Sekané řízky
Potřebujete:
300 g mletého masa, sůl, 1 housku, mléko podle potřeby, 1 cibuli nakrájenou nadrobno, strouhanku podle potřeby, asi 1 lžíci mouky, olej nebo tuk na smažení
tuk na smažení
Samozřejmě můžete přidat jakékoli další koření, které máte rádi, tento recept je jen základní, i když i tak je to velmi dobré.
Dále budete potřebovat na těstíčko:
cca 100 g hladké mouky
cca 4 lžíce mléka
1 vejce
Postup:
Všechny ingredience na mleté řízky smíchejte, žemli před tím namočte v mléce a vymačkejte, ochuťte a vytvořte placičky. Obalte je v hladké mouce /těstíčko pak na nich bude dobře držet) a poté v těstíčku, které jste připravili rozšleháním mouky, mléka a vajíčka. Na rozpáleném oleji smažte z obou stran.
22.3.2013 Rubrika: Ostatní | Komentářů 17 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Sekané řízky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.No, nevím, u nás když to bylo mleté a v tom houska,tak to byl karbanátek. Mletý řízek z vepřového a buď jen samotné maso nebo se sýrem,tzv. košický.
já kupuju mleté vepřové v Globusu a jsem spokejená, nikdy tam nebyla nějaké flaxa a vždy čerstvé.....
Asi bych si pomlela maso doma...a jen libové vepřové. Většinou, až na malé výjimky, si melu maso doma.
sekanou máme všichni rádi, ale sehnat maso začíná být problém. Už jsem začala mlet maso doma, bojím se koupit pomleté v obchodě.
Tyhle řízky zkusím, v těstíčku to může být dobré :-).
evropka: tak nevím , já v polotovarech nekupovala jelikož jsem nevěděla co do toho dávají....
sharon: ne..opravdu to byl sekaný řízek a koupil se smažený...ale to je let
Ty jsou dobré,prostě maso na sekanou jako karbanátky
evropka: už asi vím....v polotovarech a smažily se doma.....
Jarča*: a víš že jo...
evropka: taky si na to vzpomínám - nejmenovalo se to normálně sekaný řízek?
sharon: ne vepřenky neby v těstíčku...nemohu si vzpomenout na název
já osobně bych dala místo cibule raději česnek....a maso jen mleté vepřové....
evropka: nemyslíš " vepřenky".....?
tak na to jsem dostala chuť, asi to o víkendu udělám Je to vlastně stejné, jako když dělám karbanátky, akorát vynechám česnek a koření, a obalím v těstíčku.
to vypadá dobře,takhle jsem holandský ještě nedělala,díky
no tak tyhle řízky jsem si kupovala joko holka v polotovarech
vítaná změna...obdoba holandských řízků....ty dělám často ...