Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Zapékané hovězí

Zapékané hovězí

Potřebujete: 1/2 kg hotového hovězího masa, 3 cibule, máslo, hladkou mouku, bujón z kostky, bramborovou kaši.

Postup: Vařené či dušené hovězí maso nakrájejte na drobné kousky (případně pomelte na masovém strojku). Mezitím nechte rozpustit máslo a orestujte na něm 3 cibule nakrájené nadrobno. Zasypte vrchovatou lžící mouky, nechte krátce povařit a zalijte 200 ml bujónu z kostky. Duste ještě asi 10 minut a přidejte hovězí. Cibuli a maso dobře promíchejte. Do vymazané a vysypané zapékací misky (použijte máslo a strouhanku) vložte masovou směs, na ni bramborovou kaši. Tu posypejte strouhankou (vytvoří zlatavou krustu) a postříkejte rozpuštěným máslem. Troubu předehřejte na nejvyšší stupeň a zapékejte 15–20 minut.

Tip: Podávejte s hlávkovým salátem nebo nakládanými okurkami.

Lenka Moučková


25.1.2008   Rubrika:   |   Komentářů 3   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Zapékané hovězí

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
valesovavera
valesovavera - 26.1.2008 16:26

smajlik - 24MŮŽE TO BÝT DOBRÉ

 
valesovavera
valesovavera - 26.1.2008 16:26

smajlik - 24MŮŽE TO BÝT DOBRÉ

 
talenka
talenka - 25.1.2008 9:27

jo jo, tak tohle bych mohla smajlik - 57

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77204.
    Archiv anket.