Česneková kachna
Potřebujete: 1 kachnu, 2 svazky petrželky, 50 g másla, 20 stroužků česneku, olivový olej, sůl, pepř
Postup: Kachnu vyndáme včas z lednice, aby měla pokojovou teplotu. Dobře zevnitř prosolíme a opepříme a vložíme do kachny petrželku (vcelku), máslo a stroužky česneku. Celou kachnu pečlivě potřeme olivovým olejem. Pečeme v předehřáté troubě nejprve 30 minut při 220°C, poté cca 2 hodiny při 160 °C.
30.12.2010 Rubrika: Drůbeží | Komentářů 7 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Související odkazy:
Diskuse ke článku - Česneková kachna
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.sharon - 30.12.2010 17:18 - jj a sousedi si budou myslet že pečete
Deafina: a taky si myslím, že po té době pečení už ten česnek pro náš organismus nemá žádný přínos...
Dvouapůlhodinové pečení česneku se musí v bytě pěkně projevit a té vůně pak jako následného nepříjemného pachu je asi pak těžké se zbavit.
jednou jsem pekla kachnu česnekovanou a už nikdy, nejlíp nám chutná jen sůl a kmín. Načesnekovaná už nemá tu typickou kachní chuť
já teda nevím, ale ke kačeně česnek? Má tak specifickou chuť, že by měla vynikat a ne ji potlačovat. No, když už nějaké špumprnákle, tak radši kachnu na pomerančích. Ovšem, česká klasika s jablíčkem, posolená, pokmínovaná a upečená takto jednoduše, vítězí o koňskou délku přede všemi.
u nás kachnu jedině ...jen osolenou a do křupava upečenou....
Čte se to dobře, ale co na to žlučník?