Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Výtečné kuře s tatarkou

Výtečné kuře s tatarkou

Potřebujete: pro 4 osoby: 600 g kuřecího masa, 2 větší cibule, sůl, pepř, máslo na vymazání, tatarská omáčka, 100-150 g plátkového eidamu.

Postup: Pekáček vymažeme máslem, do něj poklademe kolečka cibule, pak kousky kuřete, osolíme a opepříme. Pak maso zalijeme tatarkou (pokud je víc masa, lze omáčku zředit polovinou bílého jogurtu). Pak poklademe plátky sýra.

Nejprve pečeme asi 20 minut na 250 stupňů (pekáček zakryjeme alobalem), poté alobal odstraníme a necháme sýr zrůžovět.

Čtenářka Jitka vysvětluje: "Cibulka pustí dost šťávy a tatarská omáčka udělá taky své. Maso je náramně šťavnaté a křehké. Někdy dávám na přilepšenou na vrstvu masa i šunku." Děkujeme za jednoduchý recept.

Lenka Moučková


9.7.2008   Rubrika:   |   Komentářů 11   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Výtečné kuře s tatarkou

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
babkatapka
babkatapka - 10.7.2008 11:10

už se to pečesmajlik - 31

 
Pegyša
Pegyša - 9.7.2008 23:03

Tak já musím mít tatarku snad ke všemu ,
ale abych pekla kuřecí přímo s tatarkou ,to jsem ještě nepekla ....
takže díky a je to v sobotu jasně na programusmajlik - 75smajlik - 75smajlik - 57smajlik - 57

 
r1911
r1911 - 9.7.2008 21:09

Veverka+2ks: Nepodlívá, "udělá" se to právě díky té tatarce. Majolka by se určitě dala taky použít, ale asi bych pak maso víc okořenila, přeci jen bude chybět ta chuť z toho, čím je tatarka na rozdíl od majolky dochucená.

 
Veverka+2
Veverka+2 - 9.7.2008 19:20

r1911: podlívá se to nějak?a nejde použít majonéza místo tatarky?

 
jasmine
jasmine - 9.7.2008 14:44

smajlik - 57smajlik - 57smajlik - 57to zní velice lákavě,no to fakt zkusím,také to dělám jen se smetanou

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 9.7.2008 10:31

máša h.: Ale to není to samé, ta smetana je úplně jiná než ta tatarka a navíc, když to uděláš z bramboramam tak se ta smetana zapeče do brambor.

 
máša h.
máša h. - 9.7.2008 9:03

dělám vlastně to samé s bramborama, místo kuřete třeba vepřové nebo krůtí, místo tatarky smetanu. Zkusím to s tatarkou.
r1911: smajlik - 57

 
1567
1567 - 9.7.2008 8:46

A co dát na cibul ještě brambory, na to maso a tatarku? Že by to bylo vše najednou

 
hancze
hancze - 9.7.2008 8:28

r1911: smajlik - 57smajlik - 57 to vypada velice lakave, mozna se premluvim a skocim pro tatarku smajlik - 68

 
r1911
r1911 - 9.7.2008 7:20

dokonce jsem to měla ještě uložené v počítači, takže tady to je:
obrázek - kureci_s_tatarkou__hranolky.jpg

obrázek - na_tatarce_1.jpg

obrázek - na_tatarce.jpg

 
r1911
r1911 - 9.7.2008 7:14

u nás oblíbené jídlo smajlik - 57
tatarku bych v tom na talíři ale vůbec nepoznala

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77198.
    Archiv anket.