Santé: sharon: naklání se samou dobrotou, kdyby byla z chudého těsta, držela by líp. A co, beztak se pokrájí.
![YXH](data/USR_001_USR_IMAGES/alberta_flag.jpg)
Santé: Nadhera ten chleba je uzasny. V cem ho peces? A na kolik davas troubu?
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
Santé: paráda...mě se naklání pětatřicet let a nevím proč...mamince se nenaklonila nikdy...nechápu to.....
u nás dnes byla koprovka z čerstvýho, na zítra peču plný pekáč masa a vrtím těsto v pekošce s brusinkama...a peru....a pán je na rybách....super den...
![Santé](data/USR_001_USR_IMAGES/a129.gif)
Zdravím, pochlubím se tady mým PRVNÍM KVÁSKOVÝM CHLEBEM z vlastního kvásku.
bublanina je z minulého týdne, ale dnes jsem ji pekla taky
a včera večer upečená vánočka
vánočka není sice dokonalá, pokaždé se mi nakloní, ale chuť je výborná
![manka](data/USR_001_USR_IMAGES/kruharybka.jpg)
Renda68: je to boží kombinace, mňam, jdu to nalít do flašek. mám toho 4 litry. a dnes budu vařit marmošku z plodů muchovníku, ty jsou tak krásně sladký a úplně zralý a je jich hodně. máme ho třetí rok a jsem nadšená
![manka](data/USR_001_USR_IMAGES/kruharybka.jpg)
YXH: Renda68: taky otírám skleničky na marmošku rumem nebo někdy i alpou, prostě jen na hadýrku a otřít hrdýlko
![manka](data/USR_001_USR_IMAGES/kruharybka.jpg)
Anahir: ano, přesně tak, naliju šťávu až po hrdýlko a do hrdýlka opatrně (aby se neplýtvalo) vlijeme ten rum nebo slivku.
![manka](data/USR_001_USR_IMAGES/kruharybka.jpg)
IVUSKA 56: dáváme do plastových a dno se vypoukne, to ano, jinak ale šťávě není nic, je to zakonzervovaný tím špuntíkem alkoholu. ale je pravda, že s tím vůbec, ale fakt vůbec nehýbeme.
![YXH](data/USR_001_USR_IMAGES/alberta_flag.jpg)
Renda68: spuntuju tak povidla a jsou bezva.
Anahir: opatrně naleješ lžíci /slabší povaha lžičku/ rumu nahoru do naplněný sklinky. Já dávám i na marmeládu. Třeba meruňková s kapkou rumu je nepřekonatelná
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
manka: jsem natvrdlá. jak se špuntuje lžičkou rumu?
manka: ty to máš jako 3 v 1? Já myslela, že každou zvlášť.To bude dokonalá kombinace
. Dneska jdem na narozky, ale zítra vyplením zahrádku. Jenom těch levandulových květů mám zatím tak dvacet. Mám ještě malou rostlinku. Asi jí koupím kámošku
manka: a dáváš do skleněných nebo plastových lahví. Já měla pocit, jako, že se tam dělají bublinky a že se vyboulilo trochu dno, tak jsem to radši převařila, ale je pravda, že jsem nešpuntovala
![manka](data/USR_001_USR_IMAGES/kruharybka.jpg)
IVUSKA 56: já nepřevařuji žádnou, bezinkovou jsme měli od loňska ještě poslední flašku minulý týden a nic se nekazí, nahoře v hrdýlku špuntujeme lžičkou rumu
![manka](data/USR_001_USR_IMAGES/kruharybka.jpg)
Renda68: mám naloženo - máte, meduňka a trošku levandulových květů, dnes to zcedím a dám cukr. Krásně to voní
manka: a převařuješ jí? Dělala jsem tu bezinkovou a měla jsem pocit, že mi začíná kvasit, tak jsem ji rychle převařila a dala do litrových šroubovacích sklenic a překlopila, tak doufám, že jsem to zachránila
manka: z meduňky mám prales, tak zkusím zlikvidovat
![manka](data/USR_001_USR_IMAGES/kruharybka.jpg)
Renda68: úplně stejně jak bezovou. dělala jsem loni i kopřivovou. Natrhám meduňku (kopřivu, mátu) a zaleju převařenou vychlazenou vodou a dám do toho nakrájený citrony a nechám do druhého dne. Pak přecedím a na l vody dám kilo cukru. hotovo.
manka: prosím, jak děláš meduňkovou?
