Kokosová srdíčka
Potřebujete: 250 g hladké mouky, 170 g vlašských ořechů, 200 g másla, 60 g moučkového cukru, 3 žloutky, 120 g hořké čokolády, 150 g strouhaného kokosu, 150 g čokolády na vaření
Postup: Máslo necháme změknout, smícháme ho v míse s cukrem a žloutky, vymícháme do pěny a přidáme prosátou hladkou mouku, nastrouhané (nebo pomleté) vlašské ořechy a nastrouhanou hořkou čokoládu. Vše dobře vypracujeme v hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme v lednici alespoň 2 hodiny odležet. Odležené těsto vyválíme na cca 5 mm silný plát a vykrajovátkem vykrajujeme srdíčka. Naskládáme je na plech (vyložený pečicím papírem) a 15 minut pečeme v troubě rozehřáté na 160 °C. Upečená srdíčka necháme vychladnout. Na páře rozehřejeme čokoládu na vaření (můžeme nastavit ztuženým tukem, kakaem a cukrem). Srdíčka polijeme čokoládou a obalíme v kokosu. Necháme ztuhnout v chladu.
"Toto cukroví jsem o loňských svátcích jedla u kamarádky," píše čtenářka Libuše, "letos zkusím i já." Děkujeme za vánoční recept.
11.12.2008 Rubrika: | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Kokosová srdíčka
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.JJ, což o to, chuť dobrá i bez ozdobení, ale bojím se, že manipulací se polovina rozpadne...
PaniW.: vypadá to na křehké cukrovíčko, ale asi bude dobré
Dneska jsem zkoušela a myslela jsem, že mi bude pomáhat i dvouletý syn jako s perníčky minulý týden. Ovšem těsto se šíleně drobilo, měla jsem co dělat, abych ho vůbec rozválela a nerozpadlo se. Po upečení jsou srdíčka také křehká, takže jsem zvědavá na to polévání čoko a obalování v kokosu
mám ráda kokosové cukroví,tak to zkusím
také jsem je včera dělala, jsou mnam
Zrovna včera jsem je dělala,recept vyšel před rokem v MF Dnes v magazínu pro ženy a jsou moc dobré.