Fazolový salát s majonézou
Potřebujete: 400 g bílých fazolí, 200 g mrkve, 300 g celeru, 100 g cibule, 200 g sladkokyselých okurek, 200 g majonézy, sůl, pepř, citrón, cukr
Postup: Fazole den předem namočte a pak je uvařte doměkka. Osolte je až těsně před dovařením. Zceďte je a nechte prochladnout a pak je smíchejte s uvařenou, na nudličky nakrájenou zeleninou. Na závěr přidejte okurky a cibuli. Pak vše spojte majonézou, kterou jste ochutili solí, pepřem, cukrem a trochou citrónové šťávy. Salát výborně chutná k pečenému nebo vařenému uzenému masu.
16.11.2011 Rubrika: Saláty | Komentářů 20 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Fazolový salát s majonézou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.TULI: V papiňáku vařím téměř vše... Dokonce i vývar a nikdy není zakalený.
já jsem na zítra pozvaná na fazolový salát k mamce - dělává ze světlých fazolí - mám ráda fazolový salát s křenem celer fakt nedám
sharon: salát zkus, je vynikající. Jestli na to máš zažívání, tak si pochutnáš. Já bych prokňučela noc. Chuť je božská. Však za války se dělával fazolový dort jako náhrada za kaštany nebo mandle, tak to musí být dobré!!
MYSLIM - ZE DOBRY RECEPT - ALE KOMU SE NECHCOU DLOUHO VARIT FAZOLE - TAK V PAPINAKU JSOU HOTOVE DOCELA RYCHLE
Vypada to zajimave, jenom ten celer nemam rada a asi tam ani nemusi byt. Delam salat z bilych fazoli, varim je s rozmarynem a spetkou tymianu, Na panvicce osmahnu trochu cibule, primicham 1 kostku obycejne Luciny (u nas cream cheese), necham to "rozpustit" dosolim podle chuti a primicham do toho ty fazole. Da se to jist teple i studene, je to dobre k masu. Asi udelam pristi tyden. Meli jsme fazolovou polevku, tak to nesmim prehanet. Muj ji rika polevka deseti tisic prdu
manka: já taky , čerstvou kořenovou a i do brsalátu.....
orinka: 10:08...to máš pravdu, není nad fazole čerstvé...máme ty velké masité tmavé ze zahrady, ty jsou , z těch je polévka jedna báseň, ....salát z fazolí jsem ještě nedělala....
majucha: Ani tak nehraje. Jen ty obrovské jsou takové ,,masité". To jak rozkousneš jednu, tak máš pusu plnou
orinka: Zvědavka: aha, tak teď jsem zmatena - já kupuju ty černé ve zdravé výživě - a jsou malé, takovej větší hrášek Ale ono to asi nehraje roli :-)
dadka: taky si do svíčkové dávám čerstvou zeleninu, mám to nějak radši.
A dostala jsem na ty fazole takovou chuť, že je jdu hned namočit
orinka: Ty velké - pecoky
Dělávám něco podobného. Podle toho, zda si vzpomenu na poslední chvíli nebo podle nálady, buď fazole vařím nebo použiju plechovku.
Ale pravdou je, že ty doma uvařené jsou chuťově lepší. Přidávám vajíčko natvrdo, majonézu nemusíme.
Nebo jak tu někdo psal, jen fazole s cibulkou - taky moc chutné.
A pokud trpíte nadýmáním, je dobré do kterékoliv luštěniny kterou vaříte přidat větvičku saturejky. Opravdu to pomáhá, i když ne samozřejmě úplně.
Co bob, to prd Takhle komentoval jeden znamej podobnej salat, me to chutna, ale muj muz by se toho ani netknul, takze...
dadka: Ale zaujala me ta svickova, jak ji delas?
dadka: moje řeč
Luštěniny můžu ve všech podobách, ale s mírou a předem si musím uvařit žlučníkový čaj, abych to přežila bez následků.
Namočit a potom uvařit fazole zase tolik práce nedá a nakrájet zeleninu taky ne. Kupovaná zeleninová přísada do bramborového salátu je hnusná patlanina, kde nepoznáš, co tam vlastně je.U svíčkové je to jedno, rozmixuje se to, ale i tak si přísadu pod svíčkovou strouhám z čerstvé zeleniny.
majucha: na ostravsku jim říkají pecoky. Mně nejvíc chutná salát z těch obřích strakatých anebo velkých bílých máslových. Teda, kdybych ho mohla jíst.
orinka: něco podobného dělám, i když z těch černých fazolí. Chuťově to asi velký rozdíl nebude, ale mně se ty černý víc líběj. Akorát je potřeba je namáčet dýl, ale to mi je jedno
Aja: ale fór je v tom, že normální, ne konzervované fazole, mají dočista jinou chuť. Jsou mnohem lepší, ten salát je lahůdka. Ve valašské kuchyni míval čestné místo, ne samozřejmě s takovými přísadami, ale jen tak uvařené fazole promíchané smaženou cibulkou. No jo, ale Valaši se pohybovali celý den na čerstvém vzduchu, tam se to ztratilo.
Abych vařila fazole a pak udělala salát, to mi přijde hodně složité.
Dám plechovku steril. fazolí, a sklenici základu na bramborový salát nebo základ na svíčkovou....kousek uzeniny, máme-li a majonézu napůl s jogurtem.
Deset minut i s naservírováním
možná by to sneslo i vajíčko natvrdo. Tohle jídlo bude skvělé i bez majonézy, ale bohužel, fazole zvládnu jedině snad konzervované, toto by mě roztrhlo.