Kari kuře bez tuku
Ingredience: 1 celé kuře, sůl, 2 lžíce kari koření, špetka chilli koření, 6 stroužků česneku nakrájených na tenké plátky, voda na podlití.
Postup: Kuře rozdělíme na 4 až 8 kousků, osolíme, vložíme do varné mísy nebo do pekáčku, posypeme kari kořením a plátky česneku, můžeme lehce posypat i chilli kořením. Podlijeme hodně vodou, přikryjeme pokličkou a pečeme asi 40 minut ve vyhřáté troubě.
Potom odkryjeme a za občasného podlévání vypečenou šťávou pečeme do zlatova. Nepoužíváme máslo ani jiný tuk.
Podáváme s rýží nebo vařenými či restovanými brambory. Výborné i za studena s chlebem.
Dobrou chuť!
25.1.2006 Rubrika: Drůbeží | Komentářů 11 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5