Medové koláčky s pepřem
Potřebujete: 500 g polohrubé mouky, 200 g sádla, 250 g medu, 120 g mletých vlašských ořechů, 1 vejce, 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva, sůl, lžičku bílého mletého pepře; 1 až 2 bílky na potření, půlky ořechových jader.
Postup: Ze všech přísad vypracujeme hladké tužší těsto a rozválíme na tloušťku 5 mm. Tvořítky vykrájíme různé tvary. Vymažeme plech, vysypeme jej moukou a koláčky na něj naskládáme. Každý kousek potřeme ušlehaným bílkem a doprostřed koláčku položíme půlku ořechového jádra. Upečeme při 220° C.
Originální recept pochází z knihy Jugoslávská kuchyně, Dušan Karpatský, Avicenum, Praha 1988.
19.12.2007 Rubrika: | Komentářů 5 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Medové koláčky s pepřem
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.neznám, napíšu si to do své "otrhané předpisové knihy"
Ten obrázek je super
anitech: díky za info, až nebudu roupama mít co dělat, možná to zkusím, každopádně to nebude všední cukroví.
orinka: no,viděla jsem, že se prodává i čokoláda s chilli
Svého času tu své výrobky prodávala holandská firma Dan Cake. a všechny jejich piškotové rolády a chlebíčky při jídle na jazyku tak jakoby štípaly. Používali nějaký speciální kypřící prostředek. Podobně chutnají i některé italské věci. Takže si představuji, že tohle cukroví bude mít taky takovou, trošku na jazyku peprnou,chuť
Tohle bych si přála ochutnat, než se do toho dám, protože přes divoké ingredience může být výsledek víc než dobrý!!!