![Linda](data/USR_001_USR_IMAGES/T(37).jpg)
sharon: taky ji znam jako limonadovou - slavila desny uspech u holek ve skole
IVUSKA 56: levne to nevypada, ale nakonec hotove mysli tycinky jsou taky dost drahe a navic plne cukru. A ja mam momentalne vsechno doma, takze to se "nepocita" , ale mame posledni dobou dost teplo a mit hodinu zapnutou troubu se mi teda fakt nechce - pockam az se ochladi a pak budu experimentovat
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
sharon: jj, znám, je to dobrý
já jí znám prostě jako Limonádovou buchtu. Chuť se krapet mění dle limonády.
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
ty blbosti si odmyslete.....
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
RETRO BUCHTA:
Potřebujeme
◦2 celá vejce
◦1 hrnek cukru
◦1 hrnek oleje
◦1 hrnek limonády
◦2 hrnky polohrubé mouky
◦1 prášek do pečiva
Vejce rozklepneme do mísy, přidáme cukr a řádně vyšleháme, až hmota znásobí svůj objem. Poté přidáme olej a perlivou limonádu. Jakou limonádu dáme, takový barevný odstín bábovky následně budeme mít (já dneska použila malinovku, buchta je krásně narůžovělá). Nakonec lehce zašleháme mouku s práškem do pečiva. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy (bábovkové, klasické pekáčové, dortové apod.) a pečeme v předehřáté troubě při 180 stupních cca půl hodiny. Hotové pocukrujeme.
Obměny :
1.Do části těsta zašleháme kakao, vznikne mramorová bábovka.
2.Do těsta přidáme jemné ovoce (rybíz, maliny, jahody a podobně) a zamícháme, případně ovoce jemně poklademe až na vylité těsto.
3.Do těsta nastrouháme čokoládu margotku.
4.Do těsta přidáme skořici a na kostičky nakrájené jablka.
5.Hotový koláč potřeme marmeládou (v tom případě ale doporučuji ubrat cukr v těstě) a polijeme polevou (čokoládovou či citrónovou).
6.Zaexperimentujeme s limonádou a vyzkoušíme různé druhy v dnešní době dostupných, každá jiným způsobem ovlivní výslednou barvu a také chuť.
Prostě fantazii se meze nekladou :-)
Anahir: no to jí právě neřekli. Oni to tak dělají, aby lidi nalákali. Mama sice chvilku odporovala, že tam půjde jenom pro výhru a že nic nebude kupovat...ale známe to. V salonku do nich budou hučet tak dlouho, až je dokonale zblbnou. Stará generace si stále ještě nemůže zvyknout, že i člověk slušně vypadající a vystupující může být pravou rukou hyeny, co čeká na její peníze.
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
Anahir: ...pozor na salmonelu....
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
Dnes jsem k obědu připravila kebab.
Postup:
Vezměte 2 stravenky v hodnotě 80.-
Zajděte ke stánku
Nakupte
Jděte domů
rozbalte
Snězte.
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
sharon: no to mě podrž....
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
u nás dnes karbanátky v troubě , brambor a zbytek kelu.....
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
YXH: takové polévce říkávala maminka " hrstková"...hrstku toho, hrstku onoho....
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
Anahir: přesně , zvýšila hlas...a že co si myslím, že mi chtějí dát dárek a já se ani neobtěžuju si pro něj přijít....... škoda, že jsem si tu firmu nepoznačila....
![YXH](data/USR_001_USR_IMAGES/alberta_flag.jpg)
Vcera jsem delala polevku z fazolove smesi (ruzne druhy fazoli, cocka, cizrna a kroupy)prodavaji to tu uz namichane rikame tomu sto prdova polevka ale je moc dobra.
Dneska nevim ale asi livance ke zbytku polevky
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
sharon - 17.6.2014 18:22 to jako začala být hrubá?
to je teda děs...
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
orinka: a o co šlo? co měla vyhrát?
