambory.... milujeme to všichni..jinak do polévky jenom mrkev a petržel na kostičky...holky se můžou utlouct

 
Haninka
Haninka - 16.6.2014 9:00

orinka: my jí děláme dost česnekovou, takže nám to přijde úplně stejný smajlik - 68

 
orinka
orinka - 16.6.2014 7:01

Haninka: dobré je to určitě, chutnalo by mi to. Ale nemůžu souhlasit s tím, že je to stejná chuť, pohanka je typická, kroupy taky líp kloužou do krku.

 
Haninka
Haninka - 15.6.2014 20:46

Do nastavované kaše dávám místo krupek pohanku lámanku, chuťově je to stejné, ale nenadýmá.

 
Anahir
Anahir - 15.6.2014 19:15

andys: to by mohlo být dobrý, taky vyzkouším.
dnes jsem je uvařila a dala do mrazáku.
manka: smajlik - 75

 
manka
manka - 15.6.2014 19:07

Anahir: já z krup pouze kubu a pak jako přílohu do zabíjačkové polívky, proto vím, že zamrazit uvařené potom použít lze.

 
andys
andys - 15.6.2014 18:12

Anahir: Z krupek dělám nastavenou kaši. Klasická br. kaše do ní přidat uvařené krupky, česnek, majoránku. Máme moc rádi.

 
Linda
Linda - 15.6.2014 17:39

potrebuj poradit jak se dela ovocne zele..... rozvarit ovoce a co pak? Staci precedit a nebo to musi pres nejakou latku? A cukr pridava se hned k ovoci a nebo az potom do ty precezeny stavy? .... no pokud s to dela jako marmelada tak cukr az po pridani zelirovaciho pripravku, asi smajlik - 26 ????

 
sharon
sharon - 15.6.2014 16:22

orinka: cizrnu znám, dělala jsem polévku není dlouho.....smajlik - 47

 
orinka
orinka - 15.6.2014 14:45

sharon: to jsem moc ráda. Člověk kolem těch věcí v obchodě chodí a kolikrát neví, jak jsou dobré. Chce to zkusit. Mně třeba taky moc chutná cizrna. Jako příloha nebo polévka z ní. V podstatě mám ráda všecko, co se navaří!smajlik - 57

 
evropka
evropka - 15.6.2014 10:39

jj kroupy jdou do karbanátků i sekačky

 
sharon
sharon - 15.6.2014 10:26

orinka: jako mě s bulguremsmajlik - 47smajlik - 60 ...za to ti nepřestanu být vděčná žes mi poradila ...místo kuskusu který nám nechutná......teď dělávám že podusím na cibulce žapmiony , na ně vyklopím malou skleničku hrášek s mrkví a vše smíchám s hotovým bulgurem a je to bašta ....kuskus můj muž odmítal ale tohle mu šmakuje.....nebo se tam přidá i na kostičky maso aje to jako rizoto....

 
orinka
orinka - 15.6.2014 5:38

Anahir: není za co, když vím, ráda pomůžusmajlik - 54smajlik - 25

 
Anahir
Anahir - 14.6.2014 20:12

orinka: óóó smajlik - 81děkuji za recept na karbanátky - to zkusím!!!

víš co, já je mám ráda v rajské polévce a moje teta je dávala do buřtguláše (aby bylo víc) a bylo to dobrý.
Chtěla bych je víc zařadit do jídelníčku, není to drahá potravina, když vezmu kolik kilový sáček stojí a jak velké množství toho je, když se navaří.....

 
orinka
orinka - 14.6.2014 19:30

Anahir: ano, dělávám to tak. Je to praktické uvařit jich naráz víc. Z krup můžeš dělat třeba i karbenátky. Uvařené kroupy + syrová vajíčka + strouhaný sýr, zelené natě, česnek. Obalit ve strouhance a klasicky usmažit. Příloha - jako rýže. Z těch nejmenších krupek můžeš dělat zavářku do polévky. Nic nepokazíš, když je trochu na tuku posmažíš a pak teprve do polévky zavaříš. Pomíchané s uvařeným hrachem, zalité usmaženou cibulkou - máš výbornou přílohu. Nebo jenom s volským okem. Myslím, že ta míchanice se jmenuje šoulet. (nepamatuješ si tu říkanku "hrách a kroupy to je hloupý to my máme každý den)smajlik - 68kdysi se kroupy hodně vařily, ne jako dneska...už vyšly z módy. A hlavně, ženské nevědí, co s nimasmajlik - 55

 
Anahir
Anahir - 14.6.2014 19:24

A ještě...lze uvařené kroupy zamrazit a pak později použít?

 
Anahir
Anahir - 14.6.2014 19:23

Kuchařinky, napadají vás recepty na jídla z krup?
Kromě kuby, prosím.....
Taky - dají se použít jako příloha? K čemu? Jak ochutit, upravit?
Děkujusmajlik - 61

 
YXH
YXH - 14.6.2014 15:49

talenka: Mne to taky vzdycky rozesmeje, predstavim si okurku jak si ho masti po kuchyni a nekdo za ni s vidlickou smajlik - 68smajlik - 68

 
manka
manka - 14.6.2014 14:01

u nás dnes drůbeží polívka a domácí nudle,
chilli con carne s těstovinama
a ke kávě jahodové řezy se želatinou.


a v hrnci odpočívají jahody s cukrem na marmeládu.

 
manka
manka - 14.6.2014 14:00

Renda68: a jak dlouho se to vaří?

 
talenka
talenka - 14.6.2014 12:56

sharon: živý okurek smajlik - 68 jako vím, co tím myslíš, ale pobavilo mě to smajlik - 58

 
sharon
sharon - 14.6.2014 9:18

dnes peču kuřecí kousky - naložené přes noc v zázvorovomedové marinádě.....+ brambor + živý okurek se zakysankou.....

