Kuře a la posvícenská husa
Ingredience: 1 celé kuře, 4 jablka, 1 černé pivo, 1 dcl vody, sůl, kmín.
Postup: Kuře má být víc osolené, a tak ho prostě osolím, pak ještě jednou, jako bych ho předtím nesolila (čili osol kuře 2x). Omytá jablka rozčtvrtím, zbavím jadřinců a vecpu je do kuřete. Kuře vložím do remosky, hojně posypu kmínem, podliju vodou a peču bez otevírání půl hodiny. Pak ho přeliju černým pivem a od té chvíle každých deset minut přelívám šťávou, ve které se kuře peče.
Kuře peču podle velikosti ještě tak tři čtvrtě hodiny až hodinu, no prostě až je měkké.
Podávám s bramborovým knedlíkem a se zelím.
Recept nám zaslala čtenářka Světlana Hošková.
25.3.2006 Rubrika: Drůbeží | Komentářů 7 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5