Křupavé řízky
Potřebujete: 4 řízky o tloušťce asi 1 cm, kukuřičné lupínky, 2 vejce, sůl, pepř, olej na smažení
Postup: Řízky omyjte a mírně naklepejte. Z obou stran osolte i opepřete. Na tácek či do talíře rozdrobte kukuřičné lupínky. Do hlubokého talíře rozklepněte vejce a ta vyšlehejte. V pánvičce rozpalte olej, řízky obalte nejprve ve vajíčku, pak v drcených kukuřičných lupíncích. Smažte po obou stranách. Podávejte s bramborovou kaší nebo míchaným zeleninovým salátem.
Tip: kukuřičné lupínky můžete rozdrtit v dlani (hrubší kousky) nebo je vložte nejprve do mikrotenového sáčku a pak rozdrťte válečkem.
26.11.2009 Rubrika: | Komentářů 8 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Křupavé řízky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Vyzkouším, všechny Vámi nabízené varianty, za čas se ozvu, jak chutnaly.
Holky, já dnes zkusila před obalováním potřít kotlety troškou hořčice(plnotučné) z obou stran.Na chvíli nechat rozležet na sobě v lednici Pak normálně v trojobalu. Byly šťavnaté. Za pokus to stojí.
U nás se zase řízky po obalení v trojobalu před vložením na pánev namočí ve vajíčku,nejsou tak suché
sharon: Kdy je budeš dělat,stavila bych se.Manžel jedině klasický trojobal,možná to vyzkouším na svém řízečku.
nejlepší jsou takhle kuřecí, a lupínky přímo v originál pytlíku trošku potluču paličkou na maso,rovnou přes pytlík...je to moc dobré i po studenu
Majucha: já používím zakysanou smetanu
Místo vajíčka to obaluju v bílém jogurtu s kořením (třeba s chilli nebo kari), ale jinak je to stejné. Jsou bezva.
Také dělám takhle řízky. Anebo je pro změnu zase obaluji v mandlových lupínkách. Taky je to vynikající. K tomu kašičku a jen se olizovat.