 
Renda68
Renda68 - 13.6.2014 14:31

manka: nee, ten se splést nedá, není žádná jedovatá houba na záměnu. A v teple je cítit na metrysmajlik - 64. Předloni jsem našla jednoho fešáka přes půl košíku právě podle "vůně". Byla z toho polívka pro dvě rodiny. Neboj se a vezmi ho. V nejhorším poletí... Ale spíš si myslím, že zachutnásmajlik - 47

 
YXH
YXH - 13.6.2014 14:25

Renda68: Jo uplnek to jsem zvedava, patek 13 uplnek, to bych snad mela nastartovat koste smajlik - 68

 
manka
manka - 13.6.2014 12:01

Renda68: no jo, ale nedá se to s něčím splést? asi ne, že?

 
Renda68
Renda68 - 13.6.2014 9:58

manka: jenom místo čištění ho pořádně propláchni vodou na sítu. Ušetříš si tak hodinu časusmajlik - 68smajlik - 68

 
Renda68
Renda68 - 13.6.2014 9:57

manka: jojo, to je onasmajlik - 75. Vyzkoušej, fakt je to dobrý a na mou duši nesmrdí.

 
manka
manka - 13.6.2014 9:21

Renda68: to je ta babička co vaří tu kvasnicovou polívku? Já jsem ještě nikdy kotrč nevařila ani nejedla, nevěřím mu. smajlik - 26

 
Renda68
Renda68 - 13.6.2014 8:33

manka: já ho sbírám hlavně pro babičku, sama ho taky nemusím, je strašně aromatickej - abych to řekla hezkysmajlik - 68. Ale falešná dršťková je z něj dobrá - vařením vyčichnesmajlik - 68
YXH: já bych ji poslala, taky se chystám. Je úplněksmajlik - 47

 
YXH
YXH - 12.6.2014 14:31

Renda68: To vedet mamka ze rostou, tak uz maze do lesa. smajlik - 64

 
manka
manka - 12.6.2014 13:21

Renda68: no super. mám moc ráda klouzky do směsi, ale sbírám je jen já. Kotrč znám, mám jedno místo, kde roste, ale nesbíráme ho.

 
Renda68
Renda68 - 12.6.2014 12:17

manka: rostou babky - ale ty jsou většinou červivý, takže nemá cenu se k nim shýbat smajlik - 67, žlutý klouzky, koloděje a kováře - těch bylo nejvíc a krásný. Praváka zatím ani jednoho a kotrče byly jenom malýsmajlik - 26. A sbírala jsem u na chalupě u 9 křížůsmajlik - 47.

 
manka
manka - 12.6.2014 11:09

Renda68: jo? a co roste za houby? já bych si taky dala smažený

 
Renda68
Renda68 - 12.6.2014 10:23

manka: koprovku bych si dala takysmajlik - 60smajlik - 60. Asi ji udělám o víkendu. U nás dneska budou nový brambůrky a smažený houby. Kupodivu rostou i v tomhle vedru. No a zkusím ten špenát s rukolou místo obyčejnýho zeleninovýhosmajlik - 47

 
Renda68
Renda68 - 12.6.2014 10:19

YXH: sharon: no jo, rukola smajlik - 68smajlik - 68 holky díky, to teplo dělá svý...smajlik - 68
Se špenátem jsem salát nezkoušela, tak dneska koupím a rukolu mám doma, tak uvidíme. Já jsem špenát vždycky jenom vařilasmajlik - 26.

 
manka
manka - 11.6.2014 19:27

vařím na zítra koprovku, vajíčka a kynutý knedlíky. co bych pro smajlik - 44neudělala, že?

 
manka
manka - 11.6.2014 19:07

monja: a já chci poradit, na raklette jsi dávala jaký typ sýra?

 
manka
manka - 11.6.2014 19:06

monja: taky bych to hodila na pánvičku, přidala bylinky, kousek šunky nebo ne, cibulku, zalila vajíčkem nebo ne, postrouhala sýrem. Mňam.

 
orinka
orinka - 11.6.2014 18:12

monja: selská omeleta nezklame.

 
orinka
orinka - 11.6.2014 18:11

Linda: cha, já objevila ten šmyklavý šalát a od té doby jsem nedělala jiný. Ale klasická zálivka u nás je: osmažená cibule, olej a na ochucení uvařený celer v kostičkách ve vodě, která je osolená, s novým kořením, bobkovým listem a pepřem.

 
Linda
Linda - 11.6.2014 16:20

nemate nekdo navod na lehkou zalivku / marinadu na br.salat? Jedla jsem nedavno a byla to moc dobry, ale zapomela jsem se zeptat - asi 4 ruzné bylinky nasekane na jemno a zamichane do brambor, ale necim to bylo splepeny dohromady - olej mozna??? Ocet v tom nebyl

 

-- Kompletní archiv diskuse --


Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77666.
    Archiv anket.