Jahodová Charlotte
Potřebujete: 400-500 g jahod, 2 vaničky polotučného tvarohu, 2 lžíce moučkového cukru, vanilkový cukr, šťávu z kompotu nebo naředěný likér, podlouhlé cukrářské piškoty, 4 plátky želatiny, menší formu na biskupský chlebíček nebo jelení hřbet, případně originální formu na charlotte
Postup: Namočte želatinové plátky do trochy vody, aby nabobtnaly. Asi 100 g jahod nakrájejte na malé kousky. Zbytek jahod rozmixujte s tvarohem a cukrem. Želatinu vymačkejte a ve 4 lžících mírně ohřáté vody ji rozpusťte. Přidejte do jahodovo-tvarohové hmoty. Cukrářské piškoty z ploché strany (ta bude přiléhat k tvarohu) pocákejte šťávou z kompotu či naředěným likérem a vyložte jimi dokola formu. Vložte polovinu tvarohové hmoty, na ni poházejte nakrájené jahody a pokryjte druhou polovinou hmoty. Dejte ztuhnout do lednice nejméně na 3 hodiny.
14.5.2008 Rubrika: | Komentářů 1 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Jahodová Charlotte
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Něco podobného dělám a je to mňamka