Krevetky s vínem
![Krevetky s vínem](data/USR_040_2011/krevetyA.jpg)
Potřebujete: 800 g mražených krevetek, 1 cibuli, 1 lžíci mletého zázvoru, 3 lžíce solamylu, 150 ml bílého vína, 2 lžíce sojové omáčky, půl lžičky moučkového cukru, 5 lžic oleje, špetka mletého pepře, sůl dle chuti
Postup: Krevetky částečně rozmražte a obalte v solamylu a na rozpáleném oleji opečte dozlatova. Po vyjmutí je položte na papírový ubrousek, aby se zbavily přebytečného tuku. Olej z pánve slijte, nechte na ní jen asi jednu lžíci. Osmahněte na něm nakrájenou cibuli se zázvorem a přidejte sójovou omáčku, cukr, mletý pepř, krevetky, zalijte vínem a duste doměkka. Na závěr podle chuti osolte. Jako příloha je dobrá rýže.
16.6.2011 Rubrika: Pokrmy z ryb | Komentářů 9 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Krevetky s vínem
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.![YXH](data/USR_001_USR_IMAGES/alberta_flag.jpg)
manka: Z toho si nic nedelej, kazdy ma rad neco jineho. Pro mne by byly hrob olomoucke a jakekoliv smradlave syry. Ani hermelin nemuzu. Rodine to kupuju, maji to radi, ale ja bych to nepolkla.
![manka](data/USR_001_USR_IMAGES/kruharybka.jpg)
já teda jídla na víně nee. a krevety fakt nedám do pusy. nemůžu za toale samozřejmě proti gustu...........
![YXH](data/USR_001_USR_IMAGES/alberta_flag.jpg)
Linda: No jo ty je mas cerstve hned za humny, u nas prevazne mrazene, za cerstve bych dala majlant.
V nedeli je u nas den otcu, tak budeme delat krabi nohy a nejake dalsi vodni potvurky, kluci je maji radi, k tomu asi steaky na grilu.
![YXH](data/USR_001_USR_IMAGES/alberta_flag.jpg)
IVUSKA 56: My je milujeme. Delam je na masle s trochou cesneku a curry, nebo marinovane v bylinkach a citronove stave. Napichnout na spejle a pak narychlo osmahnout na grilu. Bezvadne na nudle se smetanovou omackou.
![sharon](data/USR_001_USR_IMAGES/43(35).gif)
krevetky , řízek je řízek.....
![Linda](data/USR_001_USR_IMAGES/T(37).jpg)
Tak pro me bych krevetky rozmrazila, soupla na salát, event pridala vajícko a vínem bych to zapíjela. Rozhodne bych s tím nemazala nádobí
Tak já krevety miluju a dělám je jen rychle. Souhlasím s YXH, že jsou potom gumové. Na máslo přidám bylinky a česnek a jen rychle orestuji. Ty kupované jsou už vařené, pokud jsou šedé tak ještě ne.
Mně bylo po krevetkách nevolno, jedla jsem je ze zvědavosti, nechutnaly mi, ani neposloužily
![YXH](data/USR_001_USR_IMAGES/alberta_flag.jpg)
Nevim, ale myslim si, ze kdyz se krevetky vari moc dlouho jsou spis gumove nez mekke.