Krocan na zelenině
Potřebujete: 2 krocaní stehna nebo prsa, 50 g slaniny, sůl, špetku pepře, 60–80 g cibule, 100 g másla, šálek vývaru, 2 dl bílého vína, 5 karotek, 1 větší květák, 2–3 brukve, petrželku.
Postup: Maso protáhneme slaninou, osolíme, opepříme a vložíme na nakrájenou cibuli, kterou jsme předem osmažili na másle se zbytkem slaniny do sklovata. Podlijeme vývarem a vínem a přidáme petrželku ve svazku. Dusíme přiklopené v troubě do poloměkka. Pak vyjmeme petrželku, přidáme pokrájenou zeleninu, podlijeme a dusíme, až je vše měkké a šťáva vydušená. Jako příloha se hodí bramborová kaše.
27.4.2007 Rubrika: | Komentářů 3 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5