![manka](data/USR_001_USR_IMAGES/kruharybka.jpg)
IVUSKA 56: taky máme 25 litrů bezovičky, mňam, máme na celou zimu. ještě vyrobím mátovou a meduňkovou.
Linda: jsou dobré, ale pokud je neošidíš tak i dost drahé. Dělala jsem chrumkavé musli a taky nebylo špatné. teď ve velkém vyrábím bezinkovou šťávu, už jsem vyrobila cca 25 litrů, ale už končím.
![Linda](data/USR_001_USR_IMAGES/T(37).jpg)
Vcera jsem vyrabela chili con carne, bude i na dnesek. A chci se pokusit o domaci mysli tycinky, manzel odnekud pritahnul recept - uvidime jak to dopadne
LenkaT: je to týden, co mi u oběda mama (86) tajemně sdělovala, že si jde zítra pro výhru, že u Kauflandu...zbystřila jsem. Samozřejmě se účastnila ankety a dala jim na sebe kontakt. Co mi jenom dalo práce ji přesvědčit, že vyhrají akorát tak šmejdi, pokud jim tam lidi přijdou! A navíc byla šílená vedra. Dokonce jsem jí citovala výpovědi podvedených, co jsem nahonem vygooglila. Nešla tam, ale bylo to o fous. Já jí povídala, že jestli chce jít, půjdu tam taky coby doprovod staré paní, která už potřebuje oporu Nechtěla, to by mohla být docela sranda, ale počítám, že při mém druhém dotazu na prodejce by nás vyrazili obě
... a nedají pokoj a nedají!
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
LenkaT: teď o tom mluví na Primě.....odpovídat můžeš , ale dej vymyšlený telefon ...jméno...adresu.... ať si lámou palice....
![LenkaT](data/USR_001_USR_IMAGES/or.kvitek_1__1_.gif)
už nikdy na žádnou anketu neodpovídám
![LenkaT](data/USR_001_USR_IMAGES/or.kvitek_1__1_.gif)
sharon: taky jsem kdysi odpovídala na ulici na nějakou anketu a prý dejte mi telefon, bude se losovat výherce. No a pak mi zavolali, že jsem vyhrála nějakou kosmetiku a mám si pro ni přijít a dali mi adresu. Povídám, že nemám čas někam jezdit a pokud jsem teda opravdu vyhrála, ať mi ji pošlou, že jim dám adresu. No nechtěla, tak jsem jim řekla, ať si to teda nechají.
Moje bývala kolegyně taky takhle "vyhrála" a jela si pro tu výhru a tam byla normální akce jakási prodejní a chtěli ji nahnat do té místnosti s nalévárnou, tak tak utekla, nechtěli ji pustit, naštěstí venku čekal její manžel, tak mu zavolala a on tam pro ni přišel.
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
tady to sice nepatří....poslala jsem na ČOI leták šmejdů....včera byla "akce".....dnes jsem na čojce zjistila že je s nima vedeno správní řízení a dostanou tučnou pokutu , tak jsem řekla ať jim dají tu nejvyšší....za všechny ty staré lidičky co nelatěli...
dnes to paní zkoušela po telefonu - pevné lince....akce + dárek...jsem říkala aby mi dárek poslala poštou ...a to jste měly slyšet...tak mi nezbývalo než jí poslat ....víte kam...
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
evropka: orinka: holky - až jste mne dojaly...
![manka](data/USR_001_USR_IMAGES/kruharybka.jpg)
orinka: pořád se máme co učit
manka: vidíš - tak jsem stará, ale tohle mi nenapadlo.
![manka](data/USR_001_USR_IMAGES/kruharybka.jpg)
orinka: tohle přesně znám. my jsme jednou koupili maso ze zabíjačky a taky smrdělo, taky to bylo z nevykastrovanýho, ten šmach se mi teď úplně vybavil. Vůbec jsme to nemohli jíst.
evropka: jojo, je to moc šikovná kamarádka nás všech tady
![evropka](data/USR_001_USR_IMAGES/b(189).jpg)
orinka: super!!!!!zrovna v neděli jsem dělala mystery v hypyně a děsně mě tam nasr....(u masa).je to pořád dokola a žádná změna!
jj sharon je mistr na vyřešení problémů
Anahir: a já děkuju hlavně Sharon, protože ona to byla, kdo mě ponoukl a dal mi na ně kontakt. Mně by to asi nenapadlo a jen bych po straně planě nadávala
![YXH](data/USR_001_USR_IMAGES/alberta_flag.jpg)
Anahir: ten burtgulas a mistni hovezi polevka je hodne podobny hustotou, takze proc ne, hlavne ze je to dobre
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
YXH: aha, bramboračka mě nenapadla.
