Perníky
Ingredience: 520 g hladké mouky, 330 g moučkového cukru, 4 vajíčka, 10 g jedlé sody, 3 lžíce medu, 1 lžíce kakaa, 1 lžíce mleté skořice, kůra z 1 citronu, trochu hřebíčku a nového koření roztlouct, 2 perníky na strouhání (postrouhat nebo již koupit nastrouhané).
Postup: Zpracujeme těsto, necháme přes noc uležet. Vyválíme plát, vykrajujeme různé tvary, které pokládáme na vymazaný a moukou vysypaný plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme ve středně horké troubě. Perníky jsou moc chutné, ale musí se péct aspoň 3 týdny před Vánocemi, aby změkly.
4.12.2006 Rubrika: | Komentářů 22 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Perníky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Hledám recept na dobré perníky.Se strouhaným perníkem jsem ještš nedělala.Ani nevím jestli ho u nás mají,mrknu se a vyzkouším.