Výtečné kuře s tatarkou
Potřebujete: pro 4 osoby: 600 g kuřecího masa, 2 větší cibule, sůl, pepř, máslo na vymazání, tatarská omáčka, 100-150 g plátkového eidamu.
Postup: Pekáček vymažeme máslem, do něj poklademe kolečka cibule, pak kousky kuřete, osolíme a opepříme. Pak maso zalijeme tatarkou (pokud je víc masa, lze omáčku zředit polovinou bílého jogurtu). Pak poklademe plátky sýra.
Nejprve pečeme asi 20 minut na 250 stupňů (pekáček zakryjeme alobalem), poté alobal odstraníme a necháme sýr zrůžovět.
Čtenářka Jitka vysvětluje: "Cibulka pustí dost šťávy a tatarská omáčka udělá taky své. Maso je náramně šťavnaté a křehké. Někdy dávám na přilepšenou na vrstvu masa i šunku." Děkujeme za jednoduchý recept.
9.7.2008 Rubrika: | Komentářů 11 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Výtečné kuře s tatarkou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.už se to peče
Tak já musím mít tatarku snad ke všemu ,
ale abych pekla kuřecí přímo s tatarkou ,to jsem ještě nepekla ....
takže díky a je to v sobotu jasně na programu
Veverka+2ks: Nepodlívá, "udělá" se to právě díky té tatarce. Majolka by se určitě dala taky použít, ale asi bych pak maso víc okořenila, přeci jen bude chybět ta chuť z toho, čím je tatarka na rozdíl od majolky dochucená.
r1911: podlívá se to nějak?a nejde použít majonéza místo tatarky?
to zní velice lákavě,no to fakt zkusím,také to dělám jen se smetanou
máša h.: Ale to není to samé, ta smetana je úplně jiná než ta tatarka a navíc, když to uděláš z bramboramam tak se ta smetana zapeče do brambor.
dělám vlastně to samé s bramborama, místo kuřete třeba vepřové nebo krůtí, místo tatarky smetanu. Zkusím to s tatarkou.
r1911:
A co dát na cibul ještě brambory, na to maso a tatarku? Že by to bylo vše najednou
r1911: to vypada velice lakave, mozna se premluvim a skocim pro tatarku
dokonce jsem to měla ještě uložené v počítači, takže tady to je:
u nás oblíbené jídlo
tatarku bych v tom na talíři ale vůbec nepoznala