Teta dávala kroupy do buřtguláše a bylo to dobrý.
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
orinka: tak to je supr.....
sharon: mno, nemuseli, ale že prý mi pošlou poukázku na zboží u nich. Vzhledem k tomu, že to vlastně nebyla chyba zboží, se zachovali slušně. Jenom teď nevím, jak mám na mase poznat, jestli je z kastrovaného či nekastrovaného zvířete. Ono to bylo cítit až při vaření. Hlavně si u mě napravili reputaci, že to fakt nenechali plavat a přišli na to, v čem to bylo.
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
orinka: no a odškodnění ???? NIC ?.....
Holky, vzpomenete si, jak jsem na prvního máje dělala to plecko z Alberta? A jak jsem zuřila, že jsem z něho cítila močovinu?? Byla jsem velice překvapená, že si dal Albert fakt tu práci a moji stížnost dořešil. Já poslala číslo šarže, tak to šlo pojišťovat. Představte si: maso prý bylo z nevykastrovaného vepře a to byla ta příčina. Někteří lidé prý jsou tak senzitivní, že zbytkový kančí pach poznají. Už si připadám jak ten ochutnávač s citlivým jazykem a nosem, co ho hrál Louis de Funés. Nemám já spíš pech?!
manka: to teda nee . den bez sporáku je skoro utopie
. Kór když synek nemá obědy a
je vegan. Takže dvojí vymýšlení. Většinou
![babkatapka](data/USR_001_USR_IMAGES/babkatapka2.gif)
![manka](data/USR_001_USR_IMAGES/kruharybka.jpg)
Renda68: ty seš taky kuchta, nedáš si nikdy pauzu co? jsme na tom asi stejně.
taky dávám houbám tak celkem 20 minut, ale jsem nevěděla, jestli ten kotrč nechce víc.
![YXH](data/USR_001_USR_IMAGES/alberta_flag.jpg)
Anahir: Take se davaji do bramboracky, "bramboracka s houbama, slunce do ni sviti, kdyz neblejska kroupama je to kozi piti"
Take delam polevku z hovezi nebo veprove polevky a davam do toho kroupy a hodne cesneku a majoranky. Hovezi tu delaji hodne hustou, dost masa a zeleniny a pak kroupy, je to jine nez nase, ale dobre.
manka: vařím ji tak 15-20 minut. Já dávám houbám 10 minut - čerstvým a ještě nějakou chvilku se zásmažkou nebo záklechtkou - podle toho co z nich dělám.
Taky dneska budu vařit jahodovou marmošku. Už asi čtvrtou dávku a pořád mám pocit, že jí máme málo
já dělám polívku z vepřových kostí nebo žebírek, udělat vývar, trochu okořenit a přidat vedle uvařené propláchlé krupky a na malé kostičky brambory.... milujeme to všichni..jinak do polévky jenom mrkev a petržel na kostičky...holky se můžou utlouct
orinka: my jí děláme dost česnekovou, takže nám to přijde úplně stejný
Haninka: dobré je to určitě, chutnalo by mi to. Ale nemůžu souhlasit s tím, že je to stejná chuť, pohanka je typická, kroupy taky líp kloužou do krku.
Do nastavované kaše dávám místo krupek pohanku lámanku, chuťově je to stejné, ale nenadýmá.
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
andys: to by mohlo být dobrý, taky vyzkouším.
dnes jsem je uvařila a dala do mrazáku.
manka:
![manka](data/USR_001_USR_IMAGES/kruharybka.jpg)
Anahir: já z krup pouze kubu a pak jako přílohu do zabíjačkové polívky, proto vím, že zamrazit uvařené potom použít lze.
