Střapaté flíčky
Potřebujete: sáček těstovin - flíčky, čínské nebo obyčejné bílé zelí, slaninu, cibuli, pepř, sůl.
Postup: Zelí omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. Dáme rozškvařit slaninu, přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a necháme ji zezlátnout. Přidáme zelí a dusíme, dokud nezměkne. Mezitím uvaříme flíčky v osolené vodě. Uvařené flíčky přidáme do hrnce k zelí, promícháme a dochutíme pepřem a solí.
15.2.2008 Rubrika: | Komentářů 10 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Střapaté flíčky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.1567: ano, v rodině mého muže se to dělalo místoslaniny se sádlem a k tomu pepři a soli se ještě sypalo krystalovým cukrem, říkalo se tomu šífliky s kapustou. Nejdřív se mi z toho cukru protáčely panenky, ale pak mi to docela zachutnalo a občas to vařívám.
Také dělám z hlávkového zelí,s klobásou a hlavně opepřit! Moc dobré a syté
My tomu u nás říkáme zeloflíčky a taky to děláme s kysaným zelíčkem
taky to dělám a přidávám tam karí a pepř
orinka: no nevím, nám to chutná z čerstvého, manžel kysaný zelí moc nemusí.
znám to s kysaným zelím. Z čerstvého to bude mít fádní chuť.
LenkaT.: Jo,jo,přesně tak,někdy to dělám i se zelím kysaným.
tak tohle dělávám, dávám do toho místo slaniny nakrájený kabanos nebo špekáčky, opečené na sádle a ochutím trochou vegety, grilovacím kořením nebo jak kdo má rád. Není to špatné, u nás to jedí i chlapi.
tak to bych asi nemusela
A nedáme tam třeba tročku citronu a cukru? Připadá mi to trošku nudné