Kuřecí na celeru s těstovinovou rýží
Potřebujete: kuřecí maso, celer (nebo mražená zelenina), cibuli, olej, zakysanou smetanu, hladkou mouku a vegu/kari/grilovací koření, těstovinovou rýži
Postup: Maso nakrájíme na nudličky, okořeníme grilovacím kořením a kari. Cibuli nakrájíme na kostičky. Celer očistíme a nakrájíme na kostičky o rozměrech přibližně 0,5 cm. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme maso, a až se zatáhne, přidáme celer. Vše opečeme, zalijeme vroucí vodou, okořeníme vegou a dusíme pod pokličkou asi 20 minut. K masu můžeme přidat i jakoukoliv zmraženou zeleninu, ale celer plně stačí. Těstovinovou rýži opečeme na oleji do světle hněda, zalijeme vroucí vodou, okořeníme vegou a vaříme asi 9 minut.
Za recept děkujeme čtenářce Bberi z Brna.
3.4.2009 Rubrika: | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Kuřecí na celeru s těstovinovou rýží
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.A rozhodně to nechutná univerzálně
Jo,jo na závěr se k masu dá ta zakysanka s moukou.Omlouvám se.
příliš vegy? proč myslíš
vega je vegeta bez glutamanu
Oto:ty jsi urýpanej,mně to tak chutnalo,ale vždyt si to můžeš okořenit dle chuti,já se taky nikdy nedržím zcela receptu
Ještě jeden dotaz, na co je tam uvedená zakysaná
smetana a hladká mouka? Kam se vlastně přidá?
Na maso asi, že? Těst.rýže je taky ochucená
vegou, není ji příliš?
Ota: úplně s tebou souhlasím, té univerzální
chutě mám dost ze závodky, takže doma
používám "vegu", když nemám opravdu
masový vývar.
Bridgetj: obrázek ovšem není "kuře na nudličky"
vypadá to dobře ale já opět protestuju : proč grilovací koření když už je tam kari ?
Předpokládám také, že zde zmíněna vega je další z morů české kuchyně vegeta co ?
Proč se u nás pořád do všeho musí dosypat univerzální zahlazovače jako vegeta, podravka, magi, glutasol nebo kečup "aby to nedejbože nemělo jinou chuť! Proč se do masového vývaru nakonec pro jistotu musí prdnout bujonová kostka z vitany .......
Vypadá to dobře