Anahir: Z krupek dělám nastavenou kaši. Klasická br. kaše do ní přidat uvařené krupky, česnek, majoránku. Máme moc rádi.
![Linda](data/USR_001_USR_IMAGES/T(37).jpg)
potrebuj poradit jak se dela ovocne zele..... rozvarit ovoce a co pak? Staci precedit a nebo to musi pres nejakou latku? A cukr pridava se hned k ovoci a nebo az potom do ty precezeny stavy? .... no pokud s to dela jako marmelada tak cukr az po pridani zelirovaciho pripravku, asi ????
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
orinka: cizrnu znám, dělala jsem polévku není dlouho.....
sharon: to jsem moc ráda. Člověk kolem těch věcí v obchodě chodí a kolikrát neví, jak jsou dobré. Chce to zkusit. Mně třeba taky moc chutná cizrna. Jako příloha nebo polévka z ní. V podstatě mám ráda všecko, co se navaří!
![evropka](data/USR_001_USR_IMAGES/b(189).jpg)
jj kroupy jdou do karbanátků i sekačky
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
orinka: jako mě s bulgurem ...za to ti nepřestanu být vděčná žes mi poradila ...místo kuskusu který nám nechutná......teď dělávám že podusím na cibulce žapmiony , na ně vyklopím malou skleničku hrášek s mrkví a vše smíchám s hotovým bulgurem a je to bašta ....kuskus můj muž odmítal ale tohle mu šmakuje.....nebo se tam přidá i na kostičky maso aje to jako rizoto....
Anahir: není za co, když vím, ráda pomůžu
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
orinka: óóó děkuji za recept na karbanátky - to zkusím!!!
víš co, já je mám ráda v rajské polévce a moje teta je dávala do buřtguláše (aby bylo víc) a bylo to dobrý.
Chtěla bych je víc zařadit do jídelníčku, není to drahá potravina, když vezmu kolik kilový sáček stojí a jak velké množství toho je, když se navaří.....
Anahir: ano, dělávám to tak. Je to praktické uvařit jich naráz víc. Z krup můžeš dělat třeba i karbenátky. Uvařené kroupy + syrová vajíčka + strouhaný sýr, zelené natě, česnek. Obalit ve strouhance a klasicky usmažit. Příloha - jako rýže. Z těch nejmenších krupek můžeš dělat zavářku do polévky. Nic nepokazíš, když je trochu na tuku posmažíš a pak teprve do polévky zavaříš. Pomíchané s uvařeným hrachem, zalité usmaženou cibulkou - máš výbornou přílohu. Nebo jenom s volským okem. Myslím, že ta míchanice se jmenuje šoulet. (nepamatuješ si tu říkanku "hrách a kroupy to je hloupý to my máme každý den)kdysi se kroupy hodně vařily, ne jako dneska...už vyšly z módy. A hlavně, ženské nevědí, co s nima
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
A ještě...lze uvařené kroupy zamrazit a pak později použít?
![Anahir](data/USR_001_USR_IMAGES/motyl(26).jpg)
Kuchařinky, napadají vás recepty na jídla z krup?
Kromě kuby, prosím.....
Taky - dají se použít jako příloha? K čemu? Jak ochutit, upravit?
Děkuju
![YXH](data/USR_001_USR_IMAGES/alberta_flag.jpg)
talenka: Mne to taky vzdycky rozesmeje, predstavim si okurku jak si ho masti po kuchyni a nekdo za ni s vidlickou
![manka](data/USR_001_USR_IMAGES/kruharybka.jpg)
u nás dnes drůbeží polívka a domácí nudle,
chilli con carne s těstovinama
a ke kávě jahodové řezy se želatinou.
a v hrnci odpočívají jahody s cukrem na marmeládu.
![manka](data/USR_001_USR_IMAGES/kruharybka.jpg)
Renda68: a jak dlouho se to vaří?
