Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Tuňák v aspiku

Tuňák v aspiku

Potřebujete: 40 dkg tuňáka ve vlastní šťávě (nebo doma uvařeného a obraného), 20 dkg hrášku, 2 mrkve, nakládané okurky, 1 dl octa, 10 g plátkové želatiny, sůl a pepř, estragon.

Postup: Pokud je tuňák konzervovaný, nechte jej okapat. Mrkev nakrájejte na kolečka a uvařte doměkka v osolené vodě. Hrášek uvařte doměkka a nechte okapat. Asi 2,5 dl vody z mrkve a hrášku uchovejte.

Mezitím nechte ve studené vodě nabobtnat želatinu. Vyždímejte a ponořte do teplého zeleninového vývaru. Opepřte, vložte nadrobno nakrájený estragon, přilijte ocet a nechte vychladnout.

3–4 nakládané okurky nakrájejte na drobné kousky, smíchejte s kolečky mrkve, hráškem a tuňákem rozebraným na větší kusy. Vše vložte do formy na vaječnou tlačenku (srnčí hřbet, chlebíčková forma čtverhranná apod.), trochu upěchujte a zalijte želatinovou hmotou. Celou formou zatřeste, aby se tekutina dobře rozprostřela. Zakryjte fólií nebo alobalem a nechte vychladit, až želatina ztuhne (4–5 hodin).

Recept není tak složitý, jak na první pohled vypadá kvůli práci s želatinou. Chce to jen cvik a odvahu zkusit něco nového.

 

 

Lenka Moučková


10.1.2008   Rubrika:   |   Komentářů 4   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Tuňák v aspiku

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Pavla_L
Pavla_L - 10.1.2008 15:01

Aja: ten byl výbornej, ale taky jsem ho dávno neviděla v obchodech

 
Elen
Elen - 10.1.2008 9:34

Myslím, že pro toho, kdo nemá rád ryby, by se tam mohlo dát kuřecí masosmajlik - 75

 
Aja
Aja - 10.1.2008 9:18

Mně nejvíc chutnával te se salámem a cibulí. Už se asi nevyrábí smajlik - 58
Doma aspik dělávám a tuňákový jsem ještě nezkoušelasmajlik - 75

 
Pavla_L
Pavla_L - 10.1.2008 8:26

aspik mám ráda s čímkolismajlik - 57

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77210.
    Archiv anket.