Tuňákový salát se sýrem
Potřebujete: (pro 4 osoby) 1 celý ledový salát (případně stačí půlka), 2 střední červené papriky (pokud máte rádi barevnost, zvolte jednu oranžovou či žlutou), 2 rajčata nebo 250g cherry rajčátek, zelí ve sladkokyselém nálevu (dobrovolné), 1 salátová okurka, 2 plechovky tuňáka v olivovém oleji, 150-200 g sýru balkán nebo feta, pepř, sůl, citrón, případně zakysaná smetana.
Postup: Zeleninu dobře omyjte, nakrájejte a vložte do větší mísy. Přidejte kysané zelí, tuňáka, nakrájený sýr, ochuťte citronovou šťávou, pepřem. Solte až po ochutnání (zřejmě ale soli nebude třeba, neboť sýr je slaný dost).
Chuť můžete zjemnit několika lžícemi zakysané smetany. Povrch dozdobte petrželkou nebo bazalkovými lístky.
Tip redakce: Servírujte salát ve skleněné míse, tak vynikne kompozice barev daná jednotlivými surovinami.
Recept nám zaslala čtenářka Jana. Děkujeme.
25.9.2007 Rubrika: | Komentářů 0 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5