![talenka](data/USR_001_USR_IMAGES/TALENKA.gif)
sharon: živý okurek jako vím, co tím myslíš, ale pobavilo mě to
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
dnes peču kuřecí kousky - naložené přes noc v zázvorovomedové marinádě.....+ brambor + živý okurek se zakysankou.....
manka: nee, ten se splést nedá, není žádná jedovatá houba na záměnu. A v teple je cítit na metry. Předloni jsem našla jednoho fešáka přes půl košíku právě podle "vůně". Byla z toho polívka pro dvě rodiny. Neboj se a vezmi ho. V nejhorším poletí... Ale spíš si myslím, že zachutná
![YXH](data/USR_001_USR_IMAGES/alberta_flag.jpg)
Renda68: Jo uplnek to jsem zvedava, patek 13 uplnek, to bych snad mela nastartovat koste
![manka](data/USR_001_USR_IMAGES/kruharybka.jpg)
Renda68: no jo, ale nedá se to s něčím splést? asi ne, že?
manka: jenom místo čištění ho pořádně propláchni vodou na sítu. Ušetříš si tak hodinu času
manka: jojo, to je ona. Vyzkoušej, fakt je to dobrý a na mou duši nesmrdí.
![manka](data/USR_001_USR_IMAGES/kruharybka.jpg)
Renda68: to je ta babička co vaří tu kvasnicovou polívku? Já jsem ještě nikdy kotrč nevařila ani nejedla, nevěřím mu.
manka: já ho sbírám hlavně pro babičku, sama ho taky nemusím, je strašně aromatickej - abych to řekla hezky. Ale falešná dršťková je z něj dobrá - vařením vyčichne
YXH: já bych ji poslala, taky se chystám. Je úplněk
![YXH](data/USR_001_USR_IMAGES/alberta_flag.jpg)
Renda68: To vedet mamka ze rostou, tak uz maze do lesa.
![manka](data/USR_001_USR_IMAGES/kruharybka.jpg)
Renda68: no super. mám moc ráda klouzky do směsi, ale sbírám je jen já. Kotrč znám, mám jedno místo, kde roste, ale nesbíráme ho.
manka: rostou babky - ale ty jsou většinou červivý, takže nemá cenu se k nim shýbat , žlutý klouzky, koloděje a kováře - těch bylo nejvíc a krásný. Praváka zatím ani jednoho a kotrče byly jenom malý
. A sbírala jsem u na chalupě u 9 křížů
.
![manka](data/USR_001_USR_IMAGES/kruharybka.jpg)
Renda68: jo? a co roste za houby? já bych si taky dala smažený
manka: koprovku bych si dala taky. Asi ji udělám o víkendu. U nás dneska budou nový brambůrky a smažený houby. Kupodivu rostou i v tomhle vedru. No a zkusím ten špenát s rukolou místo obyčejnýho zeleninovýho
YXH: sharon: no jo, rukola holky díky, to teplo dělá svý...
Se špenátem jsem salát nezkoušela, tak dneska koupím a rukolu mám doma, tak uvidíme. Já jsem špenát vždycky jenom vařila.
![manka](data/USR_001_USR_IMAGES/kruharybka.jpg)
vařím na zítra koprovku, vajíčka a kynutý knedlíky. co bych pro neudělala, že?
![manka](data/USR_001_USR_IMAGES/kruharybka.jpg)
monja: a já chci poradit, na raklette jsi dávala jaký typ sýra?
![manka](data/USR_001_USR_IMAGES/kruharybka.jpg)
monja: taky bych to hodila na pánvičku, přidala bylinky, kousek šunky nebo ne, cibulku, zalila vajíčkem nebo ne, postrouhala sýrem. Mňam.
monja: selská omeleta nezklame.
Linda: cha, já objevila ten šmyklavý šalát a od té doby jsem nedělala jiný. Ale klasická zálivka u nás je: osmažená cibule, olej a na ochucení uvařený celer v kostičkách ve vodě, která je osolená, s novým kořením, bobkovým listem a pepřem.
![Linda](data/USR_001_USR_IMAGES/T(37).jpg)
nemate nekdo navod na lehkou zalivku / marinadu na br.salat? Jedla jsem nedavno a byla to moc dobry, ale zapomela jsem se zeptat - asi 4 ruzné bylinky nasekane na jemno a zamichane do brambor, ale necim to bylo splepeny dohromady - olej mozna??? Ocet v tom nebyl
-- Kompletní archiv diskuse --