Kapustové lasaně
Potřebujete: do menší formy: 1 kapustu, 250 g mletého masa nebo náplně z vinné klobásy, starší housku, mléko, 1 vejce, 1 stroužek česneku, 1 větší cibuli, trochu vývaru, sůl, pepř
Postup: Menší kapustu rozdělte na jednotlivé listy. Svrchní listy, pokud jsou poškozené, vyhoďte. Ve větším kastrolu uveďte vodu do varu a listy krátce povařte (blanšírujte). Pak protáhněte studenou vodou. Pokud je žebroví příliš silné, seřízněte jej nebo rozklepejte paličkou na maso. Housku rozlámejte a ponořte do trošky mléka. V míse smíchejte maso, "vyždímanou" housku, vejce, oloupaný a prolisovaný stroužek česneku, nadrobno nakrájenou cibuli, sůl a pepř. Dobře promíchejte. Pokud je směs příliš hustá, přidejte trošku vývaru (opravdu málo). Zapékací mísu vymažte máslem a vysypte strouhankou. Vyložte ji největšími kapustovými listy, pak vložte masovou nádivku, přikryjte kapustovými listy, vrstvy střídejte a zakončete kapustovými listy. Vložte do trouby a pečte asi 1 hodinu při 180-200 °C. Před podáváním vyklopte na servírovací mísu. Podávejte s brambory.
Tip: chuť tohoto pokrmu můžete obměňovat bylinkami (bazalkou, majoránkou) nebo kořením (směsí barevných pepřů, směsí na maso, gulášové koření, směs na čevabčiči, apod.)
10.3.2011 Rubrika: Těstoviny | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Související odkazy:
Diskuse ke článku - Kapustové lasaně
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.magic11:
zkusím, očurdím chlapy tím mletým masem - to oni rádi, kapusta bude pro ně nutné zlo, já ji miluju, tak se vlk nažere a koza zůstane celá.
ještě bych to celé zalila šlehajdou....
Dělám, je to dobré, jen dávám jako u lasagní ještě bešamel a navrch sypu sýrem.
to vypadá hodně dobře a ta náplň z vinné klobásy - to musí být bašta
mám ráda taková zeleninová jídla, nemusí to být špatné. Až bude kapustová sezóna, vzpomenu si na to.