Husí stehna na houbách
Potřebujete: 2 husí stehna, mletý pepř, asi 3 lžíce sádla, 2 cibule nakrájené nadrobno, 4 stroužky česneku rovněž nakrájené nadrobno, 300 g čerstvých hub nakrájených na kousky, 1 – 2 lžíce hladké mouky, sůl, vodu na podlití
Postup: Stehna omyjeme, zbavíme kůže, osolíme a opepříme. Sádlo rozehřejeme v pekáči, vložíme cibuli, česnek a necháme zpěnit. Pak přidáme stehna, podlijeme a pečeme doměkka. Během pečení maso poléváme vypečenou šťávou. Měkkou husu vyjmeme, do šťávy přidáme nakrájené houby a povaříme do měkka. Nakonec zaprášíme moukou, osolíme, podlijeme trochou vody a krátce povaříme. Vložíme stehna a prohřejeme. Jako příloha jsou vhodné brambory nebo rýže.
5.9.2008 Rubrika: | Komentářů 2 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Husí stehna na houbách
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.orinka: protože je tučná
a proč se před pečením mají stehýnka zbavovat kůže? Přece křupavá upečená kůžička je na huse nebo i jiné drůbeži delikatesa, ne?