Marinovaná krkovice
Potřebujete: vykostěnou krkovici dle počtu hladových krků, česnek, olivový olej, máslo, suché bílé víno, sojovou omáčku, rozmarýn, tymián, koření na steaky, sůl, pepř,
Postup: Česnek nasekáme na kousky. Olivový olej a sojovou omáčku smícháme v míse. Maso okořeníme, vložíme do oleje, posypeme nasekaným česnekem a nasekanými čerstvými bylinkami. Mísu překryjeme potravinářskou folií, vložíme do lednice a necháme uležet do druhého dne. Do papiňáku dáme rozpustit máslo a maso na něm necháme zatáhnout, pak podstříkneme vínem a necháme zredukovat. Přilijeme vodu a necháme deset minut dělat v papinově hrnci, pak odstavíme a necháme dojít.
Děkujeme čtenářce evropce za kulinářský tip a přejem dobrou chuť.
12.7.2010 Rubrika: | Komentářů 10 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Marinovaná krkovice
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Jarča*: já zase papiňák nechci ani vidět, ale nedala bych parní hrnec, kde dělám i knedlíky.......
sharon: i když tohle bych viděla spíš na zapití pivkem
IqTyQ: mně se to právě líbí v papiňáku, že to bude šťavnatější než třebas na pánvi - gril je samozřejmě gril, ale to se taky nedá každý den.
sharon: já si zase život bez papiňáku nedovedu představit A podlévané vínem tedy taky moc nemusím, ale co nám brání dát si to vínko zvlášť?
Tak kouká nic neni nikomu recht.
sharon už vím proč jsi tak veselá, když vše splachuješlitříkem
martuš toho Magistra či Bechara až nakonec do sebe.
- ájo, kdyz to ctu, tak mám jazyk az na veste. Jen bych s tím mela pár problému: jím jenom drubez, KRKOVICE ve slovníku není a já nevím, jak vypadá, nemám papinák a troubu se bojím zapnout, ze vybouchne i se mnou. Mohla bych to místo vína striknout pivem, becherovkou, magistrem nebo sangrií ? a udelat z drubezího nebo krutího, cesnek miluji, mám na zahrádce cerstvé bylinky, v kuchyni i spoustu oliv.oleje. Jenze to uz by bylo úplne o necem jiném,ne Kdybys ale poslala potrubní postou, urcite by mi to chutnalo a pro jednou bych opustila zvyklost jíst jenom drubez a ryby
a ještě něco, vykosťovat krkovici je hřích...my rádi ohlodáváme ty kosti...a k tomu baketku ?
a ještě něco, vykosťovat krkovici je hřích...my rádi ohlodáváme ty kosti...a k tomu baketku ?
papiňák jsem vyhodila, jde to i v troubě pod alobalem, a já tam nemám ráda to víno.....raději to tak litříkem spláchnu (zapiju).....jupííííííííííííííí
To se mi nezamlouvá - protože je to vařené v papiňáku. Já radši na grilu.
To se mi zamlouvá, že je to v papiňáku - taky určitě vyzkouším
vyzkouším