Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Česneková kachna

Česneková kachna

Potřebujete: 1 kachnu, 2 svazky petrželky, 50 g másla, 20 stroužků česneku, olivový olej, sůl, pepř

Postup: Kachnu vyndáme včas z lednice, aby měla pokojovou teplotu. Dobře zevnitř prosolíme a opepříme a vložíme do kachny petrželku (vcelku), máslo a stroužky česneku. Celou kachnu pečlivě potřeme olivovým olejem. Pečeme v předehřáté troubě nejprve 30 minut při 220°C, poté cca 2 hodiny při 160 °C.

Lenka Moučková


30.12.2010   Rubrika: Drůbeží   |   Komentářů 7   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

Související odkazy:

 

Diskuse ke článku - Česneková kachna

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Milda3
Milda3 - 30.12.2010 19:47

sharon - 30.12.2010 17:18 - jj a sousedi si budou myslet že pečete smajlik - 40

 
sharon
sharon - 30.12.2010 17:18

Deafina: a taky si myslím, že po té době pečení už ten česnek pro náš organismus nemá žádný přínos...

 
Deafina
Deafina - 30.12.2010 16:18

Dvouapůlhodinové pečení česneku se musí v bytě pěkně projevit a té vůně pak jako následného nepříjemného pachu je asi pak těžké se zbavit.

 
LenkaT
LenkaT - 30.12.2010 15:48

jednou jsem pekla kachnu česnekovanou a už nikdy, nejlíp nám chutná jen sůl a kmín. Načesnekovaná už nemá tu typickou kachní chuť

 
orinka
orinka - 30.12.2010 14:01

já teda nevím, ale ke kačeně česnek? Má tak specifickou chuť, že by měla vynikat a ne ji potlačovat. No, když už nějaké špumprnákle, tak radši kachnu na pomerančích. Ovšem, česká klasika s jablíčkem, posolená, pokmínovaná a upečená takto jednoduše, vítězí o koňskou délku přede všemi.

 
sharon
sharon - 30.12.2010 12:49

u nás kachnu jedině ...jen osolenou a do křupava upečenou....smajlik - 47

 
dadka
dadka - 30.12.2010 8:44

Čte se to dobře, ale co na to žlučník?

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77210.
    Archiv anket.