Gaspacho
Potřebujete: 2 salátové okurky, 3 zralá rajčata (ne masitá), 1 velkou cibuli, 1 červenou papriku, stroužky česneku podle chuti, olivový olej, sůl, pepř, vinný ocet, plátek pšenično-žitného chleba
Postup: zeleninu oloupeme, nakrájíme na drobné kousky a dáme do hlubší mísy. Zalijeme asi 5 polévkovými lžícemi olivového oleje, 2 lžícemi vinného octa a okořeníme. Přidejte krajíc chleba, promíchejte. Vložte na půl dne do lednice. Rozmixujte a propasírujte těsně před podáváním. Studená polévka má být co nejhladší.
Tip:
* pro ostřejší chuť můžete přidat kapku tabasca, nebo špetku chilli, nebo špetku papričky Espelette
* plátek chleba se přidává kvůli hustší konzistenci
* pro tento recept stačí 3 stroužky česneku
28.7.2008 Rubrika: | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Gaspacho
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Lhasa: Francouzi je například mají zaškatulkované jako "k plnění". Nádivkou a kořením holt došťouchnou jejich mdlou chuť.
Elen: Jj, v Řecku jsem narazila takřka výhradně na ty moučňáky
Lubar: masitá rajčata jsou taková ta moučnatá, jinak také nesou označení Býčí srdce. jsou chutí mdlá.
Chce to ta klasická kulatá červená.
catcat: no to jsi mi teda pomohla
Lubar: no rajčata kost a kůže
Co znamená ne masitá rajčata?