Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Losos s beurre pink

Losos s beurre pink

Suroviny: sklenka vína, 1/3 sklenky vinného octa (nebo citronové šťávy), najemno nasekaná 1/2 šalotky (= 1/4 červené cibule), najemno nasekaná petrželka, pepř, sůl, máslo (cca 80 g), trocha oleje, lososí filet s kůží

Postup:

Filet bez šupin očistíme, osušíme a rozdělíme na porce. Do kůže uděláme zářezy asi 1 cm od sebe, cca do 1/3 hloubky. Rybu z obou stran a v zářezech pořádně osolíme a opepříme. Do kastrůlku dáme víno, ocet, cibulku a čerstvě nadrcený pepř. Vaříme, dokud na dně nezůstanou cca dvě lžíce sirupovité červené tekutiny. Do této redukce pak mimo oheň vmícháme máslo po drobných kostičkách. Teplota omáčky by měl být maximálně 58°C. Dochutíme solí a petrželkou. Na pánvi rozehřejeme trošku oleje a naložíme do ní rybu kůží dolů. Osmažíme z obou stran. Lososa servírujeme křupavou kůrčičkou nahoru. Okolo zaléváme omáčkou.

Recept převzat z www.cuketka.cz

Lenka Moučková


16.9.2008   Rubrika:   |   Komentářů 0   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Losos s beurre pink

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77210.
    Archiv anket.