Smažené bramborové noky
Ingredience: 600 g brambor, 120 g hrubé mouky, 2 vejce, 40 g másla, 200 ml mléka, muškátový květ, olej na smažení, sůl dle chuti
Postup: brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Mléko osolíme, uvedeme do varu a rozpustíme v něm máslo. Za stálého míchání do něj pak vsypeme mouku a mícháme tak dlouho, až se nám kaše nelepí na stěny hrnce. Necháme napůl vychladnout a pak do kaše vmícháme vejce, muškátový květ a prolisované brambory. Důkladně promícháme a lžící pak vykrajujeme noky, které na rozpáleném oleji smažíme dozlatova.
20.5.2006 Rubrika: Přílohy | Komentářů 5 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3,1/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5