Zapékané hovězí
Potřebujete: 1/2 kg hotového hovězího masa, 3 cibule, máslo, hladkou mouku, bujón z kostky, bramborovou kaši.
Postup: Vařené či dušené hovězí maso nakrájejte na drobné kousky (případně pomelte na masovém strojku). Mezitím nechte rozpustit máslo a orestujte na něm 3 cibule nakrájené nadrobno. Zasypte vrchovatou lžící mouky, nechte krátce povařit a zalijte 200 ml bujónu z kostky. Duste ještě asi 10 minut a přidejte hovězí. Cibuli a maso dobře promíchejte. Do vymazané a vysypané zapékací misky (použijte máslo a strouhanku) vložte masovou směs, na ni bramborovou kaši. Tu posypejte strouhankou (vytvoří zlatavou krustu) a postříkejte rozpuštěným máslem. Troubu předehřejte na nejvyšší stupeň a zapékejte 15–20 minut.
Tip: Podávejte s hlávkovým salátem nebo nakládanými okurkami.
25.1.2008 Rubrika: | Komentářů 3 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Zapékané hovězí
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.MŮŽE TO BÝT DOBRÉ
MŮŽE TO BÝT DOBRÉ
jo jo, tak tohle bych mohla