Krůta na zázvoru
Potřebujete: krůtí stehna, 80 g slaniny, sůl, cibuli, 1 lžíci hladké mouky, 1 lžíci zázvoru
Postup: Krůtí stehna osolte a obalte ve strouhaném zázvoru. Dejte je opékat na pekáč vyložený slaninou, po chvíli opékání přidejte nakrájenou cibuli, nechte ji osmahnout a pak maso podlijte horkou vodou. Pečte přiklopené, dokud nebude maso měkké, a až ke konci pekáč odkryjte a nechte maso zčervenat. Pak je vyjměte, šťávu vyduste, zaprašte moukou, osmahněte, zřeďte vodou, našlehejte a dvacet minut vařte.
Jako přílohu podávejte dušenou rýži.
23.12.2011 Rubrika: Drůbeží | Komentářů 4 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Krůta na zázvoru
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.evropka: Si delej srandu Kapra jsem nikdy nemela moc v lasce a navic tu je drazsi nez losos tak jsme se museli pokanadid. Kruta ma vyhodu v tom, ze se pak dalsi tyden nemusi varit to jsou pak kruti sandwiche, salat, polivka..... Az to lidem leze z krku (aspon nam napulkanadanum). Ja ji vzdycky delavala jenom pulku, a stacilo to taky. Ale mladi to delaji po jejich, tak at jim do toho nebudu mluvit. Nemusim varit
YXH: nj ty kanadanko
U nas bude losos, a kruta az 26 u dcery, ma svuj recept a vetsi pekac (plechovy na maso ) Pipka pujde do kamen cela
njn,v česku krůta nejede...