Kuřecí křidélka s rajčatovou omáčkou
Ingredience: 12–15 kuřecích křidélek, 700g rajčat, 1středně velké jablko, 1 středně velká cibule, olej, 4 lžíce rajského protlaku, 2 lžíce medu, grilovací koření, pepř a sůl.
Postup: Rajčata i oloupané jablko bez jadřinců nakrájíme na kostičky. Stejně tak cibuli, kterou necháme zesklovatět na oleji. Přidáme k ní rajčata a jablko, protlak, dochutíme solí a dusíme asi 20–30 minut.
Mezitím si připravíme křidélka. Smícháme med, sůl, grilovací koření, pepř a trochu oleje a směsí křidélka potřeme. Opékáme na grilu dozlatova.
Podáváme společně s rajčatovou omáčkou, kterou ještě po uvaření dochutíme solí a pepřem.
21.1.2006 Rubrika: Drůbeží | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5