Kedlubnový salát s vejcem
Potřebujete na dvě porce: 1 velkou kedlubnu, 1 vejce natvrdo, 2 lžíce pažitky, 4 lžíce zakysané smetany, sůl a pepř podle chuti
Postup: Nahrubo nastrouhanou kedlubnu smíchejte s nasekaným vajíčkem uvařeným natvrdo a pažitkou, osolte, opepřete a přidejte zakysanou smetanu. Podávejte vychlazené, přikusovat můžete opečený toast.
6.5.2011 Rubrika: Saláty | Komentářů 14 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Související odkazy:
Diskuse ke článku - Kedlubnový salát s vejcem
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.sharon: my jsme včera měli kedlubnové zelí z Globusu, teda z kedluben
já dnes koupila maxi kedlub v Globu...
sharon: vyjímecne mají bílou kedlubnu v jednom super hyper, jinak nic.
sharon: ji i listy z repy ..... jsem rikala, ze u nas to krajime bud prasatkam a nebo husam
já dělávám salát z kedluben nebo z ředkviček, a je to dobré. Normálně to syrové nastrouhám, osolím, dám dvě lžíce oleje, 2 vinného octa, 2 mletého cukru a ochutím mletým pepřem. Ta zálivka je univerzální na každý salát a tenhle se hodí skoro ke každému jídlu. Vajíčka být nemusejí.
Linda: tak tam co chodíš nakupovat tam kedlubny nemají, a nemají aspoň brukev ?
TULI: jo to je ta slavná EU - ty nemás kopr a já nemám kedlubny
sharon: sorry ale do takový Lidl mám krapátko z ruky
TULI: ani já , nejsem koza....
- u nas taky - na kazdem rohu ..a TALIANI ji i ty mlade listy - delaji si salat ..ja ne
Linda: v Lidlu jich mají mraky...
To bych si tu kedlubnu musela nejdrív vypestovat a na to jsem moc líná
kedlubna a pažitka mi nejde dohromady, pažitku bych asi vynechala...možná bych strouhla nahrubo kousek sejra..
zrovna včera jsem koupila kedlubny....vypadá to jednoduše,tak to zkusím
asi to bude dobrý - ale trošku nadýmavý