Cordon bleu
Potřebujete: 4 kuřecí/krůtí řízky, plátkový sýr, šunku od kosti, mouku, vajíčko, strouhanku, párátka, sůl a pepř
Postup: Řízky naklepejte, osolte a opepřete. Na půlku řízku položte plátek sýra, šunky a zase sýra, pak přehněte přes náplň druhou půlku masa, zmáčkněte a spojte párátkem. Obalte v trojobalu a smažte dozlatova. Podávejte s bramborovou kaší.
Tip:
* místo klasického eidamu či ementálu můžete použít plísňový sýr
* místo šunky zkuste pršut nebo plátek uzeného lososa
13.1.2009 Rubrika: | Komentářů 4 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Cordon bleu
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Gabbi + Peta 16.11.2007: když si maso naložíš do rána do oleje nebo jen jogurtu, není suché.
Gabbi + Peta 16.11.2007:
taky záleží z jakého masa z krůty ... dělám ze steheního a sůché se mi nezdají ...
Ovšem nejlepší řízky si dáváme v Rakousku ... dětské jsou velké jako naše dospělácké, dospělé porce to jsou gramofonové desky křupavé a přitom štavnaté ..... ještě jsme tam nenarazili na český "mistr strouhanky" kdy je obalu víc než obsahu
Jako přílohu doporučuji pro změnu špagety, al dente s trochou parmezánu a jemně oomáčkované ... tak aby omáčka netekla po talíři
Z krutiho jsou tyto rizky ponekud suche - lepsi je to kureci nebo veprove.