Dýňové kuře
Potřebujete: 4 kuřecí řízky, dužinu z dýně (středně velké), hrst rozinek, rajský protlak, tabasco, sůl, pepř, pálivé kari, olej
Postup: Na pánvičce s vyšším okrajem dáme rozehřát olej, dužinu nakrájíme na malé kousky a dáme stranou. Kuřecí řízky (prsa) nakrájíme na nudličky a přihodíme na pánvičku. Osolíme, opepříme. Restujeme a po chvíli přidáme dužinu z dýně spolu s rozinkami. Přidáme kari. Podlijeme vodou (či vývarem/bujónem) a necháme probublávat. Ke konci přidáme rajský protlak s 2-3 kapkami tabasca. Prohřejeme a podáváme. Vhodné je bílé pečivo (bageta), případně rýže.
Tip:
* pokrm můžeme okořenit špetkou skořice
* kari i tabasco používáme s mírou. Nemáte-li rádi ostrá/ostřejší jídla, nahraďte kari kurkumou a tabasco vynechte úplně.
3.11.2009 Rubrika: | Komentářů 1 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Dýňové kuře
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Mě by se tam líbili aj jen plátky z těch řízků.....ale kdyby to nebyla dýně, tu nemusím...
Ale vypadí to pěkně, což o to