Grilované ovoce s rumem
Potřebujete: Banány podle počtu strávníků, jahody a ostružiny (čerstvé i zmražené; lze použít i jiné ovoce: borůvky, mandarinky, ananas, ...), vanilkový cukr, rum, limetku, strouhanou hořkou čokoládu, oříšek másla, několik kapek uměleného sladidla, mletou skořici, pikantní marmeládu, šlehačku na zdobení
Příprava: Veškeré ovoce očistíme, ale nenamáčíme. Zmražené ovoce nerozmrazujeme a konzervované necháme okapat na sítku.
1. varianta: Pro grilování si připravíme tolik alobalových obdélníků, kolik je strávníků. Na obdélník vložíme oloupaný banán, v polovině rozpůlený a pokapaný limetkovou šťávou. Banán potřeme pikantní marmeládou (rybízová, višňová, ostružinová), obložíme ovocem, zalijeme rumem a posypeme vanilkovým cukrem a skořicí (nebo nastrouhanou limetkovou kůrou), případně dosladíme tekutým umělým sladidlem. Na ovoce položíme oříšek másla.
Vytvoříme balíčky a otočíme skladem nahoru, aby nevytekla šťáva. Vložíme na 5 minut pod gril. Podáváme se šlehačkou.
2. varianta: Na dno varné misky naskládáme banány potřené marmeládou. Pokapeme limetkovou šťávou. Posypeme ovocem, vanilkovým cukrem a případně dosladíme umělým sladidlem. Posypeme mletou skořicí, případně strouhanou kůrou z limetky a dobře polijeme rumem. Navrch ještě posypeme strouhanou hořkou čokoládou a poklademe několika kousky másla. Misku zakryjeme alobalem a dáme zapéct do rozpálené trouby na 200 °C po dobu max. 10 minut. Podáváme horké, zdobíme šlehačkou.
Pro děti vynecháme rum, zalijeme šťávou z ananasového nebo mandarinkového kompotu.
Jarka7 píše: " Fantazii se meze nekladou, a hlavně: je to rychlé a chuťově fantastické! Jen dávejte pozor při otevírání balíčků, aby vás unikající pára neopařila." Děkujeme za originální recept.
13.6.2008 Rubrika: | Komentářů 1 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Grilované ovoce s rumem
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Vyzkouším,musí to být fantastické.