Králík s nádivkou
Potřebujete: celého králíka, hořčici, sůl, grilovací koření, cibuli, rajčata, čerstvou papriku, celerovou nať, špek
Postup: Omytého králika prošpikujeme, lehce osolíme, posypeme grilovacím kořením (může být i ostřejší chuti). Dutinu králika vymažeme hořčicí a vyplníme zeleninou tak, aby bylo bříško plné. Pak ho zašijeme a necháme do druhého dne odležet. Pak upečeme v troubě.
Pokud budete maso grilovat, zabalte ho do alobalu a zvolna grilujte asi 90 minut. Poté odstraňte alobal a za občasného potírání ho dogrilujte, aby měl kůrčičku.
4.4.2013 Rubrika: Zvěřina | Komentářů 4 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Králík s nádivkou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.králíků ( doma chovaných)jsem se najedla v dětství a mládí u babičky ( stařenky), pečeného, smaženého, guláš, na smetaně....a stařka ho pekla s kusem bůčku to si pamatuju.....
a milovala jsem ledvinky z králíka...
Nevypada to spatne , ale sakra kde splasit kralika
Miluju králíka, máme domácí, ale nejradši v kyselu nebo pěkně upečeného na česneku, s br. knedlíkem a zelím Ale není to špatný nápad, zkusím, až zas nějakýho picnu
Akorát ten králík chybí,,ale šlo by to i s kuřetem..