Kachní stehna na víně
Potřebujete: 4-6 drůbežích stehen (kachních, kuřecích), 0,5 l vývaru (nebo bujónu), 0,25 l červeného vína, 2 mrkve, 1 středně velkou červenou cibuli, tuk
Postup: Troubu předehřejeme na 200 °C. Zeleninu očistíme a nakrájíme: mrkev na kolečka, cibuli nadrobno a česnek na plátky. Rovnoměrně ji rozprostřeme po dně pekáčku, který jsme vymazali tukem (nebo dno vytřeli olejem). Stehna omyjeme, osolíme a položíme na zeleninu. Pak zalijeme vínem a vývarem (necháme si trochu stranou), a pečeme asi hodinu a půl. Podléváme. Podáváme s kvalitním chlebem.
30.9.2009 Rubrika: | Komentářů 3 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Kachní stehna na víně
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.tento víkend v třeboni jsem měl 1/2 kachny s chlupatým knedlem a zelím + polévku za 99 korun ....
mňamky, mňamky......ale stejně miluju klasiku, kachýnku jen osolenou , do křupava upečenou, zelíčko a knedlíček